Vidim ovdje da je zadnji za C510 R1FA035. Već sam pitao Masvu, ali je odgovorio da za nas smrtnike nema tog firmwarea. Nisam skužio zašto... Možda zato što se taj fw dobiva samo updateom preko SEUS-a
Ne znam...
Printable View
nov sam na forumu pa 1. pozdrav svima :respect:
imam g502 i bas pokušavam ubacit neke modove
znaći prvo odem u usb flash pokrenem .exe - sve super nema šta -
zatim pokrenem a2 i stisnem filesystool - već maštam o novom mobitelu iznutra -
držim tipke 2+5 iako piše da držim C svjestan sam da ak taknem C da ću iskljućit mobitel, dakle držim tipke 2+5 i "laganim" pokretom ubacujem USB, prošlo je pol sata od kad sam držo tipke 2+5 a na a2 je pisalo i dalje "hold C and insert usb"
kako dalje ???
1. Držiš samo tipku "5".
2. Ugasi mob kad spajaš.
pozdrav, imam problem sa w910... u zadnje vrijeme je postao nestabilan...zna mi se desit da kad zatvorim slide i zakljuca se tipkovnica...dode do screensavera i tamo ostane konstantno svjetlit, nekad kad zelim nekog nazvat uzmem mob u ruke otvorim slide i ono ekran ostane crn, ekran svjetli i sve ali ostane crna boja na njemu...onda moram bateriju vadit ili ga ugasit pa upalit ponovo...
any ideas why that happens?
I kad iskljuci se antivirus opet je file koruptan. Probavo na 100 nacina.
probaj ovaj a2
http://rapidshare.com/files/270620036/a2uploader.rar
Sorry MASVA, nisam ti napomenuo ali mislio sam da mislis na FS od G502 koji je u prvom postu. Taj file mi je korumpiran.
A inace imam ESET-ov NOD32.3
tak onda reci,evo
G502_R1FA035_RED52
kako da promijenim ikone baterije i signala?
Pa pogledaj malo ovu temu, koliko znam vec je objasnjeno sve. :jehon:
Kao sto sm naziv kaze, zanima me kako mogu da dekodiram c902 i da ga prevedem... nigdje nisam nasao firmware na ovome forumu, siguran sam da je neko vec o ovome pricao, ali nisam mogao naci... nemojte mi samo reci zasto nisi koristio pretragu, jer ja sam je koristio ali nisam nasao. Hvala na razumjevanju
EDIT:
Telefon sam otkljucao, ali me zanima gdje mogu naci originalni firmware za njega...
Hvala
http://www.seusers.com/forum/local_links.php?catid=856
Evo tu si nadji, samo pazi na platformu.
I Nemoj pisat duple posotve nego koristi EDIT.
@AlexBadBoy,
Postoji vec ova tema za DB3150 modding, nije bilo potrebe otvarati novu.
Molim najnoviji firmware za C905
koji uključuje hrvatski menu. cid red 52
ovako skinuo sam :
C905_R1BA042_MAIN_GENERIC_SI_RED52.rar
i
C905_R1BA042_FS_ADRIATIC_RED52.rar
dali oba stavljam u a2 uploada ili samo jedan ?
te nemogu nigdje naći custom files za c905 ???
molim vas
hvala
EDIT:
rješio sam.... :tclosed:
Evo, kupio na kraju SE G502.
Zgodan mobitelčić, ali me plaši njegov SAR od 1.35. Prilično visoko.
Dobro, osim toga, ne mogu pronaći nadogradnju softvera koja je u nekim SE (npr. C702) bila u prvom izborniku u mapi Settings. Sada te opcije nema.
Drugo pitanje je vezano za otključavanje samoga uređaja. Jel moguće otključati? Ako i jest, je li moguće ukloniti odvratni logo VIP-neta koji se pojavljuje pri svakom startu/isključivanju?
Ipak cu spojiti ovo u DB3150 modding.
Da napomenem samo da svi ubuduce znate.Prvo AVG je sranje. Drugo skinite A2 i ako vec imate AVG pogasite sve procese od njega i tek onda raspakirajte iz rar-a i pokrenite.Ako ga raspakirate i pokrenete i izbaci da je corrupted,ugasite AVG i probate , svejedno ce vam izbaciti corrupted. Znaci ili ctrl +alt+del i gasenje svih AVG procesa prije posla s A2 ili potpuna uninstalacija ( sto je puno bolje rijesenje).
[QUOTE=Moby;883640]Evo, kupio na kraju SE G502.
Zgodan mobitelčić, ali me plaši njegov SAR od 1.35. Prilično visoko.
Neka te ne brine , ja sam ga imao skoro god dana. Ne krcim na Geigerovom brojacu i za sad na meni sve radi.
Kako ne vidis nadogradnju softvera? Meni je u Podešenja > Općenito. Mozda ja vidim jer imam noviji softver.
Za otkljucavanje pogledaj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62612
Za micanje svih Vip-ovih sra*a najbolje i najlakse ti je da instaliras najnoviji softver. Za to pogledaj ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=686
Samo sto umijesto ove prve 2 datoteke skini ovu jednu:
http://www.megaupload.com/?d=JPZQ2PW4
http://www.youtube.com/watch?v=iGnbN...eature=related
jel zna netko kako ovo napraviti?
naravno
password menu
kamo staviti ikone baterije i signala na G502?
unaprijed hvala..
tpa/system/icons
Trebas napraviti mapu ako je vec nemas. BTW, iduci put potrazi.
Dakle, dobih nedavno BROD na svom k850. Malo sam citao po forumu i skuzio da treba flash sa A2, malo se raspitao o A2, naucio (valjda) kako flashati,i ovo se dogadja:
Identify -> Drzim C i spojim mob -> uredno ga ocita -> dodam MAIN i FS fajlove -> stisnem flash i onda pritisnem C -> traka loada, loada, nista se ne dogadja.
Ista stvar sa file system tool, ali par puta sam ga uspio dobit da krene ucitavat file system tool al medjutim stane na pola.
Sto mu je?
A bas volis bezveze otvarat nove teme, ha? :jehon:
Ovaj put sam spojio kud treba, ali drugi put brisem (opet!).
@mr.mimii, nazivi sysgfx-a moraju biti jednaki onima u MAIN-u.
Potrazi, jer je vec vise puta sve objasnjeno.
Evo recimo ovdje.
raspakiraj ovo i odvuci mbn i dobiješ phone_app.cxc
read 3150
evo, napravio sam sve tako kao sto si rekao i ikone su ostale iste..
zasto?
Ne trebas. Dovoljno je naci dobar theme editor, i potraziti tutorial - i to je to.
ovako, imam G502, firmware je R1FA037..
mob nije brandiran..
hocu staviti ove ikone http://rapidshare.com/files/27478851...ignal.rar.html
moze mi netko detaljno objasniti kako ubaciti ove ikone?
hvala..
Ja i moj frend imamo c510.On je svoj mob kupio u VIPu i imao temu brand vodafone, a ja sam kupila preko oglasnika,otkljucan je na sve mreze,kupljen u t-mobile centru i imam originalnu sony ericsson temu. Frend je svoj debrandirao i sada ima sony ericsson temu ali mu bijela pozadina poruke od vodafonea ostala. Što da radi? On bi htio imati pozadinu kao na navedenom prvom linku ispod:
http://rapidshare.com/files/275587878/DSC00001.JPG.html
(ovo je moja pozadina pisanja poruke)
http://rapidshare.com/files/275588730/IMG_2571.JPG.html
(ovo je frendova pozadina pisanja poruke)
Hvala unaprijed
Hm, cudno, debrandiranjem bi se to trebalo rijesiti...
BTW koliko vidim, na prvoj slici (tvojoj) je pisanje SMS-a, a na drugoj (njegovoj) je pisanje MMS-a, mozda je i do toga.
da, već je ga par puta debrandirao preko a2 uploadera i uvijek je isto, neće da se makne pozadina.
ne znam što da radim... kod mene piše kad otvorim poruku piše nova poruka > sms ili >mms a njemu piše nova poruka > poruka (nema sms-a ili mms-a) sve je to poklopljeno njemu
inače ja imam cid53 a on cid52
meni na w705->w715 na svakoj temi bijela pozadina za pisanje sms-a
Pitanje: kako maknuti link na SE stranice unutar Igara, slika, videa itd. Znaci cim udjes u folder prvi file je uvijek taj link. Malo sam guglao ali nikako da nadjem...
Izbriši u tpa/preset/custom sve nepotrebne *.itm fileove, i tpa/preset/system/ams sve fileove sa sličnim nazivom.
ovako kao što vidim ono što ja tražim je čini mi se jedini post na forumu... kupio sam brandiran mobitel sony ericsson c510 u vip dućanu i naravno nije debrandiran, bio je brandiran na vodafone menu i ikone. volio sam mijenjat teme na njemu... kada sam malo bolje pogledao za razliku od drugog c510, kod mene se nije mijenjala tema na pozadini poruke pisanja sms-a.... kada samo svog s drugim c510 bolje razlikovao, vidio sam razliku da su kod mene pisanje sms-a i mms-a spojene 2u1 a kod drugog c510 su razdvojena pisanja poruke sms i mms.... ovako izgleda: u mom c510 kad kliknem na lijevi joystick pojavljuje mi se ovo napisati novu > poruka a u drugom c510 pojavljuje ovo napisati novi > sms i napisati novi > mms... kao što vidite kod mene je jedna opcija a u drugom mobitelu dvije opcije.... onda sam se malo raspitao i rekli su mi da svog moram debrandirat preko a2 uploadera i učinio sam to.... kao za firmware postali su mi u forumu da uzmem fileove C510 R1DAO35 MAIN GENERIC KT RED52 i C510 R1DAO35 FS ADRIATIC KT RED52 a za custom su mi predložili C905 1209-4776 R6A GENERIC ADRIATIC.... evo, onda sam fino pratio upute o flashanju preko a2 uploadera objavljen u red gsm forumu.... debrandirao sam ga uspješno ali opet neuspješno.... nemam više vodafone menu i ikone, sada mi je kao originalni sony ericsson ikone ali opet pisanje poruka ostala ista, nisu se razdvojili.... što me malo smetalo.... a ja se nadao da će nešto uradit..... onda sam se opet raspitao i rekli su mi da probam sa drugim customima... onda sam probao custome generic od c905 pa od vipa c510 pa od tele2 c510 pa vip w595 pa generic c510 i sve je prošlo bezuspješno i na kraju uzeo custom od t-mobile c510 i on mi je uspio razdvojit poruke na svaki posebno sms i mms..... ali opet nije ok jer su ostale ikone od t-mobile i ne rade flash teme na njemu kao ne prima.... a kad sam imao prijašnje custome onda je primalo flash teme..... vratio sam se ponovno na custom od c905 i sada na njemu sve rade flash teme i ikone su ok kako sam želio.... samo je poruka jedini problem koji moram riješit jer želim imat teme i na poruci i posebnu poruku pisanja sms-a a ne 2u1 kao sada... da si riješim totalne muke
nadam se da sam vam detaljnije objasnio i molim vas za veliku pomoć recite mi što trebam uradit da sve ostaje kako je a da riješim poruku na način posebno sms i mms
jesu li u pitanju krivi fileovi ili customi ili što već?
hvala puno unaprijed
p.s. očekujem pozitivan odgovor hvala
EDIT:
može usluga imam debrandiran c510 mobitel sa customom od t-mobilea i smeta mi ikona od web n walk jel postoji nego rješenje preko file systema u a2 uploaderu maknut tu ikonu i stavit originalni sony ericsson ikone a da i rade flash ikone na njemu jer na t-mobileu ne rade flash ikone kao ne primaju....???
a sigurno se pitate zašto stojim na customu od t-mobile, zato jer želim da tema mijenja pozadinu poruke a drugi customi to ne čine...
Drugi put pazi kud postas, ona tema je ISKLJUCIVO za KONKRETNE zahtjeve (kako stoji u naslovu teme), pa ovo tvoje nije nikako spadalo tamo.
A buduci da se ni postanje vise postova zaredom isto ne tolerira bas, spojio sam tvoja dva posta u jedan, pa ako nesto slucajno ne stima, slobodno prepravi.
Aha, tamo sam vec bio nesto prckao... izbrisao sve fileove unutar hook foldera ali ne mice se...
EDIT: Uspio, jos sam samo trebao pobrisati fileove cust_menu_data.dat i cust_menu_done_unpacking.dat .
Evo popis svih fileove koje treba pobrisati:
Code:
/tpa/preset/system/custmenu/FM_PICTURES_HOOK_3/FM_PICTURES_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/FM_SOUNDS_HOOK_3/FM_SOUNDS_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/FM_THEMES_HOOK_3/FM_THEMES_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/FM_VIDEOS_HOOK_3/FM_VIDEOS_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/GAMES_HOOK_3/GAMES_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/ORG_APPLICATIONS_HOOK_3/ORG_APPLICATIONS_HOOK_3.xml
/tpa/preset/system/custmenu/cust_menu_data.dat
/tpa/preset/system/custmenu/cust_menu_done_unpacking.dat
/tpa/preset/system/custmenu/SETT_RINGTONE_HOOK_1/SETT_RINGTONE_HOOK_1.xml
/tpa/preset/system/custmenu/SETT_SCREENSAVER_HOOK_1/SETT_SCREENSAVER_HOOK_1.xml
/tpa/preset/system/custmenu/SETT_STARTSHOW_HOOK_1/SETT_STARTSHOW_HOOK_1.xml
/tpa/preset/system/custmenu/SETT_WALLPAPER_HOOK_1/SETT_WALLPAPER_HOOK_1.xml
/tpa/preset/system/custmenu/VIDEO_PLAYER_HOOK_1/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.xml
/tpa/preset/system/custmenu/MEDIA_PLAYER_HOOK_3/MEDIA_PLAYER_HOOK_3.xml
/tpa/preset/custom/FM_PICTURES_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/FM_SOUNDS_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/FM_THEMES_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/FM_VIDEOS_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/GAMES_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/ORG_APPLICATIONS_HOOK_3.itm
/tpa/preset/custom/SETT_RINGTONE_HOOK_1.itm
/tpa/preset/custom/SETT_SCREENSAVER_HOOK_1.itm
/tpa/preset/custom/SETT_STARTSHOW_HOOK_1.itm
/tpa/preset/custom/SETT_WALLPAPER_HOOK_1.itm
/tpa/preset/custom/VIDEO_PLAYER_HOOK_1.itm
/tpa/preset/custom/MEDIA_PLAYER_HOOK_3.itm
zašto mi ne rade flash ikone na c510 mobitelu a ima firmware od t-mobilea? ja imao firmware od vipa i radile su flash ikone
što da radim da mi bude flash ikone na t-mobileu?
bio je vip na vodafone i radile su flash teme iako nije bio debrandiran, svejedno sam ga debrandirao u originalni sony i rade flash teme, a kad stavim ponovno t-mobile ne rade flash teme
a čudom na vodafone rade a nije debrandiran?!
zašto stojim na t-mobileu, zato što volim mijenjat pozadinu poruke a toga nema u generic firmwareu ni vodafone
A cuj, svaki operater kod customizacija odredi sto ce dopustit a sto ne. Nekad (cesto) to i nema smisla s mozgom. Moguce da jednostavno T-Mobile soft to ima iskljuceno, i gotovo.
rise koje si drivere imao u C510.Zbog faksa ne pratim toliko modding , al slike su mu katastrofa s original driverima , sve neke zelene.daj neku preporuku
Ma ubij me sad pojma nemam :D Skinuo nekih 5-6 komada i isprobavao... Ak hoces mogu ti ih dignuti na rapid, pa probaj koji ti pase :spin:
EDIT: Evo ih > http://rapidshare.com/files/28034510...ivers.rar.html
(mislim da sam onaj 2.2 koristio no stvarno nisam siguran...)
Drugi put pitaj u pravoj temi ili to rijesite preko PM, ovo je u temi o C901 off-topic.
Kako da stavim taj driver za jaci zvuk.ja to skinem i tu ima 62datoteke a kak da to instaliram na mob?
1. Otvoriš A2 uploader
2. Klikneš FileSystem Tool
3. Spojiš mob tako da držiš tipke 2 i 5
4. S desne strane klikneš na ifs/settings/acoustic
5. tamo obrišeš sve file-ove, jedan po jedan
6. kopiraš sve nove file-ove jedan po jedan po sistemu drag&drop
7. klikneš na Shutdown FS manager
thats all folks....
Hej a gdje je taj a2 uploader kako doc do toga,sory kaj nekuzim
A da pogledas u superthread slucajno? To se ne bi sjetili? :jehon:
Osim toga, ono nije bila tema o moddanju. Drugi put pazi kud postas, da ne bi bilo brisanja.
polako ali sigurno se približava patch-anje A2
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=43997
A2uploader 18/09/2009
http://rapidshare.com/files/281986532/a2uploader.rar
4shared
http://www.4shared.com/file/69680045...8-09-2009.html
samo za brown za sada!
za pretvorit red u brown setool3 box!
nadajmo se da ce biti nesto od toga i free!
Evo i nešto opširnije od DB3150 patchanju: http://forums.se-nse.net/index.php?s...0&#entry567216
Tesko. Procedura je koliko vidim zasad prilicno zapetljana, ako ne razumijes sam to sto tamo pise, prijevod ti nece puno pomoci.
Ja imam jos jedan mob i to g502 i kad želim promjenit shutdown i startup image pri uključivanju i isključivanju mobitela.... i našla sam na netu startup i shutdown od windows 7 i stavila ga u tpa/preset/system/settings i nema win 7 pri uključivanju nego još uvijek sony ericsson.... zašto mi ne radi?
Jesu li nazivi ispravni? Provjeri startup pod podešenjima mobitela. Probaj ponovo. BTW, jel taj Sony Ericsson logo kao startup, shutdown, splah ili sve?
kod mene je sve sony ericsson logo kao startup, shutdown, splah i sve.... ne mogu promjenit startup i shutdown u win 7... ne znam zašto... a nazivi su ispravni.. našla sam paket win 7 i piše STARTUP_SEMC_IMAGE i kopiram ga i dalje pa ne radi
Onda ne znam...
Valja li ovaj tutorial da debrand http://se-stuff.net/help/debranding.html?
Nemoj to radit, pogotovo ak imas neki bijesan mob.Drzi se SAMO A2 uploadera i ozezi, bez ikakvog mjenjanja i drkarnje sa CDA.
Moze li ovaj tutorial za w910?
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=686
Koliko vidim, to je najobicniji tutorial za koristenje A2uploadera.
Ako je W910 A2 (a jest), onda naravno da moze.
w705 displays files with extension patch
http://img97.imageshack.us/img97/3043/84632995.jpg
Hm, a gdje je patch? :)
sorry na glupom uletu,al sta dobijem s tim..jbg :D
aha..e sad..ak imas sekundu de mi u par rijeci reci za promijenu ikona sta da napravim,jel ima kakav graphic patch ili se ubacuju ikone same za sebe?
dosadilo mi ovo standardno
da ne citam svih 30-ak stranica teme
Ne treba citati nego traziti. Ako je vec opisano, zasto bi opet?
(Nisam 100% siguran, ali prilicno sam siguran da je vec opisano.)
na c901 imam R1EA032, a koliko vidim ima i noviji. Probao sam mijenjati CDA ali neda seus, cak ni ono da idem "svejedno nastaviti"
kako da stavim najnoviji firmware? C901 je 3200 ili 3210 platforma
C901_R1GA028_RED53
unutra je i sony sketch,samo ga uploadaš u folder
mob flešaš s a2uploaderom
znaci po ovom tutorialu?
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=39748
a koji je rizik, sto moze poci po krivom?
ok, budem probao sad. Znaci ne moze se zakljucati, bilo kojim nacinom da je otkodiran?
p.s. pa uzmi sivi, isto kao ja :) ako ti je kamera bitna, boja ti nece smetati
EDIT:
evo uspio sam. imam zadnji R1GA028 (makar nema one facebook app, a trebala bi biti)
Mob je ostao nezakljucan :) a i osjeti se dosta veća brzina naspram starog firmware-a
Pozdrav starom drustvu :) Tu sam, malo slabije posecujem forum ali tu sam ;)
Tu mi je jedan k850i sa BROD, prvo sto sam uradio jeste flash sa A2 uploaderom, krene flashovanje ali negde na polovini stane i izbaci can't get NET header i prekine flashovanje.
Onda probam sa SEUS ali izbacuje da ima najnoviji FW (to nije tacno, na njemu je trenutno R1EA031), menjao sam CDA preko KulanKendi klijenta ali i dalje izbacuje da ima najnoviji FW...
Malo sam istrazivao sto se tice errora can't get NET header, i neki kazu da je to do baterije, telefon je stajao mesec dana u tom stanju pa je moguce da je baterija prazna, stavio sam ga na punjac ali ne znam ni da li se baterija uopste i puni u ovako "mrtvom" stanju??
I meni se neki dan javilo can't get NET header kad sam kopirao fileove preko a2 uploadera... iskljucio sam kabel i probao ponovno i onda je uspijelo... ja bi rekao da se to dogadja zbog lose konekcije kabela i fast porta..
Ne verujem...
Ovaj kabal mi nikad nije prekidao, uradio sam preko 200 flashovanja/patchovanja/otkljucavanja, takodje sam probao sa novim kablom i dalje se to desava.
Probao sam i sa R1EA031 mainom ali isti problem se javlja, jos nesto sto mi govori da je problem do baterije jeste kad pokrenem u A2uploaderu FileSystem tool izbacuje error a2_startfs err:0001.
Nisam u zadnjih 20 stranica ovog foruma našao ovu temu pa ju otvaram.
Sad kako radi otključani C902 (sa tcom na vip) i sve, valjda je sve ok sa mobom...ali
Imam neke primjedbe
Dali sam ja nešto krivo napravio u flešanju, ali meni je spor. Standardne teme su koje su u mobitelu nakon flešanja (red capret, clarity itd.)
ako pomaže, inačica software mi piše
1223-4390
R3EA038
090302
Pa bi htio čačkat po mobu ovih par dana dok je prazan dok ne prebacim brojeve.
Dali se može kako taj meni ubrzat da malo...a šta ja znam, tečnije te animacije idu? Ako igrica NFS može ić glatko šta mi onda zapinju ikonice od menija
To je prvo pitanje, drugo je kako se riješit očajnog ambient light senzora i njegovog prigušivanja svijetla
Treće je dali mogu ovaj mob koristit za Facebook piskaranja
I zadnje, nije pitanje nego samo jedna kritika, možda nebitna, ali od kad sam izvadio mob iz kutije i tu mi stoji na stolu boli me glava
Smrdi mobitel užasno, neki...metalni smrad. Katastrofa.
da, to ti je zadnji firmware. ja sam u nedjelju isto stavio novi firmware (preko cda i seus-a) i normalno sve radi. ali c902 ti je ionako malo sporiji od npr. k800, ali i od najnovijih telefona.
za senzor, ne mozes ga se rijesiti, ali mozes malo posvjetliti ekran:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=174
Pa koji sam ja baksuz sa tim mobitelima držim se tog SE-a ko pijan plota i ne mogu više ni zamislit da u ruci imam neki drugi mob...a svaki koji sam imo je...kaskader :D
Najbolji mob koji sam ikad imao je K608i...
A ovo za display hvala.....pa kako ti hakeri nisu uspjeli u postavkama telefona nać neku shemu za ugasit taj senzor uh
@Mylo,
Nema teme za moddanje C902, ali ima zato ove teme.
Nema potrebe za svaki pojedini model otvarati posebnu temu, buduci da je moddanje za sve na ovoj platformi jako slicno.
MOlim hitnu intervenciju stručnjaka za c902 jer sam mjenjao neke drivere za cameru i sve sam poremetio,tj.dobro sliku danju ali po mraku katastrofa..šta sad da napravim? kako da vratim na default,nakon glavnog reseta nije bilo promjene...koje drivere da skinem i kako da ih stavim...
TNX