ovdje je tutorial za instalaciju OS-a http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=63322, al probaj prvo bez onog hardSPL, znaci odmah na karticu prebacit file i instalirat
Printable View
ovdje je tutorial za instalaciju OS-a http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=63322, al probaj prvo bez onog hardSPL, znaci odmah na karticu prebacit file i instalirat
Tutorial za instalaciju novog ROM/OS-a vec postoji, potrazite malo.
Takodjer, bilo bi bolje da se prebacite na neki chat ili nesto, ispada da samo vi pricate ovdje... :jehon:
skobodno se ubaci i ti s nekim kveščenom
EDIT:
jedna xperia manje neuspjeh inst. WM 6.5
Mislim da me nisi shvatio. Ovaj forum nije vas osobni chat. Prebacite se negdje drugdje da ne zakrcavate temu skoro beskorisnim postovima.
Osim toga, postoji gumb EDIT ako nisi primijetio, sluzi da se sprijeci vise postova zaredom, sto se ovdje inace smatra spamanjem.
Molim pomoć. Zvuk dolaznog poziva mi je užasno tih. Mobitel imam 4 mj i već sam ga slao u servis a nikako da mi to riješe, vele da je sve OK. U postavkama stavim na Increasing ring i zvuk se čuje jako slabo. Imam postavljen Ringer 4 za zvuk zvona, jer se najbolje čuje od svih ponuđenih. Stavim li neki mp3 za zvuk zvona, slabo se čuje, a kad isti pokrenem Windows mediom čuje se dosta glasnije. Ima li kakav programčić ili sl. čime bi se poboljšao (pojačao ) zvuk dolaznog poziva?
Pa stavi na nesto drugo a ne Increasing. Ako nisi znao, Increasing znaci da se na pocetku slabije cuje (pa se poglasnjava).
baš sam danas stavio shell panel ovaj zadnji, pa mi je sad glasnoća Ok
Evo nakon nekoliko dana korištenja WM 6.5 (neslužbena verzija) mogu reći par stvari.
Trajanje baterije je kraće, moram ga punit svake večeri... Stylus nisam imao ni prije potrebe koristiti, a sada pogotovo nemam potrebu. Ima par lijepih solucija kao što je bar koji pokazuje koliko imam neodgovorenih poziva, poruka, mailova,...
Barovi su nova stvar u WM. Na desktopu smo prije imali nekoliko stvarčica tipa "tasks", "calendar", "messages" i bile su fiksne, poredane od vrha ekrana prema dnu kao rolete. Sada je to rješeno na sličan način samo što su te roletne 3 puta veće i pomiču se kako želite. Kao brojčanik na aparatima za sreću.
Sve u svemu da baterija malo dulje traje bilo bi savršeno, ali ipak je ovo ROM namjenjen isključivo boljim perfomansama...
Eh da, promjenjen je i start. Nema više onog klasičnog da se otvori kao i na kompu već se sad otvori novi prozor kao izbornik na normalnim dummy mobitelima, samo što se taj izbornik može scrollat dole u nedogled.
To bi bilo to od mene. Na kraju se ipak vraćam originalu, nekako mi je ono "glupo" jednostavno najdraže :)
Ima li neki programčić koji bi brojio internet promet? imam paket od 150 mb, pa me zanima kako mogu to kontrolirati.
Spb wireless monitor je ok.
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/gprsmonitor/
Key potrazi na ppcwarezu.
malo se slabije snalazim na engleskom, pa nemogu pronaći Key na ppcwarezu. Može li mi itko pomoći?
Na ppcwarezu potraži wireless monitor i tamo ćeš odmah imati i key ili S/N
@josipa1,
Ovo ces ipak morati rijesiti privatnim kanalima, ovo spada medju ilegalan softver (i popratni sadrzaj) koji je ovdje zabranjen.
kazite mi decki kako je sa baterijom...izdrzi 2 dana? navodno da ne..imam samsung soul,poznat po slabijoj bateriji pa mi izdrzi 2 dana..a xperia?
uletjela mi jedna nenadano,pa me zanima kako je..
prosjek??
malo sms ,pol sata razgovora, ne slikam sa mobom skoro nista..malo wifi.. ???
wifi dosta ždere bateriju...
dva dana bi trebala izdržati... ;)
to mi je bitno..bar 2 dana..to mi je dosta.. a oni programi kaj imam za omniu,vrijede i za xperiu? isto win mobile oba aparata
isto :)
od kad sam prešo na onu mrak tarifu visim stalno na mobilnom pa evo mogu reći da sad baterija traje baš 1 dan (s tim da sam oko 2 sata na mobitelu barem)
ok je to...a sad jos nesto..sto je to sa nekim restartom tih mobitela sa win mobile?? navodno da se treba restartat par puta na dan,da dalje normalno radi? a ako ga ne restartas? neces primit sms,ili poziv ili u cemu je stos?
Stos je u tome da je to djelomicno tocno.
Ljudi stave svakakve romove na uredaje, instaliraju brdo lose crackanih programa, ne izlaze iz programa vec otvaraju 5476 novih, pa se cude dok sve pocne stekati.
Prije par godina, kada su uredaji imali 64 mb rama stvarno se znalo dogoditi da pokrenes neki zahtjevniji program i sve ode kvragu (sve se uspori, kao dok je opterecenje procesora na kompu na 100%) i ne mozes nista drugo nego soft reset. Ili se znalo dogoditi da se uredaj jednostavno smrzne a da se niti ne skuzi.
Xperia ima 256 mb rama i toga vise nema, odnosno nece biti ako korisnik pazi sto radi.
Ljudima je ta informacija o blokiranju jos uvijek u glavi i kada to povezes s time da je wm kompliciraniji od ostalih os-eva, da se ljudima ne da zamarati s zatvaranjem programa, da ne zele nimalo prouciti nacin na koji radi "novi" os koji koriste, da dok im nesto ne radi, da se niti ne potrude shvatiti sto je poslo po zlu i ne zele priznati da su mozda oni, nedajboze, sami to prouzrokovali, dolazis do toga da su takva misljena o wm-u jako rasirena.
Zaključak:
Nije žvaka za seljaka. ;D
pozz evo koristim xperiu vec duze vrijeme i nemem problema s tim a instalirao sam hrpu programa, baterija drzi po 3 dana uz normalno koristenje, znaci sms, pozivi. dok prilikom koristenja navigacije i sl. traje malo krace. A to zatvaranje programa je jako jednostavno i korisno znaci START-SETTINGS-SYSTEM-TASK MENAGER-STOP ALL. i to je to imas tamo cijelu listu otvorenih programa koje uredjaj koristi u pozadini.
znaci necu se zeznut ako uzmem xperiu?
a sms pisanje,slanje i primanje radi kao i na dumy mobu?
zapamtit cu to START-SETTINGS-SYSTEM-TASK MENAGER-STOP ALL zatvaranje programa..i time stop all nemam kaj zeznut?
radi skype na win mobile? sory kaj toliko gnjavim al nije da imam novca na bacanje,pa da znam na sto cu potrositi..hvala svima
radi Skype i ostali VoIP/IM programi
nemas sta zeznut, to ti zaustavlja pokrenute programe u pozadini.... radi skype imas jedan program zove se fring medju ostalim obuhvaca i skype.
ako je cjena povoljna uzmi, uredjaj je stvarno dobar. ako te jos sta zanima pitaj ali na PM da ovo nebi ispao chat.
To ti je recimo situacija kad na kompu pržiš DVD, slušaš WMP, upaljena 4 prozora msn-a, 2 ti šalju nudge non stop, firefox pun tabova između ostalih radi neki youtube, i sad upališ recimo neku igru tipa crysis i šta sad? normalno restart. Potpuno isto se događa i na xperiji, ljudi ne znaju koristiti pa popale 10-ak programa odjednom, nijedan ne ugase kako spada i što se događa, naravno da im se mobitel uspori jer je zauzeće RAM-a puno veće ;). Tako da poslušaj što ti je "xperia" rekao ;)
Hmm, zanimljivo...jucer sam stavio VIP karticu u Xperiu kupljenu u t-mobile...i radi :) Uzeo sam ju tjedan dana nakon sto je izasla.
baterija mi se skroz ispraznila i kad ga stavim puniti ne puni se (uticnica ne komp). to mi se vec jednom dogodilo i nasao sam negdje kako ga upaliti u rom mode il nest pa ga malo napuniti i onda opet pokrenuti i nastaviti puniti. ali ne mogu naci taj topic, da li se to nekome od vas dogodilo?
Hm,... Ustekaj ga u uticnicu, pritisni tipku za smanjenje zvuka i drži ju skupa sa tipkom za palit mobitel. Eh da, prije toga izvadi bateriju na 20 sekundi. Trebalo bi raditi... Ja se nadam...
hvala mbusic, sve sto sam pokusavao nije islo, izgleda da je bila fora samo u tome da prvo stisnem za stisavanje a onda power button :-). uglavnom to je moj jedan jedini minus xperiji za sada
Da, obavezno prvo minus pa onda power. Znači sad ti sve radi? Nije mi se do sada nikad dogodilo ali sam pretpostavio....
Sad ono standardno pitanje,vrijedil ovaj telefon 350 eura????
Koje se igracke prodavaju po 1500kn i vise tako da x1 sigurno vrijedi oko 2200-2500.....(moje osobno misljenje)...
Cak 7 dana im u T-Mobile treba da bi poslali uredjaj na servis...svasta. Iz Osijeka.
http://img512.imageshack.us/img512/3247/51091566.jpg
Reklamiram izlizani poklopac, i puknuce kucista kod poklopca baterije...
Koji model, crni ili srebrni?
Navodno su ta puknuca cesta pojava kod srebrnih, mada ni crni nisu imuni, dok su problemi s poklopcem baterije uobicajeni kod crnih.
Ja imam crni i drzim ga na salveticama :crazy: da se ne bi ogrebao, medjutim, poklopac se vec poceo ljustiti sam od sebe, nicim izazvan.
Nisi trebao ic preko t-mobile-a nego si mogao ic direktno u ovlasteni servis pa bi manje cekao.....
danas mi se pojavio zajeban problem
bio sam na poslu i kak mi je ukljucena "antena" u mobitel, dobio sam poziv i izvadim "antenu" i javim se, i skuzim da on nije jos skuzio da sam izvadio iz ulaza, i sad naravno nemogu nikak drugacije pricat na mob nego preko slušalica, stalno gore stoji ona ikonica da mi je stereo headset ukljucen, probao sam iskljucit/ukljucit mob i izvadit bateriju al niš ne pomaže, ima ko kakvo rješenje? hvala...
Probaj ponovo uključiti tu svoju "antenu" pa potom uredno iskopčati, odnosno probaj negdje u mobitelu promijeniti profil, staviti na General.
prvo sam probao
a kak se mjenja profil? jbg ne snađem se, nemam ga baš dugo :D
meni se pojavilo na x1 u opcijama za alarm gore gdje bi trebalo pisati -description- meni pise DON'T TOUCH I'AM A DUMMY i kad postavim neki alarm uopce ne zvoni. imao sam instaliran G-ALARM i nakon sto sam njega maknuo to se pojavilo. jel zna tko u cem je kvaka?????
evo rješio sam, čito sam po netu da se često zna to dogodit na xperiji, mislim česo, da je bilo takih slučajeva. znaći sa stylusom malo samo promrdajte taj ulaz od slušalica, mrdajte dok se ne makne ikonica
malo tulav problem al ajde
crni je..
slao sam ga preko njih jer sam ga tamo i kupio...ma ok, pitanje je dali je to tocna informacija...
Jesul uspjeli kinezi napraviti svoju verziju ovog telefona.Krace receno,imal kopija ovog telefona????
Bok mobilaši! Iako sam pročitao sve i svašta o xperiji x1, još uvijek dvoumim oko nje i nokije e71. Obadva mi se sviđaju no na x1 je veća prevaga jer sam do sad koristio samo sonyericsson telefone. Zadnji koji posjedujem je g900i. Znači UIQ platforma. Nokija e71 privlači me zbog promjene, izgled menia, opcija i bogate opreme u prodajnom paketu ali problem je u velikom sar-u u odnosu na x1. S druge strane x1 je windows mobile pa mi je to također izazov za kupiti u odnosu na UIQ. Ali taj poklopac mi stvara problem. Kozmetički naravno. Ne kupuje mi se nešto zbog čega moram na servis nakon nekog vremena.
Teško mi se odlučiti. ima li nešto što uistinu x1 stavlja na tron ispred nokije e71. po mogučnostima su slični ali opet...
http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson...a-oglas-456669 pogledajte ovaj oglas i ovo gdje piše HR MENI. o čemu je ti riječ.
Sve to stoji ,nisam to rekao. Ali da uredaj kao takav te pare vrijedi, ne vrijedi da imam WM 12 na sebi..
Koja je razlika izmedju Sony Ericsson XPERIA - X1(to je kao crni sa srebrnim tipkama) i Sony Ericsson XPERIA - X1a(totalno sivi).
Razlika je u 3g mrezama koje x1 podrzava i mislim je razlicita kvaliteta snimanja videa. Jedna je za amerecko trziste, druga za europsko.
http://pdadb.net/index.php?m=pdacomp...=1319&id2=1117
Koja je za evropsko a koja za americko trziste i koja je kvalitetnija.
BTW:Hvala na predhodnom odgovoru!:respect:
x1a je za am trziste (UMTS850).
Koja je kamera bolja ne znam, procitao sam tu informaciju jos davno, negdje na xda forumu.
Sinoc sam skuzio da mi se s objektiva kamere, odnosno, tocnije, ne objektiva nego onoga stakla iznad poklopca baterije koje stiti objektiv malo ogulio zastitni antirefleksivni sloj/premaz - kako i zasto, pojma nemam, nikad to nisam "uspio" uciniti niti na jednom drugom objektivu.
Sad mi se cini da su slike mutnije/bljedje u kutevima, mada mislim da je tako bilo i ranije.
Eto, ako se nekome da, neka provjeri kakvo je stanje s tim na svojoj Xperiji...
ja sam sinoć svoju prodao ali sam je imao jako dugo i pazio sam je tako da se to nije dogodilo,, samo onaj zadnji poklopac ono je stvarno užas.
Ja sam takodjer ima x1 koju sam prodao prije nekih 2mj, i bia sam prezadovoljan svime osim kamere sta je na kraju i prevagnilo da je prodam posto mi je to jako bitno.
U pocetku sta sam je kupio bia sam mozda malo onako razocaran ali to samo radi toga jer mi je to bia prvi win mob ikada....kada sam kasnije povata konce bia sam odusevljen, nema sta ne mozes.....sve sta ti padne na pamet uvik postoji neki program sa koji ga sebi peronaliziras ...onako po svom gustu......
bio sam i prezadovoljan (sad vjerovatno mislis zasto sam ga onda prodao). inace nemam ni jedan mob duze od 2mj. a x1 sam imao 4 mj i duze. jednostavno mi dosadi...;D;D
Okidoki!!!!:respect:
Moj bi trebao u srijedu da stigne pa cemo da vidimo sta ta igracka moze.
Ja svoga imam oko 4 mjeseca i do prije tri tjedna sam bio prezadovoljan. Međutim, sad mi se pojavio onaj poznati problem kod X1 tipkovnica. Tipke ili ne reagiraju ili registriraju jedan pritisak kao dva-tri. Morat cu ga slat na popravak, al to odugovlacim jer mi se ne da čekat mjesec dana, ako ne i vise da se napravi.
Znam znam, prosle godine mi se pokvario P1i, pa sam dobio novi. Al sam opet čekao mjesec i nesto dana da taj novi dođe. Poslije ljeta ću se zaletit do servisa.
Imam dva pitanja o X1, frend me pitao a ja se prakticki uopce ne kuzim u WM, pa da mu ne bi krivo rekao. :)
- Koja je metoda za full SIM/network unlock? Moze li se to uopce free, i koliko je komplicirano (treba li crna magija)? Potrazio sam malo ali nisam nasao direktan i eksplicitan odgovor.
- Ima li X1 pravi punokrvni GPS ili neku kombinaciju sa baznim stanicama? Na sluzbenim stranicama pise da ima "aGPS", pod opisom pise "Use GPS-powered location-based services" (sto god to sad znacilo), a frend mi je rekao da to aGPS znaci nesto da inicijalnu lokaciju preuzima od bazne stanice, pa se onda korigira satelitom. Zna li netko nesto vise o tome?
Sim unlock postoji, ali se placa (ja nisam naisao na besplatan). Komplicirano nije. Posalje se imai, dobije se kod i to je to. Najjeftinije sto sam vidio je oko 15eur.
Ima punokrvni gps. Windows mobile ima daleko najbolji izbor gps softwarea. Imas Garmin, igo, via gps, tom tom, navigon, sygic, ozi.... Gotovo sve sto postoji ima za wm. Xperia koristi qualcomm gps cip i radi vrlo dobro, nije toliko dobar kao sirfIII, ali nije los (zna se javiti mali lag).
Agps ima. To zanci da skida almanah (orbital data) ako mu dozvolimo (mozes skidati preko wifi ili gprs). To znaci da uredaj "zna" putanju satelita, i treba mu puno manje da locka signal.
Evo teme o agps-u, makar ima puno napisanih gluposti. Pogledaj linkove u postu 12.
Moze prikazivati poziciju i prema cellovima. To ovisi o tome da li to podrzava program koji koristis. Npr to moze google maps, ali je dosta neprecizno. Beskorisno ako mene pitas.
HTH
Pozdrav,
ako vam je presitan Caller Id na X1 odnosno onaj od WM6.1, možete instalirati program koji se zove icaller, zadnja verzija 0.1.0.3.
Zen i ja smo izradili novi stil za njega čije slike možete vidjeti na linku:
http://forum.xda-developers.com/show...=493149&page=3
Program je preveden na Hrvatski. Možete ga skinuti na:http://www.k2net.info/
Posto ima citavih 26 stranica i puno je to za procitati,zamolio bih samo da mi date linkove sa uputstvima na nasem jeziku ako je to ikako moguce!:respect:
Imas na SE stranicama pod podrskom za X1...
Direktan link
Kako da upogonim slusalice tj. gdje mu se nalazi opcija "Handsfree "
Smijesno ali istinito!!!!!!!:respect:
Pa cim ih ubodes slusalice bi trebale radit......
Hmm,kod mene nerade!
provaj sa nekim drugima....ako i dalje ne radi onda nemam pojma sta bi moglo bit.....zadnja opcija reset softa ako ni onda onda znas sta ti je cinit.....SERVIS
Ubacio sam novi soft. i sada radi sve ko puska.
Hvala svima na pomoci!:thumbup:
Pozdrav!
Kupio sam xperiu x1 prije par dana, zanima me jel update service updejta samo firmware ili i os? Jel moguće ikako popraviti onaj panel koji pokazuje krivo vrijeme non stop? (sat vremena manje)
Jel valja šta wm 6.5 (pročitao sam nešto sitno o tome u ovom treadu da troši više bateriju), jel utječe na internet browsing, aplikacije i panele?
Fala na odgovorima.
Pa i jedno i drugo, samo sto na Xperiji jedini sluzbeni OS jest i najvjerojatnije ostat ce WM 6.1. ;)
Update service flasha SVE - HardSPL, Radio ROM i OS ROM.
Koji je to panel? Pretpostavljam da negdje u postavkama nije dobro nastimana vremenska zona/grad. A mozda je funkcija tog panela da prikazuje krivo vrijeme? Ne bi me cudilo. :)
"Prelistaj" malo ovaj link.
Svaki ROM ima bugova, tako da je tesko reci generalno na sto koji utjece. Sveukupno, WM 6.5 mozes probati, ali vratit ces se na WM 6.1 na kraju - 6.1 ROM-ovi opcenito su brzi i stabilniji.
nije slucajno, tmobile namjerno uzima proizvode B kategorije - prevedimo lošu seriju, jer dodje nekoliko puta jeftinije, i svaka 2-3 je ispravna.. tako da je njima isplativije uzeti lošu seriju, pa kupcu ako mob ne šljaka, uvaliti mu novi isti takav uredjaj, koji ce mozda raditi. sve je to loto kod tmobila.
:: :: ::
@mod: nema smisla niti dvije iste teme o X1
To objašnjava serijsku grešku s K770...
Ovako imam jedan problem, na jednom od panela di ima ikona za poruke non stop mi piše da imam jednu poruku iako sam zbrisao sve poruke... E sad znam da ću vjerojatno morat prtljat po registriju, ali nikak da nađem neki normalan free regedit?
Ovako još jedan veći problem: Počeo me zezat windows mobile center, tj zašteka na onom uvodnom ekranu, a ako odem preko sync xperia bude pod guest i ako otvorim uđe u wmc i piše error u pozadini (di su inače oni blesavi gumbi). Kak to popravit? :S
to su ti ''ghost messages'', trebao bi biti program koji ih brise.
@ koliko vam treba da s mobitelom loadate na www.facebook.com ? (normalna verzija-ne mobilna)
mislim koliko treba sekundi da ga otvori cijelog?
A cemu ti, konkretno, sluzi taj WMC? Imao sam puno WM uredjaja, ali nikada nisam upalio to cudo, ActiveSync mi je dovoljan. :o
Sto se nevidljive poruke tice, ako ju samo taj panel vidi, onda je u njemu problem, probaj ga resetirati iz njegovih postavki ili startati neki drugi pa vratiti ili eventualno u file exploreru naci neki njegov settings.dat/.ini/.xml ili slican file i maknuti ga (na drugo mjesto, da mozes vratiti ako zapne ;)).
Registry editori - imas od SKKV Registry Explorer (u sklopu SKTools), od Rescoa Resco Registry, ali nisu "besplatni". Ipak, probaj malo prosurfati. ;)
Od freeware programa trenutno se mogu sjetiti samo PHM Registry Editora (PPC Edition). I Total Commander (file explorer) je besplatan, ali nisam siguran ima li registry editor integriran u sebi.
Konkretno nemogu instalirati nikakav software koji se pokreće s kompa na mob ako ne radi wmc.
Gdje u zg-u mogu kupiti novu bateriju (jel se uopće može kupiti ista original i kolika je ispaltivost toga), eksterne zvučnike? Kad će otprilike doć 32 GB microsd kartice?
Evo i ja sam postao vlasnik xperie. Kupljena u Vip-u. Crna! Za sad je ok. Baterija traje 2 dana. Primjetio sam da se malo više grije kod gps-a! Sve u svemu dobar telefon ali treba mi vremena privikavanja na isti jer sam do sada koristio p1,g900... Imam pitanje za korisnike, a odnosi se na touch flo 3d... Za njega trebam modati xperiu ili ne? Pitao bih još nešto, a odnosi se na aplikaciu radija! Zapravo trebam nekakav streaming web radio kako bi mogao slušati internet radio postaje putem wlana. Za one malo pametnije trebao bih pomoć oko postavki za pristum net-u putem gprs-a i wlana. Otprilike sam shvatio kako podesiti postavke za net da mi pristupna točka bude preko vip-a, ali ne znam postaviti streaming postavke. Pa molim pomozite ako znate i možete ili me uputite na nekakav link! Unaprijed hvala svima!
@mario30:
sto se tice Internet radia baci pogled na Internet Radio na WM PPC-u, kao i na program WunderRadio (potrazi ga na netu, odlican). A vidim kako si novi pa si pogledaj malo i Imam Windows Mobile uređaj i što sad... što sve mogu? mozda pomogne.
pozdrav gospodo, moze mala pomoc, trebao bih program koji ima tipkovnicu na ekranu onu klasicnu ne onu querty, jel to uopce postoji, najvise zbog pisanja poruka u voznji, malo mi je nezgodno s jednom rukom! i odakle mogu skunuti neke dobre panele?! hvala i pozdrav
Dragi prijatelju. Telefon je nešto novo za mene. Do sad sam koristio mnoge telefone od siemensa, nokie, te u zadnje vrijeme sonyericsson-a. Pri tome mislim na smart phone. Zadnjih par koje sam koristio su sonyericsson m600, P1, G900 i sad Xperia.
Prvo što me se dojmilo, a to je vrlo jednostavno pakiranje. Telefon je na dodor oduševio kvalitetom. S obzirom da sam se prvi put našao s windows mobile 6.1 OS nije bilo problema s upoznavanjem menia. Malo sam se pogubio oko postavki za net i wlan ali hvatam konce pomalo. Activesync je prava stvar za spajanje s računalom. Čak sam uz pomoć njega podesio mail client na xperiji. Teško je u nekoliko rečenica opisati ovaj telefon. Stvar je ukusa i potreba. Mene je xperia oduševila i znam da se neću tako lako zasitiit iste kako je dosad s ostalim mobitelima bilo. Paneli su super. Ekran s obzirom na 65000 boja izgleda bolje nego na nekim nokia-ma i sonyericsson-ima. Zvuk je zadovoljavajući a glazba preko slušalica doživljaj vrijedan divljenja. Telefon se toliko može personalizirati da je to za popi..it. Fenomenalno. Sve u svemu za 2500 kn koliko sam dao ne bi mogao kupiti ovakav telefon. Xperia je više od telefona. Malo prenosno računalo...
Dečki! Trebao bi još jednu malu pomoć a odnosi se na kontakte. Prebacio sam ih sa sim kartice na telefon. No sad kad otvorim kontakte vide mi se sim kontakti i kopirani kontakti. Može li se to odvojiti?
Mozes sloziti da se vide samo kontakti na memoriji uredaja. Najjednostavnije je s xperia tweakom.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=440035
Htio bih pitati touch-it i touchflo > radi se o istom osu (updejtovima) od htc-a?
Tražim neki jednostavan i brz firmware (os) koji zadržava funkcije kao što su paneli, bt itd; jel ima što takvog?
Neee... TouchFLO je skupina HTC-ovih pluginova, tj. interfejs za lakse upravljanje mobitelom i dolazi predinstaliran na odabrane HTC-ove modele. Medjutim, moze se naknadno instalirati (uz neke prilagodbe) i na druge uredjaje/ROMove. Postoji vise verzija, trenutacno na X1 "kuhari" uglavnom koriste TouchFLO 3D 2.1 s Touch Diamonda2.
Touch-IT je samo naziv najpopularnijeg Custom X1 ROMa - da, u njemu je i TouchFLO.
Da bi paneli bili podrzani, sve sto im treba je Panel Manager i, naravno, paneli. :)
Vecina ovih Custom ROMova ima instaliran Panel Manager, ali su panele, zbog ustede na storage prostoru, izbacili. Morat ces ih naknadno reinstalirati.
Po meni, uz Touch-IT, najbolji WM 6.1 ROM je smabergov Touch-X.
Od WM 6.5 ROMova Valkyrie.
Za flashanje bilo kojeg ROMa mimo sluzbenog moras prvo flashati Custom HardSPL (s tim na mobitelu, garancija je bye-bye).
Morat ces sam testirati koji ti odgovara, samo pazi da nesto ne sj**es. ;)
Idi na mjesto gdje ti se pojavljuje tipkovnica (npr pisanje sms-a). Izmedu soft tipki se nalazi ikona tipkovnice, a desno od nje trokutic. Klikni na trokutic i odaberi Phone Keypad.
Ako aplikaciju ne mozes deinstalirati na taj nacin instaliraj sk tools i obrisi pomocu njih.
Ovako, za ovaj grow panel imam ovaj activex deployement, isto tako skinuo sam coreplayer za pocketpc, ali niti jedan neznam instalirat (ima xml dokument kojeg samo otvara u šugavoj operi mobile i niš se ne dešava, nema cab filova :S).
Fala za odgovor za os, još ću vidit oko toga, trenutno ne želim zeznut garanciju, ako stavim nazad stari os nemogu skužit da sam mjenjao?
Vjerojatno ti je podeseno u windowsima da ti ne prikazuje exstenzije, pa ulazis u .cab file, misleci da je rar, jer ti prikazuje ikonu knjizice. File koji si skinuo kopiraj na uredaj i pokreni na uredaju.
Ne trebas se bojati upgradea roma. Samo pazljivo prati upute i ne mozes fulat. Ja sam flashao ppc-e 1000 puta bez problema. Najvaznije je staviti hspl, nakon toga update roma moze stati, moze nestati struje, mozes iscupati kabel u toku flasha, nista strasno se nece dogoditi.
Da te ne skuze, osim vracanja originalnog roma, trebas vratiti i originalni spl.
Molim info gdje nabaviti torbicu za uređaj iz subjekta
kao i zaštitne folije za display
u Zgb.
tanx
--------------------------------------
igo 8.3 radi super kao i SPB panel