Tvoj je jarane fakd-up. Meni se to znalo desiti u pocetku kad bi jace pritisnuo touch pad, ali sam sada naucio kako.(lagano,vrhom jagodice i dugo) A to sa tipkom ispod,nikada.
Printable View
Tvoj je jarane fakd-up. Meni se to znalo desiti u pocetku kad bi jace pritisnuo touch pad, ali sam sada naucio kako.(lagano,vrhom jagodice i dugo) A to sa tipkom ispod,nikada.
dva noob pitanja...
dakle nedavno sam kupio k850 i zelio bih kupiti memorijsku karticu od 2 ili 4gb. cito sam da on podrzava 2 vrste memorijskih kartica, micro m2 i micro sd, koja je bolja zasto prednosti mane jedne druge? trazio sam malo po netu i kolko sam skuzio m2 se dosad koristio dok novi modeli dolaze sa sd, al nisam naso brzina pisanja citanja prijenosa podataka i tak.
i cito sam nes o voltazama na koje rade kartice, mozda jedna vrsta trosi manje pa bi baterija duze trajala?
i zanima me koju marku memorijskih kartica, kupiti, sony, san disk? dali je mozda kod odredjene vrste ili marke kartica veca mogucnost usporavanja mobitela kad se napuni kartica? i molim da mi neko konkretno preporuci kvalitetnu, brzu memorijsku karticu od 2 ili 4gb, nije mi bed dati 50 100kn vise za brzu bolju karticu. a 2 ili 4gb vidjet cu razliku u cjeni pa onda odluciti.
tele 2 sam korisnik, mobitel mi nudi izbor izmedju gsm i gsm+3g mreze. ne koristim video pozive, niti znam bi li mogao jel doslo to kod nas. da li ima potrebe drzati onda na gsm+3g, da li rade sve funkcije gprs mms internet i to na gsm?
Vec je u drugim temama vise puta napisano da i SanDisk i Sony kartice zapravo proizvodi SanDisk, Sony samo lijepi ime. Tako da sto se toga tice svejedno ti je.
Sto se tice brzine, to ovisi o samoj kartici. Za M2 je uglavnom ujednaceno, no za microSD (tj. barem za normalni SD) koliko znam postoji nekoliko klasa kartica, gdje je veca klasa brza kartica.
Takodjer, tu je pitanje kompatibilnosti: vecina mobitela (a i drugih uredjaja) danas koristi microSD, vjerojatno zato sto se prije pojavio. M2 kartice koriste samo SE mobiteli. Pa ako ti je i to bitno...
Sve u svemu, odluka je na tebi. Meni je isto bilo dosta bitno da mi je kartica sto kvalitetnija, brza, bolja... ali sam na kraju skuzio da necu puno fulati koju god da uzmem. :) Mislim, ipak je to mobitel a ne kucni multimedijalni sustav, pa je vrlo moguce da nece cak ni iskoristiti eventualnu vecu brzinu kartice...
3G treba za "jacu" multimediju, znaci video-pozive, TV na mobitelu i slicno.
U vecini slucajeva samo smeta, pa ga slobodno ugasi.
Moj se bobitel konačno vratio sa servisa, riješili su "BROD" i ugradili R1FA035....
Primjetio sam i ja da mi baterija sada malo duže drži i da je reprodukcija muzike sada glasnija, druge nepretke još nisam primjetio...
Sad se samo nadam da sa ovim firmware-om neće biti problema iako sam na strnim forumima naišao da su neki i sa ovim imali probleme....
No vidjet će se....
Ljudi kolko vama traje baterija, ja ga danas u 10h skino sa punjaca sa 98% baterije a evo sad je 24h i na 10% baterije je. Istina da sam dosta prcko po mobitelu, 2h sluso ziku na zvucnik, isto tolko surfao i posliko par slika al ipak mi se cini premalo. Dal moze biti da je do softvera/firmwarea(jel to isto?), trenutno imam r1ea031. Inace nemam problema sa mobitelom jedino mi smeta sto je dost spor pri radu sa multimedijom.
Ako si ga dobro koristio onda ti se potrosila, iako bi trebala biti jaca jer sam ja znao video klipove gledati po 2 sata pa bi pala samo za 30%,tako da to si ti potrosio.
zna li netko po kojoj logici se slažu pjesme u medija playeru? u nekim albumima su dobro složene a u nekima izgleda kao sa su nasumično poredane.
po abecednom redu,mozda po logici datuma kada je pjesma kopirana na mob. ili mozda neko ima bolju ideju?
Na mom k850 je sve spremljeno po abecednom redu:izvodjaci,albumi i pjesme.
Meni je u popisima naslova sve pobrkano nekako. Nisam još skužio kako to posložiti po abecedi pjesama.
Ja sam ga imao sveukupno 3 dana, ne zato što mi nije valjao nego sam dobio dobru ponudu za iphone pa sam ga riješio. Sa telefonom sam bio izuzetno zadovoljan, kupio ga u tele2 (otključan je bio na sve mreže), touch tipke su zahtijevale kratko privikavanje, ali sve u svemu odličan telefon...jedino što me razočaralo to je praktički identičan software kao k800i ali to sam prežmirio...ima svakako moju toplu preporuku....
A jeli mobitel stvarno tako los? Bas si ga mislim kupiti ali kad sam ovo sve procitao...:crazy: .....neznam
Nije mobitel los. Meni je fino radio nakon nakon sto sam updeatovao. Upocetku tj. nakon sto sam ga updeatovao restartovao se ali se sam sredi nakon nekog vremena. Pravo dobru kameru ima, iako nije sve rijeseno sa blicem se pa se i ne isplati slikati sa njim, zvuk pravo dobar i opcenito je mob super. Samo jos nesto, obicne teme ce ti mjenjati boju media foldera pa su ti tako najbolje orginalne teme.
@inspiron9400 hvala..
Negdje sam procitao da je Luminous Green kuciste kvalitetnije od Velvet Blue .... Jel to istina? :comp::comp:
EDIT: Mislim da je to netko napisao na vipnetovom chat&date ;D
-ljudi, imam priliku dobiti besplatno ovaj mobitel, ali preko tvrtke koja ima 091 tj koja je kod VIP-a. Zanima me, jel veliki problem oko dekodiranja i sličnih pizdarija pošto sam 098 korisnik, a ne bih htio mijenjati mrežu.
-vidim i da je Vodafone unutra pa ne znam koliki je to problem...
-može i link ako postoji već to...
-nov sam na forumu pa nisam pratio rasprave.
Problem je i nije, ak ti puno dat 100 kn za dekodiranje onda je, a ako nije puno onda nemaš problema.
Nesjećam se da sam pročitao, da li itko ima problema sa blicem kamere. Recimo kada slikam znaju mi jako često biti bijele face ljudi koje slikam. Imam onu brandiranu vodafonovu verziju. Zato me jako živcira fotić. Ili je prejaka bljeskalica ili?
Nekužim šta nije riješeno sa fotićem ???? Meni bez greške slika i sa blicem i bez njega i slike su odlične. Sa prvom verzijom softvera se ponekad znalo desiti da slike sa blicom ispadnu skroz tamne jer blic nije bio dobro usklađen. To mi se znalo desiti na jednoj ili dvije slike od deset koje sam slikao s blicem. Nakon promjene softvera sve radi bez greške, nije mi se još niti jednom desilo da slika sa blicem nije dobra.
tnx. ljudi na kratkom objašnjenju...
-to je najbolji mob. kojega mogu dobiti besplatno pa bi ga onda i uzeo. 100kn mi nije puno dat za dekodiranje, ali bi htio i skinuti taj brand tj. Vodafone sa njega.
-jel se smije na forumu davati ime radnje gdje se to može obaviti?? ili na PM?
-baš sada čitam malo topic i nađem slike sa terena na kojem sam odrastao, na kojem igram basket, na kojem sam znao cugat....
-Sniper legendo.
EDIT:
-ako mob. samo dekodiram kako bih mogao korisititi 098 broj, dal i dalje gubim garanciju u VIP-u? vjerojatno je pitanje glupo, al nemam pojma....
Gubiš garanciju ali po meni je to bolje rješenje. Dekodiraš ga i staviš čisti ,novi softver. Takav mob je u svakom pogledu bolji od vodafone brandiranog, osjetit češ razliku.
koliko mu traje baterija kad nam flash menu ? ;D
@ravilov
Mislio sam da se to odnosi na ono kašnjenje blica za kamerom, ali evo očigledno nije samo to :respect:
LoL... Ma to mi je buraz imao tekmu tamo u toj školi pa sam usput tamo malo sliknuo :) Eto kako je malen svijet hehe :)
@predator - možeš li molim te slikati par slika ljudi sa flashom, jer i meni isto ljudi, tj face ispadaju potpuno bijele, toliko da se uopće ne razlikuju crte lica :angry: Na K800 su iste takve situacije ispadale gotovo savršeno...
Ja isto nemam nikakvih problema ni sa kamerom niti sa flashom....fotke su mi dobre osim ako nekad ne potrefim dobro podesiti fotić prije slikanja....Neke sam (i noćne) fotke čak preneo i na foto papir i odično su ispale
Kad se vratim s mora 16. 9. stavit cu fotke slikane s blicom. Uvijek su mi dobro ispadale, nikad mi face nisu ispale bijele.
Eh, blago vama onda... Zašto ja uvijek moram dobit one lošije verzije :rolleyes:
Ali vidim da se i po stranim forumima ljudi žale na to... I opet mi nije jasno da to nisu uspjeli riješiti ni sa jednim firmwareom nakon već više od 9 mjeseci :angry:
Mob kupljen u Tele2 prije 2 dana, R1EA031, Central Euro. Preko SEUSa mi javlja da imam najnoviji soft. Vidim da ovdje još ljudi ima isti problem, je li se makar saznalo uzrok ovome?
Da, još jedna stvar, može li se namjestit da mob automatski u kutu napiše datum i vrijeme uzeća slike?
Kakva su iskustva o razlikama mojeg i najnovijeg softvera, čini mi se da i nisu baš tako velike (prema esatu)?
Pa to je zbilja malo blesavo da ne može ispisat datum. Nać ću valjda negdje onda nekakav program koji to radi iz datuma kada je datoteka stvorena.
Mislim da nećeš naći taj program, nije k850 symbian.
Ali, valjda će oni to staviti u nekoj novoj verziji softa.
Da, ne postoji takav program, a sumnjam da će ikad i postojat, nije java još toliko moćna :-/
@georgy - staviti u nekoj novoj verziji softa? Sigurno se šališ :) Ako nisu dosad, ne vjerujem i da budu... Mislim, nevjerojatna je glupost bila uopće to izbacivat...:jehon:
Nisam mislio da će to stavit u mob, ali valjda postoji za komp.
Inače, u Multimediji, da li se vama također ispisuju kockice umjesto čćžšđ? Ovo je možda jedina stvar koja me zbiljski živcira na mobitelu, može li se kako možda riješit?
Ako hoces nasa slova, moras u filenameovima/tagovima/gdje vec koristiti UTF-8, a ne Win1250 sto vjerojatno koristis.
Može malo pomoći? To treba napraviti na kompu? Meni su sve pjesme uglavnom "IZVOĐAČ - NAZIV" i prikazuju se s hrvatskim znakovima u Windows Exploreru, a tagove sam uređivao ili vlastoručno (preko Adv Tag Editora u Win Media Playeru), ili automatski preko MiniLyricsa. Gdje da nađem tu opciju?
edit: inače, kad uđem u dir sa glazbom naši dijakritici se ispisuju u redu, samo u Multimediji, odnosno Media Playeru u mobu, ne.
haj... evo, ima par pitanja... nadam se da sam potrefila temu.. ugl.. uzela sam ovaj mob prije nekoliko dana, na crno.. pa si kontam da nije brandiran.. e sad... prvih desetak dana nije bilo nikakvih problema.. ali jučer sam stavila M2 karticu od 2 gb, krenula skidati teme, i odjednom mi se počeo gasiti mob. i onda, kad ga upalim, vraća mi se početna tema... ajde dobro... reko, mogu preći preko toga. medjutim, ujutro si stavljam slike na karticu, i sada, dok listam po slikama, mob mi se odjednom ugasi. upalim ja njega, opet vrtima po slikama, i on se opet ugasi. onak, polako već malo i zivcira... ali sve mislim da je to zbog te kartice.. zanima me kako se ona formatira i to sve... i kako se formatira baterija?? što sve trebam učiniti da bi mi mob ljepše živio, hehe?? što se kamere tiče, nisam imala nikakvih problema... pošto se ne razumijem u te softvere i ta čuda, evo što meni piše u inačici softvera, od a do ž... 1200 - 4400, R1EA031, 080206 ... kad odem na nadogradnju softvera (preko moba) piše mi da je najnovija inačica već u mobu. kako se nadogradjuje softver preko kompa?? jel mi moze netko malo više i jasnije to objasniti.. ipak sam ja cura, hahahaha...
e ljudi jel vama budu ovak cudne slike sa blicem? uvijek nekak vidi se samo tih 3-4m sta blic dohvati a iza sve bude dosta mracno skoro se ne vidi ono sto inace kad bi sliko bezu blica se vidi...
evo bez blica http://www.imagesforme.com/out.php/t137337_bezblica.JPG
i evo sa blicem sa istim postavkama http://www.imagesforme.com/out.php/t137338_sablicem.JPG
evo jos jedan primjer http://www.imagesforme.com/out.php/t137339_DSC00979.JPG
dakle vidi se samo tih 3-4m sto je blic osvjetlio a iza nista, kao da je slikano u mrklom mraku, a skate park je bio super osvjetljen sve se vidjelo i da sam sliko bez blica vidjelo bi se sve... probo sam mjenjat postavke onaj iso i ostalo al isto bude. postavke za postane slike su normalne, sve na automatski svi efekti iskljuceni.
jucer sam bas probavo frendovu nokiju n73 i nema takvih problema, sve se fino vidi samo ovo blizu sta je blic(svjetiljka?) dohvatio je jace osvjetljeno.
i samo da kazem jos da k850 ima sasvim ok zvucnik mislim da je neko pitao za to, usporedio sam jucer sa n73me koja je inace poznata da ima super zvucnike i mrvicu je jaca od k850, mozda 10-20%... al zato k850 ima prirodan zvuk dok je na n73 nekak piskutav...
blic se koristi po mraku. ako se bez blica dobro vidi, ne kužim zašto ga onda pališ?
to ti je normalno da podanu kad okines blic ostalo ti zacrni a ovo osvjetli zato jer je kod SE-a blic ''prisiljen'' kako bi ti reko (forced) znaci samo za nocu i na kratko .tak je i meni na k800 i k810 bilo
Ovaj firmware nije najnoviji....najnoviji bi bio R1FA035....kojeg su meni ugradili nedavno u servisu....
Inaće jedan mali savjet za sve one koji žele staviti ovaj novi firm a nemogu preko SEUS-a.....Svi vaši (SE) aparati podliježu pravu na garanciju od 2 godine, bez obzira dali su kupljeni u dućanu, kod operatera ili na crno....to pouzdano znam jer je moj mob već dva puta bio na srvisu sa garancijom ali iz dućana....ali moj frend koji je kupio mob na crno i imao dosta problema sa njime i prije toga sam stavljao firmware, mislim da 31-cu....nakon čega mu se mob stiltao i više nije radio.....odneo ga je u službeni servis isto kad i ja svoj....popravak i nadogradnju na 35-icu nije morao platiti nego mu je priznata garancija na osnovu podataka koji se nalaze u samom aparatu ispod baterije.....a osim toga čovjek na šalteru nam je objasnio za sve ovo o garanciji....
Tako da savjetujem svima koji nemogu preko SEUS-a update-at da ga daju na servis gdje će to sigurno napraviti i to na garanciju, jedino što se mora čekati par dana....
Kod mene se na multimediji normalno vide slova čćžšđ.....ali ja prije nego prebacim pjesme sa kompa na mob, dam si malo truda i na svakoj pjesmi otvorim svojstva/sažetak.....zatim kliknem na naslov, kao što je prikazano na slici...Na tom mjestu najčešće nema napisano naziv pjesme pa je treba upisati, naravno, ako naziv pjesm sadrži koje od spomenutih slova onda tako i treba upisati, dakle kao na slici....
Od kada ja tako radim nemam problema sa slovima na multimediji......
Isti postupak je potreban i ako nekome umjesto uobičajenog naziva pjesme u multimediji pokazuje samo Track01, Track02....itd, nakon upisivanja naziva pjesme na mjesto koje sam zaokružio, umjesto Track bi se trebao vidjeti pravi naziv pjesme.....također nije naodmet u svojstvima pobrisati te nazive Track01 ili neke druge koji nemaju veze sa nazivom pjesme....a isto se nalaze na sažetku na ovim gornjim opcijama iznad označenog na slici....
Nadam se da sam nekome pomogao, barem kod mene to pali....:)
http://i36.tinypic.com/2ibhtau.jpg
Ovo je primjer pjesme koja će se na multimediji mobitela vidjeti kao Track No04 umjesto uobičajenog naziva koji se vidi npr. na kompu....u tom slučaju dakle isti gore opisani postupak, brisanje Track-a i upisivanje naziva pjesme...
http://i36.tinypic.com/2ai4w0o.jpg
znači.. ovo što se mob ugasi i upali prilikom listanja slika je sasvim normalno?? ali to izludjujeeee....
Nije normalno, meni se to nikzda nije desilo. Stavi drugi softver, najvjerojatnije je do toga.
Kupi osam mobitel jučer i mogu reći samo najbolje o njemu.
Sumnjao sam u touch screen tipke ali po meni su napravljene predobro. Osjetljivost je takva da jedva trebaš dodirnuti da bi kliknuo. S njima mi je lakše upravljati.
Fotografije isto fenomenalne. Pogotovo po danu.
Mislio sam i da će ostajati puno otisaka prstiju ali materijal uopće nije loš tj. ne vide se otisci osim ako ga ne nagneš prema svjetlosti.
p. s. što točno znaći taj ISO i koje su najbolje postavke?
a evo ti mraka http://www.imagesforme.com/out.php/t138193_bezblica.JPG
i tu bas treba blic kad bi slikao recimo neke ljudove da bi im se vidjele face... a sa blicem evo slike http://www.imagesforme.com/out.php/t138194_sablicem.JPG
vidjeli bi se ljudovi al di je slikano okolinu lokaciju se ne vidi... bas sranje:jehon:
dakle kod svih je tako:(?
i ko ono rece da je blic forced? blic nije forced vec automatski i mobitel sam bira kad ce ga upotrijebiti. nema ni opcije forced kao kod n73 koju sam probao, da blic uvijek okine.
p.s.tatica fotograf mi je reko da je blic koristan i po danu, otklanja sjene, i da tu definitivno nes nije u redu da se samo podrucje osvjetljeno blicem vidi.
slika ti ovisi i o tome što fokusiraš. ako fokusiraš nešto što je blizu onda se ono iza neće vidjeti. evo primjera:
fokus blizu
http://i38.tinypic.com/2cpu6jd.jpg
i malo dalje
http://i37.tinypic.com/5bz4me.jpg
kužiš?
da kuzim i znam to al opet mi nis nebi pomoglo nikakvo fokusiranje na gore postanim mojim slikama, jednostavno se nebi vidjela okolina...
a ne znam, teško je s blicem slikat nešto vani. taj blic ima domet od par metara, nije jak kao na boljim fotoaparatima. probaj na scenama stavit pejzaž u sumrak, možda bude bolje. ja do sad nisam imao takvih problema.
Trpi....čini mi se da možda malo previše očekuješ od blica vani po mraku jer bi htio da ti osvjetli neko veliko područje za koje bi ti trebao reflektor. Naravno da se bicikl na podu i na toj udaljenosti neće dobro vidjeti. Blic vani po mraku, najviše je koristan kada slikaš ljude koji ne stoje sad baš ono nešto predaleko od aparata, ja imam dosta takvih snimaka i sve se solidno vidi obzirom na uvjete....
Uostalom za neke veće fotografske želje ti treba profi aparat sa nekim turbo jakim blicem.
Što se tiće nedostatka kod blica što ima samo automatski način okidanja.....tu se isto možete malo snaći....Ja sam isto imao situacije u kojima mi je trebao blic a nije bilo dovoljno mračno da bi se isti automatski uključio.....u otm slučaju sam jednostavno prstom pokrio senzor i na taj način ga "prevario" što se u sistemu registriralo kao da je mrak i naravno blic okida svaki put na taj način i onda kada u normalnim uvjetima nebi...
A šta ćeš, treba se snalaziti kad već oni nisu mislili o tome...
nisam reko da ima opcija forced nego da je to takav blic prisiljen ... btw otkad se s blicem po danu slika :S ??
Ma ne ocekujem ja previse od blica ni fotografije vec samo zelim fotku na kojoj je podrucje dohvaceno blicem svjetlije a da se ostalo iza vidi normalno kao bez blica a ne mracno da se nis ne vidi...
To ti se inace na pravim digitalcima zove "Slow flash" ili tako nekako. Digitalac slika prvi frame sa blicom (time uhvati prvi plan) i onda jos jedan sa sporom blendom (time uhvati pozadinu), te onda kombinira ta dva framea.
To po meni ipak spada pod malo naprednije opcije, ne znam jel realno to ocekivati na mobu... No s druge strane, ipak je ovo Cybershot flagship model... :hm:
Onda nista nazalost. :(
Koliko znam, ako ne ide preko SEUS-a/mobitela, K850 se zasad moze nadograditi jedino u servisu.
U vezi promjene software-a pročitaj moj post na predhodnoj stranici u kojem sam quotao Rainalkara, tamo sam objasnio situaciju oko garancije i kad je mob kupljen na crno...i čudi me da to nisi pročitala iako si postala odmah poslije mene...Ti definitivno moraš promjeniti software i napisao sam da tko nemože preko SEUS-a da onda mob da na servis...tamo piše i o situaciji sa garancijom pa si to pročitaj, a sve i da ne vrijedi....promjena softa je manje od 200 kn, jer moj frend je bio pitao kad je njemu trebalo, no oni su mu priznali garanciju bez obzira što je kupljen na crno i što je prije toga on sam već mijenjao soft preko SEUS-a...
Blic nema samo automatski nacin rada, mozes ga i iskljuciti kada zelis slikati bez blica a ne prekrivati prstom. Ako se slika u potpunom mraku onda se blic ukljuci. Ako ima imalo svijetla i ako se slikaju malo dalji objekti onda se iskljuci blic i stavi se pejsaz u sumrak. Tada nema zamracenja na objektima koji su izvan dosega blica.
Znam koje funkcije sve ima u aparatu....samo ti mene nisi uopće dobro skužio šta sam napisao..:jehon:..nisam prekrivao blic prstom da nebi okidao...nego sam prekrio senzor na aparatu koji je zadužen za određivanje kolika je osvijetljenost odnosno zamračenost u okružju u kojem se slika a sve u svrhu "zavaravanja" aparata....dakle iamo sam nekoliko specifičnih situacija, npr....na jednom snimanju reklame bio sam kao statist. Snimalo se ponoći dakle u mraku ali sve je bilo pod osvjetljenjem reflektora....zatim, tražili su one koji imaju foto aparate kako bi za potrebe scene blicali pa sam se javio i ja sa svojim k850i....no, tada sam skužio da je vani zbog reflektora prejako osvjetljenje i da blic ne reagira ni na jednu od mogućih opcija na aparatu. A kako je snimanje već bilo u tijeku morao sam brzo nešto smislit da se ne obrukam....tada mi je palo na pamet prekriti taj senzor koji registrira vanjsko osvjetljnje, tako ta je aparat "mislio" da je vani potpuni mrak i na taj način mi je blic okidao koliko god puta je trebalo....
E sad...obzirom da su neki ovdje spominjali kako bi htjeli blic koristiti i u nekim uvjetima dana ili nešto slično...kada blic inaće ne reagira....ja sam im dao ovaj prijedlog kako bi se mogli poslužiti tim trikom...
Nadam se da ću sad biti bolje shvaćen...:ideja:
Ma krivo sam skuzio sta si zelio reci. Bio sam na plazi i preko moba sam citao forum i postao, poslje sam ponovo citao i skuzio sta si napisao.
Ma nema frke, sve 5 frende...:thumbup:
dosao je prekjucer k850, za sad sam odusevljen mobitelom.
muci me jedna stvar, vec mi se 3 puta resetirao iz cista mira. any ideas?
novi firmware stavi i rijesti ces taj problem. 100%
ne znam tocno di da to vidim, znam za onu staru fintu jos od t10 desno *, dva lijevo *, lijevo * pa pise pod software R1EA031.
jel to to? ako je, da li ima novija? vidim da se ne preporucuje preko SESUa stavljati noviji, gdje da stavim onda?
zahvaljujem na odgovorima.
Da, to je to ;)
Da, ima par novijih (vidi ovdje) za detalje ;)
A ako ne želiš stavljat preko SEUS-a, onda ga odnesi u servis (ako imaš garanciju trebalo bi bit besplatno) :)
Hvala Sniper i imatic. probat cu preko Seusa, pa gdje puklo da puklo. :)
upravo updatam, na 58% je. za sad sve ide kako spada.
nego, svi kontakti su mi na sim kartici, a nisam napravio backup. nadam se da nece to ici bristati? u ostalom, vidjet cemo za par minuta :)
EDIT: da ne pisem novi post, malo cu editirati ovaj.
update je zavrsio dobro (makar sam se malo preplasio kad sam ga upalio, dosta mu je dugo trebalo da se pokrene), vidjet cemo da li ce se odstraniti problem s resetiranjem. sad mobitel brze ulazi u multimediju, vidjet cemo za ostale funkcije.
nista se nije pobrisalo s kartice, niti sim, niti memorijeske.
zahvaljujem deckima na pomoci.
inace, stvar koja me najvise odusevila ma mobu, a tako je zapravo beznacajna, je kad hocu nekog nazvati, sto ne trebam ulaziti u imenik nego kao na T9 samo stisnem brojeve od imena, tipa "ivan" - 4826, i autmatski mi izbaci sve ivane. odlicna stvar. :)
nece se brisati sa sim-a
c902 nema. a i bolje, nije mi se to bas svidjelo na k850
multimedia izbornik je odlican, samo me nervira sto ne dopusta da sam "manipuliram" gdje ce koja fotografija biti i sto se ne moze napraviti neki "folder" (recimo, kako ga on rasporedi po mjesecima, da se tako napravi vise foldera).
recimo pod "zadnje fotografije" i "album kamere" mi stavi brdo slika koje sam prebacio preko bluetootha.
Da, sve ih pomiješa, to i meni smeta... Bilo je govora da će se to ispraviti sa ovim novijim verzijama firmwarea, međutim ništa :-/
Ne znam, meni je još uvijek bolji izbornik datoteke za gledanje slika i videa jer je brži, a i mogu se rasporediti stvari po folderima :)
slazem se, ali ipak je multimedia izbornik sminka :) onak, za pokazivanje.
i ja isto koristim datoteke, odlicno je rijesen kao i inace. skinuo sam par "shake it" tema, isto je fora za vidjeti, ali mi "Laser precision" tema najvise pase, ikone bas cool izgledaju.
inace, ovo nije vezano iskljucivo za K850, ali mi nije jasno kako ne mogu napraviti mobitel s ugradenim radiom, tj. da nisu potrebne slusalice za slusanje. vjerovatno je to pitanje antene, ali ako smo dogurali s tehnologijom do tud gdje jesmo, siguran sam da bi se i to moglo. koliko bih si puta htio u sobi ili negdje pustiti radio, a ne daju mi se traziti slusalice ili mi nisu pri ruci uopce. ili kad sam vani na klupici, kad ti dosadi vise sva ova muzika sto imas na telefonu.
sad cekam da pocne novi mjesec da kupim 10mb prometa od t2, pa da vidim kakav je ugradeni browser. vidim da ima opera mini za k850, pa da usporedimo sto je bolje. sto vi mislite?
isto tako vidim da ima dosta ekipa s 4gb micro SD, i da se u topicu spominjalo kako ne usporava rad moba kad je puna. jel istina to? vidim da ih ima kupiti vec za 140kn, pa sam mislio ubosti jednu.
Što se browsera tiče, opera mini je po meni daleko najbolja :) Koristio sam par puta ovaj ugrađeni browser, ali nakon što sam instalirao operu nisam ga više uopće palio :)
A što se kartice tiče, ja također imam 4GB micro SD, doduše nije mi napunjena do kraja (popunio sam 3GB), ali istina je da ne usporava mob ;)
ok, hvala Sniper :)
ako bude jos kakvih primjedbi/pitanja se javim.
da tako je stvar je antene... npr na nekim modelima mos ugradit patch pa da onda slusas radio... al jednostavno je zvuk "down"... .nemas nista.... tako da....
stavis prst na konektor..i onda nes i cujes...
upravo sam upgradeao sa r1ea031 na najnoviji, r1fa035. preko mobitela sam radio nadogradnju i nije bilo nikakvih problema. zasad sve dobro radi, mobitel nesto brze ucitava podatke sa memorijske kartice i brzi je pri radu sa multimedijom. i brze mi otvara poruke, iam par stotina poruka u inboxu i prije je poruku otvarao 1-2 sec dok sad odmah. sutra cu jos istraziti vise mobitel pa javim ako uocim jos kakve promjene, a posebno me zanima dal se zvucnik jace cuje, nemrem sad pustat ziku svi spavaju.
inace, ko ono rece da upgradanje preko mobitela/seusa nije kompletno, da se tako samo dio softvera nadogradi? sta ipak bi bilo bolje da sam upgradeao u servisu, iako mi sad sve krasno radi?
instalirao sam operu, stvarno je odlicna.
ako netko slucajno nije probao, definitivno bi trebao. http://www.operamini.com/
koristio sam je i na drugim mobitelima, ali na K850i radi ultra brzo.
imam jedno pitanje. ne znam da li je za ovaj topic ili za "Zahtjevi za programe, igre, teme i ostalo za SE", ali stavit cu tu.
korisnik sam yahoo maila i zanima me da li postoji neki program ili nacin da automatski udem u svoj mail i provjerim da li sam dobio nesto, a ne da moram svaki put ici na www.yahoo.com pa tamo ulaziti u svoj account.
dejo, da li moze neki link? ne mogu naci na sluzbenoj stranici gdje je to.
zahvaljujem.
zahvaljujem. znam da sam dosadan sa svim ovim pitanjima :)
Vidim da po defaultu nije uključen stabilizator slike pa jeli to bolje uključiti i zašto je uopće isključen?
i može li netko reći koji je najnoviji firmware
Koliko ja znam, taj stabilizator slike smanjuje vrijeme ekspozicije, tako da je manja vjerojatnost da će ti slike ispast mutne, ali zato povećava ISO vrijednost... Iskreno, ni sam ne znam šta je bolje, malo sam bio uspoređivao slike slikane s uključenim stabilizatorom i sa isključenim i nisam primjetio neku značajnu razliku :dunno: Najbolje ti je isprobavat pa vidjet kako je tebi bolje ;)
EDIT: što se firmwarea tiče, vidi ovdje :)
Vidio sam taj forum već. jeli oni taj prvi post cijelo vrijeme updateaju i stavljaju novosti?
e ljudi kolko vi imate garancije na svoje k850? citam negdje da imaju po 2 god a ja sam svog kupio legalno u teletu i dobio 1 god.
u trgovini si kupio? Pise da ima jednu godinu, i jos ispod da ima produzenu garanciju na jos jednu godinu. to pise na onom malom papiricu (garanciji)
ma diiii jesam ja corav il sta, procito sam cjelu garanciju par puta ne vidim nis za jos jednu godinu. samo ovo pise za trajanje garancije
http://www.imagesforme.com/out.php/t144404_DSC01570.JPG
Svi imaju garanciju na dvije godine bilo da si kupio u dućanu ili na crno.....to znam pouzdano i već sam to fakat puno puta ovdje napisao i objasnio zašto i ako se vratiš stranicu-dvije unatrag vidjet ćeš gdje sam pisao o tome. U svakom mobu se ispod baterije nalaze podatci koje na srvisu gledaju i po tome imaš garanciju (pretpostavljam od samog SE kao firme) dakle neovisno o dućanu u kojem je kupljen ili na crno...
Samo je šteta da nitko neće malo pogledati o čemu se pisalo,već sam sebi zvučim kao pokvarena ploča....
Gle, nemoj meni vjerovati, nazovi ovlašteni servis za SE u Planinskoj u Zg-u i pitaj. Ti vjerojatno imaš garanciju na godinu dana koju ti daje dućan gdje si ga kupio ali garanciju koju ti daje Sony Ericsson kao firma je dvije godine a na osnovu podataka koji se nalaze u samom mobitelu. Moj mob je dva puta bio na servisu o oba puta su mi rekli za te dvije godine garancije, drugi puta kad sam ga nosio samnom je išao i frend sa svojim k850i kojeg je kupio na crno i već jedanput mijenjao soft preko SEUS-a pa mu se pokvario....On nije znao da i on ima pravo na garanciju nego je računao na to da će platiti popravak i nadogradnju za najnoviji firmware, no nakon što su na servisu pogledali podatke koji se nalaze u njemu ispod baterije, priznali su garanciju i njemu i čovjek nam je objasnio sve ovo što ja vama pričam....
E sad već ispadam sam sebi glup jer sam ovo napisao već nekoliko puta sa jednim te istim objašnjenjima a sve u namjeri da pomognem ljudima da saznaju nešto što ni ja nisam znao dok nisam odneo mob na servis a to je da imaju pravo na garanciju i ako je na crno kupljen....ili možda netko ne vjeruje da sa svojih 43 godine imam uopće pojma o čemu pričam....
ja ga kupih prek amazona za nekih 1500 kn jeftinije neg u lijepoj našoj i sve divno krasno i odnese ga moj tatica na ugrađivanje hrvatskog (iako problema s razumijevanjem nije bilo,al aj č ić za poruke itd)
i ispadne da je smrdan hr softver i sad mob nakon određenog vremena "krepa" al sam imam teoriju kako popraviti u vlastitom domu koju ću moć iskušat tek kad opet otegne papke