sad probao u "pravom" :) forumu i radi
Printable View
sad probao u "pravom" :) forumu i radi
meni i dalje neće. i ne samo da mi ne želi otvoriti novu temu, već neće ni napraviti Preview, prije nego što stisnem Submit!
@imatic
u kojem dijelu foruma je tvoja tema?
da to nije problem samo u nekim dijelovima foruma? :dunno:
ja sam probavala postat ovdje:
http://cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=94
Dajte malo boje izmješajte i možda nešto oko logo-a izmjeniti - dodtai - izmjeniti :)!
meni je bio bolji stari oglasnik! bez ovih podjela!
ništa je mijenjo ne bi. onaj je bio savršen. sad će svako lupat za isti mob---ovje prodaju, ovdje zamjenu, ovdje procjenu, a tamo još i aukciju. a fala bugu, trebaće 5 modova 24/7, da to sve rasčišćavaju. LOL. ko da nemaju dovoljno posla.
Vidjelo se prema gužvi i neredu koji je vladao u oglasniku koliko je bio savršen. Podjela je napravljena da se malo uvede reda u oglasnik i da teme ne potonu prebrzo. Sad će svatko odmah moći postati, a i pogledati onaj dio oglasnika koji ga zanima. A uostalom zašto bih ja npr. morao kupiti mob koji netko prodaje samo zato jer se radi o istom modelu, možda mi ga netko ponudi povoljnije.
A one koji ne znaju razmišljati očekuje brisanje oglasa, pa će ih morati ponovo pisati.
Biste li mogli, sad kad je SMS Freak član mod-ekipe, staviti Sticky ili slično Pretraživanje foruma putem Googlea?
Nervira me svaki put ići na neki post od dotičnog kolege ili u Profil, pa onda odabrati, još ako kolega nije na forumu, e onda je znanstvena fantastika.
Mislim da bi koristilo.
može se postaviti kao sticky, a implementacija u VB preko google pretrage i nije moguća, mislim da VB nije ni predvidio takvu opciju. treba pogledati pluginove
Ma, mislio sam prvenstveno jer je napravljena preraspodjela podforuma koja je nekim forumašima još nejasna, pa da se izbjegnu duple teme ili nedaj Bože nekakve sankcije.
Mislim da je SMS Freakov način pretraživanja neusporedivo bolji od onog default ugrađenog u vB.
http://www.google.com/custom?hl=en&l...=cafe.mobil.hr
Evo, Bimbi, ovo je direktan link iz SMS Freak potpisa (valjda se neće ljutiti jer je ideja i provedba u djelo Google searcha foruma ipak njegovo).
hocemo stari oglasnik gdje je sve bilo na jednom mjestu....
bez glupih podjela.
znate da se ljudi boje promjena, i kad one nastupe postanu zbunjeni i nastaje kaos i dolazi do raspada sistema..
Mene ljudi stvarno strah više postati. Nisam skužio pravila baš do kraja niti onu obvezu stavljanja broja Nokije u uglate zagrade (koje nemam BTW na laptopu).
Kopam po starim temama i odgovaram na postove, a otvaranje tema za sada vjerojatno mogu u čataoni ili kafeu.
Ne budi lud...pa sto te ima biti strah postati u Oglasnik?
Ako su ti uglate zagrade problem na Nokia podforumu, ti stavi normalne okrugle, nije bit u tipu zagrada, vec u tome da se zna na koji se mob tema odnosi. Nitko te radi toga nece kazniti.
Nadalje sto se Oglasnika tice...jedino je strogo zabranjeno postati oglas bilo gdje na forumu osim u Oglasniku (za to je kazna ban na tjedan dana) te se sa svojim oglasom ubaciti nekome drugome u temu na Oglasniku.
Sve ostalo je mislim jasno podforum Kupnja, ako kupujes (dakle trazis nesto), podforum Prodaja i zamjene, ako prodajes ili mijenjas i treci je jasan.
Obveza je i u naslov teme staviti K ako kupujes, P ako prodajes, Z ako mijenjas, A ako se radi o aukciji i Procjena ako trazis procjenu.
Ako ti ipak jos nesto nije jasno drago ce mi biti pomoci, pitaj ili javno ili na PM. :thumbup:
Evo...dodano je u root podforuma Oglasnik.
Mislim da je tamo najdostupnije i najjednostavnije za pristupiti.
Pored toga u root se ne moze postati tako da ce u navedenoj temi ostati samo taj jedan post.
Link:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=41446
E ovaj tvoj link za pretrazivanje ne pretrazuje samo cafe nego i druge forume, moras staviti ovaj link http://www.google.com/custom?hl=en&l...=cafe.mobil.hr
tj. moras ga otvoriti i onda iz adress iskopirati jer ovdje nije cijeli
moby.....
ne mora te bit strah postat, i nemoj odmah paranoje sirit ostaloj populaciji,m sad cu jos ja bit kriv zbog uvedenog, nazovimo ga pravila. dakle, da malo pojasnim;
prvo i osnovno, ti kao i svi na ovom svjetu koji imaju tipkovnicu imas te zagrade, a one ti se nalaze na slovima F(otvara) i G(zatvara). ali, da bi napisao te zagrade pomocu slova, moras ih stisnut u kombinaciji s tipkom "Alt Gr", koja se nalazi tik do razmaknice (space), dakle, prva tipka desno, sto znaci;
Alt Gr+F = [
Alt Gr+G = ]
no, upravo ono sto je bimbi rekao, reci cu i ja... nitko tebe ni sve ostale nece kaznjavat, ovo sam napravi kad prednost svima koji tamo postaju, pogotovo pretrazuju, jer ovaj nacin zapisa uvelike olaksava pretragu, indeksiranje, a i pri pregledavanju tema (stavi se u tu poziciju) fino ka pretrazivac izbaci rezultate se lijepo u naslovu vidi o kojim je modelima rijec. naravno, nisu bitne uglate, kose, oble, kakve vec zagrade, tagovi sde obicno stavljaju u te uglate, sto se mene tice mozes u bilo kakve, ali preglednosti radi, stavlja se u te []. meni je osobno bitna preglednost, da se zna o cemu se prica, a i vama je bolje jer ako netko pogrijesi, aj je necu bacat u smece, vec premjestit u za to odredjen forum, jer moram napravit neki premjestaj, dakle, bila ta akcija u smece, ili u odredjeni forum, meni svejedno, a ako vidim iz naslova da znam gdje treba ici, bez obzira ako je naslov malo neprihvatljiv, editirat cu ga i premjestit tamo gdje treba. dakle, ovo je na usluzi svima nama, i mislim da niej tesko napisati te dvije male zagradice, a s vremenom cvete vidjet da to ima svoje prednosti, kazem, pogotovo kod pretrazivanja foruma.
ako mislite da je ovo puno sto trazimo od vas, slobodno se izjasnite, maknut cemo to, al budite uvjereni da je ovo samo jedna prednost, a ne mana, a i nije neki problem.
srdacno vase dvije male uglate zagrade
[]
meni se bas sviđa ovo novo pravilo, u zagradu se napise model mobitela, a izvan nje problem ili vec nest. Sve u svemu zanimljivo:)
upravo to. znam da neki napisu u naslovu teme i model, al velim, s vremena na vrijeme ce se to fino isfiltrirat i bit ce puno preglednije. pogledate naslov, pise o cemu se radi, znate odmah o cemu se radi i zanima li to upravoo vas. evo primjer;
stari princip:
Problem sa punjenjem baterije - Naslov
Imam E50 bla bla bla... - Post
dakle, vi sad ne znate iz naslova o kojem se tu modelu radi (kad pretrazujete), pa morate otvorit ako imate taj problem, i onda skuzite da nije ono sto trazite...
drugi, novi sustav;
[E50]Problem sa punjenjem baterije - Naslov
Imam E50 bla bla bla... - Post
dakle, bez obzira na post, iz naslova se vidi o kojem se modelu radi, i koji je problem/tematika
znaci, da jos jednom ponovim, ovo nije globalno pravilo foruma, ovo je moj mali prijedlog koji sam vidio na jednom drugom forumu, i uvidio njegove prednosti. ako vi to iz nekih razloga ne zelite pisati, ja vas ne mogu natjerati, mogu vas samo zamoliti da to pocnete korstit radi pogodnosti sto vama, sto meni. osobno cu svako malo editirati teme koje se dizu iz starih dana, promjenit naslove na taj nacin pisanja, pa cete uvidjet kako stvari funkcioniraju, a vjerojatno ce i s vremenom ekipa pocet pisat na taj nacin. koliko znam, drugi modovi nemaju taj nacin, iako bi bilo dobro da steknete naviku takvog pisanja naslova. tamo gdje to nije potrebno, gdje se ne radi o nikakvom konkretnom modelu, nego je neka opcenita rasprava, ne morate stavljat tagove, a mozete na nacin da stavit neku kljucnu rijec, tipa [INFO], [Tips & Tricks] itd....
Erm..
u svakom podforumu u oglasniku imaju one sticky teme koje vode do te druge teme
Najbolje bi bilo da se sve te teme prebace u root forum oglasnika
zabrani se otvaranje threada, a dopusti samo postanje
Znam da je glupo ali gdje se ode otvara nova tema?? Odgovor na PM
ja bi opet uveo neki sustav reputacija(nesto kao na dotsisu,opcija thanks)
hlapičev sok
bilo bi dobro imati opet reputaciju..
Kakva je to logika sa dobijanjem postova?
Definitivno NE uvođenju reputacije.
Nema koristi od toga jer će se sigurno opet zloporabiti. Ako napišeš kvalitetan post ili riješiš neki problem nek ti druga strana lijepo zahvali (naravno, ako je kulturno odgojena) i amen.
ja bi volio da bude neki sustav reputacija,jer po meni bi se svaki trud trebao nagraditi,zar ne???
bedastoće (bez uvrede ikome), ovdje smo svojom voljom i htjenjem. ak buš dobar dobiš dudu, a poslije pikice i sladoled!! inače se trud nagrađuje nekim od smajlija, recimo onaj s pivama isl.
mene sad živciraju one riječi zelene po forumu što vode na tele2
Lijepo bi to bilo, ali kako smo mi pokvarljiv narod, lako bi našli neku 'rupu u zakonu'...
@Compov: Firefox + AdBlock.. Blokiraš ovaj link:
h**p://engine.xclaimwords.net/script.aspx?partnerid=114532
@Maniac: ista stvar, samo ti blokiraš ovo:
h**p://www.javno.com/bannext/javno_horiz.php?%20h=60&w=468&j=1&r=mobilbanner&cp =2
Imaju još neki linkovi koje treba blokirati, neznam što točno predstavljaju, valjda reklame:
h**p://cafe.mobil.hr/ads/*
h**p://www.google-analytics.com/urchin.js (ili h**p://www.google-analytics.com/* da blokirate google adsense na svim stranicama)
da misliš ovo? joj a kako mene tek živcira jooj... neki biser radio flash reklamu lol
http://img339.imageshack.us/img339/5567/loluj2.jpg
i xlr ja volim reklame da se smijem kako ljudi rade :)
pa sta vam se ne makne taj tekst nakon 1-2 sekunde... meni se pojavi na sekundu pri octavanju i nestane...
Na internetu? :rolleyes:
edit: zapravo, neću ti dati link, probaj sam :)
haha makli su onaj banner :)
edit: nisu :D
Joj ma e...i mene ubijaju te reklame na mobu...za pop*, vrijeme je da pređem na smartphone, kad više ni cafe.mobil.hr ne mogu čitat kak treba ;D Samo nakrcavate taj forum sa glupostima, a forum sve postaje nezgrapniji za čitanje...još malo pa će mi otići i omiljena zabava za čitanje u tramvaju i autobusu ;D
ja sam nesto blokala, ali banner koji se preliva mi je ostao samo se ono javno.hr slijeva maknulo...kak da maknem i ovo, fakat me iritira?
ja bi novi nick,a nema te opcije,a ni neke aktulne teme kad će to biti moguće :(
Trebas se ti nakupiti jos postova ja mislim!! :D
@malena: Neznam jesi li vidjela, imaš i u ovoj temi moj post o tome:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=545
xclaim su one zelene riječi, a javno.hr je taj baner u desnom kutu koji svih živcira... Moj savjet je da u adblock dodaš ovo:
žž=tt, a zvjezdicu * ne diraj :)= Citat =:
hžžp://www.javno.com/bannext/*
Radi 100% ;)
e jeste neki:D , sad ne vidim pol foruma:busted: . a i ti imatic nemaš pametnija posla u rano jutro:evil:
LOLmogli ste mi ostavit par dana...bar danas, današnji dan bi mi bio zanimljiv!!
Mene živciraju one reklame kad je neka riječ pocrtana i kad pređeš mišom preko nje a otvori se pop up prozor i bez obzira šta stisnem (koristim opera browser) otvara mi se ta stranica, u zadnje vrijeme uglavnom Tele 2 ponuda mobitela....
...vezano za tvoj problem, pročitaj -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=41951 ...
e evo u vezi onih preporuka jedan komentar...umjesto onih postova trebala bi se napraviti i neka tablica na primjer jer bi se tako lakse vidilo s kim se isplati a s kim se ne isplati trgovati...
A tko bi tu tablicu održavao?
To je previse posla za jednog moderatora cak i za dva....
Ovakav prijedlog vidimo vec po ne znam koji puta.
I svaki puta ponavljamo isto: namjena ovoga foruma nije da bude kupi/prodaj servis. Ovaj je forum tematski, a Oglasnik je tu da bi clanovi mogli obaviti pokoju kupnju ili prodaju stvari u zajednici u koju manje, vise imaju povjerenja.
Tako da je i ova tema:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16503
I vise nego dovoljna.
Sto se iskustava sa odredjenim korisnikom u razmjeni, kupnji ili prodaji raznih dobara tice, do toga se vrlo lako dodje...sve sto treba je pretraziti doticnu temu u potrazi za nickom korisnika koji vas zanima:
Evo za primjer iskustava sa dva korisnika (prvi koji su mi pali na pamet):
imatic
sodom
Da pitam i ja nesto, za sta ne znam da li je bilo ranije price (search nije pomogao). :)
Elem, interesuje me zasto "session" na ovom forumu traje ovako kratko? Circa 10 minuta. To zna nekad da nervira, kad npr. otvorim forum, gledam, a potom me nesto zaokupi na 20ak minuta, i onda kad kliknem ponovo - sve nove poruke su otisle. :(
Any solution for this? .___.
:)
Anyone? :)
Imam i ja jednu molbicu iliti pitanje...
budući da se forum već razvio kao i brzina interneta kroz ove godine a naš forum sa slikama iliti avatarima je i dalje ostao ograničen, molio bi ako se granice tolerancije (jos uvijek male) mogu pomaknut.
Trenutno maks avatar je 65x65 slika i veličine do 5 KB
Dali bi se to moglo prebaciti na 100x100 sliku i veličine do 100 KB (zbog gifova)... naravno da bi prethodno bilo uploadano na neki drugi server (imageshack i sl)...ako nemože ta veličina (u KB) bar rezolucija od 100x100 jer ove slike su premale meni na nekoj malo većoj rezoluciji a mislim da veličina i nije tako velika da bi uopće usporila internet vezu nekome.
Unaprijed zahvaljujem... :five:
ili da u potpisu mozemo imat one slike csi watcher,se owner,bt user...
Onda neka povećaju na bar 40 KB a reza neka bude minimalno 100x100
...ovako - u pravilu sam protiv šarenila foruma jer iako svi govore o ADSL-u hrpa ljudi je još na modemima ili na manje propusnim vezama - sad zamisli 10 avatara od 100kB na stranici - promet na serveru - tvoj promet - ukupni dojam...
Po meni maheri na kompu sa sadašnjim mjerilima mogu ćuda napraviti i za to im skidam kapu...
Uglavnom protiv sam povećanja sadašnjeg stanja...
Gifove ili animacije u potpisima u potpunosti ne podrzavam. To nema svrhe osim da forum ucini nepreglednijim, sarenijim i nefunkcionalnijim.
Sto se velicine avatara tice, razumijem da je 65x65 na monitorima visoke rezolucije vrlo, vrlo minijaturno, mozda bi se i moglo razgovarati o nekome povecanju rezolucije, ali "tezina" avatara bi pri tome mogla biti povecana samo razmjerno. Sto znaci da ako sa 65x65 dopustimo 100x100 to je povecanje od cca 50%, pa se shodno tome i "tezina" doticnoga avatara povecava 50% na sada dopustenu (dakle 5 kb + 50%).
Uz opasku da prije bilo kakvih zahvata na ovome definitivno svoje misljenje trebaju dati ljudi koji znaju u kakvim se uvjetima na serveru forum vrti (dakle joker i zappan).
Osobno, ne bih dirao niti jedno niti drugo, ali nisam jedini ovdje.
...he, he - to ti je povečanje za 136% (sa 65x65 na 100x100) - računaj... ;)
Ja sam ZA da velicina avatara bude vece ali nikako da bude slika u potpisu,pogledajte dotsis.com našta to liči koda si došao na party povodom Uskrsa...
Evo ovako... što se tiče funkcioniranja foruma i prioriteta učitavanja.
korisnik koji pregledava forum, prvo na forumu učita sve postove i sve tekstove. Slike poput avatara se uvijek posljednje učitavaju, osim ako su spremljene na računalu u cacheu.
oni koji koriste GPRS imaju opciju da ugase primanje slika, a imaju i opciju na forumu u control panelu da ugase slike i pojednostave izgled foruma, tako da za njih ne bi trebao biti problem.
forum ako poveća sa 65x65 na 100x100 neće uopće narušiti izgled, ni na jednoj rezoluciji. Ta kockica od 100x100 lijepo stane u profile table.
Dalje, što se tiče bandwitha. Na forumu možete ostaviti 5KB max, ali onda stavite mogućnost linkanja na druge slike do nekih 20 KB
tako ne trošite svoj bandwith i prostor.
evo pitanje problem sve riješeno i šta se čeka? :)
edit:
osim toga bih molio da maknete sve one stare defaultne avatare od strane foruma za nove korisnike i dodate neke nove avatare...
mislim da je vrijeme starih eriksona, aladina i pikačua sa bulbasourom odavno prošlo...
a na netu se mogu naći lijepi paketi avatara koje je lako dodat
slazem se skrompirkom.
ljepse je vidjeti vece avatare i forum bi izgledao ljepse i suvremenije..
a radi se ipak o neznatnoj kolicini kb-a koja nece nikom ispraznit dzep kad im dodje dsl racun.
mislim da je ipak bitnije da i ovaj nas forum prati 'trendove' i da bude na razini (ostane) :)
i to što kažeš, moj trenutni avatar je 1,9KB
da ga hoću mogu ga smanjit na 1Kb
ovo je faktor kompresije 8, a defaultni za jpg je 20
Kako sam vec i rekao...u nacelu se slazemo.
Sve ovo bi moglo ici u paketu sa promjenama izgleda foruma (o cemu se keko dobro moderator znaju vec raspravlja u skrivenome dijelu foruma). Moj je prijedlog da doticne promjene obuhvate i smajlije (po tome pitanju je nesto vec ucinjeno ali to treba finalizirati) i defaultne avatare, i eventualno dopustenu velicinu avatara i nadam se skin foruma, a ako bode volje i vremena mozda jos i reklamu za sam forum u njegovu zaglavlju.
Ipak, kako sam i rekao...nista se od ovoga nece uciniti odmah i naprecac. Ovo su izmjene za koje treba provesti raspravu (koja je kako rekoh vec otvorena u mod podforumu) i svoje misljenje i prijedloge trebaju dati svi mjerodavni, pogotovo joker i zappan.
ok, mislim da je ovim zadnjim postom Bimbia ova tema oko avatara zatvorena, sada je na njima da odluče i sprovedu neke promjene ;)
Očekujemo neke rezultate bar unutar mjesec-dva :D ;)
Ja bi da promijenite skin foruma npr. kao onog ogame foruma
Potpun odgovor na ovo sam ostao duzan...
Session sam po novome podesio da traje 20 minuta.
Mislim da je navedeno vrijeme trajanja optimalno, jer bi sve duze od navedenoga bilo neproduktivno i potencijalno bi uzrokovalo zbrku (jer ne zaboravimo da session timeout opcije ne utjecu samo na markiranje postova procitanima, vec i na vrijeme neaktivnosti nakon kojega se korisnik brise iz Who is online bara u dnu foruma).
ja bi eto dozvolio slike u potpisima i vece avate, naravno ako to pase serveru ,
ja recimo na nekim forumima gdje su dozvoljene slike u potpisima drziv opciju ne prikazivanja potpisa,
svi koji nevolite sarenilo iskljucite i avate i potpise u postavkama i mirna bosna.
ja sam protiv povecavanja dimenzija avatara i slika u potpisima
na rezoluciji koju sad koristim od cca 900x900 px visinu vecine postova odredjuje lijevi dio infoa o forumasu, kad bi se to sad jos povecalo za 35px dobili bi jednu praznu stranicu, nepotrebno.
prvenstveno sam protiv zbog preglednosti foruma, postovi sami po sebi rjedje prelaze 800tinjak znakova, u ovoj temi do sada od dvadesetak postova mozda 5 ih prelazi tu brojku.
iskljucivanje slika forumasima koji idu preko dial-upa je moguce ali u praksi to nitko nebi radio jer se nemogu u browseru iskljucit samo odredjene slike nego sve a to onda ruzno izgleda (mozda ima opcija u vb- za to)
na forumu je vazno doci do informacija i za to nisu potrebni avatari, oni sluze kao lakse raspoznavanje korisnika, ako netko zeli veliku sliku neka stavi link na svoju stranicu i tamo stavlja slika koliko hoce :)
Zašto se svaki dmi-jev post prikazuje kao da je editiran? Evo primjera:
http://www.imput.net/slike/ZDB03311.jpg
..i još k tome, "editiran" je uvijek u 02:02 / 25.5.'07
zato jer mu je to - potpis ;D
Đizs, sad sam siguran da mi je ono sunce jutros naškodilo :rolleyes:
Dal se da preurediti naćin prikaza infa o korisniku s lijeve strane? Npr da se u postavkama može, osim avatara, ugasiti cijeli info. Ili samo dio, da se prikaže nick, titula i "online/offline lampa" (:rolleyes:).
nije moguce