Pozdrav Luni i tebi.Idem spat - postal sam ko Al Bundy-čekam da žena zaspi onda idem ja.Bok!:respect:
Printable View
Pozdrav Luni i tebi.Idem spat - postal sam ko Al Bundy-čekam da žena zaspi onda idem ja.Bok!:respect:
luna si razmislja da je fakat profulala profesiju.. mislim da tek sad zalim sto nisam otisla na prijamni na fpz, a bio je u opcijama..
a nista, sad cekamo koaliranje...
Bilo bi dobro da se ova tema zatvori.....izbori su prošli....:banme:
je...... politku.....koje su to ogluposti i ne znam kak vam se da raspravljati o tome....:crazy:
@lilika, ma necu na faks, volim ja svoj posao ;) ali da razmisljam o aktiviziranju u politiku, bome razmisljam, puno intenzivnije nego prije.. a ruku na srce, ne treba mi fpz za to, pogle kog sve imamo u saboru ;D
@gogi, tema se nece zatvoriti, jer je i dalje aktualna, izbori jesu prosli ali vlada jos nije sastavljena. u temi nije doslo do vrijedjanja niti neke svadje, to su sve samo rasprave.. nitko te ne tjera da je citas ako te ne zanima. postujem tvoj stav i misljenje, ali te molim da i ti postujes moj, a taj je da me politika ocito zanima.
ovo je cetaona.
demokracija, jel te ;D
Mladi moj mjeseče nemoj ni pomišljati na to jer nemaš ti želudac za tako što.
Odnosno točnije rečeno jetre!!! ;D ;D ;D
http://www.nacional.hr/repository/im...4013/medium/1/
Šta je smješno na ovoj slici (osim ove trojice u neposrednoj blizini)
Neznate???
Pa prazna boca Coca-Cole ispred Šeksa!!! LOL (tko ga nezna skupo ga je platio)
ye, nemam jetre, izjeo je alkohol..
al rekose mi da se jetra regenerira, pa.. malo politike me nebu ubilo ;D
ajde, dosta sad zayebancije, da vidim kako prognozirate koaliranje??
sve ovisi o hss/hslsu..
makar i ne nuzno, na papiru je sve moguce ;)
da hss/hsls koalira s hdzom, sdp bi i dalje imao sanse za vecinu, ako i samo ako s njime koaliraju svi izuzev hspa ;D sto opet nije dobro, jer mi se u toj koaliciji hdssb ne svidja niti malo.. doduse, koalicija kao takva nije nuzna, dovoljno je i davanje podrske u saboru, no to nikome od malih stranaka nije isplativo..
Pa smjesno je, odnosno zalosno da ljudi koji su za vrijeme rata bili djeca, imaju misljenje da je HDZ i Tudjman kriv zbog rata???
Il cete pripisati pocetak rata HDZu i Tudjmanu, kao nesto cime su se oni htjeli okoristiti????
Posto si stariji od svih nas bio u to doba, onda i znas gdje je tko bio i kakve je stavove imao prema stvaranju nezavisne ljepe nase, pogotovo stranka i njezin pokojni celnik, ciji si simpatizer, kao i velika vecina ovdje.
S obzirom da tolko imate "argumenata" protiv jedne stranke koja je po vasem cijenjenom misljenju krvnik, agressor, lopov, i lazov, tj sve u jednom paketu, dok je vasa stranka cista, te niste naveli niti jedan njhiv grijeh...
S druge strane iluzija je smatrati da ce ikoji politicar biti olicenje dobra i pravednosti, sto se samo iz svijeta moze vidjeti, koiliki politicari su korupirani i rade sranja u svojim drzavama (tipa bivsi francuski predsjednik, onda onaj talijanski bivsi, itd.. itd..)
Ono sto je bitno na kraju je da na celu bude stranka, koja ce vise donjeti dobra nego zla drzavi, a to se kolko tolko moze iscitati iz programa stranaka, sto ponavljam ovdje sugovornici nisu argumentirali, vec stalno spominju rat, kradje itd...
S takvim ljudima se ne moze razgovarat, jer oni ne slusaju svoje sugovornike sto im se prica, vec sam melju jedno te isto, zato se ja iskljucujem iz ove rasprave + izbori su gotovi, glasanje je gotovo, HDZ je pobijedio na izborima i to je volja gradjana koju treba postivati, tema bi trebala biti zakljucana...
I za kraj:
Ostatak teksta:= Citat =:
Zoran Milanović je poput najskupljeg sata na Sanaderovoj ruci, sasvim nepripadajući i nesklapan. Milanović je odrastao poput princa Harryja, unaprijed se znala njegova budućnost. Ali čak i taj princ ima nekakvu životnu frustraciju, nisu mu dali da ide pucati u Irak.
Opasno je da takav čovjek upravlja Hrvatskom, ili jednom od dvije najveće hrvatske stranke. Pun je sebe, a prazan od stvarnosti zemlje kojom bi htio upravljati. Kada on govori o tome kako živi narod, neuvjerljiviji je od komunističkih ilegalaca u Ponosu Ratkajevih. U četrdeset i drugoj godini života kasno je za tuđa iskustva. Zoran Milanović prestar je da bi nešto naučio ili da bi ga stigla formativna frustracija. Ali nikad mu nije kasno da razbija saksije o glave onih koji se poigrali njegovim gumenim Pajom Patkom.
http://jutarnji.hr/dogadjaji_dana/cl...1,27,,99645.jl
I'm off
1.Nigdje nisam rekao da je hdz i Tuđman kriv za rat,jer se dobro zna tko je krvnik atko žrtva u toj priči
2.Što se tiče stava pokojnog čelnika sdp-a,mogu ti reći da bez njegovog stava nebi bilo ni demokracije(ipak je on taj koji je omogućio prve demokratske izbore),a za razliku od Tuđmana,umro je kao pošten i skroman čovjek,dok je iza Franje ostalo u rukama njegove familije svašta
3.Ne mogu ti navesti nijedan grijeh Milanovića,jer je nova faca na političkoj sceni.A o Sanaderu :afera Verona,satovi,afera Brodosplit,fond za privatizaciju,...Sve to (i da ne zaboravim slučaj šibenskih vatrogasaca) a ni on ni nitko od njegovih ministara se nisu osjetili moralno odgovornim pa bar ponudili ostavku-to je ipak pitanje osnovne političke kulture
4.Gotovina- na splitskoj rivi je pozivao Sanader na rušenje Račana zbog izdaje i veličao generale.Onda otkuca Gotovinu i sad se pravi glup.Ja bih rekao da je sad on po toj logici izdajnik.
5.Zbog gore navedenog mislim da takvi bahati i neosjećajni ljudi nemogu voditi ovu zemlju
6.Možemo uspoređivati grijehe prijašnjih vlasti(Tuđmanove i Račanove) i bilo ih je puno kod obje vlasti.Ali zna se tko je danas na vlasti i tko je odgovoran za stvari koje se događaju,pa je i logično da se njih više kritizira
7.Ti kažeš da iščitavaš iz programa stranaka koja će donijeti više dobra državi.Ja mislim da ti tamo vidiš samo pusta obećanja.Jer po toj logici mogao ti je netko napisati da je njegovoj stranci glavni cilj da hrvatska ima BDP po stanovniku kao SAD. Obećanje ludom radovanje...
8.I za kraj-vidim da ti smatraš da nema dobrih i pravednih političara.Ja mislim da ih ima,i da treba mijenjati ove pokvarene sve dok na vlast dojdu takvi dobri- nebitno u kojoj stranci.A da je bilo takvih ljudi i kod nas,je ! Primjer - Vlado Gotovac!
@smrt: jooooooj..
ajde, argumentiraj mi po cem je hdzov progam bolji od sdpovog?!
i onda mi nismo argumentirali.. nisi ti!! mi smo u hrpi stranica naprijed ispisali:dijaspora, porez na kapitalnu dobit, vjeronauk van iz skola, smanjenje davanja u zdravstvu.. sto nas pilis s time? moramo ti stoput dokazivati da nismo glasovali za sdp zato sto mrzimo hdz, vec zato sto nudi bolje opcije?! dok ti nama nisi konkretizirao po cem je to hdz bolji??
@gogi: sve 5 ;D
rospaya, ne valja to nikako.. kak ne kuzis, oni su pjevali titu i jugoslaviji.. partiji, jelte.. a oni su agresori bili.. tito i partija.. i sramota je ne samo pjevati te pjesme, nego uopce priznati da ih znas, jer kao sto je pugy rekao, moramo zaboraviti da smo disali prije '90!!
kako ti to nije jasno.. sad za kaznu idi 30 puta ispjevati jasenovac i gradisku staru da dokazes da si pravi hrvat! jer to pjevat nije sramotno. al ovo gore iz snimke jest!
:rolleyes:
Iako sam u principu na tvojoj strani, ovo sto si napisala uglavnom nisu stvari iz SDP-ovog programa, nego napuhane novinarske izmisljotine. Ovo sa dijasporom je mudro iskoristeno iako se SDP protivi samo glasacima iz BiH, dok je netko iz SDP-a (Marija Lugaric, ako se ne varam) izjavio da se protivi vjeronauku u skolama pa se to shvatilo kao stajaliste stranke, sto je Milanovic opovrgnuo nakon toga.
Nemoj pretjerivati sa tim programima - cisto sumnjam da ih je itko od sudionika u ovoj temi uopce promotri. Novinski naslovi nisu programi.
Ljudi, uopće nema veze tko ima kakav program, tko je što napravio u prošlosti ili nije. Političari su kao pelena - treba ih redovito mijenjati iz istog razloga!
proucila jesam, citala jesam, pratila sam, kao sto uostalom pratim vec godinama. ali bas iz principa necu forumasima navoditi i citirati gomile redaka iz njhovog programa, jer uostalom, to ni oni ne cine. svi smo (nadam se) toliko pametni da mozemo uguglat ime stranke i na njenom sajtu pronaci program. a bacam i bacat cu im patke sve dok netko ne napravi ono sto se meni predbacuje, dok mi ne argumentira po cemu je to hdzov program bolji od sdpovog!
..."luna" pa nema te u Sta sad radite? :( ...baš si se uhvatila te politike :)...
totalno sam se nakacila na tu politiku, true..
adoptirala sam ovu temu, ne oftopicari mi u njoj ;D
ostatak cetaone stavljam na ladjenje..
ti ne kužiš...mi stariji koji smo polagali pionirske zakletve, i pjevali te pjesmice do 3. ili 4. razreda osnovne škole, ne povezujemo te pjesme toliko s nekom ideologijom (tad smo bili premladi da bi išta kužili), već je to dio našeg djetinjstva. i kad se ljudi napiju...
da me ne bi netko krivo shvatio, nisam član mladih sdp-a, već govorim općenito o svojoj generaciji.
uostalom nek osoba koja nikad nije malo popila i pjevala svega čeg se sjetila baci prvi kamen! da, to uključuje i uvodnu pjesmicu iz Malih letećih medvjedića...
Šta će i leteći medvjedići sjediti u saboru?
...dajem glas Cipelićima ;)
ja se slažem, ali uvijek počne s Medvjedićima! i završi s Blufoncima jer se nitko ne može sjetit kako točno ide melodija... :(
lol, xlr.. ovo sam nasla zahvaljujuci tvom sigu ;D ko je jamio jamio
@nijala i ostali koji ste se pitali.. the blufonci
;D
faking šit...........pa nemreš tak nekaj napisat na javnom forumu! Dal znaš kolko sad ljudi razmišlja koja je melodija na blufoncima!!! :D
to je to....masovna manipulacija :p
TOOOOOO, Luna! :kiss:
Vert, evo ti onda još jedan iz naftalina:
http://images.bcdb.com/pictures/hanna/logo/Snorks.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedi...3/Snork_01.jpg
:bat:
aaaaajme :love: imam ja zelenog plisanog snorkyja :love: :love:
how far can u go?? ^^
http://www.youtube.com/watch?v=PBDWWvKI350
sad ću ti xlr pobrisat postove jer radiš off.
very far...
http://www.youtube.com/watch?v=PmT9AE3RpAk
evo vam jedan zanimljivi clip :D
LOL! :lmao:
osobito ovo:
:lmao::lmao::lmao:= Citat =:
13. Sve dok ne dobiješ zemljopis u 5. osnovne, ne razumiješ da ne živiš u Hrvatskoj nego u BiH...
hehe ,uvjek su dinamovi navijaci pogadali u srz stvari i tam na tekmi sve mozes saznat ...ale ale dinamo:hrv:
Eto izbori prosli, tj. i nisu. Mogu reci samo jedno, ovoj zemlji je potrebna nacionalisticko-fasisticka diktatura, jer ocito tako ovaj narod moze funkcionirati.
Salu na stranu, problem je sto od Hrvatske bi se napravile 3 normalna kantona-drzavice same za sebe, nikako da smo slozni i da se brinemo za svoje zajednicke ciljeve kao susjedi (Srbi i Slovenci). Dalmacija ne moze smislit kontinentalni dio i Zagreb ( i obrnuto), Slavonici se ne slazu sa Zagorcima, Istrijani furaju neku svoju furku i to je to.
Drugi psihicki problem ove zemlje je taj sto je ovaj narod u zadnjih 100 godina bio pod necijom ingerencijom i vlascu, krenimo od Austro Ugarske, pa razni SHS oblici, pa kao NDH koja je bila pod Njemackom i onda SFRJ. Stvar je jednostavna, to je kao da 10 godina non stop provodite vrijeme sa djecom, pazite na njih 24h dnevno i onda kada ih jednom ostavite u stanu same, vjerujem da cete zateci kaos kad se vratite.
Tako je i s ovim narodom, kada su pod necijom cizmom, pod pritiskom,onda su svi slozni, rade na pokretima za ocuvanje nacionalnog indetiteta itd.. Kada su zajedno i imaju svoje,imamo ovo sto danas imamo.
A sad da su ovi ili oni komunisti, pa daj shvatite (pogotovo vi rodjeni iza 89. godine) da u SFRJ svaki gradjanin je morao biti clanom Saveza komunista, kao mladi bili smo pioniri (barem ja, onda sam prava komunjara u tom smislu lol), malo stariji omladinci, a kao punoljetni clanovi Saveza komunista.
Da, momci i djevojke, Tudjman je bio isto clan SKJ, bio je cak i general JNA....
Samo neki su to shvacali kao nesto sto moraju, sto je dio SFRJ-a, a neki su bili i aktivisti komunisticke partije jugoslavije, poput naseg hdz-ovca Luke Bebica primjerice, njega g. Sanader zeli za predsjednika sabora, a postoje jos zivi svjedoci sto je doticni radio u ime Komunisticke partije i Jugoslavije.
Stoga komunjare su SDP, a HDZ nisu je konstatacija krajnje stupidna i neinteligentna.
..je istina kad je frka svi smo ko jedan,a poslje kad se stvar sredi opet sve po starom...klasika..mi imamo takav mentalni sklop.Sad se vidi ko i na proslim izborima,stranka umirovljenika im je trebala, a kaj sad ko ce ih vadit ,cigani,koji ce se zvat romi i koji budu dobili mozda nest,mada cisto sumnjam,ko ima kakav program,tak su ga prepisali,ko zna od koga.Kao i presidente od jednog blogera ,ma mislim nemres bolivit ..a svi se bore za sabor i povlastice ,a ne da bude nama bolje ..ma ...:crazy: .:hrv:
ima tu neke sličnosti...
http://img517.imageshack.us/img517/3...ichuskyht8.jpg
ima ima, vau vau :)
Hahaha, stvarno sliče ;D
A evo još jedna "spot the difference" tema ;D
http://img390.imageshack.us/img390/6...ata34ackv8.jpghttp://www.heron-productions.com/tut...gerpig/pig.jpg
košarkaška lopta!
jesam li pogodila razliku? :)
Da, malko veća lopta ;D Lakše preskočit nego zaobić ;)
kriva slika ti je ;)
http://comparestoreprices.co.uk/imag...8cm-x-7cm-.jpg
..i kad je bio "mali" :rolleyes:
http://uploadcentar.com/img20/th7601michelin.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/8128/hdzoogleab3.jpg
neam komentara, full dobro:hrv:
..joj kak mi je dobra reklama za karlovacko,sve su nutra nabrojali....:funny:
http://rapidshare.com/files/73274395/Hajduk.mp3.html
skiniti gore navedeni file (200kb)
i poslušajte te ga do kraja i pojačajate da se čuje :deal:
:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:
milanovic smjenio jurcica s mjesta kanditada za premijera!! jesam sdpovka, al ne sjeda mi taj jurcic nikako.. mi hepi..
po forumima se suska da milanovic takav potez ne bi napravio da nema skupljenu vecinu, ili je jako blizu njoj..
tim vise sto u prilog tome idu i izjave ostalih SDP-ovih koalicijskih partnera, u sto se ubrajaju i izjave hss/hsls - a!
aaaaaaaaaaaaaaa
sanaderu, :njanja:
nope, radi se o tome da je sanader vođa svoje ekipe tako je i on premijer. Potez od milanovića je jako dobar nimalo loše, on je baren iskren i vata sve konce da bute lojalnosti između sviju njih, Jurčić ima kniževnog znanja ali ne prakse ni Milanović isto ali ovo je znak da je stabilnost tu i da su neki dogovri več na crno i bijelo :klap: God Happen just in SDP-Team...
A Salamander je :banned:
neda mi se prelistavat 10 stranica ove teme, al zanimljivost OVE ankete je da je HDZ u crvenoj boji a SDP u plavoj :)
Da...a meni fakat nije jasno što HSS i HSLS rade zajedno. Jedna od najkonfuznijih koalicija :)
Dakle, tko je dosad u koaliciji sa SDP-om?
Dakle, odlučeno je. Idemo dalje..
Baš za ovu prigodu sam sejvao jedan citat:
"Bad officials are elected by good citizens who do not vote."
(George Jean Nathan)
Dragi ljudi, čujemo se za 4 godine.. Tko bude kukao, uzalud mu sad i nek mu je sa srećom.
onako je kako je narod odlucio.nekome ce to odgovarati,a nekome ne.
a ne's ti naroda.. balkan bili, balkan ostali.. sta ce nam uopce neka igra demokracije, samo se sramotimo.. bolje onda fino opet uvest jednostranacje, kad se iovako i onako hdza rjesit ne mozemo..
imas pravo, vepre, nekome ce odgovarati, a znamo i tko su ti kojima ce odgovarati.. para nikad dosta naustrb malog covjeka..
oni kojima ne odgovara zapravo su u vecini, al jebat ga kad dopustamo dijaspori da bira za nas.. o ruralnim sredinama necu diskutirati, jer poznajem "seljake" koji su itekako osvjesteni.
sramota..
sramim se nase politike, sramim se onih koji nam vode zemlju!
dopustiti hdz-u da bude na vlasti zapravo je pljuvanje u lice malom postenom covjeku!
ako je zelja za normalnim zivotom od vlastitog rada jugonostalgicna, onda da, prizivam partiju nazad!
u mojoj familiji nitko, ama bas nitko nije bio clan partije! i svi smo imali za savim normalan zivot bez kredita, bez dugova, samo od placa! pitaj svoje roditelje jesu li uzimali kredite da si kupe auto u to doba? yebote, auti su se kupovali vec na prvoj placi! nije bitno sto je to bio yugic ili zastava, bio je onak, auto!! danas si posten bicikl od place nemos kupit!
aj, reci mi, pokazi mi jednu osobu koja danas zivi od vlastitog rada bez kredita i koristenja minusa! ajde! bas me zanima!
prosto mi puca organ kojeg ne posjedujem tko je na vlasti. samo zelim normalan zivot! a s hdzom na vlasti to nije moguce.. samo nas ukopavaju u dugove koje nam cukununucad nece moc otplatit!
potpisujem . . .
ali tko god došao na vlast, ništa se neće promijeniti
mi smo takav narod, takav mentalitet, većina (čast izuzecima koje je malo ) gleda samo za svoj džep, kako s*ebati i napakostiti drugome, tako da bez obzira tko je na vlasti, mi obični ljudi uvijek na*ebemo . . .
mi smo takav narod, takav mentalitet, većina (čast izuzecima koje je malo ) gleda samo za svoj džep, kako s*ebati i napakostiti drugome, tako da bez obzira tko je na vlasti, mi obični ljudi uvijek na*ebemo . . .[/QUOTE]
s tim se slazem,al izmedju 2 zla izabirem manje i idem dalje.. :hrv:
nista se nije smjelo,rekao bi nest kontra tita i drugi dan si pisao krv (u boljem slucaju) nije se smijelo u crkvu,a ipak smo mi katolicki narod,covjek nije imao nikakva prava..pitaj starije pa ce ti reci..
moji svi su isli u crkvu. i krsteni i pricescivani i sve. s time si imao problema samo ako si clan partije. no, jel te netko tjerao da budes clan? ono, pod obavezno? ne, jer bi onda svi zivi bili u partiji, a nisu bili!!
i pitam starije, znam kako su zivjeli prije, a kako zive sada. znam kakve su mirovine imale moje bake, a vidim kakve mi roditelji mirovine imaju sada!
uostalom, a zasto se hvatate samo komuzima?! i zadnjih 45 godina? Hrvatska je vec daaavno prije Jugoslavije izgubila svoju suverenost.. al to nista nije bitno, bitno da je samo komunizam bio pakao..
ne's ti pakla, od vlastitog rada zivio si ko normalan covjek, imao auto, isao na ljetovanje svake godine, dizao kucu. jel to mozes danas? mozes, naravno, uz kredit na kredit i minus na tekucem pod normalno.
sjecam se da su nam u skoli na satovima povijesti govorili kako su sve pare odlazile u Beograd.. ha mislim, onda nek se dalmacija, slavonija, istra i svi drugi karejvi sada odcjepe od zagreba, jer sve pare odlaze u zagreb i u zagrebu se najbolje zivi i najvece su place..
cek, ti hoces rec da je citava moja familija bila na golom otoku, i da smo svi bili tadasnji drzavni neprijatelji, jer nitko nije bio u partiji.. zanimljiv pogled na stvari, zaista.. s obzirom da nikakvih problema nikad nismo imali ;)
a sto se tice ostalih tvrdnji, dakako da se slazem! i tu sad i nastupa onaj glavni problem u ovoj temi!!! a taj je da nas hdz ne vodi u stabilizaciju, vec u dublja go*na!!
La_LuNa jedino tu piše točno... svi ostalo meljeju takve gluposti
da toga nema nigdje :comp:
ljudi su za vrijeme yuge gradili i radili, da bi danas neki idiot to
dobio za 1kn i kasnije još upropastio ...
a neki su dobivali miljunske cifre kredita, sa kamatom od 2%....
prije je svaki čovjek mogao kupiti stan i sagraditi vikendicu, a danas
ljudi jedva kupe stan :angry:
btw.imam skoro pola stoljeca i sjecam se dosta toga.Ovo o cem ti pricas bilo je mozda tam 48.i 50 dok nismo malo profunkcijonirali.Da ima nesto u tome ako nisi bio clan partije nisi mogo prosperirat,kao i danas ,ako nisi clan hdz.A kaj se tice crkve,svi ovi kaj su toliko protiv komunizma i kaj vele da su im branili,svi oni su isli u crkvu ,naravno ako su to zeljeli,pa mislim da se nijedna nije srusila.To je samo propaganda kao onda tako i sada.Dalje ,juga je morala propast jer je sve bilo na socijali,zaduzivanja ,kao i sada.Al onda kao sto veli luna,mogo si radit i zaradit i ici u ferijalac na ljetovanje ,sa ful popustom,kupit si auto i vozikat se za jeftinu lovu.Svemu lijepom dode kraj.Dosla privatizacija,tajkunizacija,otkazi ,firma vise nema,burza ,pucka kuhinja.Rat iz kojega su izasli toliki branitelji da neznam kak smo opce mogli izgubiti Vukovar.Toliki hrabri ljudi,domoljubi kaj su poginuli borili se za svoju domovinu o ranjenima da nepricam.Kaj su oni dobikli ,to da se sami ubijaju ,jer nemogu to gledat kaj se radi od njihove domovine.Dobili smo hrvatsku,ali ja od nje nisam dobila nista.Nemogu ju jesti.Ali zato je poslje rata bila puna burza ljudi i 200 najimucnijih obitelji.Od jednog vozaca i prodavaca na placu postal je iber bogat.O cemu ti pricas?? Uvjek i u svakom rezimu je bilo ljudi koji su se znali snac,guzolizaca,cinkarosa,ali i postenih ljudi,kao i nekad tako i sada ko je blize vatri bolje se grije.A danas od postenja nemozes zivjet ,tesko jako tesko.Velis o apetitima i placama.Uvjek se je islo van u trst u austriju,sad nema potrebe jer su dosli k nama.Kao sto je u vrijeme moje mladosti bila lacostica skupa tak je i sada.I u nasem je mentalitetu odavno da patimo za stranim stvarima,jer si nekad davno nisi mogao kupit trapke ,al to je bilo jako jako davno..i jer je bilo prece da imas kaj jesti kao i sada.sorry na offu.
tocno tako lili, da ne kvotam sad citav post, ali sa svime se slazem!
nikada nisam rekla, niti budem, da je doba partije bilo doba sveopceg blagostanja, no da je bila manje zlo nego sto je to hdz danas, svakako je!
i upravo to sto si ti bez ustrucavanja, rekla, dobili smo toliko zeljenu hrvatsku, a cemu? jel meni danas cinjenica da sam hrvatica i da zivim u hrvatskoj iole znaci da ja budem vise covjek i bolji covjek nego sto sam to bila prije rata? zavrsim fakin faks u roku, i onda gotovo godinu dana budem na burzi ili radim na crno neke lijeve poslove, jer za mene posla nema. a zasto? zato sto nemam nikog u hadezeju da me ugura po principu rodbinskih vezica ili pavih kuverti. jel toga bilo za vrijeme juge? pa u biti, je, bilo je! ali samo ako si htio biti direktor ili zvijerka. kao normalan mali radisan covjek uvijek si imao posla. barem na autoputu bratvstva i jedinstva :rofl:
jedino na cemu ja hdzu mogu bit zahvalna jest sto su mi omogucili da zivim u drzavi hrvatskoj, koja je samostalna. al sto meni to vrijedi i znaci kad u toj hrvatskoj ja normalno zivjeti ne mogu? zaista, sto su mi dali, izuzev onog komada papira zvanog domovnica? i samo da na temelju toga ja za njih glasujem? nema sanse.. nije ni sdp svet, ali je svakako bolja solucija od hdza! i ne bi nam bilo puno bolje ni s sdpom na vlasti, vec sam rekla na nekoj stranici, sad cu ponoviti, ni sa kime na vlasti nam nece biti bolje jos duuugi niz godina. samo i iskljucivo zato sto nas je hdz 90-ih upropastio. kako mozete glasat za njih, nije mi jasno?! sto jos imaju za pokrast uopce?!
rat je zvrsio davnih dana, bogu hvala! hocu radit, hocu kruha! hdz mi to ne omogucuje! zasto da glasam za njih?
Samo cu se nadodat na Lunu :) "Mi gradimo prugu, pruga gradi nas!" :) lol!
Sluzbeno sam digao ruke od ove zemlje,lagano idemo putevima Burkine Faso, Pakistana... :) lol.
Nema se smisla zivcirati i truditi! a mladi, sto reci, odmaglit faks, copit diplomu i u bjeli svjet! pa da vidite da se moze uspjet i bez rodjiackih veza :)
eto mi i buduceg muza na temi ;)
bravo, tocno tako. nakon faksa pravac van, jer tu buducnosti nema.. i ne, time necemo bit manje hrvati jer smo odjebali milu nam domovinu, bit cemo pravi veliki hrvati iz dijaspore, i imat veca prava glasa no sto imamo ovdje! ups, a ne, zayeb, nema nam sdpa na listicu dijaspore ;)
ja nisam vidjela Komunističku partiju na listi...valjda sam nekaj fulala...:dunno:
uostalom, sada nije bitna neka ideologija, već EKONOMIJA. tko ima dobar gospodarski plan, kako bi se razvilo gospodarstvo, što bi dovelo do boljih ulaganja u druge ciljeve i, naravno smanjenje duga.
HDZ-ova ekonomska politika se do 2000. svodila na to kako učiniti tuđmanovu obitelj i frendove što bogatijima. sad su valjda na redu sanader&friends...
samo se vi drzite vaseg komunizma,a ja cu uzivati u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj bez obzira ko je trenutno na vlasti.slagali se vi ili ne vrijedilo je braniti i ginuti za Hrvatsku.smijem reci sto zelim,hvala Bogu i imam vise nego za vrijeme usranog komunizma i nece mi nedostajati.
Da Vepar, ovo je prvi puta valjda nakon Kralja Tomislava da imamo svoju zemlju, napokon, slobodnu i neovisnu, i zbog toga sam ponosan, no nisam ponosan na "hrvate" koji nisu u stanju tom zemljom upravljat da svima bude bolje, naprotiv, obranili je, raspordali, poraspodjelili ratni pljen i sada zaradjuju na razne nacina na ovom jadnom narodu! A mali covjek nema nikakvih prava,i jedva zivi od 1. do 1.
ma naravno da imas pravo reci ,kao i mi.Naravno da je kako kome.Samo do kad ce se takvi slicni tebi izvlacit na to da imamo hrvatsku,a lovu i porez placaju vani.I da li znas sto znnaci komunizam?
deja komunizma duboko je utkana u povijest zapadnog mišljenja: nalazimo je još u antičkoj Grčkoj, kao i u prvotnom kršćanstvu.
U Novom Zavjetu, opis načina života prvotne kršćanske zajednice u Jeruzalemu daje nam sliku idealne komunističke zajednice (u prva dva gore navedena smisla riječi "komunizam"), u kojoj je ostvareno načelo "Od svakoga prema mogućnostima, svakome prema potrebama":
"U mnoštva onih što prigrliše vjeru bijaše jedno srce i jedna duša. I nijedan od njih nije svojim zvao ništa od onoga što je imao, nego im sve bijaše zajedničko. Apostoli pak velikom silom davahu svjedočanstvo o uskrsnuću Gospodina Isusa i svi uživahu veliku naklonost. Doista, nitko među njima nije oskudijevao jer koji bi god posjedovali zemljišta ili kuće, prodavali bi ih i utržak donosili i stavljali pred noge apostolima. A dijelilo se svakomu koliko je trebao."
naravno da se to nesvida onima koji su sebicni .Samo po sebi komunizam je utopija i neostvariv..
- komunizam gdje svi rade i uzimaju prema svojim potrebama, a u takvom društvu ne postoji privatno vlasništvo, kapitalizam a ni država.
a to me potsjetilo na tudmanove rijeci ,tamo davnih dana bit ce blagostanje imat cete svi 5000 kn placu ..haha a pa i on je bil komunista ocito mu se ta utopija dopala.
http://www.youtube.com/watch?v=mNOo9LiUrTA
najdraži citat:
= Citat =:
I možda rulja nema žita
baš me briga, tko ih pita,
to je demokracija!
potpuno se slazem s tobom da u Hrvatskoj mnogo toga ne valja;korupcija,pljacka,rasprodaja...nazalost u sve ove godine otkad Hrvatska postoji kao drzava nijedna vlast nije nista ucinila da to sprijeci,dapace uvelike je i sudjelovala u tome.
ipak i na ovim izborima Hrvati su odabrali one koji ce upravljati zemljom i u iduce 4 godine,svidjalo se to nekome ili ne.
nadam se da su dobro odabrali,a ako nisu,sljedeci su izbori za 4 godine pa mogu ponovo birati.
ali Vepre, ne radi se o tome da nam je hdz omogucio domovinu, to nije sporno! radi se o tome da nas je taj isti hdz doveo na prosjacki stap!! sve redom, osim onih koji su krali uz bok s njima!
jel mozes pojest to sto danas imas vece pravo glasa i slobodu pjevati neke pjesme? jel mozes pojest komad papaira zvan domovnica??
vidim da ti pise u lokaciji Vukovar.. sjecam se da je netko na ovom topicu napisao da je tudjman uz ice i pice dogovarao primirje, uzaludno kao i sva ostala prije i poslije toga, dok je Vukovar padao? ne smeta te njegovo dijeljenje Bosne?! znaci, hdzu su svi grijesi oprosteni i oprastat ce se samo zato sto je zasluzan za nase domovnice?! meni to nema smisla.. ali nimalo...
ma kak je rekla luna,ko da je god doso na vlast nemre se nis popravit.Svi se oni bore za svoju guzicu da udu u sabor da imaju beneficije,rucak za 15kn,mobitel mogu pricati na trosku drzave 4god. Stjecu mirovinu od 8ili 12 t kn, i sam spavaju ili se svade,imaju imunitet ,mogu raditt pizdarije kakve hoce,sve ce to narod pozlatit...
Vidis pogresno, jako je malo ljudi izaslo na izbore, sto opet govori o vjeri ljudi u demokratske izbore, kao drugo, glasali su mrtvi iz dijaspore, glasala je sama dijaspora koja nema veze sa zivotom ljudi u hrvatskoj.
Jedina velika prednost ako HDZ nastavi vlast jos 4 godina da nece imati onaj pametni adut u rukavu - "prijasnja vlast je to krivo odlucila na nama je da to popravimo", no opet govorimo o vladi koja je 4 godine imala puno korupcijskih skandala a ni jedan ministar nije dao ostavku, dok u demokratskim kulturama padaju ministarske glave, vlade a u nekim kulturama sami ministri si oduzimaju zivot.