sdp preuzeo vodstvo u 6 i 7 izbornoj jedinici!!
Printable View
sdp preuzeo vodstvo u 6 i 7 izbornoj jedinici!!
Ne samo auto, nego moraš imati katalizator, uff zaboravih da to kod nas još dan danas niko ne kani promijenit !!! Naša porezna stopa je največa, a ako uđemo onda smo zajebani sa cijenama, ljudi budu mijenjali 1:1, to sam doživio u njemačkoj. narod je poludio, vladi je trebalo 2g da sve stave pod nadzor i zaštitu potrošača, mislite da bi to HDZ uspio izvesti, nebih rekao ako nastave svoje prijatelje i rođake zapošljavat !!!
Evo još jednom samo za HDZ, jaki ste
http://imageupload.com/out.php/i45048_hdzog4.gif
Ma di to vidiš ??? Pazi dali su info točni ??
http://www.izbori.hr/2007Sabor/index.html
to je dipovo sluzbeno!!
svakih 5 min osvjezavaju!!
znaci, sad sdp ima 1,2,3,6,7 i 8 izbornu!
LOL, malo prije mi je stranica bila nlokirana i nakon toga rezultati u obnovi :)
to valjda zato kaj ja klikcem ko luda ;)
Žiku ovo na Indexu.
http://www.index.hr/images2/SDPPobjeda.jpg
luna prognozira scenarij..
sad je mesic na gadnim mukama.. s obzirom da znamo da je hns uz sdp, a hns je mesiceva bivsa stranka, tu bi on mogao dati prednost svojima ;) ali, upitno je koliko ce sanader para mesicu ponuditi da njemu ipak da mandat.. hmhm.. vidjet cemo koliko nam je precjednik potkupljiv ;D
...joj "lunice" pa ti se opasno bacila u politiku :D :kiss: ...
...a mene tako zaboli tko će pobjedit, ionak će mi bit isto kao i do sada :dunno: ...
ova temu uopce nisam mislio citat, ali posto u ovo doba se nigdje nista ne pise, nego ovdje, otvorio sam je na zadnju stranicu i procitao samo par postova! Anycall, zar stvarno mislis da citav sdp nece nikog zaposlit preko veze, a hdz hoce. po meni su sto se toga tice iste i jedna i druga stranka, ja tu stvarno ne vidim razliku, toga ce bit uvijek u hrv, dok je bilo tko na vlasti. e sad nesto sto sam isto uhvatio okom, spomenulo se glasanje dijaspore, iznijet cu samo par cinjenica, pa onda nek pise tko god hoce i sta hoce: Rođen sam u hercegovini, prijavljen u hercegovini (trenutno u zg gdje studiram), svi moji u obitelji su prijavljeni samo u hercegovini, dakle ne ostvarujemo prava na nikakve dohotke ili nesto takvo iz hrvatske. Moj otac se borio za hrvatsku (mozda nekome zvuci otrcano, ali to je tako), u hrvatskom domovinskom ratu, umalo poginuo (nagazio na minu i srecom ostao ziv) za vrijeme hrvatskog domovinskog rata, sad je vojni invalid, u staklenoj vitrini drzi kao i svaki drugi hrvatski vojnik zahvalnicu, hrvatska mu ne placa nista, niti mu je ikad ista dala za to. Hrvatska meni nije pomogla, kad sam upisivao faks, uredno su me odbili kad sam se htio upisat kao strani drzavljanin, jer kao mi iz bih to nismo, ok,a sad kad sam upisao kao hrvatski drzavljanin jel ja mogu dobit neku stipendiju, socijalnu, braniteljsku, bilokakvu, ne, ne priznajemo papire iz bih. U svakoj drugoj normalnoj drzavi, dijaspora ima pravo glasa, zasto bi hrvatska bila posebna? jer su hrvati u bih konstitutivan narod! Jel netko zivi od vas koji tako seretu po svemu u bih. jel znate kako se tamo zivi, znate samo ono sto vam kazu na tv-u ne bi li sakupili koji glas. Zakljucujete na osnovu par osoba koje imaju para i s njima masu pred ocima svima, na osnovu ratnih profitera (lijanovica i ekipe), mislite da smo svi takvi! sta to meni sve znaci, ako mi hrvat ne da nesto, mislis da ce mi jedan srbin i musliman dat. I sad hoces rec da moj stari nema pravo glasa! e pa fino odi ti u mene doma, jednom ptsp-ovcu fino na vrata i reci mu, e gospodine, Vi hrvatskoj danas ne trebate, trebali ste prije, a sad ko vas jebe!
poglec broj obradjenih mjesta u 6 i 7 izbornoj!! optimist sam, slobodno mogu reci da smo i i tamo dobili!!
ajmo jos jednom, utvrdjivanje gradiva.. sdp je dobio 1,2,3,6,7 i 8 izbornu!
to ih je 6! znaci hdzu idu 4.. i nesretna dijaspora.. najblaze bi bilo reci da su "isti", sto je ne fer zbog dijaspore! po meni, i po zdravom razumu, sdp je pobjednik!
s tom mislju odjavljujem se za sada.. exotica, ak nejdes spavati, prati na dipu i dalje..
cvita, gle, prijavljeni ste u hercegovini, zivite u hercegovini, tamo placate poreze, pa onda tamo i glasujte!
to sto se tvoj tata borio u ratu za hrvatsku zahvali tudjmanu! isto kao sto mu ja zahvaljujem sto su se moji borili u bosni bez ikakvih oznaka, dok je vikao da tamo nasih vojnika nema!!
kazes da svaka zemlja ima dijasporu koja glasuje! krivo! nema je niti jedna osim hrvatske! nije logicno, nit ce bit logicno! sto bi meni tvoji roditelji koji zive u hercegovini krojili zakone i vladu?! sto bi mi itko tko ne zivi u hrvatskoj to radio, kad se ti zakoni ne odnose na njega!! daj razmisli malo! ako se tvoj tata borio za hrvatsku, onda nek dodje ovdje zivjeti, pa nek glasuje. jel mi ovdje imamo pravo glasovati na vasim izborima u bih?! zasto mi ne glasujemo?! pa i mi smo hrvati, ne, a hrvati su konstitutivni narod u bih. onda nek citava hrvatska glasuje kad su kod vas izbori!
Ovaj teret bacaš sada na SDP, sve te činjenice mogu ti ja navesti da je moj stari kad je Vukovar pao dao masu para sa svojim bratom da štite Vinkovce, plačali su oružje sa svim mogučim param i sve to dali mu se vratilo nije. A kad je pitao za uzdizanje firme misliš da su mu pomogli a dug koji mu se duguje sa strane države e tada je još i Tuđman bio živ, kad je krepao svi dokumenti su nestali, uff zaboravih pa to su svi bili iz HDZ dok je bio Tuđman na vlasti, poslije njega se pokušavalo ljude vratiti na tlo, tada je hrvatska izgledala kao da je drugi Bedrlinski zid pao.
Žao mi je za tvog starog, kao i za sve druge roditelje i prijatelje koje su izgubili. Pogledaj malo šta je HDZ učinio za ljude koji pate još od rata i počinju samo ubojstva! Gle o ratu morem daleko diskutirat ali sve je jedno pobvezivalo i to na HDZ, kao šta fale svi tajni skripti di je zapljenjena roba, pa dijamanti, pa novac iz inozemstva, pa pranje novca sa mafijom, kroz Hrvatsku je više prošlo TONA HEROINA I KOKAINA nego marijuaneeee.... WTF i ko je bio na vlasti HDZ :respect: Dileri vani nakon godinu dana, a oni koji nisu mogli platiti račune sjede po 3g u zatvoru!
...malo veći off :D :
zastupljenost forumaša u temi po postovima:
Korisnik ... Postova
La_LuNa -------- 37
Drug Mile ------- 27
lili -------------- 26
..:|AnyCall|:.. -- 25
Vepar ---------- 25
rospaya -------- 21
smogovac ------ 16
nijala ----------- 14
Chief_Wolfinjo --- 12
xlr --------------- 11
;D :funny: :banme:
hm... meni valjda jedinoj ne steka ;) to je to, politika mi je sudjena! ;D
i samo nesto, molim vas, necemu uplitat rat u pricu oko ovih izbora.. molim vaaas!
pa gdje se nisu tako borili, ne bi hrvatska danas bila kakva je, valjda ti je to jasno! ja nisam glasao, nit imam zelju, meni je sasvim svejedno ko je na vlasti! ali nije tako svima u hercegovini!
u krivu si, svaki njemac, ma gdje god bio, glasa na njemackim izborima. tako i svaki hrvat, e sad je dino su polemike, kod hercegovine! Pa vi sve sto znate reci je ''ne placaju porez'', znaci nije ok da recimo npr. kovač, on mi je prvi pao na pamet, ne zato sto je na hdz-ovim reklamam, glasa, ali je ok, da igra tamo za hrvatsku po svijetu, i vi se hvalite kako je hrvatska dobila ove i one, kako je hrvatska bla bla, znas vec sta hocu re, ali on nije hrvat! po meni je drugacije ako je covjek namjerno pobjegao u monaco ili negdje tako da ne placa porez, to je druga prica, ali ako je njega zivot natjerao, tko zna, vratit ce se sutra, pa zasto ne bi odlucivao tko ce ga docekat tu!
mislis da moja obitelj se ne bi odma doselila hrvatsku da moze? Pa nije to sve tako jednostavno kao sto mislite, to sam vam gore i napisao!
Vi ne mozete glasat u Bih jer je to Bosna i hercegovina, a ne hrvatska, to ti uopce necu ni probat objasnit, toliko ti je glupo pitanje!
Ja se upoce ne zelim tu svadjat, ali vi morate shvatit, da je dijaspora malo siri pojam, tj da nisu to samo hrvati u bih, i da je drugacija situacija da, recimo sdp ili hdz, nije bitno moze lako osvojiti 100 mandata npr, ma mos mislit koga bi k**** bolio sto mi u bih glasamo, je tako, bilo bi mu tako svejedno?
edit:
ma ne zelim ni ja o ratu, ni o nicemu, nit sam politicar, nit glasam, samo vam hocu re, da su neki ljudi dali puno hrvatskoj, ne mora to biti u obliku poreza=$, a to je jadno kad se poziva samo na, lovu ajmo rec!
Evo več je pripremljen, led se topi, jaooo LUNAAAAAAAAAAAA
dobro jutro... ;D
gusto je :angry:
ovi iz dijaspore glasali samo za hdz i hsp.... :angry:
ako sdp + ids + hss + pgs + hsls + hns koaliraju ... onda su večina :respect:
nije jano ;) ja sam svog ladila zbog 6. i 7. izborne jedinice.
@Chief_Wolfinjo:ma da su bar glasali za hsp.. prema trenunom stanju, a nije jos puno ostalo neobradjeno glasova dijaspore, hsp nema mandat iz te jedinice! nije prag presao. samo su presli hdz i lijanovic!!
a u koaliciju zaboravljas hdssb!! nece oni k hdzu, budi siguran..
i daj editiraj post, da ne bi ispalo da vrijedjamo ikoga..
i tko je taj lijanovic? jel to onaj "mesnice lijanovic"? di on zivi? kako ce ti iz dijaspore sjedit u saboru?! sto ce na svaku sjednicu oni putovat iz zemalja gdje zive? mo's mislit.. i onda recite da je to fer..
i u kolko se sati tiska jutarnje izdanje vecernjaka?! kad ga zakljucuju?? poludila sam sad, otvorim vecernjak, a ono u 6 i 7 izbornoj vodi hdz.. a znam da je vec negdje iza 1 ujutro sdp presao hdz u tim izbornima.. grrrr..
Navodno je taj Lijanović davao 100 KM za glasove.
btw.ja se nis necudim kaj ovi u bih mogu glasat,pa ustav im to omogucuje i to jos od davnih dana kad su ga slagali oni kojima je tak pasalo i koji su mislili da bude hercegovina dio hrvatske.Pa to se sve zna,nije to od jucer.Dalje,velis da nemremo glasat tam u bih,ja ti velim da moj tata redovito dobiva pozivnicu da dojde na glasanje tamo,a nema ni dvojno drzavljanstvo ,jedino kaj je tam roden.Ma daj dobro se zna da se kod nas moze sve,pa i to da mrtvi glasaju i da se potplacuju ,da se salju sms poruke,jer tko ce to sve ici provjeravat.To je tkz.lov u mutnom,a to se zna tko zna zna..Hrvatska je opet izgubila, sad ce doci do preprodaje, ucjene, laznih i nesuvislih obecanja funkcija nekopetentnim ljudima iz malih stranaka samo da bi dosli do vlasti....i opet sam shvatila da ima previše primitivaca u ovoj zemlji.:hrv:
Baaalkanee moooj!
Kad je ono izvlačenje za Green card? ;D
A malo pogledajte da je SDP naslijedio drzavu koja je bas tada izasla iz rata i nije ni cudo sto je bilo takvo stanje kakvo je bilo.
Kako znate da HDZ nebi sve to otpoceo?????? Da je HDZ ostao na vlasti sada bi nam bolje bilo...
rekli smo da necemo rat spominjat..!
Ne zanimate me vi,ni vaša država.Nije problem da imate pravo glasa,nego koliko vaši glasovi vrijede.Ako se kojim slučajem desi da zbog vaših glasova neka stranka dobije većinu u saboru i osvoji vlast,onda to postaje problem.Jer ta vlast nama u Hrvatskoj može lupiti poreze,može nam poskupiti život,može nam donijeti inflaciju,itd.A od svega toga ti i ostali preko grane nećeš ništa osjetiti.Pazi apsurda - imate odgovornost da glasate,a posljedice toga trpe drugi.Kao vlasnik si svoje kuće,ali pravila ponašanja određuje neko drugi???
Zato dijaspori jedno mjesto u saboru i uživajte tamo gdje jeste!
tako je pugy:) zalosno je to ,kao sto sam vec negdje rekla da oni iz australije ,amerike koji nezna ni rjec hrvatskog,meni odreduje pravila ,ako hoces i zivot ovdje.Ali kaj ces morali su im nekaj dati za uzvrat kad su isli zicat tam lovu...l.ma blah..e da btw.zanima me kako ce to biti kad udemo u eu???
a cekaj...dijaspora nam je i kupila oruzje za rat(s ono nesto novca sto ovi nisu pokrali)...pa nije ni cudo da onda imaju prava na glasovanje...ono nesto novca sto se skupilo u hrv je najvjerojatnije bilo pokradeno od strane nasih dragih tajkna...a i uostalom koju god stranku izabrao svejedno je kad je iovako ionako nitko nece ispuniti ni p od predizbornih obecanja
a čekaj,mama te odgojila i ulagala u tebe,znači da ti zato ona ima prava odrediti za kog ćeš se oženiti,gdje ćeš živjeti i kako ćeš trošiti svoj novac???
A o tome otkud nam oružje dok smo bili pod embargom ... Prvo,odlazimo u off,a drugo mislim da bismo s tim oružjem što su nam ga kupili malo tog obranili.Uostalom bio sam u ratu pa ako te zanimaju činjenice iz prve ruke javi mi se na pm
sve 5, potpuno te podržavam u svemu, ali i te samo zamolio da rasprava ostane u pravcu rasprave bez vrijeđanja, nemoj dopustit da te ovi nadobudni klinci isfrustriraju. znaš svoj stav, borio si se za njih, a oni danas još sisaju maminu sisu i glasaju jer im mamice i tateki vole hdz.
Mislim sve je to u redu, biti naklonjen ovoj ili onoj stranki, glasat za svoja uvjerenja, ili program stranke, al tu nitko nije dao prave argumente za prograne stranaka, a mislim da je i velika vecina glasala samo na temelju starih slava i starih grijeha.
Tako je 90% simpatizera SDP-a glasalo samo jer mrze HDZ, jer ih smatraju lazljivcima kradljivcima, lopovima te svim i svacim (takva je i zapravo bila predizborna kampanja SDPa), sumljam da je itko od vas glasao jer mu se svidja plan i program SDP-a, a jos manje da ih je i procitao...
Isto tak za HDZ je glasalo 90% ljudi na temelju njihove "stare slave", iz doba ratnih godina, dok se SDP-ovci smatraju komunjarama, te crvenim za koje ne smije se glasati...
Tako da mozda svega 10% i jednih i drugih je glasalo jer smatra da doticna stranka ima bolji program i moze unaprijediti ljepu nasu...
To je zapravo zalosno, jer ce se to tak uvijek, jos sljedecih bar 2 mandata, povlaciti po izoborima....
Enivej super je to sto je propalo brdo ovih no name stranaka, te ce sabor sad biti cisciji, od tih krvopilja, pa ce moci kvalitetnije funkcionirati...
Urmo sam do smjeha dok sam citao popis stranaka, ono WTF 90% njih nisam nikad cul, niti iam pojma ko su ti ljudi, najvise sam puko na one Hrvatska stranka nezaposlenih na celu s nekim Ahmedom... who to fuck ce glasat za njih...
ROFL...pa je, ali eto ja sam glasao za onu za koju smatram da ima kvalitetniji program. No s druge strane, stari me uvjeravao: "Zašto si za njih glasovao, pa oni su lopovi, ovo-ono", a ja sam mu mirno odgovorio: "Zato što me ne zanimaju što su prije radili, nego mislim da imaju bolji program od tvog protagonista..."
Ayep! ;) 10
da slazem se s tobom i s T macom.u potpunosti,istina malo ih je jako malo koji razmisljaju svojom glavom i koji su bas procitali program.A takvi smo zaribani narod ili kajaznam.Sjecam se samo jednog mog frenda koji je rekel ovak:ko mi da vise love ,glasacu za njega.Ovi su mi dali 100maraka(bilo je to davno,ali princip je isti)pa zakaj nebi glasal za njih...nazalost takvih je jako puno..
Da još ne bih vrijeme trošio na proučavanje stranačkih programa. Koliko smo ih morali slušati i gledati zadnjih tjedana, nije mi ni na zadnjem mjestu da bih se u to upuštao. Uostalom, kada su bilo koji ispunili ono što su tvrdili u svojim programima?
Politika mi je ionako najmanje važna u životu, ali ipak odradim tu građansku dužnost.
nadobudni klinci? sisaju maminu sisu? ne znam na koga si mislio, pretpostavljam na mene! Ovo ti nije u redu sto si napisao, ma sta god ti rekao, ja ovo smatram nekim oblikom vrijedjanja, i to od jednog člana kao sto si ti nisam ocekivao! ja uvrijedio nisam nikog, rekao sam svoje misljenje, a zao mi je sto sam ista tu napisao! Isto kao ti, clan pugy, koji ima 37 god, koji samo sto nije napisao, da nas treba sve u plinsku komoru stavit! Ok, vase misljenje je da hrvati u bih ne trebaju glasat, i ja vise necu o tome! Pugy, i mi smo ljudi, nismo stoka!!!!
ne,nikako na tebe, nemam pojma kako si sebe pronasao u toj prici.
nisam nikoga direktno prozvao, vec opceniti slucaj osoba koji ni sami ne znaju zasto idu i za koga ce glasovat, samo su zatupljeni stvarima koje im nihovi roditelji usade, bez da imaju pojma uopce o cemu pricaju i kakvim brojkama raspolazu.
svatko ima pravo na svoje misljenje, ali to onda treba potkrijepit argumentima kad se vec ulazi u neku raspravu sto si ti i ucinio, i zato ne znam odakle ti samo pomisao da sam mislio direktno na tebe.
ma joj daj ,ocitat ce ti se on,al mislim da nije na nikog konkretnog mislio ,vec opcenito,jer vecina mladih koji ovise o roditeljima nerazmisljaju ,jer im je tako cist ok.Kak starci vele to je zakon.Ima i onih drugih ,kao i uvjek koji ipak razmisljaju.Kaj se tice glasanja u bih i dalje i sire.Nemam ja nista protiv ako im je ustavom to omoguceno ili zakonom svejedno,treba zakon mjenjat.I priznaces da i bilo tko u nekoj drugoj drzavi kroji sudbinu samo zato sto ima drzavljanstvo,a uopce nezivi tu i nezna ni rjec svog tkz.maternjeg jezika,to je apsurdno.I on ce zastupnik dijaspore sjedit u saboru i izglasavat nama koji zivimo TU !!!a on se tih zakona i nemora drzat,jer uvijek moze reci da je drzavljan one druge drzave..ma joj..u tom je problem..
sve 5, krivo sam shvatio!
pa nisam ja ni napisao nigdje da si ti to rekao tim rijecima, ali ono.. iz tvojih tekstova tipa ne zanimate me ni vi ni stajaznam....naravno da te ne trebamo ni zanimat, ali imao sam osjecaj da bi rado napisao nesto slicno ovom gore! bez uvrede!
ja priznajem da je to diskutabilno sve! Ja sigurno necu sutra odlucivat o tome, a ni vi! Sto se mene konkretno tice, mogu ga i ukinut, to sam vec napisao! Naravno da dosta ljudi nije zasluzilo, ali neki jesu! Kao sto rekoh, ja cu zavrsit s ovim, stvarno se ne bih volio dalje raspravljat, imam ucit, imam kolokvije u srijedu i petak tako da :)
edit:
za pugy-a, procitaj moj prethodni post, pise ''samo sto nisi rekao'', dakle nisam napisao da si rekao! :respect:
Cvita! To što se tebi čini ili što samo što nisam rekao,su tvoje insinuacije ili ono što ti želiš misliti ili osjećaš.Ako kažem da me ne zanimaju drugi nego samo ono što se događa u mojoj domovini,mislim da to nije nikakva uvreda.I hajdemo raspravljati samo na osnovu onog što si pročitao,a ne onog što ti se čini!
..ma da ,sad nam je kak nam je ..idemo dalje:)over & out
Na sve tvoje točke moram ti reči da si stvarno profula. Briga te za državu a onda govoriš da su tvoji u diaspori, pa i moji su pa nisu glasali jer sam osobno svojima rekao idete glasad morete se pakirat i ostat u toj državi, jer kako češ ti preko medija znati kako je ljudima dole, mediji su zarobljeni HDZ-om, i još tvrdite da bi Hrvatska propala bez HDZ, mislim da neki ne razumije šta znače vanjski dugovi... Ja sam za poreze na kapital jer taj porez postoji u svakoj državi samo kod nas na balkanu ne pa dajte ljudi probudite se, bilo bi vrijeme da se bogatima isto uzima, ta lova bi se stavljala u kasicu prasicu te punila bi se i novac bi se uložio u dogove.
Sve veže jedno, apsurd je da mi neko govori koga boli đon za državu i da mi prigovara žašto se bunim na takve izjave. Daj plz go home and teach ur child what can be happens if you belive Ivo Sanaders SHIT !!! :tomato:
Da mene je moja mama odgojila i bez oca, ostatak svog života odgojen bez politike i etc. Da slušam savijete koga ću oženit ako tebi tvoji ne savjetuju šta ćeš oženit onda je to tvoja stvar. Kako ću trošit novac pa naravno da ću slušat jer od ovog silnog slušanja posjedujem stan = imovina, sve je to rezultat razumnih roditelja koji se brinu za svoju dijecu. Očito tebi su tvoji dopuštali sve.= Citat =:
a čekaj,mama te odgojila i ulagala u tebe,znači da ti zato ona ima prava odrediti za kog ćeš se oženiti,gdje ćeš živjeti i kako ćeš trošiti svoj novac???
A o tome otkud nam oružje dok smo bili pod embargom ... Prvo,odlazimo u off,a drugo mislim da bismo s tim oružjem što su nam ga kupili malo tog obranili.Uostalom bio sam u ratu pa ako te zanimaju činjenice iz prve ruke javi mi se na pm
Da od kuda nam oružje pa iz bosne i hercegovine sigurno nije. Naj veči dio novca je iz Njemačke, Austrije, Australije i USA !!! Naš narod koji je rekao ako se neću borit dat ću novac da se ljudi imaju sa čime borit, ajooj pa niko nezna točne cifre jer svi dokumenti nestaše kao i večina tog novca je nestala.... a koje bio na vlasti šugavi HDZ !!! Sanader se pravi da je stranka HDZ dijevica Maria, sve ti to kažem iz prve ruke, da i bio sam u HR kad je bila oluja i oslobašanje, svake godine sam se vračao sa starcima da pomognemo našima u slavoniji, ko pita danas slavoniju dali im treba pomoči, daj molim te HDZ tamo pušta spike i priče a ljudi jadni napola nepismeni i zapušteni i nemaju pojma šta više povjerovati... Sretno ti bilo ako mu daš glas...
Anny Call aj se ti lijepo vrni uu ovu divnu zemlju na Balkanu,pa ćemo onda moći ravnopravno razgovarati...a dok coltaš porez u inozemstvu...kamoooooon
shushhh:)
AnyCall-mislim da nisi shvatio da sam ono sa odgojem i mamom napisao samo kao način da čovjeku objasnim da ima prava sam urediti svoj život,pa tako i mi svoju državu.Šta ćeš,volim svoje - tuđe me ne zanima .Odgoj je kriv za takve stavove..
:hrv:
al je ova Ljevica oborila hdz s nogu...tako im i treba, jedino ne kuzim, ovaj Sanader i kad je pao jos uvijek lize guzice, sad Mesicu, oce on sastavlajt vladu, hahahah, sramota
oke.. znam.. rekli smo da necemo uplitat rat.. ja sam to prva rekla.. al na ovo ne mogu presutit.. kaje rat do 2000. trajao?! moj boze..
kako znamo da ne bi hdz otpoceo promjene koje je otpoceo sdp? pa lijepo, jer su do smjene vlasti samo pljackali privatizacijom koja je, znamo svi dobro, kakva bila..
netko je spomenuo da smo mi koji smo glasovali za sdp to ucinili samo i iskljucivo zato sto mrzimo hdz! nije istina. barem iz mogog osobnog iskustva! za sdp sam glasovala zato sto podrzavam masu odrednica njihovog programa. dok to s hdz-om nije stvar!!
Kad smo već kod koaliranja, pročitah upravo jedan zanimljiv tekst:
http://pollitika.com/ovako-ce-biti-slade-a-mozda-ne
Sve u svemu, bit će zanimljivo :)
Iz tvojih postova je jasno vidljivo da 99% pljujes HDZ na temelju prijasnjih grijeha, te nekih sadasnjih, a mozda 1% spominjes kvazi neki program SDPa te to onaj za kojeg svi znaju o porezu na dobit...
Svoje izjave i potporu doticnoj stranic si bazirala na "argumentima" o protivnoj stranki kao lopovskoj i prevarantskoj, bas kao i sam SDP koji nije nist konkretnog ponudil sem tog doticnog poreza...
ovo s dijasporom je stvarno veliki problem, puno je za i protiv. osobno sam protiv toga da hrvati iz BiH imaju pravo glasa, jer su konstitutivni narod. to je isto kako da kanađani imaju pravo glasa u Engleskoj...
za pravu dijasporu bi dala 1 zastupničko mjesto i mislim da bi to bilo sasvim dovoljno.
zapravo, pustimo na stranu stranačka prepucavanja, najbolje bi bilo sazvati REFERENDUM pa neka građani RH odluče žele li da glasovi dijaspore utječu na njihov izbor.
blah....
to je sve nanopak, radije bi dal pravo glasa imigrantima neg emigrantima
e a daj malo gledaj sire...Jesi gledao mozda trend rasta vanjske zaduzenosti,inflaciju,malo pazi sto govoris jer je SDP smanjio trend rasta vanjskog duga dok ga HDZ odere i to posteno,a kad tad ce nam PKM past i zavrsit cemo bez prebijene pare....
P.S. si mozda zaboravio da je HDZ zatvorio gotovinu dok Sanaderov govor jasno istice da nema tog naroda koji ce se odreci svojih heroja???
Ocito je da Sanader nije covijek od rijeci,a i vidjelo se u predizbornoj kampanji kad je odustao od debate...
Isto tako razmisli o svojim reakcijama i sagledaj ih jeli su primjerene te dobro promisli prije nego sto nesto napises
TUZNO JE da te svemu ovome treba uciti jedan 16-godisnjak dok ti nevidis prst pred nosom:hrv:
cini mi se da mnogi ne shvacaju situaciju s BiH, moram priznati da ni meni to ispocetka nie bilo jasno...
Vidim da spominjes Kanadjane da bi trebali (po toj logici) imat pravo glasanja u UK.
al radi se o tome da postoji nacionalnost Kanadjanin, isto tako kao sto i postoji nacionalnost englez, no za BiH ne postoji nacionalnost Bosanac, niti Hercegovac, vec u BiH-u zive Hrvati, Srbi i Muslimani.
A ovo kak si ti napisala, ispada da Hrvati u BiH su drugi narod, sto zapravo nisu, vec su Hrvati, samo sto zive u drugoj drzavi....
Pa nie HDZ zatvorio gotovinu, vec je Gotovinu uhitila policija u Spajnolskoj, gli li vec, te direkt deportirala u Hag, ne vidim kak je Sanader mogao zatvoriti gotovinu...
BTW, ti tu nest pricas o inflacijama, vanjskom dugu, zaduzenju, a blage veze nemas o ekonomiji niti pojmovima o kojima pricas...
A garant ti otac i mater imaju par kredita dignutih, bas me zanima dal bi pricao isto da im nisu dali u banci da dignu kredite...
@smrt: ne spustam se na nivo mrznje i pljuvanja, pa su moji postevi tako ukazivali samo na ono sto su realne cinjenice sto se hdz-a tice. tko jos moze navesti neku pozivitnu stvar hdzove vlasti a da to nije rat i stvaranje hrvatske? rat kao pozitivna stvar.. tragikomicno.. sve sto su proslom mandatu napravili bilo je nastavljanje vec otprije utrtog puta, put koji je utro sdp i koalicija prije njih! aha, da, besplatni prijevoz, porodiljne naknade, bla bla.. kao sto je netko vec napisao, to su sve samo navlakuse koje mi jako dobro otplatimo svojim placama.. i onda je kao, hdz protiv novih poreza?! guranje sportasa u kampanju i sabor? ma mislim, koja glupost.. svaka im cast na promicanju hrvatske i njenog imena, al oni to ionako cine (bave se sportom) zbog svog osobnog zadovoljstva, a ne da bismo im se mi onda zahvaljivali mandatima i politikom! mudro igra taj sanader, misli si, sportasi su popularni medju narodom, narod ih voli, vecina njih nije nesto obrazovana (imaju dopisne skole), fino cemo njih ugurat u sabor, dat im koju paricu a nas ce pustit da vladamo i dijelimo profit kako nas volja..
i ta njihova bahatost.. sanader proziva milanovica bahatim, a njegov stozer, konkretno kosorica, proglasavali su pobjedu nakon prvih nesluzbenih rezultata na malom uzorku! tko je tu bahat?! a milanovicu svaka cast, ivica je bio preblag, i olako je priznavao poraz. milanovic nije takav, zasto da priznaje poraz kada ima osnovu za sastavljanje vlade?! jesi li gledao presicu veceras, hdzovu? direkt na novoj. jesi vidio sanaderov odnos prema novinarima? hvala lijepo, ja ne bih da takva osoba jos 4 godine vodi drzavu..
jos jednom naglasavam, ja hdz ne pljujem, iznosim cinjenice i svoj stav. da pljujem, vjeruj mi, nasla bih puno gore primjere od onih navedenih u postevima..
ne smatram da je sdp svet i bezgresan, ali njihov program je puno realniji i za mene prihvatljiviji od hdzovog. moram li ti iznositi smjernice programa od dijaspore, obrazovanja pa nadalje da bih ti dokazala da glasam razumom, a ne mrznjom?!
@nijala: apsolutno se slazem, i potajno se nadam da ce taj referendum biti goruce pitanje bez obzira tko skroji vlast, jer cak i da hdz dobije mandat, oporba ce biti homogena i pritisak anorman po tom pitanju!
Btw. smrt hvala na silnim komplimentima
Evo to je moje osobno misljenje,ja vise necu o tome govorit jer sam se u stanju zakrvit radi toga,a to nije dobro
btw. jedva sam se suzdrzo da ne dobim ban for life sto sam ti mislio opsovat
toliko od glupe i nadasve nepristojne hrvatske mladezi
pozz:respect:
ja sam glasao takodjer za sdp . jer onog sanadera ne mogu više gledat (al kako se čini morat ču ) svi oni više il manje smrde al sdp sigurno manje ... u potpunosti podržavam to da se ukine glas dijaspori jer mi nimalo nije logićno da oni dolučuju o šta i kako če tu bit ( uostalom i ovako im se previše pomaže , koliko je samo primorac dao para za njihove visokoškolske ustanove ) ... radim pod zagrebačkim holdingom i spd su tu dokazao ( pogotvo u vezi plaća ) sanader i njegova vlada puna su muljanja ... kad vidim kosoricu kosa mi se diže na glavi .. ima još toga ....
@Smrt,
Šta ti imaš pojma o ekonomiji ??? Ma daj molim te i da si završio za ekonomistu miliš da sve znaš, bez prakse nema odgovara. tekst ti ne pomaže svugdije a kamoli u situacijama di ti treba bistar glava.
Zaokružimo činjenice šta nas očekuje. Vanjski dug, projekti koje HDZ planira napravi dali su istina ili laž samo se na kraju vidi, onda isplata duga umirovljenicima di su ih opljačkali do grla, ako su htijeli pare odmah dobili su manje za 20% opa tu je vlad oduzela nešta šta im ne pripada, željeznička infrastruktura je u totalnoj banani, tamo di su makadamske ceste i pruge iz Titovog vremena njih više ni ne vidiš od silnog zaraslog korova, prodani hoteli koji su bogatstvo vrijedni.
Idemo dalje.... dionice koje se prodaju samo da bi se vlada što više osiromašila... Idemo dalje..... INA dajmo sve i idemo dalje........ Most samo 300 mil. Kn pa to ej za nas sitniš a u pozadini neke firme već sklapaju ruke jer znaju ko će zaradit... a da ne kažem da taj most nećemo u 20g isplatit ili kratko rečeno nekako taj novac vratit ali etoo imat ćemo najveći most na BALKANu pa smo face i Idemo daljee.....
Ali da neki ovdije tvrde da ga nisu izručili HAGU pa ko mu je dao putovnicu sa drugim imenom.... Glavaš sigurno nije ili možda je pa su ga zato zboge nekih prošlosti i istinosti strpali između rešetaka i Idemo daljee......
Sve je to kompot sa dobrom recepturom ukoliko HDZ izgubi vlast da more ostavit teret koji je nemoguće ispravit na 50% šansi, kako sada stvari stoje da ispravimo put je da dođu promijene i to hitno jer čovijek koji dan danas nije ispunio svoju Imovinsku karticu kako treba njega treba odabrat a lagano gledano on je BARON svih legalinih kriminalaca....Zato idemo dalje.....
**** vas led uzalud svama u EU, eto ja ću glasat za NE u EU, jer nama para da budem sve po duploj cijeni plačao...zado ne idem dalje sa debilima !!!
Haha, erm a di si ti ono bila ratnih godina???
Kuzis kolko se ja sjecam nie HDZ pokrenuo rat, vec je rat bio nametnu ljepoj nasoj, HDZ je digao glas i rekao da ne zeli biti u Jugolslaviji, vec da zeli osnovati nezavisnu republiku Hrvatsku - Kaj je tu tragokomicno ja fakat neznam
Opet haha, jer sjeti se da je prvi SDP uveo sportase u politiku, cak je jednog od njih stavio u sabor, nas velemozni Mirko Filipovic ;)
Zapravo Milanovic nema nikakve osnove za sastavljanje vlade, vec bi to trebao imati onaj celavi, Jurcic il kak se vec zove, al on je pre nesposoban izgovoriti nekoliko suvislih rijeci, a da nisu vezane uz ekonomiju, pa njega micu s bilo kojih presica.
Opet svi tvoji komentari otkrivaju da zapravo i nemas pojma o svojoj stranci, niti o tome ko bi cak trebao biti premijer i oformiti vladu...
OMG na 30km/h sam i sad mi je jasno koliko naivnih ljudi je bilo koji su glasali za HDz sami slogan koji kaže Idemo dalje sve govori .....
Po takvom ovdje niko nebi smio pricati o ekonomiji, dugovima ovom onom, dok vidim ovdje iz SDP-ovog tima su svi strucnjaci ;)
A zato si pobegel iz vana natrag u hrv ;)
BTW, kolko znam i SDP-ov program vodi ljepu nasu u EU, vidim ni ti nisi citao programe :P
a baš ćemo daleko dospjeti na čelu sa strankom koja ima ovakve zastupnike...
http://business.hr/Default2.aspx?Art...d-89ac8522cd0d
Opa smrt, vidim da si lijepo isjeckao idemo dalje... ahahahaaa
Vidi se da ti je u krvi HDZ, uffff dakve trebamo u našoj politici samo da nam srežu laž i grozotu a da vidimo iluziju...
smrt, vidim da si bas mene na zub uzeo..
di sam ja bila dok je rat trajao.. hm, da, imala sam 7-8 godina.. mozes mi, ali ni ne moras vjerovati da se sjecam slika s plitvica.. slika iz celija (iako su prije prikazivanja na dnevniku rekli da se djeca udalje od televizora, ja sam skiljila kroz kljucanicu).. spavanja u obleki jer su svako malo svirale sirene.. raketiranja sljemena, raketiranja banskih dvora.. jesam bila dijete, ali sve to pamtim! ne, nisam zaboravila tko je bio agresor. kao sto nisam zaboravila nit kako se tudjman igrao boga!!
nisam za to, kao sto nit sdp nije za to, da se zaboravi sto je bio domovinski rat! ali sam apsolutno protiv toga da danas stranka koja treba voditi nasu zemlju poene dobiva bas zbog domovinskog rata!! oke, je hdz zasluzan za formiranje drzave, ali za sto je on nakon toga zasluzan?! reci mi, kako je to kosorica pomogla braniteljima koje hdz toliko velica?! i onda ja nemam pojma o programu svoje stranke.. tko glasuje za hdz? slavonija i dalmacija, podrucja najvise pogodjena ratom. zato sto jos uvijek misle da je hdz=tudjman=hrvatska. a zasigurno ne zbog programa hdza!! i ti ljudi su toliko zasljepljeni cinjenicom da je tamo davne 90-91 hdz njima dao komad papira zvan domovnica, da su spremni zaboraviti na sve tudjmanove sramotne poteze od dijeljenja bosne pa nadalje! od hdzove privatizacije i da ne nabrajam sad, jer bi mi trebala 3 dana!
upoznata sam s programom sdp-a, znam tko je premjerski kandidat, no milanovica spominjem jer je on izasao pred medije, jer je on predsjednik stranke! nikada nisam tvrdila da se sa kompletnim programom sdpa slazem, pogotovu ne glede europske unije! ali da ima realniji i kvalitetniji program od hdza to je svima jasno. izuzev onima iz gornje jednadzbe hdz-njofra-rvacka.
eto, govorim da se ne zelim vracati na rat, no neizbjezno je kad se govori o hdzu!
Smrt ne pričaj o onome o čemu nemaš pojma.Što se tiče sportaša u saboru,nije sdp prvi uveo sportaša u sabor.To je napravio hdz još 90-ih godina.Andro Knego i Mirko Novosel bili su doministri sporta,a koliko se sjećam sjedio je u hdz-ovim klupama i boksač Damir Škaro.Tako da je korištenje sportaša u politici ipak izum hdz-a.A za tvoju informaciju Mirko Filipović je ušao u sabor kao nezavisni kandidat na listi sdp-a.
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...2&_no_browse=1
i za ovo glasa hrvatski narod čestitam vam... katastrofa
La Luna- imaš svoj stav i on je ispravan.Tvoj glas vrijedi koliko i bilo čiji drugi.A floskule o domovinskom ratu koriste hdz-ovi navijači u nedostatku argumenata.Samo ,ja sam bio u tom ratu i nikom na uniformi nije pisalo hdz,nego hv.Dakle,stvarno je više smiješno kako ljudi koji su bili djeca za vrijeme domovinskog rata nebi smjeli imati mišljenje o istom,pa tako nemogu ni shvatiti političku situaciju danas!
snimka je snimka crno na bijelo
ne opravdavam ovu snimku, niti njihov postupak.
niti cu ih braniti.
no, samo cu upitati, nije li benignije pjevati od vardara pa do triglava, nego jasenovac i gradisku staru?? a to sam dozivjela na jednom skupu mladih hzd-a..
Pjeva se i Jasenovac i Gradiška stara,i to je katastrofa.Deru na svakom ćošku narodnjaci,i to je katastrofa.Ali sve je to cijena demokracije.Ako nije zakonom zabranjeno - udri.
Inače i ja znam sve te pjesme jer sam ih morao znati.A znam i sve hrvatske pjesme,jer sam ih htio znati.Jesam li onda i ja katastrofa?
ma znam ja sve, nemora nitko meni objašnjavati što je demokracija, ali nek sdp ne širi priče o pro zapadnjačkoj politici...
uključujući dijanu čuljak šelebaj koja nam je predstavila nakon prve izlazne ankete Ljubu Jurčića kao novog premijera RH...
daj nek se svi skuliraju, sve ista gamad s istim ciljem, krađe, laži, i uzimanja novaca vaših i mojih roditelja i Vas poreznih obveznika.. I sad žalosno je to da mi ovdje na forumu koji bi svi bili bolja stranka od pol njih i svi bi za nas glasali jer bi uveli free telefoniranje radimo raspravu i svađamo se radi ljudi koji nam neće ništa napraviti bolje, novo ni korisno
jesi, pugy, sramota si za hrvatsku kao i ja koja se jos sjecam hej slavena.
kak ne kuzis da je sve to velicanje agresora, i da smo mi svi komunisti po defaultu ako nismo za hdz..
Za ovaj zadnji dio se slažem.Kaj se tiče pro-zapadne politike,misliš da bi trebali pjevati rock?I ne svađamo se mi- čista razmjena mišljenja.Kak bi bilo dosadno da svi isto mislimo,zar ne?
No hoću ti reći da,ako misliš da nešto ne valja,to treba mijenjati.Najviše mi se gade one izjave tipa -bolje glasat za ovekoji su na vlasti ,oni su se već nakrali??? Ja velim,mijenjajmo ih i tražimo one koji neće uopće krasti!Pa koliko god vremena trebalo..
znam frende ali takvih nema, sto prije shvatimo bit ce nam lakse
Vidim da se kužimo Luna.Mislim da pokušavaju neki reći da nije bilo života prije 1990.Ja znam da je i iako ne žalim za Yugom,ponekad mi fali onaj mir i spokoj i neopterećenost mog djetinjstva.Zamislite koja sam ja podvojena ličnost-imao sam pionirsku knjižicu,a imam i papire hrvatskog branitelja.Ja sam ko Dr.Jackil and Mr.Hyde
:crazy:
dobro, nemozes tako gledat. tada je to bila drzava, bio si pionir, a svaka ti cast kao i svakom hrvatskom branitelju... to su pravi ljudi
Ma pusti branitelje ,jer i ti si pravi čovjek.Samo ne dozvoli da te rade budalom i kad god možeš bori se za poštenje.Moj me stari nije mogao baš nadijeliti nekim bogatstvom,ali onaj osjećaj kad mirno i čiste savjesti zaspim,vrijedi više no išta.Možda sam malo zabrijal,ali eto - mislim da je to vrijedno svake borbe i svake vlasti.
I McLaren -Završi taj faks i u sabor.Možda si ti zlatna generacija hrvatske politike..:hrv:
mozda jesam... vidjet cemo.... a tebi svaka cast stvarno