A to što gori oko Pule te ne brine? Oh, wait, pa mi nismo bili na televiziji :D
Sve gori! Evo danas gasili i auto u centru grada... Valjda mu puko hladnjak ali gasili su ga protupožarnim aparatima :)
Printable View
A to što gori oko Pule te ne brine? Oh, wait, pa mi nismo bili na televiziji :D
Sve gori! Evo danas gasili i auto u centru grada... Valjda mu puko hladnjak ali gasili su ga protupožarnim aparatima :)
Evo spavam ja, spava zena,spava kcer. Ja hladim j..a na ovom vjetru i tipkam po mobitelu. Hebem se s Galaxy SIII. Raspuhalo se danas u Slavoniji, nije kao bura al puse. Nadam se smirivanju vremena i jakom suncu tamo oko 1.8. Onda cu hladiti j..a na Jadranu u Biogradu.
niš posebno, pokušavam prokužiti kak se radi sa ovim, novi sam i ne razumijem se previše a j.... su ohlađena več odaaaaaaavno
evo me,nisam izgorio :)
vise nista ne dimi i nema vise zara za rostilj
Svaki put me iznenade ovi biseri od policajaca na granicnim prijelazima.
Ovaj put sam im morao dokazivat da je to moj potpis na mojoj osobnoj..lol
PS: Polozio sam C1 :D
nisam ti cestitala na fejsu :brukica: pa eto tu, cestitam na polozenom C1
a sad.. dobro, ne sad, nakon srednje... bezi bre odavde :D
kako bi nasi komsije to rekli, tko zadnji izadje iz drzave, nek ugasi svjetlo.
(ovih dana sam si opet sva u emigrciji + sto sam otrkila da mi se u zeljenoj drzavi priznaje moja diploma uz polaganje prve pomoci i jezika koji je, onak, maltene osnovni level :D sad se samo treba domoc vize. samo.)
Fala fala :D
Moram priznat da nakon mj dana provedenih u Becu, Zagreb mi se cini kao selo; i po ljudima i opcenito kao grad (bez uvrede ikome).
Vrlo vjerojatno (90%) idem tamo studirat nakon srednje. Nema smisla gubit vrijeme ovdje
PS: Skuzio sam da si silno inspirirana bijegom iz Hrvatske na fejsu, samo, nisam pohvato u koju drzavu ciljas?
Hint: Grtalice :D
Izgleda da je Hrvatska (p)ostala previse primitivna za ljude takvog kalibra,vani samo med i mlijeko...
Inace cestitam na diplomi.
:laluna:
yup, Kanada. Ontario vjerojatno, al' sam si trenutno tak super "optimisticna" u buducnost ovdje da bih otisla i na sam sjever cuvat' pingvine skup' s eskimima. opce nije bed :D
zelja je oduvijek bila British Columbia, al mi svi govore da je skupo i da cu ispizdit od kise :D
a nis, sad cekamo 1.1.2013. jer otad vrijede novi imigracijski standardi, pa cemo vidjeti gdje, sta i kako.
tri godine.. samo da mi se kontinuirano na tri godine domoc' radne vize.. nakon tri godine vec mozemo dobiti drzavljanstvo.
a cuj.. kolko se sjecam, ti si jos dosta mlad, jel da, tek iz srednje izasao.
cekaj da krenes raditi.. that is, ako ikad krenes raditi, obzirom na stanje u drzavi.
cekaj da se pozelis osamostaliti, osnovati obitelj.
cekaj da dobijes dijete.
cekaj da ti iz mjeseca u mjesec kresu placu, a osnovni troskovi zivota samo rastu, i rastu.. i rastu.
pa si pogledaj u dijete, zapitaj se kakvu mu buducnost uopce mozes pruziti ovdje. zelis li mu da jednog dana, nakon mukotrpnog obrazovanja, ne moze naci posao godinama, a ako ga i nadje, to nece biti u struci, nego neki deset posao, za kojeg je debelo prekvalificirano, ali ujedno jos deblje potplaceno.
fala, al ne fala.
ja van idem prvenstveno zbog djeteta. ne zelim da za xy godina mora sa svojom crkavicom od place jos skrbiti za mene i cacu si, jer kako je krenulo, nasa generacija ne bu novceke od mirovine vidla. mislim, odakle da ih vidi, kad nezaposlenost samo raste? tko ce financirati penzice i socijalu?
ova drzava samo tone, i tone, i tone.
bmk, ja nisam kapetan da potonem s njom :amen:
Ionako nas se premalo rađa i sad još ovo. :\
Stvar je u tome što je moguće uspjeti u našoj državi, biti dobro plaćen a da ne radiš 24/7.
Problem: vani je puno lakše uspjeti pa sa istim trudom i ambicijama možeš postići puno više. Čovjek ide tamo gdje mu je bolje, ne?
ovaj link sam prpteklih dana dobila od hrpe ljudi sto na wall sto u inbox :D
brojka je, u stvari, jos i veca, jer ovo je iz evidencije Hzz-oa. a ima hrpa ljudi koji nisu evidentirani na burzi. brojka je jos i veca od grada velicine Vinkovaca.
mene je apsolutno bas briga, al ono, skorz skorz, i za natalitet, i za izumiranje, i za sve te spike.
od domuljublja se ne zivi.
kako sam fino rekla na fejsu, dom je tamo gdje je obitelj, a obitelj ce biti tamo gdje moze normalno zivjeti.
tu ne mozemo normalno zivjeti.
Hvala.
Ne govorim da je svugdje vani med i mlijeko, a da je Hrvatska sranje, nego govorim da je tamo drugaciji mentalitet.
Npr, vozio sam se podzemnom i dosla je kontrola u civiliu ( a ne kao nasi specijalci u uniformi pa da ljudi mogu platit mobitelom kartu) i uhvatili su jednog tipa, nije imao vise od 30. Covjek je bez pogovora izvukao novcanik i pitao kolika je kazna.
Ta razlika u mentalitetu me najvise odusevljava. Ovdje vecina (nazalost) gleda kako prevariti...
Jednostavno Hrvatska je prepuna seljacina i lopova..
To je nazalost istina,imamo prekrasnu zemlju i stvarno bi mogli zivjeti kao Švicarci,ali lopovluk i pohlepa nas sve vise zakopavaju.Uvijek kad dodjem u Austriju ili Njemačku osjetim onaj drugaciji osjecaj,vlada nekakva "sređenost" i kultura i to volim,ali opet,iz Hrvatske nebi za sve pare svijeta i nadam se da necu morati...Toplo se nadam da ce nas EU barem malo prosvijetliti jer ovako necemo jos dugo.
a mozda prodjemo kao Grci. ako ne i gore.
tog je mene strah.
muz i ja smo sad doslovno na raskrscu sa samo dvije opcije.
stvarno nam je "sad ili nikad".
ili cemo otici van (ne mastam o medu i mlijeko, o viletini i bijesnom voznom parku - samo o normalnom zivotu u kojem su primanja redovna, od kojih se moze normalno zivjeti i gdje postoji nekakva buducnost za moje dijete.
ili cemo se uvaljati u kredit za gradnju kuce i drhtati narednih xy godina sto ce biti s valutama, kamatama, trzistem, bankama...
muzu je u mjesec dana placa pala za soma kuna. soma kuna, eeeej! a da ne pricamo o tome kako mu je zbog politickih igara firma, koja je do jucer bila medju najjacima u rvackoj, sad u polozaju da je uopce pitanje hoce li kroz koji mjesec opstati.
moj posao je siguran jer sam pod gradom, ali velika je sansa da ce i meni rusiti placu. jer, hey, nema se za fontane, stadione i ostale nebuloze.
pa ti zivi.
ne, "zivi" je zapravo kriva rijec.
prezivi.
Ako je takva situacija(a vecini nazalost je)ipak bih izabrao inozemstvo,u tvom slucaju Kanadu jer se tamo lijepo zarađuje,ali se i puno radi.Nema smisla ostati u Hrvatskoj ako je necija buducnost upitna.Ja se ipak jos nadam da ce se situacija popraviti dok ja zavrsim s faksom(cca 4,5 godina)...
Ja bih u Skandinaviju!
Ja u Nizozemsku! :rasta:
Ja bih u Španiju. Zbog klime i jezika. I svega ostalog :)
Iz Španjolske i štakori bježe :)
Meni je tu na selu lijepo :D
Dok ne odrasteš i dok ne počneš razmišljati glavom :)
Ja bjezim u Australiju :D
OT: U ovoj Puli nema smisla do 19 izac iz kuce kolko je vruce...
Treba doc do tamo pjesice haha
Nije samo Pula, evo zvanično mjerenje kod mene u 16h: 38.5°C :D
Ja se jučer vozio biciklom, bilo negdje oko 14-14:30. Računalo na biciklu izmjerilo 40 °C.
Isto Zagreb.
Report:
U metropoli Vrbovec u postaji "moja soba" u 21.00 izmjereno 33,4°C
jaTelefon kazeda je u Pjescanoj ugodnih 24.
Bilo kako bilo, na plazi sviraju klape i pocinje festa. Sutra ce bit ludnica kad pocnu Dani Pjescane.
Palim i ja sutra za more :jackie:
Kod mene na balkonu 28 stupnjeva,ipak sam u brdu. :D
Nema lasera, nema pobjede :notooth:
Pula,kisa.
Ma gdje? Iz ovo malo oblaka? Ne verujem! :D
Veruda, upeklo sunce ko da nema sutra
Veli vrh ,padalo 5 minuta i sada opet upeklo.
Kaže termometar, vani 40 celzijevih stupnjeva.
Savršeno za kratku vožnju biciklom ;D
Vani ugodno, u sobi +342342°C
Pouka utakmice:
-Omejer je tata mata na golu
-Goluza kreten kao uvijek drzi debile na terenu, a one koji mogu nesto napravit su na klupi, prokleti iskompleksirani kreten
sve sto je mogao, Duvnjak je syebao. pa i vise od toga. fakat mi nije jasno zasto ga je ostavio u igri :dunno:
a tako sam, taaaaako jaaaako zeljela gledati finale sa svedjanima.. svojevrsni dejavu :laluna:
Kaj sam ja jedini koji prati (skoro pa samo) žensku odbojku na OI? :ninja: (c)xlr
Nisi ne :ninja:
Pratiš ti kukove i utegnute guzove... :belj: Znam po sebi. :notooth:
...muski!!
Lunu hvata opasna nostalgija.. :notooth:
jucer kad je na dodjeli medalja spiker krenuo nabrajati poimence ekipu iz atlante '96. rascvala sam se se k'o drek na kisi :laluna:
Puc i Kljajic su pokojni :(
kad smo kod nostagije, prije godinu dana u ovo doba bilo je veselo u Vinogradskoj :D mislim da sam taman zicala epiduralnu :rofl:
Ajde kad tako nostalgiraš, sjeti se gdje si bila prije 2 godine :P
doma :dunno:
u puli smo bili u lipnju, na rabu na samom kraju kolovoza. ne znam na sto ciljas :D
a di si ti bio prije godinu dana u ovo doba, ha, prase?
dok je luna urlala u radjaoni, ti si urlao u pulskoj areni :cerek:
neki novi klinci, neki novi klinci, neki novi klinci..
:D
Hehehe, bitno da nije pjevao o bagrenju jerbo bih te zvao usred trudova :P
Ma ciljao sam na Pulu, ali nisam znao kad ste tocno bili.
jos sam tuzna sto nije pjevao bagrenje, jer bih bila prilicno sposbna primiti poziv unatoc trudovima kad je bagrenje u pitanju. a sta sad, porod mi je bio pyckin dim. sto svejedno ne znaci reprizu :D
bili smo krajem lipnja, oni neki silni blagdani i praznici, spajanje vikenda i tak to. znas mene i moje slonovsko pamcenje :D
btw
:laluna:
godina dana :tuzni:
I mene pere nostalgija na one dane dok sam bio mlad ;D
Da GO... Ovo nema veze s odmorom... :D
Došao s mora :)
Dostigao 2. razinu crvenila (plikovi)- success ja! :notooth:
Jos tocno 4 dana do maturalca wooohooo
Još 2 dana do kuhanja u vlaku na putu za posao woohoo :D
Odlicno,lezim na lezaljci koja je napola u moru na pjescanoj plazi a u moru pokraj mene hladim bocu malavazije.
Kraj mene zdjela graha sa paradajzom i parizerom, očekujem razvaljotku kasnije
@work
Same here, nema posla, miran sam skoro 3 minute :D
Od 9h jutros gledam serije na poslu i surfam. Klimatizirani raj, ah :D
Sve sam ih popunio :D
Nezamjenjiv sam :D
Bog te mazo ćirilice po kafeu... :notooth:
Al ne u chataonici - vidi se ko su gazde a ko trutovi ;D
I jos ruski ako se ne varam?
nabavit cu si neki virtualni napalm i krenut neumoljivo na te spambotove!! pa sta im je ovih dana?!
Izgleda da netko ne voli Cafe Mobil :ninja:
Ajmo škvadro... Još po ure pa doma.. :)
Sutra si moram kupiti nešto za grickanje. I presnimiti više epizoda serije :)
Baš razmišljam kako da na forumu skupim 50 postova da stavim avatar kad nemam blage veze o 98% tema. :) Da nisam falio forum?
Možda jesi.
Ne znam kako je drugdje, no ovdje će te nabijanje postova samo dovesti u nevolje.
U principu da.
Chataonica je prvenstveno zamišljena kao mjesto za opuštanje i druženje članova koji su inače aktivni u tematskom dijelu, a ne kao mini-kopija forum.hr-a. Ovdje su pravila znatno olabavljena, ali ni tu se ne tolerira baš sve i svašta.
btw, tu se postovi ne broje
Evo i ja čekam 16h da bježim kući... Zapravo moram oftalmologu odmah poslije posla :(
A ja bezim u pivnicu medvedgrad na jedno(ili pet) ladnih piva! :D
Spremio se i sad pičim u lokalnu birtiju na hladnu pivu i pogledat Dinamo :)
Pakiranje!
Mislim da je napisao Španija :D
OT: Kaj ima?