Izvorno postao
BlueDevil
Zašto mrzim WM platformu? Mislim da je Bi0 gore rekao srž svega: to je sporo, nezgrapno za mobitel, ruši se često. Pogledaj koliko mu treba (X1) da se upali... i kad konačno dođe slika, da možeš početi raditi, on i dalje u pozadini diže 2 tone stvari. Svaka aplikacija za prvo otvaranje (nakon restarta recimo) treba 100 godina, a kad se jednom digne onda se drugi put diže brže. Zašto? Zato jer se nikad ne ugasi kako treba. Samo situacija da imam novi X1, frend veli "mogu vidjet", ja mu ga dam, on popika sa stylusom valjda sve što gore postoji, pogasi (odnosno, točnije bi bilo "klikne na x" jer ne ugasi to aplikaciju), proba par videa i MP3ca opalit da vidi zvuk, promijeni par panela da ih vidi, pa mi vrati mob nakon pola sata. I onda? Moram restartati aparat jer je toliko izbezumljen da bi valjda najradije bacio poruku "de stavi još 2GB RAMa samo da ti mogu izlistati sve drekove koji su ostali visiti u memoriji". Experience kao kad greškom baciš AVI od 500 MB u Notepad pa čekaš da ga otvori. Imali su sličnu foru sa SE-m600, to znaju svi koji su ga imali, onaj famozni "your phone has restarted in order to improove performance". No na P1 mi se to nije niti jednom desilo. A na WM to ne radi automatski (što je plus), no sam moraš svako malo.
iPhone, recimo - 5 stranica aplikacija, 4 pune i peta na pola, SVE ih pokreneš pa pogasiš - i mob je kao što je bio na početku, nit brži nit sporiji.