Ubacio sam Mobile Gmaps u telefonček i stvar izgleda radi vrlo fino
http://www.mgmaps.com/ čini mi se da je ovo rješenje za one s dummy telefonima i javom, a hoće imati karte i navigaciju , stvar koristi google maps i još par sličnih servisa , radi u offline modu, a može raditi i s gps reciverima ugrađenim i dodanim, karte su zapravo s gogla tako da znate kako to izgleda (sasvim solidno ako mene pitate). Cijelu priču sam obavio u flight modu dakle konekcija na net uopće nije potrebna skinete si karte na mem karticu i to je to i uopće nije komplicirano.
Prvo instalirate jar od programa, onda odete na web stranicu koja će vam izraditi kartu koju hoćete od google mapsa npr. Rijeke označite četverokut na karti koji hoćete nivo detalja i nivo zuma (ja stavio max.), kažete generate i ponudi vam se map file za download, onda skinete map creator tool instalirate pokrenete i kažete mu da napravi kartu od tog fajla koji ste skinuli, to lijepo kopirate na karticu i to je to. Pokrenete aplikaciju u settings kažete da koristi offline karte iz cahcha i evo meni karte Rijeke. Fajl s kartom 3,3 mb velik. Tako možete napraviti dakle kartu bilo čega. Ja oduševljen.