PA JE ETO MENI RAČUN NA PRETPLATI IZNOSIO 141 KUNU I POŠTO JE POPUST RAČUN MI OKO 5.2 SMANJEN NA 97.5 .JOŠ OVAJ MJESEC TRAJE UMANJEN RAČUN NA PRETPLATI ZA 50 KN,RAČUN ĆE MI DOĆI OKO SREDINE MJESECA,A MORA SE PLATIT DO 20,AKO ŽELIŠ 50 POSTO POPUSTA
Printable View
Ne vidim razlog citiranja moje poruke, no dobro. Ja takodjer imam skoro sva negativna iskustva sa SZK. Sto se tice tog bozicnog bonusa od 50kn, ja sam 31.12. nadoplatio racun sa 50kn i dobio bonus. Nakon 30dana (dakle 31.01.) sam opet nadoplatio 50kn i dobio 50kn. Posto moram uplatiti jos min. 50kn nakon 30dana, sto bi znacilo 31.02. a posto taj datum ne postoji, nazovem ja SZK i pitam da li cu onda izgubiti bonus za veljacu, no djelatnica pocne ko navijena da govori kako ja dobijem poruku 10dana unaprijed kojom ce me obavijestiti kada trebam nadoplatiti racun kako bi dobio bonus. Kazem joj da u sijecnju nisam dobio nikakvu poruku da trebam nadoplatiti racun u iducih 10dana da bih mogao dobiti bonus, no ona nastavi da se dere i opet ko pokvarena ploca pocne da prica kako ja dobijem poruku 10dana unaprijed... I tu ja spustim slusalicu jer mi se ne da objasnjavati. SZK je grozna, no nema razloga pisati "debilni Vukovarci" i slicno. Tele2 ima samo SZK u VU, no centar tvrtke i sve ostalo je u ZG.
I meni je bilo nešto slično sa tim bonusom.
Pisalo je u poruci da moram nadoplatiti sljedeći mjesec. To sam i učinio, a bonusa niotkud. Onda su me uvjeravali da sam trebao platiti nakon 30 dana, a ne sljedeći mjesec kako je u poruci pisalo...
Znači, 1.put sam uplatio recimo 25.12. ; onda sam nadoplatio 15.1. , a to je po meni sljedeći mjesec. Oni su me onda uvjeravali da sam morao nadoplatiti nakon 25.1. ,jer od prve nadoplate nije prošlo 30 dana.
Još mi govori da je tako pisalo u poruci, a ja poruku imam spremljenu u mobitelu i čitam ženi što piše ->idući mjesec, a ne nikakvih 30 dana...
SZK im je užas.
Samo da još spomenem da već 2 dana ne mogu uspostaviti poziv dok sam na TELE2 signalu koji je pun do kraja.
Onda se ručno prebacim na VIP-ov signal i svaki poziv uspostavi iz prvog pokušaja.
:hunter:
@cvita Hvala na ispravci, i sto se slazes sa mnom.
@10aLEX Znam neke frendove koji su kao ti dobili bonus, no vecina nije, zato sam i zvao szk da se raspitam, no uglavnom cu ipak poslati e-mail, jer sam tako uvijek dobijao normalne odgovore.
@hp compaq Ne znam zasto ne mozes uspostaviti poziv, meni sve normalno radi, probaj nazvati SZK :bigjump: Salim se, naravno. Jer svi znamo da od toga nema skoro nikakve koristi.
Pohvaljujem žuto-bijelog operatera što se konačno dosjetio nešto napraviti sa svojim wap portalom. Od danas prijepodne sve novo!!
Ako neko nezna onaj popust sta je dao tele2 do 50kn se odnosi samo na pozive i sms poruke.:fried:
Znaci Internet promet,roamnig,sadrzaj sa njihovog portala(slikice,muzika i sl) nije ukljuceno u tih 50kn popusta.:bigjump:
Jos da su to napisali u sms poruci kad je dobijes bilo bi manje nejasnoca.
nekako ide ovako..... nevjeruj ni kad ti darove nose.....:hunter:
mislim da ova tema zahtjeva isključivo pohvale i kritike određenog operatera,stoga mislim da nije mjesto za prepucavanja,pobune i slično..
Najbolje reć dali ste ili niste bili zadovoljni uslugama koje pruža Tele 2..A ne ulazit u dubokoumne rasprave..
Ponavljam sam sebe,zadovoljan sa Tele 2,osim jedne stvari,pokrivenost signalom.. ali biti će promjena i po tom pitanju..Evo vidim,netko je napomenuo da je danas prije podne došlo do nekakvih promjena glede Wap-a..Znači,ide nabolje,predpostavljam:-/
Očito je čovjek imao loša iskustva sa tele 2 pretplatom i očito ne sakriva svoje ogorčenje,mada to nije razlog za indirektno vrijeđanje službujućih osoba u Tele 2 centru.. A svi griješimo,tako da treba jednostavno otić stepenicu dalje a svoj bijes iskaljivat prema onima za koje smatraš da su krivi, jer mislim da tome nije njesto ovdje na forumu..
RI
Evo sad sam probao, radi.
[QUOTE=moba2007;741835@hp compaq Ne znam zasto ne mozes uspostaviti poziv, meni sve normalno radi, probaj nazvati SZK :bigjump: Salim se, naravno. Jer svi znamo da od toga nema skoro nikakve koristi.[/QUOTE]
Neću ih zvati ni slučajno. Lijepo VIP-ov signal i ja zadovoljan. A i dio novca daju VIP-u, tako da i oni imaju neke financijeske koristi.
"Postovani, platite Vas racun za 11.,12. i 1. mjesec u roku dospijeca i ostvarite svaki mjesec do 50 kn popusta povrh minimalne mjesecne potrosnje. Vas Tele2"
Sta bi Vi pomislili sta je to MJESECNA POTROSNJA !!!
Pa ako trosim preko tele2 racuna onda bi logicki bilo da je SVA potrosnja SVA potrosnja ali ocito nije.Je se moglo jos nadopistai u SMS poruci:
" POPUST SE ODNOSI SAMO NA POZIVE I SMS" !!!! ili nije moglo stati u 160 znakova ?
Ocito da Tele2 ima filozofiju da je mobilna usluga samo zvanje i sms-sanje i zato ce mo mi uvijek misliti da ce eto jos samo malo samo da rijesi ovo ili ono postati
ono sta treba postati.
Pa sluze se trikovima kao i svi drugi a bas zbog njihove jednostvnosti sam ih izabrao jos davno i poklonio im povjerenje.
Zasto svi postanu ista govna ? JER IDU KROZ ISTU KANALIZACIJU!!!!
KNOCK-OUT pretplata bez kupnje mobilnog telefona je dostupna uz minimalnu mjesečnu potrošnju od 50 kn (uključeni svi pozivi i SMS, osim roaminga). KNOCK-OUT pretplata uz kupnju mobilnog telefona dostupna je novim i postojećim pretplatnicima uz minimalnu mjesečnu potrošnju od 85 kn ili 170 kn
Lijepo pise da je minimalna mjesecna potrosnja pozivi i SMS
"Postovani, platite Vas racun za 11.,12. i 1. mjesec u roku dospijeca i ostvarite svaki mjesec do 50 kn popusta povrh minimalne mjesecne potrosnje. Vas Tele2"
Ja jos nisam dobila racun za prosli mjesec....
Meni stigao jucer.
Ja neznam šta se kod mene dešava!? Kak sam odjavio pretplatu,tražio sam da mi broj frknu na bonove..I poslali meni oni novu karticu sa istim brojem,ali evo već mj dana piše "Neaktivan SIM"..Pa zvao sam ih 400 puta i stalno viču bude,bude,imamo tehničkih problema itd..Sad..dali se nešto općenito mijenja ili ...
Kako mi cura ima Tele2 (kao i ja upostalom), a buduci sam sad u Madjarskoj na faksu, otpilio sam svoj Vodafone broj posto s njega ne mogu slati poruke na Tele2 (iako ih primam) i uzeo Pannon s kojim Tele2 ima ugovor.
I paz' sad: S Pannona mogu slati poruke na Tele2, ali ih ne primam.
E svasta...... svaka im cast :D
Srecom ovaj semestar putujem cesto na relaciji Budimpesta-Opatija pa nisam duze od dva tjedna u komadu ovdje, ali stvarno je sramota vise za Tele2 da cak ni s partnerima SMSi ne sljakaju.
Za sad cu kompenzirati mijenjanjem SIMa par puta dnevno. :)
dečki..mir...:satan: Ja se natežem evo s karticom na bonove već mj dana,non-srtop piše "nektivan sim"..Naime...Odjavio pretplatu i normalno nek mi prebace na bonove broj..I pošalju oni meni drugu karticu sa istim brojem i evo već mj.dana sam nektivan.. I zvao sto puta,bude;bude;budei u nedogled..da bi ja juče otišo u prodajni centar da provjerim da nije do kartice a ono na kraju..."gospodine,pa imate nepodmirena dugovanja"...Fuck,I forgot.... I naravno dok god ne platim,neće me uključit na bonove.. Zašt mi nisu odmah rekli,ja zaboravio....:confused:
Nije mi jasno kod pretplate, dali se u minumalnu mjesečnu potrošnju uključuje i naknada za uspostavu poziva, ili se to naknadno dodaje na iznos računa.
npr. imam MMP od 100 kn
pričam i šaljem poruke za ukupno 70 kn. Imam 80 poziva taj mjesec što je 20 kn naknade.
Dali ću ja platiti račun 100 kn + 12,50 za radijsku frekvenciju ; ili pak 100 (MMP koja nije do kraja iskorištena) + 20 (naknada z uspostavu poziva) + 12,5.
Hvala
Naravno da ulazi u minimalnu mjesečnu potrošnju.
Ajmo ovako: svaki mjesec kada ne bi prekoračio minimalnu mjesečnu potrošnju (60,50 kn), platio bih upravo toliko: 60,50 kn što bi reklo da su mi naknade za uspostavu poziva uključene u minimalnu mjesečnu potrošnju.
Od danas mi ne radi provjera potrošnje SMS-om (tpo na 880).
I meni isto ne radi.Zvao sam szk i kažu da im je u kvaru neki sustav.
Proradilo.
Moram reći šta se meni dogodilo ja sam jučer preko firme impuls poslao zahtjev za istek ugovora,ako može nek se produži do 31.3,ugovor mi je isticao 20.3.I šok u rano ujutro me se isključi,iako ne bi smio prije 20-og nikako. Poludio sam zvao SZK oni provjerili reklo da sam isključen i da se ne može ništa napraviti i da ču karticu dobit za par dana.Otišao u impulsa ovi šta je poslao zahtjev zvao SZK I KAŽE DA JE NAVEO ČITKO 31.3 DA SE ISKLJUČI.IZ SZK dobije odgovor žao mi je nažalost pretplata je ugašena i više se nemože ništa napraviti.Vjerojatno su u brzini pogledali istek ugovora ,a nisu pogledali datum kad me trebaju isključit pa me odmah isključili.Te još da napišem žalbu teletu kad mi stigne 85 kn minimalne mjesečne potrošnje za 3 mjesec jer se plača cijeli iznos od 85 kn zadnji mjesec ako te se isključi,ali da napišem jer sam isključen 15 dana prije isteka ugovora 20.og mi je trebbao isticatiako sam strikno napisao kad mi ističe i kad bi volio ako može da me se isključi 31.I sad čitam da kad se dobije broj da ne mogu koristiti taj broj sve dok ne platim dugovanja,znači ne samo za 2 mjesec več i 85 kuna za 6 dana 3 mjeseca,znači morat ću preko mjesec dana biti bez broja,dok mi stigne račun za 3 mjesec od teleta.
zvao SZK javila se Stela kaže da zadnji mjesec tj plačam samo ono što sam potrošio do 6.3 a ne cjelokupnu od 85,to također kaže i Ivana.Stvar je što neki kažu jedno neki drugo.Vi koji ste prekidali pretplatu i prešli na bonove da li ste zadnji mjesec platili šta ste potrošili ili cjelokupni iznos od 85 kn ili 49,zavisi o tarifi,i drugo one govore da čim platim za 2 mjesec da mogu biti na bonove,da ne moram čekat 4 mjesec da mi pošalju račun za 6 dana trečeg mjeseca.Pliz odgovorite mi vi šta ste prešli sa pretplate na bonove
na temi "ponuda mobitela u tele2"postavljeno je pitanje :Zašto nije moguće isprobati uređaj na prodajnim mjestima tele2?.Mislim da pitanje spada pod ovu temu.
već sma nekolko puta napisao ,a mislim da svi znamo kako Tele2 funkcionira ,znači preko svojih prodajnih partnera.
svako prodajno mjesto dužno je raditi u skladu sa potpisanim ugovorom o partnerstvu sa Tele2 operaterom i svako odstupanje od ugovorenih obaveza snosi određene posljedice.
Tele2 svakodnevno radi na poboljšanju i kvaliteti svojih usluga,kako tehničkih tako i usluga prezentiranja svojih tarifa,a za koje su ključni upravo partneri koji rade na terenu.
svaki partner individualno vrši procjenu oko prezentiranja i pokazivanja samih uređaja,te samim tim stvra dobru ili lošu politiku organizacije posla.
Osobno smatram da nebi trebalo biti problema oko prezentiranja pojedinih uređaja,nažalost taj dio organizacije posla nije pod mojom ingerencijom.
A zašto oni ne otvaraju dorektno svoje trgovine?
Evo, bio sam pred par dana u VIP centru da mi daju PUK broj da se mogu prebaciti na Tele2;D , i stvarno je potpuno drukčiji dojam u toj trgovini, nego kod partnera koji prodaje VIP, T-mobile, Tele2, Tomato... Ti ljudi niti ne mogu biti educirani da o svemu znaju sve, naravno da ti ne mogu davati mobitele da čačkaš po njima, kad nisu njihovi, i sveukupni dojam ne može ostaviti toliku dozu profesionalnosti kao npr. u VIP centru.
Iako, uz sve to, moram priznati da se partner kod kojeg sam bio uistinu trudi sve objasniti, pokazati..., ali nije to to.
Onda moram napomenut da docani poput Ramadi-a (mislim da se tako zove ducan u Importanne Centru) i Svijeta Medija (u Galeriji) stvaraju losu politiku oko organizacije posla. Vise puta sam bio i u jednom i u drugom ducanu i niti jednom mi nije bilo dozvoljeno upaliti uređaj. Razumijem da to bas nije zgodno kad je prepun ducan, ali u polupraznom nema bas nekih posebno dobrih razloga. Da ne spominjem da su u Svijetu Medija vise puta bila neopravdano a izrazito neljubazni.= Citat =:
Izvorno postao posejdon1
Iz vrlo jednostavnog razloga. Ovako je puno jeftinije. Zamisli trosak otvaranja "iskljucivo svoje" trgovine i educiranja osoblja, plaće, troškovi rezija, zakupa prostora i tsl. Onda nasuprot toga imas već postavljeni posao s kojim samo sklapas ugovor o zastupstvu.
Da, ali onda bi imali educirano osoblje uz puno veću kvalitetu usluge.
A to bi svakoj firmi trebalo biti u cilju, počevši od moje, tvoje, pa do velikih firmi na nacinalnoj razini kao što je Tele2...
Mislim da možda time štede na krivom mjestu.
No dobro, neka oni ostanu nama najjeftiniji, neka se ne polakome kao ostali operateri uvođenjem raznoraznih tarifnih opcija čime te još više opljačkaju, pa ćemo im ovaj nedostatak lako zanemariti.
Štede, ali će zanemarivom broju korisnika to biti razlog da ne prijeđe na Tele2. Pogotovo kada živimo u jednoj Hrvatskoj gdje pokušavamo uštedjeti na svakoj kuni i na svakom koraku. Meni nije uopće važno da li imaju svoj dućan ili prodaju svoje uređaje preko zastupnika.
Meni je puno ugodnije rješavati stvari vezane uz Tele2 pretplatu kod Tele2 partnera u jednoj manjoj trgovini, jer je atmosfera opuštenija i ljudi su pristupačniji.
Kod T-mobila mi se najviše zamjerio odlazak u T-centar, jer je tamo uvijek gužvetina i zaposlenici se ponašaju kao SS-ovci.
Evo ja sam presao na ZeroOut tarifu, redovno sam (svaki dan jednom) provjeravao preostale minute, jednom mi javi 365, sutradan 420, treci dan 268, i tako stalno jedan dan skoci, drugi dan se smanji. Danas sam razgovarao 1h i pogledam stanje na racunu kad ono 70kn manje, a uopce nikakva obavjest mi nije stigla da sam potrosio besplatne minute. Nazovem ja SZK, i operater mi kaze da im sustav nesto zeza, i da sam ja mogao provjeriti koliko imam jos minuta preko poruke, pravi se lud... A kad sam rekao da mi obavjest (da sam potrosio minute) nije stigla, opet kaze da je do sustava. I kao ispricava se i govori da sam mogao provjeriti minute, te kad sam mu objasnio kakve sam podatke o minutama dobijao, on opet govori o sustavu (ali naravno, nema govora o povratu novca), jos jednom se kao ispricao i prekinuo vezu. Tele2 mi se smucio za zivota, i od ponedjeljka sve 098 brojeve u obitelji (svih 10brojeva su preneseni sa T-Mobilea u Tele2) opet vracam u T-Mobile koji se vise brine za svoje korisnike (u SZK i T-Centru su jako ljubazni, a u Tele2 su odurni i u SZK stalno spustaju slusalicu). Tele2 do nikada!
Ajde ti prvo vidi kada ti dođe račun, pa onda prelazi ako je stvarno Tele2 zajebao i ako su na ispisu nebuloze.
Broj je na prepaidu i skinuli su mi 70kn. I kad sam sada poslao poruku za provjeru minuta pise da sam iskoristio sve minute, a prije tog poziva sam provjerio minute i pisalo mi je 160 i nesto minuta.
Ja sam im platio sva dugovanja i "bastardzi" mi još uvijek neće uključit karticu....A faxiro sam i uplatnicu i prošlo je mj dana...E baš neću više zvat....
Ulozio sam prigovor (oko 18:40h), i sad cekam ishod. Da su me lijepo obavjestili porukom da sam prekoracio besplatne minute, razgovarao bih krace ili uopce ne bih napravio taj razgovor. Rekli su da ce me kontaktirati najkasnije u roku od 48h, pa cemo da vidimo. Hvala spuzva bob, a tebi grgohrhb hvala sto sto si mi ukazao na stvar koja mi nije bila ni na kraj pameti, kada me budu nazvali ukazacu im na to i naravno zahtjevam povrat novca.
moba2007, vjerujem kad se prigovor riješi da će ti biti i vraćen novac.
mene tješi što će od sutra krenuti govorni automat, te ću putem njega moći provjeriti trenutnu potrošnju, neće biti više zezancije sa tpo, jer u zadnjih 10 dana stalno neke poteškoće
ja danas dobijem lijepo opet isti račun za platit,a plaćen je pred mj.dana i više od toliko mi je kartica isključena.....isti iznos zadnjeg računa........pas mat......:angry:
zanimljivo je da po spuzvi svi su u krivu te rastrojeni i skoro neznalice...jer nemoguce je da eto mucke 2 grijesi i da je sve ajme meni....
meni je trebalo da se izbricem iz adresara 2 mjeseca svakodnevnog zivkanja po 4-5 puta na dan...kako to spuzva bob???
gdje sam to rekla da su svi u krivu? a gdje da ste neznalice?
misliš li da je operater kriv sto nisi bio izbrisan iz imenika? (adresara?)
oni su odradili svoj posao, no da ima poteškoća u sustavu- ima!
sama čekam već 2 mjeseca da broj ne bude dostupan u imeniku.
proslijeđeno je, nije greška u szk nego negdje "višlje"
pa covijek je samo upozorio na moguce greske.
posto i sam radim u necemu licnom,znam da je najcesca greska kod uplata pogresno upisan poziv na broj,ako korisnik/stranka placa opcom uplatnicom. a i kod placanja originalnim uplatnicama radnici na salteru znaju pogresiti pri kucanju.
trajni nalog zna zeznuti ako nemate dovoljno sredstava na racunu...cak i ako fali 50 lipa....
isto tako,nekada uplata ne prodje,tj ne knjizi se po tjedan dana,pogotovo ako se placa u posti,a opomene se rade automatski na dan dospijeca racuna ili koji dan kasnije....ako uplatite taj dan(na dan dospijeca racuna),pa i dan-dva ranije...svedno se opomene salju.
sto vecini ljudi ide na zivce,ali to nije ljudska greska,nego tako racunala rade.
dakle greske su moguce...zato postoje sluzbe za korisnike da se utvrdi o cemu se radi,bilo kod tele2 bilo negdje dalje.
dakle,spuzva bob je samo upozoravao na moguce greske,na sta treba obratiti pozornos....a ne odma prstom u oko.
vecina ljudi danas,prvo pocnu pljuvati...prije nego i provijere o cemu se radi.
sjetite se koliko ste samo procitali postova,u kojima forumasi o svojim problemima sa bilo kim odmah pisu na forumu umjesto da odgovore traze tamo gdje i treba,tj s onim s kim i imaju probleme. nakon dva-tri posta,napisu da je rijeseno.... (nije slucaj samo sa racunima i sl.)
ne tvrdim da je to ovdje slucaj,ali s obzirom na rad s ljudima,iz iskustva znam da vecina nadr*anih ljudi koji mi dodju i saspu paljbu, na kraju odlaze zadovoljni kada se utvrdi gdje je poslo po zlu i jos kulturno kazu hvala.
@revo i ostali: smirite tenzije.
Evo jedne pohvale.Jučer mi je krepala kartica te sam išao dati zahtjev za novom.Sve uredno predano i odgovor da će biti nova kartica u funkciji u roku 24 h.Nakon dva sata kartica je radila.
a tko je kriv sto me nitko nece izbrise iz imenika???mozda ja???mozda moj susjed??mozda vip??t-com???
i to 2 mjeseca...wow...
sad bi ja zbog toga ''višlje'' trebao ovdje lagati da je sve super....??!!
njihov sustav ima poteskoca vec 2 godine...do sad su ga mogli popraviti..zar ne...
evo dali je tko na szk probao pitati da mu operater da upute kako da postavi gprs na svom mobu??
sto mislite kakav ce dobiti odgovor...
Vidim ovo je prešlo u off...
Ipak je izgleda bila moja krivnja,platio sam ja račun uredno.ali dva dana nakon dospijeća računa i nije bilo proknjiženo,a s obzirom da sam odjavio pretplatu,raskinuo ugovor,to mi je jedino kao nepodmireno dugovanje,zato su mi ponovo poslali račun u istom iznosu,predpostavljam.....
mene prebacili na bonove,broj dobio nakon 4 dana,ali kupio bon od 50,a ono osnovna knockout tarifa,a szk meni napiši knockout malim pa velikim slovima,opet osnovna,pa nazovem szk pa mi kažu sutra će vas nazvati,jer vi ste u našem sustavu zabilježeni kao preplatnik.Pa i oni imaju 49 lipa minut,oni da će me nazvat
moram opet kupit bon od 50 da mi budu 0,49 jer kmi je tarifa aktivirana nakon kupnje bona
U t-mobileu sam bio od 1998. sve do veljače ove godine. Tada sam prešao na pretplatu u tele2. Mogu reći slijedeće:
- u t-mobileu se stanje na računu pojavi tek od 8. do 10. u mjesecu tak da
ne ne znaš potrošnju
- na kraju mjeseca ''zaostanu'' dan dva tak da opet ne znaš na čemu si
- užasno su im skupi pozivi prema ''drugim mrežama''
- skupi su im i pozivi unutar mreže (ne favorit brojevi)
- skuplji im je MMS i skidanje podataka
- nisam baš siguran da im u SZK rade znalci. Nekad sam nekoliko puta morao zvati i dobiti nekoliko različitih informacija
- Tele2 ima lošiji zvuk
- postoje teškoće s ''tpo'' ali ipak se stanje može točnije saznati i nema pauze od 8-10 dana
- niža cijena razgovora poništi lošiji zvuk
-o SZK za sada nemam ništa loše za reći.
- račun za veljaču sam platio internet bankarstvom i za dva dana u ''tpo'' mi je pisalo za dug 0 kn.
Čovjek je stavio zanimljivu stvar pa se sami uvjerite u cijene:
http://www.usporedi-tarife.com
Si možda na vipovom signalu? Ako jesi, to je razlog zašto imaš loš zvuk. Nadam se da im t-mobile od 1.6. neće srezati kvalitetu zvuka kao što to sad vip radi...
A za usporedbu cijena imaš i ovu stranicu: http://operateri-cijene.50webs.com/
Koliko sam skužio u ZG tele 2 ima svoju mrežu, dok izvan zagreba koristi ''nacionalni roaming'' u VIP mreži. Meni je zvuk u ZG lošiji a izvan ZG nešto bolji (Karlovac, Delnice, Bjelovar), ali i jedno i drugo je lošije od tmobile. Čujem sve s kojima razgovaram samo su glasovi malo ''dublji'' i ne toliko kristalno čisti kao u 098 mreži. No cijena mi je bila motiv prijelaza u tele2 tak da me to ne smeta.
I ja imam K550i i uvijek mi piše samo TELE2, bez obzira na to jesam li u roamingu s VIP-om, ili ne. To je tako na tom mobitelu...
Ipak, postoji način da ustanoviš jesi li u roamingu ili ne. Ako si u roamingu s VIP-om, tada ti onaj "G" (znak za GPRS) iznad crtica za jačinu signala posivi i poblijedi (eventualno ti se prikaže sivi "E" - što je VIP-ov EDGE signal koji opet ne možeš koristiti).... I tada ne možeš koristiti GPRS niti slati MMS. Kada se vratiš na teleći signal, tada ti je "G" opet jarko prikazan. I to ti je cijela mudrost! No nakon 1. 6. to više neće biti problem jer tada nastupa podatkovni roaming s T-Mobile-om.
I još nešto: Nije ti svugdje izvan Zagreba VIP, već Tele2 imaš već na dosta mjesta po Hrvatskoj, ali još uvijek ne svugdje.
Isto tako, imam samo riječi pohvale za kvalitetu Tele2 zvuka, nakon što su ujesen upogonili AMR kodiranje. Zvuk uopće nije lošiji od T-Mobilevog, nego čak i bolji.
tele2 u splitu riknuo,ne može se zvati,primati pozive
Za one kojima je Tele2 imao blesave/glupe reklame:
Televizijska reklamna kampanja u kojoj je Tele2 ismijavao reklame Vipneta i T-Mobilea proglašna je najboljom na međunarodnom natječaju za oglašavanje i dizajn 37. Creativity Annual Awards. Kampanju "Majmuniranje" sastavljenju od dvije serije spotova, jedne u kojoj ljudi prolaze kroz zidove aludirajući na reklame T-Mobilea i druge u kojoj umirovljenici plešu na suvremenu glazbu aludirajući na reklame Vipneta, napravio je kreativni tim agencije Bruketa&Žinić koji čine kreativni direktor Moe Minkara, umjetnički direktor Krunoslav Franetić, copywriter Daniel Vuković i Ivan Čadež te redatelj Miha Mlaker. Bruketa&Žinić radi za Tele2 otkad je ta tvrtka započela s komercijalnim radom na hrvatskom tržištu. Creativity Annual Awards originalno je američka nagrada za dizajn i oglašavanje.
Pohvala: stanje na računu moguće je provjeravati bez ograničenja (prije je bilo jednom u 24 sata)
Krititka: više ne piše na kojoj si tarifi
Pa naravno da je za pretplatu, jer su pretplatnici prije mogli provjeriti stanje na racunu samo jednom u 24h.
govorni automat na kojem su se mogle dobiti sve potrebne informacije i dobiti trenutnu potrošnju pozivom radio gotovo 24 sata! ne znam da li će opet proraditi...
Provjereno:respect: . Svaka čast, razvijaju se u pravom smjeru. Treći puta danas provjerio. Piše i stanje i tarifa, jedino bi još bilo lijepo kad ne bi pisalo ''dugovanje'':klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
Tele2 koristim od samog početka i vrlo sam zadovoljan meni korisnim uslugama i cjenom za navedene usluge. Kvaliteta mreže je osjetno podignuta u protekle 2 i pol godine koliko postoje na našem tržištu.
Kod mene doma smo cjela obitelj na Tele2 Pre-peidu i sve odlično funkcionira. Imamo 2 kikiriki tarife, jednu tarifu 39 i jednu knock-out tako da su nam međusobni razgovori među najpovoljnijima na tržištu, a poruke besplatne (MMS).
Od mene Tele2 ima većinom pohvale te pokoju manje važnu kritiku (nedostatak povoljne podatkovne tarifen - nešto poput WnW, nemogućnost aktiviranja Kikiriki tarife). :thumbup: za Tele2.
Mene isključilo 6.3,a trebalo krajem mjeseca kako sam napisao, došao mi račun 61.50 kuna,inače do 6-og sam potrošio 54 kune,radijsku frenkvenciju mi nije računalo,piše 0.0 radijska frenkvencija na računu,prijelaz tj migracija je sračunata 40 kn,ali 54 -potrošnja(stvarno sam toliko potrošio imao sam jedan jako dugi razgovor, a 25 kuna je minimalna potrošnja za prvih 5 dana,tako piše na računu)i 40 migracija umjesto 94 kune,sračunalo mi 61.50,a ne piše da je popust ,greška i to 2 puta na računu,ili još vrijedi božični popust.Bojim se da ne dođe dodatni račun zbog njihove greške.No najbitnije da mi nije sračunalo 85 kn cjelokupnu + radijsku i migraciju što je oko 140 kune
Imam tarifu Zero Out i 4.4. mi je isteklo 500 minuta. 3.4. sam kupio bon od 100 kuna u nadi da ce mi sutradan uzet 20 kuna naknade. 5.4. (logicno) sam trebao primit novih 500 minuta medjutim doslo je do greske u tele2 sustavu i te minute nisu aktivirane (o tome NISAM obavjesten). Ne znajuci za gresku sam potrosio 80 kuna te mi je cirka 20ak ostalo. Nazvo sam sluzbu za korisnike i zalbu su prosljedili. 48 sati kasnije primio sam poziv iz sluzbe za korisnike koji mi je samo tlak digo. Nista nisu poduzeli, receno je kako "...rijesavaju problem i da cu bit obavjesten, no da razlog za refundaciju, odnosno povratak novca ne postoji, buduci da sam informiran o isteku minuta" (ponavljam, NISAM informiran da nove minute nisu aktivirane).
Na racunu imam 17 lipa.
Zaposlenici u tele2 sluzbi za korisnike su nekompetentni. Na pitanje kako saznati broj sa koje mi je poruka u govornoj posti snimljena nisu znali odgovor. Isto sam pitanje postavio sluzbi za korisnike telefonski (gdje je podnesena zalba nadleznom odjelu, jer na to pitanje u sluzbi za korisnike neznaju odgovor, sa kojega su me 48 sati kasnije nazvali kako bi mi objasnili ono sto sam u medjuvremenu sazno) i putem kontakt formulara sa tele2 stranice. Nedugo nakon sto sam poruku poslo je stigo mail u kojemu pise kako se broj pozivatelja moze saznati ukoliko za vrijeme preslusavanja poruke drzim tipku 7. Dezinformacija kako sam kasnije uspostavio, naime ako zelim saznati broj sa kojega je poruka ostavljena potrebno je za vrijeme preslusavanja stisnuti tipku 6.
Zalosno je sto sam na sav glas hvalio tele2.
Dobar glas daleko se cuje, losi jos i dalje.
Zato treba redovito koristiti opciju ''provjera stanja''. Slažem sa da bi mogao reći da si pokraden ak nisi imao mogućnost provjere.
Oni azuriraju stanje minuta na svakih 6h, a to uopce nema nikakvog smisla, jer se unutar tih 6h mogu iskoristiti sve minute. Ja kad sam "potrosio" te minute uopce nisam dobio obavjest da ce se pozivi naplacivati. S druge strane kod Simpe u opciji tulum stanje minuta je u realnom vremenu, i meni su u toku razgovora poslali poruku da sam iskoristio sve minute. Moram pohvaliti i to sto se obracun kod opcije tulum vrsi po svakoj sekundi razgovora. To su dva ogromna plusa za T-Mobile, a jedan ogroman minus za Tele2.
kupio lg kg 375 po 195 kn,zadnji primjerak,više ga nigdi nema,ima ga po 295 u impuls grad i advende.Prvo iznenađenje umjesto 100 dobio 40 kn,nazovem szk ,oni vele da prvi mjesec dobivam 40 kn,a svaka iduča 3 po 20 kn, bez obzira prebacim li se na zero in ,ja se registrirao dobio 25 kn,dakle imam na računu 65 kuna i pošaljem sms za zeroin ,dobijem poruku da aktivacijom te tarife kupim pravo na promociju nadoplate,dakle več laž szk-a,ako želim da odgovorim sa da,ja odgovorio sa da,dobijem odgovor zahtjev je zaprimljen.Promjena tarife iznosi 35 kuna,potvrdu aktivacije dobit češ sms porukom.međutim poruka ne stiže.Provjerim stanje na računu .Imam 29,44 a tarifa s mukte brojem.Poludim nazovem szk da su mi uzeli 35 kuna a nisu me aktivirali.Reklo,da će moj prigovor rješit u roku od 24 sata,da će me netko nazvat iz službe.Poludim jer sam imao več jedan slučaj kad sam se prebacio sa bonova na pretplatu,i kupio bon od 50 pa bio u osnovnoj knock-out tarifi 1 kunu minut,pa me nisu nazvali,a kads sam ja njih onda rekli da kupim bon od 50,i sve če biti ok i bilo ok.POŠALJEM SMS ZEROMINUTE -MOŽETE ISKORISTITI 1000 MINUTA,POŠALJEM ZEROIN,OPET,DOBIJEM PORUKU ZEROIN TARIFA JE AKTIVIRANA.Nazovem opet szk da sam poslao zahtjev,nisam dobio poruku,a kad pošaljem sms zerominute i zeroin da mi se pojavi da sam na toj tarifi.Pa pitam na kojoj sam tarifi kaže došlo je greška u sustavu pa ste dobili takvu poruku,reče da sam s mukte brojem,pa kaže vi ste uputili prigovor rečem jesam ,jer me nisu aktivirali a uzeli lovu,reče da če me u roku 48 sati nazvat szk u vezi prigovora da vide smijem li biti u toj tarifi.Pa nigdje ne piše da nesmijem,šta su mi uzeli pare,šta piše da imam 1000 minuta i da je zeroin aktivna.Izgleda da ću ih morat zivkat jer oni garant neče zvati.PROBAO SAM ZVATI UZMU MI 70 LIPU USPOSTAVU ,A POSLIJE PO STAROJ CIJENI 3 MINUTE I 10 SEKUNDI NA VIP NAPLATILO MI 4,30 KN.TOTALNO PODIVLJAM AKO SAM U MUKTE ONDA NISU MOGLI PREKO 3,60.Nazovem TELE 2 10 SEKUNDI 85 LIPA.Plačam uspostavu poziva kao u zeroin,a poslije ide kao u mukte broj.Poludim,imam još jedan broj u zeroin pa ću s njime razgovarat,ako ne uspijem s szk-om
Ja nisam trebo nista. Greska je sa njihove strane. Sta cu svaki puta zvat sluzbu za korisnike da provjerim jesu nove minute sjele?
nevjerovatno je da se ,od kad postoji tele2,skoro svi zale na szk.ali tele2 nista po tom pitanje nije napravila. i dalje je tamo cirkus.
Necu da branim Tele2 ili t-mobile ali ovjde imas bas suprotan primjer:
"Dakle nedavno sam uz tele 2 pretplatu zbog posla uzeo flex team 700 tarifu
i unlimited opciju za free razgovore sa 098 i 099.
kad sam zvao sluzbu za korsnike receno mi je da cu biti upozoren o
potrosenim minutama... opusteno zovem i jucer oko 20 sati dobijem poruku da
mi je prekjucer u 23 sata potroseno svih 1500 minuta i da ce mi od onda biti
naplaceni pozivi... naravno ja sam jucer napravio barem 2 sata razgovora na
098 i naravno da su mi sve naplatili
i nazovem sluzbu za korisnike i kaze neka zenska , poprilicno arogantna , da
je to tako... kaze od kada pise u poruci se naplacuju pozivi, i ja joj
objasnjavam da ja ne bi zvao toliko da sam znao da sam blizu limita ili
presao , ali boli nju kita. Onda sam trazio da napise prigovor jer ne zelim
placati nesto sto se ne bi desilo da sam na vrijeme upozoren
Tesko mi je vjerovati da jedan Tele2 ima od pocetka opciju da kada dodjes u
zadnjih 100 minuta posalje sms da se priblizavas limitu a ovi lopovi ne zele
to poslati... "
http://groups.google.hr/group/hr.org...8fc4f8841198f3
E pa ja imam drugacije iskustvo, a i rekao sam da se to odnosi na Simpa opciju Tulum, a za pretplatu ne znam. A i ja nisam dobio nikakvu poruku od Tele2 u kojoj mi kazu da imam jos 100min.