Logicno
Printable View
Logicno
pozdrav. recite mi ako se tcom korisnik prebaci na vip pretplatu savršenu tarifu, kao udruga koja ima 3 mobitela, da li se može za sve te mobitele dobiti neka posebna pogodnost da se plaća jedna cijena pretplate za 3 broja te mogu li se dobiti neki mobiteli povoljnije, tri komada?
mislim da im tri broja nisu dovoljno primamljiva da bi se posebno potrudili s ponudama, pogotovo na savrsenoj, nazalost. cini mi se da su tu vece sanse da ovi iz tele2 izadu u susret sa svojim opcijama.
samo da napomenem tele2 za udruge traži bankovne garancije od 20000 kuna kako bi se zasnovao bilo kakav pretplatnički odnos.
Iako je revolucija 135 kn kod Tele2 produžena do 31.01. Savršenu je zasada moguće aktivirat samo do 23.01.2013.
Možete li mi dati savjet, istekao mi je ugovor u T-mobileu i nakon cca 20 godina sam odlučio da je stvarno dosta da im plaćam astronomske mjesečne račune bez ikakvog razloga. Razmišljao sam o Revoluciji i Savršenoj tarifi. Obje ponude traju do kraja mjeseca. E sad, da li da pričekam i vidim što će novo ponuditi, preptoiostavljam nešto bolje, ili da idem na sigurno i aktiviram si jednu od toh tarifa? (u prednosti mi je Savršena radi interneta i bolje mreže)
Svakako savrsena. Razloge si naveo sam. Jedino bi u tele2 placao 135+5 kn uporaba frekvencije a kod savrsene 150+5 kn
Sad sam vidio da VIP daje 50% popusta na Bez limita tarife. Dakle Bez limita 111 mogu dobiti za 55 kn, a imam unlimited SMS-ove (to mi je stavka broj 1) i 512 MB podatkovnog, besplatne pozive prema VIP i besplatne pozive prema fiksnim brojevima. Dakle nepokriveni ostaju jedino pozivi prema ostalim mrežama. Da ne pričam da mobilni uređaj koji bih u Savršenoj platio 1.400 kn, mogu dobiti za manje od 300! Ovo mi se sad čini daleko bolje
Da, ali pola pretplate je samo na 12 mjeseci... savršena ima srema svim mrežama besplatne minute i nema uspostave poziva što imaš kod ovih tarifa.
Ja osobno nebih gledao ništa drugo osim Savršene, a mobitel bi uzeo preko Njuškala ili platio punu cijenu.
Uz prijenos broja od drugog operatera popust je bio svih 24 mjeseca, ali čini mi se da je ta ponuda istekla s 31.12. :(
ok, koje je tvoje mišljenje, što će se dogoditi nakon 23.01. sa Savršenom?
Što je s MMS-om, plaća li se on posebno ili ulazi u podatkovni promet? Kako mi se čini u Bez limita se MMS plaća 2 kn, a u Savršenoj?
Mislim isto. Glupi Android mi je prebacio božićne poruke u mms. E nećeš više, u moj vip sam isključio mms i sad sam miran. :-)
Za nekog tko podosta priča i koristi sms-ove, a treba mu i internet paket, po meni je ovo trenutno najbolja tarifa na hrvatskome tržištu.
Jedini minus VIP-u ide zbog toga što ne daje nikakve (ili skoro nikakve) popuste na nove uređaje ako se odmah ide na ovu tarifu, već forsiraju one "bez limita" tarife koje su blago rečeno očajne (upravo zbog toga sam se odlučio za Tele2 kad sam kupovao novi smartphone - iako je pokrivenost (pogotovo kad pričamo o 3g signalu) ipak dosta lošija od VIP-ove).
Očito VIP-u Savršena tarifa najviše služi u svrhu zadržavanja starih korisnika, a do novih (barem ovih koji kupuju nove uređaje) im baš i nije previše stalo.
Meni nema bolje. Telefon sam pustio da mi drugi uzmu uz pretplatu :-) ko voli nek izvoli... Rađe dam 2000 kn odmah pa nisam ničime vezan niti moram prelaziti na lošju mrežu sa limitima zbog tog.
Dao sam i ja 2000 kn odmah (ni kod Tele2 ne moraš iskoristiti onu opciju Uređaj pa dodatno i uređaj otplaćivati preko računa - to ni meni ne paše, tako da nisam išao na tu opciju) tako da sad plaćam samo pretplatu idućih skoro 2 god.
Ali sa Savršenom je stvar da bi isti uređaj platio još 1600 kuna više, a to mi je dovoljno za skoro godinu dana plaćanja pretplate koju sad plaćam. + što bi onda još na tu cijenu uređaja svejedno uzeo pretplatu od 150 kn. Dakle nije da se tu radi o nekim malim iznosima.
Da, isplati se kupiti mobitel preko oglasnika pa onda uzet Savršenu tarifu ali ja ipak volim uzeti sve zapakirano i sa računom i garancijom (znam ih puno koji su se zeznuli kad su kupovali preko oglasnika i mislili da imaju garanciju a onda kasnije skužili da ta garancija bez računa ne vrijedi ništa), a jedini minus Revoluciji vidim u tome što je nešto lošija pokrivenost ako pričamo o 3g-u, ali ovdje gdje se ja u 95% situacija krećem je sasvim ok. A ono ograničenje od 1500 minuta prema drugim mrežama ionako nikad ne dosegnem.
Kažem, Savršena je po meni najbolja, ali za one koji ne kupuju novi uređaj.
Pa nađi dal preko oglasnika ili privatno nekog ko će ti uzeti uređaja plaćati ga kroz opciju.. Bar u ovo doba recesije nije problem naći nekog tko ima tu svoju računicu...
Na to sam ciljao. :-)
Istina.
No ja bih volio da se može uzeti i uz ugovornu obvezu, i da u tom slučaju daju popuste na mobitele, kao što to radi Tele2 sa Revolucijom.
Bilo kako bilo, sigurno je da i Savršena tarifa i Revolucija imaju mnogo korisnika jer to su najbolje tarife koji su teleoperateri do sada u Hrvatskoj ponudili. No činjenica je da trenutno, ukoliko se uzima novi uređaj kod teleoperatera, Savršena baš i nije najbolja opcija upravo zbog toga što nema opciju ugovorne obveze koja bi omogućila popuste na uređaje.
Baš me zanima kako će se tržište razvijati u idućih par godina. Ako dođe još koji ozbiljni teleoperater, a i ulaskom u EU, možda bi cijene mogle još više pasti. Ako ništa drugo možemo se barem nadati :D
Nekako mi je logično da u Savršenoj tarifi nema subvencioniranih mobitela zbog dva razloga - prvi je što nema ugovorne obveze, a drugi što bi, na kraju, operateri ipak bili u gubitku kod dosta korisnika koji bi nabijali minute, SMS-ove i internet promet što, na kraju, samog operatera ipak košta. Napraviš 2000min, 1000SMS-ova i 1GB prometa (ili i više, ali ne puno s obzirom da pada brzina) i to sve skupa ipak nešto košta operatera. Ako bi dali uređaj za kikiriki, znači da bi na tom uređaju bili u gubitku koji, siguran sam, ne bi nikako uspjeli nadoknaditi na maloj zaradi na pretplati. Tele2 daje jeftinije mobitele (na Revoluciji), ali imaš i obvezu plaćanja dodatnih kuna svaki mjesec za taj mobitel. Npr. Samsung GS3 košta 895 kn, što se čini povoljnim, ali.. Moraš plaćati dodatnih 135kn slijedeća 24 mjeseca, što na kraju sve skupa ispada (samo za mobitel) 4235kn. Isti taj mobitel u Savršenoj košta 4599kn. Ok, postoji razlika, ali nije takva da se može reći da je tele2 fer jer nudi povoljnije mobitele uz Revoluciju, a VIP nije jer ne nudi uz Savršenu. Na kraju, kod TELE2 se može dogoditi da skupo platiš dodatne megabajte što se kod VIP-a neće dogoditi.
Osim toga, kad uzmeš Savršenu, nakon par mjeseci možeš zatražiti prelazak kod nekog drugog operatera ili priječi na bonove, dok kod Tele2, ako uzimaš mobitel, baš i ne možeš (bez da platiš penale)
Sve je to meni jasno ali ja bi volio da kod VIP-a postoji i neka tarifa poput Savršene i uz ugovornu obvezu, koja bi omogućila jeftiniju kupnju uređaja. Da je tako, vjerojatno bih sad bio na VIP-u, jer ima nešto bolju pokrivenost 3g signalom od Tele2.
Što se tiče ovog boldanog, ti pričaš o tzv. opciji Uređaj, koju ne moraš iskoristiti (doduše nekima i to više paše). No bez problema možeš odmah platiti cijeli uređaj i tada ti ispadne još 500-600 kuna jeftiniji nego da ideš preko tih rata za otplaćivanje uređaja koje bi ti dolazile uz račun svaki mjesec.
Konkretno ja sam platio Xperiu S sve jednokratno - 2100 kuna i sada plaćam samo mjesečni račun Revolucije 150 kn + radijska frekvencija 5 kn, dok bi me ista Xperia S uz Savršenu tarifu u VIP-u koštala 3400 kuna i svejedno bi i dalje za Savršenu tarifu plaćao 150 kuna mjesečno + radijsku frekvenciju.
Dakle bio bi u gubitku ravno 1300 kuna - ako je to tebi mala razlika onda zbilja ne znam.
Btw taj Galaxy S3 o kojem pričaš možeš kod Tele2 dobiti za 3300 kn, ako ga odmah platiš (bez tog otplaćivanja preko opcije Uređaj), uz Revoluciju na 2 godine, dok ti taj isti preko Savršene u VIP-u dođe 4600 kn (govorim o modelu sa 16 gb). Dakle opet razlika od 1300 kuna.
Jedini je plus Savršenoj što s nje možeš otići kada želiš, ali zaista ne znam zašto bi u iduće 2 godine želio otići sa neke tarife koja mi nudi sve živo za 150 kuna.
I da, Savršena je jedino bolja ako razgovaraš više od 1500 minuta prema drugim mrežama, međutim ja ni 1000 minuta ne potrošim što se tiče drugih mreža tako da to meni dođe na isto.
Ono sto ce sigurno pasti su cijene roaminga na 0,35 ct maksimalno unutar eu
Pričao sam o cijeni mobitela koji otplaćuješ slijedeće 2 godine, ne odjenom. Iskreno, nisam pogledao koja je cijena ako odmah platiš uređaj. SGS3 je u tom slučaju 3400kn, što je ipak povoljnije od 4600kn koliko je u VIP-u.
Ali.. ipak imam više povjerenja u VIP i kvalitetu njihove mreže, bez obzira o nacionalnom roamingu kojeg Tele2 ima potpisanog s t-mobileom (pitanje je do kad će to trajat), u službu za korinike VIP-a nego u SZK od Tele2. Svi imaju prigovore na sve mreže, ali daleko više prigovora sam pročitao o SZK od Tele2 nego o SZK od VIP-a.
Koliko megabajta ti mjesečno treba? ako ti je dovoljno 1GB, onda ne moraš brinut da će ti se račun drastično povećat (kod tele2), ali ako bi ti trebalo više od toga, onda je VIP bolja opcija bez obzira na skuplji uređaj.
Slažem se da je VIP-ova mreža nešto bolja (pogotovo pokrivenost 3g signalom), ali ne toliko da bih zbog toga dao 1300 kuna više za uređaj koji sam želio kupiti :D Da mi je tarifa trebala bez uređaja, sigurno bi se opredijelio za Savršenu.
Treba mi i manje od 1 gb-a prometa, jer gdje god da jesam (kod kuće, kod cure, na faksu, na poslu, u kafiću) uglavnom svugdje postoji i wifi hotspot na kojeg se mogu spojiti. Evo prošli mjesec sam potrošio nekih 400 mb-a podatkovnog prometa, a uopće nisam štedio. Ne znam za vas ostale ali meni je 3g potreban samo kad sam negdje "na terenu", u pokretu i sl., ne vidim zašto bi koristio podatkovni promet na mjestima gdje se mogu spojiti na wifi hotspot.
Uostalom, Savršena po tome nije ništa realno bolja, nakon 1 gb drastično smanjuje brzinu, tako da se to svede na isto jer ne znam tko bi htio koristiti mrežu na način kao da je na modemu iz '98 haha... dakle opet se sve svodi na to da nakon 1 gb moraš opet uzeti neki paket da bi mogao normalno raditi... no ja ipak mislim da velika većina ljudi na mobitelu ne treba ni tih 1 gb, s obzirom da su wifi hotspotovi sad već uveliko rašireni po gradovima, kafićima i posvakud...
Vracena savršena u ponudu...
Bratova savrsena tarifa u usporedbi sa ocevom revolucijom ima osjetno bolji signal (i odlican internet za razliku od mog tmobile-a) i meni je to dovoljan razlog da odem u Vip. Uz to i neogranicene pozive dok na revoluciji daju 1500 min.
Pitanje - jel mogu prebaciti broj na Savršenu tarifu? Prošli mjesec sam prebacio broj iz T-mobila u Tele2 (Revoluciju) bez ugovorne obveze. Ne znam kako stvari stoje s prebacivanjem istog broja više puta, pa zato...
Mozes. Pa zadnjem valjanom pravilniku, mozes se bez problema prebaciti bez vremenskih ogranicenja...
E sad, operater ti bude mozda radio probleme al onda je bitno da se zalis i trazis naknade... ja od vipa do sad uspjesno izvukao 3000kn naknada :-) ( razno razne stvari i zalbe)
Odi dolje i potpisi prijenos broja i uzivaj, vip je ipak puno kvalitetniji od tele2 i bez limita u minutama (naspram teletovih 1500min prema ostalim mrezama)
Koji operater bi mi mogao radit probleme i zašto? Nisam pod ugovorom tako da nemaju nikakvo pravo...
sa signalom se slažem al realno kad ćeš ti doseć taj limit od 1500 minuta? Nikada ...
da ti odugovače sa prijenosom! Ne znam kaj si potpisao sa tele2 al vip recimo im u uvjetima poslovanja članak da minimalno moraš biti 3 mjeseca kod njih na pretplati bez obzirao imao ugovornu obvezu ili ne ... ne znam jel su to promjenili ali znam da je kod njih to tako bilo ... misim da to tele2 nema
Ako moraš ostati u njih 3 mjeseca onda je to obveza, tako da mi to nije baš jasno, kontradiktorno je jedno s drugim. Pročitao sam ugovor sa Tele2 i nema spomena o nekakvom "minimalnom trajanju".
znam ali ja ti to govorim za VIP oni su to imali prije bez obzira na sve, svaka aktivacija bilo koje pretplate zahtjevalo se minimalno korištenje 3 mjeseca neovisno o ugovornoj obvezi. To sad više ne mogu naći kod govornih tarifa pa ne znam jel se izmjenilo ali recimo evo ti primjer za mobilni internet pretplatu ...
"5. Svaka aktivacija SMI ima obvezno trajanje ugovora od minimalno 3 mjeseca. Obvezno trajanje ugovora vezano je uz uzimanje uređaja, a može iznositi do 24 mjeseca. U slučaju raskida pretplatničkog odnosa prije isteka obveznog trajanja ugovora, krajnji korisnik obvezan je platiti Vipnetu jednokratnu naknadu u visini od 100,61 kuna za svaki mjesec preostale ugovorne obveze ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario, ukoliko je ista povoljnija za korisnika. U slučaju da pretplatnički odnos bude raskinut tijekom isteka obveznog trajanja ugovora, od strane Vipneta krivnjom Vip korisnika, Vip korisnik je obvezan Vipnetu jednokratno platiti iznos od 100,61 kn pomnožen sa brojem mjeseci preostale ugovorne obveze."
Aha, sad mi je jasno, vezano je uz uzimanje uređaja, to je ok jer dobiješ uređaj po nižoj cijeni, a oni zauzvrat traže da si barem 3 mj. kod njih. Ako pričamo čisto o uzimanju tarife bez uređaja, kao šta je moj slučaj, onda nema tih "caka".
ne ne kužiš, ako uzimaš uređaj onda potpisuješ na 24/12. Općenito bilo kakva pretplata kad uzmaš kao novi korisnik obveza je minimalno 3 mjesca, vjerovatno to kod savršene nije slučaj ali je kod prijašnjih svi pretplata je bio.
npr. Ja kad sam bio na vipu i prešao sa bonova na pretplatu minimalno sam morao biti 3 mjeseca na preptlati da bi se mogao vratit na bonove!
bilo, pa prošlo. danas toga nema
jesi li dobio kune i za kasnjenje s prijenosom broja pod ugovorom?
npr. ja prebacio broj s ugovorom u vip ne bonove kako bih raskinuo ugovor, a zadržao broj. uobičajenu proceduru od 3 radna dana povećali na 17 dana, kao t-mobile nije dopuštao jer je morao izračunati penale za isključenje ugovora i za to im trebalo 14 dana!!!
Ispravljach, koliko je to u kunama?
http://www.vipnet.hr/savrsena-tarifa
Jel i vama ne radi?
Kad će opet Savršena tarifa biti u ponudi?
Možeš ju i sad aktivirati, ali samo kod promo partnera.
Tarifni model Savršena dostupan je za aktivaciju privatnim korisnicima u promotivnom periodu od 1.3.2013. do 31.8.2013. godine.
U periodu od 17.4. do 31.8.2013. tarifa je dostupna za aktivaciju korisnicima i u okviru posebne ponude putem kanala Significo.
A gdje se to može ostvariti?
Savršena tarifa opet aktivna :)
Članak 1. Uvijeta:
Tarifni model Savršena dostupan je za aktivaciju privatnim korisnicima u promotivnom periodu od 1.10.2013. do 14.11.2013. u svim redovnim prodajnim kanalima.
Produžena je do 30.11. ... neko mi reče da vip ima male brojke sklopljenih novih ugovora ... a vidim i da su im reklame na tv-u svakih 5 minuta!
produzena do 31.12
Do 31.3. Znači još koji dan.
Vidjet ćemo hoće li ju produžit
Ček,jel ona ostaje korisnicima koji ju imaju ili se npr. 31.03. prekida?
Ostaje ti sve dok si na njoj :D
Ovo je samo datum za aktivaciju/prelazak na tu tarifu
Promotivna ponuda na tarifi Nova Savršena
Od 17.6. uvodi se promocija na tarifi Nova Savršena za privatne pretplatnike koji potpisuju ugovornu obvezu na 24 mjeseca. Promotivna pogodnost omogućuje 30% popusta na iznos mjesečne naknade, tako da ona iznosi 105,00 kn i traje prvih 12 mjeseci. Promocija vrijedi do 30.6.2014. za nove i postojeće privatne pretplatnike, sukladno uvjetima korištenja „Promotivna ponuda na tarifi Nova Savršena“
105+ 5kn RF+ 10kn novi namet= 120kn/mj uz ugovornu obvezu 24mj
S time da je na savršenoj 120kn/mj prvih godinu dana, a nakon godine dana 165kn/mj i jos ostaje 12mj ugovorne obveze...
Tele2 je usporediva s tomato zestokom vise, zbog 1500min prema drugim mrezama..
HT je ponudio ovaj puta najbolju tarifu u toj klasi tarife po meni...
Jedina dobra stvar je da se kod Vipa moze uzeti ta tarifa i bez ugovorne obveze, pa je ista kao prije 150kn/mj +15kn dodatnih nameta=165kn/mj