Instaliraj Traffic Counter i postavi za widget.
Printable View
Danas sam dobio Galaxy s2 i kad šaljem sms, primatelj dobija sms bez ovih kvačica (ŠČĆĐŽ).
Imo sam do sada nokiju i t je išlo bez problema.
Jel ima neka posebna postavka ?
Kako primatelj prima bez kvačica? Napisao si kvačice i primatelj ih ne dobija?
Baš tako.
Mobitel je kupljen u Njemačkoj, ima i HR-tipkovnicu ali kad napišem ščć primatelj dobiva samo scc.
Imam i Nokia C7, tamo kad u sms napišem ščć, primatelj tako i dobije.
Ne vidim nikakvu postavku za to.
Meni se čini da je problem u primatelju. Probaj poslati poruku nekom drugom, nekom za koga si siguran da može primiti poruku s našim dijakritičkim znakovima.
Edit:
Isti primatelj dobiva dijakritiku poslanu s nokie? Onda probaj promijeniti tipkovnicu na samsungu. :dunno:
Meni s htc_ime modom radi bez problema.
Edit2:
Probao s orig hr. romom. Ista stvar. Šalje cs. :dunno: Probat cu nandroidom vratiti rom na kojem mislim da je radilo pa javim.
Možete mi objasnit zašto to uopće želite? Jel znate da onda jedan SMS ima 70 znakova, a ne 160 kao kad ne koristite dijakritičke znakove?
Ja bih na svom DHDu htio baš suprotno, da mi ne šalje dijakritičke znakove ali isto tako nemam nigdje tu opciju za uključit/isključit :-/
Ok hvala i javi onda !
Probao sam staviti drugi rom, isto ne radi. Možda na kojem asop romu. Vjerojatno je do samsungove sms aplikacije.
Meni jr svejedno za sms, radi li ili ne. Na gtalk, mail itd radi. Sniper, ti imaš opciju. Možeš jednostavno pisati c umjesto ć. :)
Naravno, ali buduci da koristim prediction (cesto promasujem slova pa mi je to korisno) on mi uvijek izbacuje rijeci pisane s kvacicama pa onda moram ispravljat ili dodavat u rjecnik rijeci pisane bez kvacica, no to opet nije najsretnije rjesenje jer je prema svemu sudeci taj rjecnik limitiran na odreden broj rijeci koje moze zapamtit. No dobro, zašao sam malo u offtopic :)
Pozdrav sniper,
ne pišem ja "ženske" nego "muške" poruke. :)
Kod mene ni jedna poruka ne sadrži više od 60 slova a kamoli 160.
Zanima me da li samsung galaxy s funkcionira i kako funkcionira iz SAD u Cro? Da li moze uopte da funkcionira? Hvala
Bila bih zahvalna kad bi neko tocno odgovorio :)
Jenny nema potrebe da bumpaš post u roku od pola sata. Kada netko, tko zna odgovor naiđe, odgovorit će. Nemoj forum doživljavati kao službu za korisnike.
Pišeš o galaxy s u galaxy s2 temi? Napiši točno o kojem se modelu radi, na kojoj mreži je kupljen, jer bez tih podataka nije moguće odgovoriti. Postoje različiti operateri koji koriste različite frekvencije tako da je to bitan podatak. Obrati pažnju na to da li je zaključan na tu mrežu, može li se otključati itd.
Pogledaj koje frekvencije konkretan model podržava, ovdje ti piše koje frekvencije koriste naši operateri. Usporedi i imaš odgovor.
isprobao sam mob u trgovini. na poklopcu baterije je pričvršćen onaj punjač koji se vuće, u biti na onom doku gdje budu izložbeni primjeri. kad sam ga povukao poklopac baterije se otvorio, a nisam jako povukao mob, steko sam dojam da se prelako otvori ili jel taj back cover bio smrdan. inače mob je super.
Nema šanse da se otvori sam od sebe ili nešto slično. I kad mob padne, sve ostane na svom mjestu.
Nakon dva mjeseca korištenja jako sam zadovoljan kvalitetom izrade. Nema niti jedne ogrebotine. Baš dok se proučava, na stražnjoj strani, izbočena glossy plastika se minimalno izlizala. Htc je nakon isto korištenja imao redovito više ogrebotina i oštećenja od korištenja.
zna netko dobru stranicu za live wallpapere, a da nije s marketa, tam nema golotinje :crazy::crazy:
Imate li vi koji ste nedavno kupovali telefon problem sa pink spotom na kameri koji ovako izgleda?
http://pocketnow.com/thought/clarifi...-spot-syndrome
Potpuno bijela pozadina (zid recimo) to najbolje pokazuje.
Uzeo sam ga u VIP-u čim je došao. Mobitel je fantastičan, ali ovo nisam riješio. Također, pri fotkanju flashom u potpunom mraku, desni rub fotke je pinky skroz.
Fali mi dailer i sustav kontata. Probao sam dosta zamjena ali htc taj dio ima najbolje rjeseno. Ostatak sensa mi uopce ne fali. Kada bi postojao asop rom s standardnim android dialerom ne bi se zalio, ali ne postoji.
Problem je softwerski, u auto white balanceu. Iskljucis i vise nema pink spota. Za to znam jos s htca, ista stvar. Za mrak nisam isprobavao. U praksi nisam imao nikakvih problema s fotografijama.
Hm...
Auto white balance ne mogu isključiti (nema manual opcije) nego mogu staviti neki drugi način (daylight, cloudy...) Na to si mislio?
Da. Na to sam mislio. Meni je znatno bolja situacija s daylight opcijom uključenom. Probaj staviti neku drugu kamera aplikaciju.
Ima smartdial ali je lošije izveden. Na samsungu uvijek treba 2-3 klika više da bi se obavila radnja. Bilo poziv, sms, favoriti, grupe itd. Manje je opcija i mogućnosti.
To vrijedi i za integraciju s faceom. Na gs2 se ne prikazuje face status dok te netko nazove. Po defaultu je slika s google accounta i ja nisam našao kako se može promijeniti (nije mi to bitno, pa nisam ni pokušavao do sad.) Samsung account nisam otvarao, možda je u tome problem. Možda tamo ima opcija za podešavanje. Poatoji rubrika za sync fb kontakata, ali meni ne radi. Trebao bi proguglati zašto.
Anandtech je objavio najtemeljitiji review do sad. U prvom članku su dosta popljuvali sgs2. Sad se posipaju pepelom :D
Jel netko naručio samsungovu extended bateriju?
može netko napisat koji firmware imate na svom sgs2. Kies mi ne nudi ništa novo jer sam u međuvremenu flashao europski ke7 software bez t-bobile brandinga. Jel android 2.3.3 ili 2.3.4? Thanks
moze pomoc ..
onaj glas koji govori broj kad dode poruka i to .. odjednom je nestao, sam od sebe .. u cem je fora.. isao sam u postavke i pojacavao ga tam i to, ali i dalje nista .. on - off .. nista ... :503::503:
i druga stvar .. vidio sam na iphoneu 4 onaj gumeni okvir kao zastita .. ali ne prekriva cijeli poklopac iza od baterije, vec ide samo oko moba, kao okvir, tko je vidio zna o cem pricam, pa me zanima gdje se to da nabavit za gs2 :ne zna:
Nedavno sam nabavio iz Vipa Galaxy S2 sa slijedećim informacijama :
Model Number : GT-I9100
Android Version : 2.3.3
Baseband Version : I9100BUKG1
Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL 102 #2
Build Number : GINGERBREAD.BUKG2
Jedino što bih trenutno htio je postići root prava nad OS-om, ali neće to baš tako lako, malo je drugačija terminologija i postupci nego na dosadašnjim HTCovima.
Upoznat sam do sada sa tri različite metode za rootanje :
1. Flashanje nesigurnog kernela, i zatim superoneclickom instalacija SuperUser i BusyBox aplikacije
2. Flashanje CF-ROOT-xxxx kernela sa svime već uključenim
3. Flashanje custom ROMa i pripadajućeg mu kernela
Kako želim ostati zasad na originalnom ROMu, zanima me naravno druga opcija. Ali buni me par stvari:
1. Je li bitno da kernel bude za 2.3.3, ili može biti za 2.3.4?
2. Ako je moj BUKG2, mora li insecure biti G2 ili može biti recimo G3 (veže se na prvo pitanje)
Pretpostavljam da je netko na forumu već odradio ovu proceduru, pa malo da prosvijetli cijelu situaciju?
Zahvaljujem
Ja sam flesao metodom 2. Stavio sam neodgovarajuci kernel i sve je bilo ok. Ja bi stavio kg2 kernel ali nisu ni oni svi isti. Neki su 2.3.3, drugi 2.3.4.
Mozes staviti i kg3 ili bilo koji drugi.Bilo bi pozeljno da bude cim slicniji romu. Znaci kg2 za 2.3.3
Ne moze ti se nista strasno dogoditi ako stavis neodgovarajuci kernel.
A u slučaju da se stavi za 2.3.4, pretpostavljam da bi se trebao bootati sustav ? Ima li koja metoda da se sazna prije flashanja za koju verziju gingera je kernel?
ja sam jučer stavio 2.3.5 preko odin-a, bio gotov za cca 5 min :) ...sve radi odlično, brzo...sitne vizualne promjene..drukčiji pattern lock i sl....čini mi se da je i baterija malo bolja...uglavnom, zadovoljan :)
sta je sa pregrijavanjem ovog uredaja, ima li neko te probleme i ima li kakvo rijesenje?
Ja nisam doživio pregrijavanje. Zagrijati se zna, ponekad i poprilično, ali to je normalno, događa se i na drugim uređajima. Kolika je temperatura pod kojom smatraš pregrijavanje? Očitati možeš s npr. battery life.
Postoji mehanizam koji gasi mobitel dok se pregrije. Tako da ako nema gašenja nema problema.
Ako te baš smeta možeš underclockati i/ili undervoltati. Ja sam probao i više se ne grije. Ali zato zna koji put zatrzati, tako da sam vratio stock postavke. Dosta se grije jedino ako istovremeno punim i radim nešto zahtjevno.
meni se jedino fest zagrije kad malo duže haklam pes2011 ili asphalt, al nikad nikakvih problema po tom pitanju....
otkud skidas igrice .. kaj kupujes il ima neka stranica ? aj na pm ako se ne smije o tome
Ima cijela tema posvećena potražnji aplikacija/igri u kojoj su u prvom postu navedeni linkovi gdje se iste mogu naći:
http://cafe.mobil.hr/threads/65519-A...ti-i-diskusije
http://cafe.mobil.hr/threads/68947-A...amo-i-download
da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje ako netko zna odgovor u cemu je problem:
nakon punjenja (i samo tada u vecini slucaja) kad ga palim nece mi nac mrežu (tj.napiše samo sos pozivi ili pređe u roming i nađe neku mrežu Mobitel,vrati se ponovo u normalnu nakon sto ga ponovo zagasim i ponovo upalim),nikad nisam imo ovakvih problema niti s jednim uređajem a ovaj to uredno radi vec skoro 2 tjedna (tad je poceo prije tog nista se nije dogadalo) ,normalno radi u gsm modu (3g off) uređaj kupljen u t-mobile-u ,verzija 2.3.3
Jel ima napokon igdje da se može mobitel isprobati? U Avenue Mallu?
Vidim da će uskoro izaći i SII HD verzija... CPU na višoj frekvenciji je jedna od značajki, ali po meni najbitnija stavka je rezolucija ekrana (720 x 1280) kao i gustoća piksela. Prema tim podacima, slika na tom telefonu bi mogla biti iznimno bliska onoj na Retina displayu iPhone-a. Kako telefon podržava LTE, možda ga t-mobile uvrsti kao premium model pri otvaranju LTE mreže ;)
ima li ko problema sa mrtvim pixelima ili prašinom u ekranu?
Što vas najviše živcira na ovom mobitelu?
I jel imao itko prije Galaxy S I pa da mi kaže jel se isplati dati 1000 kn više (oglasnik ofc) za SGS2?
-baterija
-prilikom promjene kartice moras restartati mob.
Drugih primjedbi nemam.
mene isto smeta baterija...svako jutro oko 8 ga skidam sa punjaca i navecer oko 23h vapi za punjenjem...
sve ostalo je za 5
??? Cudno ???
Trebam pomoc...
Nemogu spremiti ni jedan br. u telefon
http://tapatalk.com/mu/5d8a50f7-518a-2d6b.jpg
Pomoc
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Android.process.acore je povezan s accountima i njihovim sikroniziranjem.
Probaj ovo:
= Citat =:
1. Go offline
2. Go to Settings > Applications > All > Google Services Framework, hit Force Stop
3. Go back a level, go to Gmail, hit Force Stop and Clear Data
4. Go back a level, go to Contacts, hit Force Stop and Clear Data
5. Go back a level, go to Contacts Storage, hit Force Stop and Clear Data
6. Repeat steps 2, 4 and 5 for good measure
7. Reboot, just to be safe
Prijedlog .... da probas maknuti gmail acc i ponovo postavit gmail
(pod racuni i sink.)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Napokon sam ga malo isprobao uživo. Šta reći, mobitel ko mobitel, ništa revolucionarno, ali opet me nekako privlači. Dizajnom mi se sviđa (doduše ne kao Xperia Arc), ali to je sve više manje isto kao i na mom SGS I. Jedva čekam ICS 4.0 :D
Gledao sam ga i jako mi se sviđa izgledom, pogotovo stražnja maska. Tražio sam prodavačicu ako mogu vidjeti bijeli SGS, a ona ga je izvadila iz ladice i prerezala onu traku što bude na ćošku (znači neotpakiran mob mi dala) i mogao sam ga gledati. Lijep je i bijeli, pogotovo sprijeda, otraga mi se nesviđa, ljepši mi je crni. Došlo mi je par puta samo da maznem cjelu kutiju i bjež što dalje :D
Sve u svemu, uskoro će jedan biti moj :)
Crni bez previse razmisljanja,i sam sam imao te slatke muke :-) kada sam dosao u t-centar lik izvadio crni i bijeli,dvojba je trajala citavu sekundu
bijeli mi je nekako gay,previse sminkerski...
A koja je razlika između AT&T verzije i ove "obične"?
Koliko sam primjetio, samo u vizualnom izgledu mobitela, AT&T ima četiri touch tipke ispod ekrana i Samsungov logo, dok je ova druga verzija u biti indentična prethodnom modelu SGS.
Pozdrav,
koji custom rom preporučate za SGS2?
Na XDA ih ima više pa ne znam koji se pokazao kao najbolji/najbrži/najstabilniji, itd.
Hvala!
moze samo jedno pitanje koje sam mozda trebao prije pitati jer mob je kupljen i stize za 2 tjedna.
daklem, obzirom da je mob kupljen u Dubaiu (pretpostavaljm da je za Azijsku regiju i ona oznaka mu je drugacija nego za EU), dali ce biti problem nalazit custom ROM (odlucio sam se za GalnetMiui) i/ili neke druge bitne dijelove SW-a ili je taj dio kompatibilan sa svim SII?
hvala
Probao sam nekoliko Romova, od originalnog , Darky, Gingermod, Vanilla....pa do CM7 i MIUI-a.
Svi osim MIUI i CM7 su više manje slični, isti u 75% slučajeva.
CM7 i Miui su priča za sebe, po meni najbolji romovi. Baterija traje najduže na njima i imaju mali milion postavki, imaju nekoliko manjih bagova, recimo zna mi puknut wi-fi veza ponekad.
Sa CM7 sam prešao na Miui samo iz razloga što me užasno nervirao vibro kod govornog poziva, a nisam ga znao ugasiti, jednostavno nisam mogao naći postavku. Vibrirao je kod početka spajanja, kod javljanja osobe, kod paljenja ekrana tokom poziva, svake minute trajanja poziva, kod novog dolaznog poziva, kod završetka poziva, jednostavno za popizdit.
Trenutno sam na MIUI i oduševljen sam baterijom. Jest da ima izgled sličan Iphoneu, ali sa launcerom se to poštela.Ustvari koji god sam rom imao uvijek sam koristio isti launcer ADW , isti raspored ikonica po ekranima više manje imao instalirane iste aplikacije.
Što se CM7 i vibriranja kod poziva tiče: Settings - Call pa onda tu ima svih tih opcija: Vibrate on answer, Vibrate every 45 sec, Vibrate on hangup, Vibrate call waiting.
I mene je to isto živciralo na početku ali srećom u CM7 se gotovo sve može namjestiti po vlastitim potrebama :)
A Oxygen nitko ne spominje? :)
http://forum.oxygen.im/viewtopic.php?id=1111
Kakav je taj Oxygen, nema screenshota ni ništa...
Frend ga prvo koristio na Desireu pa prešao na SGS2 - zadovoljan je. Na Desireu je jedan od boljih AOSP romova, ali nema toliko điđa kao CM7. Estetski je kao svaki AOSP Gingerbread i screenshotovi ti neće ništa pokazati. Ako te ne smeta spartanski look i manjak CM dodataka, možeš probati. Ako ništa drugo, rom je stabilan kao kuća.
Što se tiče oxygena, rom je super. Kod njega je ˇjedini" problem da ne koristi hardversku akceleraciju. Browser, prikaz multimedie, kamera, itd.
:megacool:
Još jedan palac gore za Oxygen. ROM je sjajan. A i community je odličan sa super moderiranim forumom. Na Desireu mi je bio najjači, a i na SGS2 mi je bolji od Liteninga - suvišan mi TouchWiz. Jedino nema FM radio, al tu pomaže Slooshaj!
Također, za očekivati je da će AdamG među prvima izbaciti ICS verziju Oxygena.
Sent from my GT-I9100
vidim da je par puta postavljano isto pitanje vezano za obavijest kada dolazi sms ili dolazni poziv medutim bez konkretnog odgovoran
dakle kako iskljuciti da mi telefon izgovara pozivatelja/posiljatelja
hvala unaprijed!
Evo može jedno pitanje korisnicima Galaxy S2 a posebno onima koji su bili i korisnici iPhone filozofije.
Imam priliku nabavit si S2...i tako ostavit svoj iphone4 i cijeli iOS i prijeć ma Android malo.
Glavno pitanje mi je da li će na S2 sve biti tako fluidno, brzo i tečno kao u iOS-u, znam da i iOS i Android imaju svoje prednosti i mane, nećemo o tome, samo me zanima da li ću se razočarat prelaskom na S2 ili će mi biti zadovoljno iskustvo?
Bojim se prijeć jer iOS zadovoljava sve moje potrebe, brdo aplikacija koje se nude, brzina i mogućnosti sa njim su mi super, ali ako može bolje, zašto ne :)
Savjeti? :)
evo ja presao na SII sa 3GS-a. garantirano ti sve leti. evo upravo probao sample novih majmuna .mkv/720p, leti. sta god otvoris, leti, a jos sam na stock ROM-u :-). mob mi je taman velicine kad kucam na tastaturu, na iphoneu sam stalno grijesio jer mi je pre-stisnuta bila.
poz
ola!
evo da se pohvalim,ponvih se u Galaxy s2 i sad me zanima kod instalacije Kies-a koju državu da odaberem.Ima li kakve razlike ili neke imaju bolju ponudu u marketu ili ne.
Naravno da me više zanima onih free stvari ali možda i koju kupim ako zatreba.
Hvala na pomoći i primama sve dobronamjerne savjete budući sam novi sa ovakvim
mobitelima.Mislim na android budući prelazim sa iPhone 3g 8gb na ovu pilu.
Hvala još jednom !
Evo ti moje iskustvo:
Imao sam 3gs i iPhone 4 i malo mi je dosadio ios pa sam odlucio isprobati androida. Kupio sam na bodove gs2 ovo ljeto kad se pojavio. Zadrzao sam ga 3 tjedna i proslijedio dalje te se vratio na iPhone 4. Sto se tice fluidnosti tu apsolutno neces imati zamjerki. Sgs2 je super brz k sve radi ko metak. Ima stotinu mogucnosti koje iphone ima tek kad ga jb. Sve mozes sta pozelis, ubost usb i citat podatke s njega, insalirat krekirane aplikacije ako to zelis, sve to na stock romu. Tek kad pozelis modati izgled sucelja i to trebas rootati. Zasto sam se onda vratio na iphone? Najjaci razlog je trajanje baterije! U odnosu na iphone suludo przi bateriju. Ja sam jedan od onih koji stalno nesto cacka, surfa itd. Iphone mi izdrzi barem dva dana. Sgs2 trosi bateriju naocigled, dok nesto radis na njemu vidis kako baterija pada. Prvih par dana sam ga punio dvaput dnevno. Posebno me nerviralo sta preko noci kad nitko telefon ni ne dira izgubi 10-20%. Iphone u standby ne trosi gotovo nista. Jako mi se svidja android ali to jenostavno nisam mogao prozvakat. Sad sgs2 u mog ocuha navodno traje dulje, on istina stalno gasi wifi i 3g, a nocu data uopce. Kod iphona to nista ne moras, eventualno izgasit 3g kad ne koristis, wifi mi je stalno on. Drugi razlog je surfanje internetom. Safari mi je jednostavno bolje prikazivao stranice. Cim ucita spremno je za citanje dok na sgs2 sam stalno morao zumirati, panati lijevo desno dok tekst postane citljiv. Mozda je to pitanje rezolucije ali i na 3gs-u su tranice izgledale bolje.
Ako ti ovo sto sam napisao nije bitno onda ces biti super zadovoljan sa sgs2!
Eto valjda nisam sve udavio:-)
zahvaljujem na odgovoru.Ma moram priznati da mi je iOS već dojadio i sad
bih išao na nešto novo pa kako bude.
Hvala!
P.S. pišita i dalje svoje utiske da vidim još koje mišljenje !
Ja sam se nadao galaxy nexusu ali izgleda da ga nece biti u T-Mobile ponudi vec samo u vipu:-) Sretno u svakom slucaju
Ja sam prešao s i4(koristio oko 5 mj.) na sgs2. Nisam požalio ni sekunde. Doduše ja nisam mogao podnijeti ograničenja iosa, itunse i ostale igluposti. Probao, koristio, odustao.
Hardverski me smetao jedino loš prijem signala, pucanje veze u slabije pokrivenim područjima.
Baterija na sgs2 nikada ne troši 20% u idleu. Vjerojatno je ostala upaljena neka aplikacija. Meni na noć s upaljenim data i wifi ne potroši više od 5%. Ipak, ostaje činjenica da na i4 baterija traje nešto duže iako razlika nije tako spektakularna. Na idlu i telefoniranju su podjednaki. I4 je dosta bolji kada se počne igrati, web browsing i sl. Vjerojatno zbog odlične optimizacije.
Što se tiče browsanja ni tu se ne slažem. Da stranice izgledaju bolje na 3gs-u; skoro 4x niža rezolucija i skoro inč manji ekran :facepalm:.
Pogledaj ovaj review, obrađuje web browsing na gs2.
Na anandtechu imaš najiscrpniji review.
Edit:
Zaboravio sam napisati da mislim da, ukoliko si zadovoljan iosom, ne vidim razloga za prelazak na gs2. Eventualno zbog većeg ekrana. Ja sam prešao s android os-a, kojim sam bio zadovoljan, na ios-epic fail.
Znatiželja zadovoljena, 1000 kn manje u džepu, jedno vrijedno iskustvo više (više ni ne razmišljam o kupnji iBiločega). :D
Pozdrav, kad sam rekao da mi 3gs internet bolje izgleda nisam mislio da je ekran bolji vec da jednostavno ios ili safari bolje renderira stranicu. Znaci ucitana stranica bez ikakvog zumiranja ima citljiv tekst dok kod sgs2 tekst izgleda presitno. U postavkama browsera nisam mogao postaviti velicinu fonta i razni zuma da sve izgleda lijepo kao u ios-u.
Baterija meni na iPhone 4 rekao bih traje duplo dulje, al mozda se baterija na sgs2 nije jos formirala u 3 tjedna koliko sam ga koristio.
Sam telefon mi je isto velicinom bio malo nezgrapan, stalno sam mislio da ce mi ispasti. Meni bi iskreno najvise odgovarao ekran od 4". Sensation mi je recimo bolje lezao u ruci jer je malo zaobljeniji i tezi. Ali sgs2 je puno bolji u odnosu na sensation. Ma bit ces zadovoljan s sgs2 siguran sam:-)
Frende bio na iOS-u sa 3Gs-om i 4 jailbreakano i tweekano do jaja... iOS nije ni do koljena Androidu... (moje misljenje)
3 godine bio na iOS-u
3 mjeseca na Androidu
Baterija oce drzat do 2 dana i jos ostane koji %...
Par mailova preko 3g, par sms-a i poziva, malo provjere na HAK-u, malo surfanja na WiFi (wifi, sinkronizacija i 3 g cijelo vrijeme ukljuceni i push notifications)
A jedan dan ziher sa igranjem, gledanjem filmova i sl. (vecernje punjenje)
(ROM Lite'ning 6.1 sa Kernelom speedmod v17-test1)
Pozdrav!
Ovako imam galaxy s2 tmobile, ne radi mi ona animacija punjenja baterije kad je mob ugasen, baterija je na zaslonu ali se ne pomice (animira punjenje) pomicu se one tockice ispod baterije, mobitel se normalno puni, nikako to nemogu sloziti? jel zna neko kaj treba napraviti?!
imam jedno pitanje...imam galaxy s2 kupljen u tmobileu i sve je ok,jedino kad odem u settings i onda abotu phone,nemam tamo opciju software update i nije mi jasno zasto toga nema! jel to do toga jer je zakljucano na tmobileu ili?? i jel netko zna kako bi to mogao rijesiti?
Meni bat u naj slučaju do predvecer izdrzi,uz moje normalno korištenje..intenzivno,5h/ono kad bi u nsbu trebao učiti,a svako malo prckam...:)
U 5 mjeseci korištenja SGS2 stavio sam na njega 47 raznih romova (što romova, što updatea - piše kad se mob. postavi u download mod) i od svih isprobanih najbolji mi je MIUI rom.
Imam MIUI (posljednja verzija), kernel koji dolazi s njime (2.6.35.14.............), preko SetCPU pstavljen takt od 200-1600 MHz, na 1600 MHz voltaža na 1550mV, na 200 je 850, podatkovni promet uvjek upaljen, osvježavanje gmaila na push, drugog e-maila svakih 5 minuta, cca tri sata surfanja preko wi-fi (palim ga gdje znam da ima mreža), 45-60 minuta razgovora, par sms i mailova, svjetlina ekrana kroz dan na auto, navečer na minimum i baterija mi bez problema izdrži od 7:30 do 24:00 sata, tako da sam zadovoljan.
Ima jednu stvar koju na ostalim romovima nisam nasao,mozda sam u krivu,ali mislim da ostali romovi nemaju tu mogučnost.Naime radi se o spajanju na wifi mrezu, kod tasta me trazi "koristi staticki IP",znaci rucno sam morao upisati Ip,Dns,getwey.... i uvijek kad bi se htio spojiti kod njega,trebao sam ući u postavke i staviti kvačicu na koristi statički ip.Isti slucaj mi je bio i sa wifi na poslu.Na miui romu to prepoznaje sam od sebe.
Sto se tiče kamere,za moje potrebe mi radi ok slike,video koji vrtim peko playera,a radi se o skinutim torrentima vrti ok,za bloototh nisam siguran,neki dan probao spojit sa iphone 3,al nije islo.gubitak signala nisam nikad primjetio,sa trajanjem baterije sam zadovoljan, koristim awd launcer i ekrani i meni mi izgledaju potpuno isto bez obzira koji rom koristio. Jedino ne radi backup i restore preko recoverija kao na ostalim romovima,al zato ima vlastiti backup u meniu.Sto se tice odabira tema,tu sam zadovoljan brzinom i kolicinom tema, moze se postelat gotovo sve od izgleda sms-a, notifikacion bara, izgleda ikona.....
Preko noći baterija padne od 3 do 6%.
Jedan male savjet (odnosi se na sve Androide).
Stavite preko noći mobitel u airplane mod, ionako vas nitko nezove preko noći a baterija će vam se manje potrošiti. Neznam za koliko % manje jer najčešće punim mobitel preko noći, a i držim ga pored glave pa neželim zračenje.
Switchpro ima mogućnost da se podesi da se mobitel sam prebaci u airplane mod u određenim danima i vremenu. Naravno ima i drugih programa ali ovaj kad mi već služi kao widget zašto ne i za mjenjanje profila?
OK! =)
Ekipa, korisnik sam SGS1 uređaja. Proučio sam ga do tančina, ali ga nisam nikad koristio. Biti ću konkretan:
1. Da ali ste osjetili nestabilnost ili lošiju kvalitetu zvuka usporedno s SGS1? Za kvalitetniji i najbitnije - GLASNIJI zvuk na SGS1 sam trebao koristiti Voodoo Control aplikaciju. Neznam ako ona postoji trenutno za SGS2 te da li je uopće potrebna.
2. Čuo sam da ljudi imaju određene probleme s autobrightness postavkama? Imate li kakve zamjerke u vezi toga?
Zanima me i generalno mišljenje o uređaju, nedostatci jer ga eto kako sam naveo - nisam uopce imao prilike koristiti.
Kupio bi ja Galaxy Note, ali 5000kn je ipak previše trenutno :P
Prvo da kažem da je mob odličan, jako sam zadovoljan. Ove godine sam koristio i4 i desire z. S2 je toliko bolji (moje mišljenje) da se ne može uopće uspoređivati ni s jendim od njih.
Na što točno misliš kada kažeš zvuk? U razgovoru ili slušanje muzike na zvučnik, slušalice?
Galaxy s je imao wolfson čip, s2 yamahu koja je znatno lošija u reprodukciji glazbe. Ponekad se čuje se interferencija procesora. Voodo ne radi jer je drugačiji čip, developer je reko da je yamaha toliko lošija da ne bi bilo pozitivnih učinaka ni s programom. Naravno na vanjskom zvučniku to nećeš primjetiti. Nikada ne slušam glazbu na vanjskom zvučniku tako da ništa o tome ne mogu reći. Meni on služi za zvonjavu i to je to. S tim djelom sam zadovoljan.
In call zvučnik je ok, nikada nema krčanja, izobličenja zvuka, vibriranja i slično. Meni je ok, možda bi nekome mogao biti mrvicu pretih.
Problema s autobrightnessom nemam niti sam upoznat s problemom. U čemu je problem?
Moja najveća zamjerka ide na izgled telefona :rolleyes: (samom sebi) Ružna mi je kromirana tipka i glossy plastika kao na samsung televizorima. Uvijek mi se više sviđala mat obrada.
Čini se jeftin ali definitivno najizdržljiviji mob koji sam imao. Nijedan htc mi nakon 6 mjeseci korištenja nije bio u tako dobrom stanju. Sgs2 nema ni crtice (sa stražnje strane, na najširem djelu, gdje mob sjeda, plastika je minimalno izgubila sjaj i to je sve)
Pretih mikrofon kod razgovora. Ako malo tiše govorim a sugovornik ima lošiji mob/zvučnik ne čuje me dobro, kada pričam na hd2, u istim uvjetima, to se ne događa. Nije velik problem, rijetko se događa da mi se netko žali.
Neprecizan gps. Locka odmah, to je odlično, ali "šara" u krugu od 30-ak metara kada uvjeti nisu optimalni. Kad voziš, a postoji paralelna ulica u blizini, zna prebaciti na tu susjednu, pa rekalkulacija rute itd. Iznimno nervira ali se ne događa često.
To su svi nedostaci kjih se trenutno mogu sjetiti, ako te još nešto zanima, tu sam.
Sve ostalo odlično, sve se pokreće trenutno i bez trzanja. Definitivno najbolji mob koji sam koristio. Preporuka.
Mislim na slušanje glazbe, neovisno bilo to sa slusalicama ili na speakeru.
Mnogi su rekli da autobrightness krivo procjenjuje kada treba promjeniti brightness. Ali mislim dabi se to moglo i rješiti dobrim ROM-om.
Ali fakat me taj zvuk najviše muči, da li često slušaš glazbu sa slušalicama na ušima? Koliko je jak taj zvuk uopce kada pojacas na najjace? Ja znam da najjace na SGS 1 nije bilo baš OK...
Ne brinem se za vanjski zvuk, samo za slusalice...vanjski ako nije dobro i tkao imam prijenosni speaker koji je jači ako se već nešto ekipno sluša.
S glasnoćom nema problema. Na 80% me počinju boljeti uši. 100% ne mogu slušati. Problem je u tišim dionicama, tamo gdje bi zvuk trebao biti čist i precizan čuje se nešto poput laganog struganja po kablu od slušalica-smetnje od procesora.
Glazbu ne slušam toliko često, puno češće internet radio, streaming. Kolekcija uglavnom 320, zna se naći i niži bitrste. Nisam audiofil, nemam interesa prema tome, tako da mi je zvuk zadovoljavajući.
Meni je zvuk na SGS I u kombinaciji sa In ear sluškama i malo podešavanja na voodoou perfektan. Na pola pojačam već me glava boli koliko glasno dere. Sad sam se malo razočarao kad sam čuo da je na SGS II zvuk lošiji :(
Nije velika stvar, ali opet..
konacno je stavljen novi sof. za t-mobile korisnike preko kissa!
o kojoj je verziji riječ...ne mogu ga updejtati dok mi se ne napuni baterija :-)
To ti ja neznam jer nemam iskustva s time, ali citirat ću post iznad mojeg:
= Citat =:
Galaxy s je imao wolfson čip, s2 yamahu koja je znatno lošija u reprodukciji glazbe. Ponekad se čuje se interferencija procesora. Voodo ne radi jer je drugačiji čip, developer je reko da je yamaha toliko lošija da ne bi bilo pozitivnih učinaka ni s programom. Naravno na vanjskom zvučniku to nećeš primjetiti. Nikada ne slušam glazbu na vanjskom zvučniku tako da ništa o tome ne mogu reći. Meni on služi za zvonjavu i to je to. S tim djelom sam zadovoljan.
bok svima....zanima me kada bi kupila taj mobitel na pretplatu u t-mobile-u koja mi je tarifa najbolja jer se baš i ne kužim u ove nove EXTRA tarife....???
Pitao je netko, što je sa OTA updateom na t-mobile uređajima? Koliko vidim toga nema u izborniku pa i mene zanima u čemu je kvaka...
moze pomoc .. jucer sam napunio mob prije spavanja i obzirom da je danas 1.12. dobio novi paket internet prometa .. ujutro kad sam se probudio internet potrosnja mi je bila 130 mb i baterija na 30%, sto mi se do sad nikad nije dogodilo .. sad me zanima u cem je fora .. ima mob vec dovoljno dugo da znam sve te cake, ali ne znam kako pogledati koja aplikacija ili sto vec mi je pocicala promet internet .. siguran sam da sam sve ugasio aplikacije i ubio ih s task killerom kao i uvijek .. wlan i te stvari su isto ugasene .. tako da ne znam u cem je fora i kako da provjerim to .. zadnja aplikacija koju sam instalirao mi je bila viber, ali ona je ok radila prije .. sad ne znam jel ima neke veze s ovim sad ..
drugo pitanje nevezano za prvo .. skidao sam aplikaciju preko wlana, a mob mi je sam prebacio da skida s internet paketa .. zasto? pitam jer sam prekoracio paket i dobio veliki racun sad .. zar nije da kad je wlan ukljucen da od tamo skida .. :S hvala!!