Meni je sasvim ok, korisitio sam svo troje poprilicno, i za sad nema zamjerke.
Printable View
Meni je sasvim ok, korisitio sam svo troje poprilicno, i za sad nema zamjerke.
mozda netko zna gdje nabaviti masku za 6120c
Jel rade kartice od 2gb ili 4 gb u 6120?
Samo ja bi dodao, da ako se prilično poglasni, da dolaze neki distorzni zvukovi, ko da plastike vibriraju :) Inače se dobro čuje i normalni spiker se da tolko pojačat da ti ni spikerfon netreba :D
p.s. Ja imam pitanje u vezi gašenja one melodije kad palim njoku, jer mi ide na živce onaj temobil tratatarata :P kak to ubit?
koliko imate slobodne interne memorije na telefonu? vidim da pise da ima 35MB, ali kod mene ima samo 20MB, pa me zanima kako i sta jos da obrisem i prebacim karticu. koliko sam vidio, teme iz interne memorije se nemogu obrisati...
e da instaliram neki program za cpu (CPU MON)i pise da je 192MHz, a gledam review za taj mob i pise da ima cca 360MHz. jel taj program nesljaka ili sta?
Ljudi jel imao tko možda problema sa otvaranjem PowerPoint (.ppt) i Adobe (.pdf) dokumenata? Wordove i Excelove mi normalno otvori, ali ova gore dva navedena neće...Zamolio bi ako mi netko može odgovorit jel mi je malo hitnije zbog ispita, tj. stavljanja skripte na mobitel :-)
Hvala, ovdje je izgleda bila greška u fileu, a ne Adobeu, samo još PowerPoint riješit...
Evo link za download verzije 2.5
http://rapidshare.com/files/10687932...60_v3.rar.html
ta mi je verzija radila bez problema... :)
EDIT: probaj staviti novu verziju OfficeSuite-a ili QuickSuite-a na mob...
Možda ti se onda problem i sa tim prezentacijama riješi...
evo upravo nadogradio software na 4.21. nisam vidio nikakvu razliku osim one ikone od net browsera (sad je web n walk).
ako kome treba pomoc kako i sta slobodno nek se javi...
danijel
Pozdrav, imam jedno pitanje oko prebacivanje .doc ili .xls dokumenata na mob...Dakle radi se o slijedećim, morao sam formatirati disk slijedom okolnosti i ponovo instalirati Bluetooth i sve ostalo za mob ( PC Suite...) i sada kada želim prebaciti .doc ili .xls dokument prebaci mi na mob, ali u obliku datoteke, npr. Wordov dokument se zove Računovodstvo.doc i on prebaci na mob i napravi mi datoteku Računovodstvo u kojoj nema ništa, a prije nego samo imao sranja sa kompom normalno mi je prebacio .doc dokument i sve sam mogao normalno otvoriti...Da li je tko imao sličnih iskustava ili da zna kako riješiti ovaj problem...?
Za one koje muči frekvencija procesora - CPU je Dual-Core i 192 MHz je brzina jedne jezgre, a većina aplikacija nije svjesna još Dual-Core procesora. Ne brinite se, novi Symbian uredno podržava Dual-Core CPU i bit će iskorišteno svih 3xx MHz...
Glupo pitanje al kako krekirati aplikaciju (probao sam pokretanje kreka prije i poslije instalacije aplikacije al ne dozvoljava instalaciju)?
Ono što sam htio pitati je dal ovaj mob ima neku opciju da periodično provjerava mail (automatski)? Dal je to onaj "automatic retrieval" možda (ne spominje se nikakvo vrijeme ni sl.) jer nisam skužio što on točno radi?
Ako se nevaram, za taj Acrobat, treba potpisati crack i instalirati ga poslije instalacije same aplikacije... samo neznam da li treba i samu aplikaciju potpisati...
Moguće da je trebalo potpisati.. Potpisao sam oboje, restartao mob nakon instalacije (kao što piše kod instalacije, ali tko to još čita) i ubacio crack - radi.
Ostaje još mail iz posta prije.
što se maila tiče, probaj na dotsis-u (ili negedje na forumu) naći profi Mail (ili tako nekako se zove aplikacij). mislim da ti ona to omogućava... :)
Imam i to, našao sam i tutor da ga podesim za gmail, al vrag ga odnio neće se spojiti (postavke za net i sve to su sasvim uredno podešene kako u programu tako i na mobu). Uvijek baca "failed to connect". Iste te postavke u defaultnom mail klijentu rade..
edit: al primjetio sam da se gprs veza uspostavi, promjeni se ikona, idem to još jednom pročačkat..
Kratko pitanjce:
Primim BT-om malo veći file, sejvam ga na karticu, obrišem ga iz inboxa, ali on i dalje zauzima mjesto u internoj memoriji telefona što mi smeta jer ne mogu primiti sljedeći veći fajl. Jedino rješenje koje sam našao je restartanje telefona, tada se stanje memorije vrati u normalno stanje.
Zašto? I postoji li neka mogućnost da fajlove primljene BT-om izravno primam na karticu (30mb interne memorije nekad zna biti malo)?
Pa imaš u mail klijentu opciju...kao što si spomenuo "Automatic Retrieval" podesiš si koji interval hoćeš...
Koliko znam, podesiš si u opcijama poruka da spremaš poruke na memorijsku karticu (Messaging-Options-Settings-Other-Memory in Use)...
Eh al imam mali problem sa tim spremanjem poruka na karticu (što sam btw podesio čim sam kupio mob, al i ubrzo vratio na staro) - mob se odbija spojiti preko data transfera na PC jer karticu koristi 'messaging application' i savjetuje mi promjenu memorije spremanja poruka (što je u jednu ruku i logično) :-/
Pa da. Jer on unloada podrsku za citac kartica prije nego se spoji sa kompom u mass storage modu. Tako da taj pristup treba biti oslobodjen jer je baza poruka zalockana s obzirom da se messaging aplikacija vrti u pozadini. OK, ne objasnjava to sto si pitao, ali ono bar detaljnije znas zasto se to mora napraviti ;notooth;
može pomoć;)
Naime posjedujem 6120c, oplemenjenu sa 4gb micro sd karticom.
Odnedavno je galerija poludila, da se tako izrazim, jednostavno mi zabloka cijeli mob. Ali to nije najgore od svega. najgore je to što sada više ništa nemam od podataka na kartici. Jednostavno su uništeni.
Napominjem da je soft najnoviji 5.11, do povremenih blokada je dolazilo i ranije prije nadogradnje, ali ovo....
Dali se moze 6120 dekodirat sa nekim kodom ili samo sa turbosimom.
Update na v06.01 čini mi se da je mob. brži
Zar može brže?
U kojim se slučajevima pokazao bržim ako si primjetio nešto konkretno?
Update se u 99% slučajeva obavlja ručno ,ako ide preko phoenix-a postoji mogućnost da ubiješ mob.= Citat =:
I da li si update obavio preko NSUa ili rucno?
Jel može neko reći svoja zapažanja u vezi novog softa v6.01? Trenutno sam na 5.11 kojeg sam hakirao, a navodno da 6.01 se nemože hakirati? Jel se isplati nadograđivati soft?
ja imam soft 6.01 i zasada nisam primjetio neku razliku. probao sam hakirati mobitel ali nije islo, tako da je mozda istina da se ne moze hakirati. jos bi samo dodao da sam imao velikih problema sa kingston memorijskom karticom od 4gb micro sdhc. citao sam malo po netu i bilo je jos takvih slucajeva bas sa tom karticom. sada imam sandiskovu memorijsku karticu i telefon radi bez problema.
Ja sam negdje pročitao da ako se hakira prije nadogradnje softa da to onda ostaje i kad se stavi novi soft. Neznam sad kolko je to istina, ali moguće je jer zadnje verzije NSU-a više ne formatiraju mob kad ga se nadogradi već sve ostaje u njemu ko i prije. Meni, evo, imenik se nije uopće pobrisao sa mobitela kad sam nadogradio na 5.11
Brže otvara menije i podmenije.Isti tako brže otvara office dokumente.Broj poruke koju čitaš se ne vidi.Nadogradio sam preko NSU-a.
A jesi ga hakirao na prijašnjoj verziji softa? Jel se to šta mijenjalo tj. jel to i dalje funkcionira?
ljudi mi mozete preporuciti dobar sms manager koji ce tekst poruke autmatski prikazati ptil dolasku poruke i unutar inboxa prikazivati detalje kao vrijeme dolaska poruke, datum itd? bilo bi dobro da moze zamjeniti postojeci manager.
jos me zanima ako znate dobar program za slusati radio i koji moze snimati u mp3formatu?
nisam ga hakirao
Imam problem sa verzijom 6.01.
Zvoni mi alarm ujutro i ja upalim mob, a nakon 20 minuta opet se ukljuci alarm, a na mobitelu imam sutrasnji datum.
Da li ima netko slične probleme?
da li se ikome zna desavati da ne moze uspostaviti poziv, te da mu bude obavijest "greska pri spajanju" i onda nakon ponovnog paljenja bude sve uredu
:dunno:
da ti bude lakše zna se to i meni desiti, mada ne na 6120, već na N73 (Symbian is Symbian) mada to nema veze (ili one veće) s mobitelom nego već s operaterom. Vidim imaš Tele2 kao i ja i to isto mi se dešava samo s Tele2 SIM karticom, tako da...
...koliko se sjećam nije mi se niti jednom dogodilo - mob inače kupljen t-mobileu...
a i mislio sam da je do telea, al mi opet bilo cudno sto se to kod nekih nije nikada desilo a isto su na teleu, dobro nije rijec o istom mobitelu al tele je tele, ne znam mozda ima veze i sa teleom a i sa symbianom
nisam bas siguran al mislim da mi se to znalo desavati samo kod poziva koji su bili stavljeni na cekanja pa onda prilikom nastavljanja poziva da se veza prekine i da se odmah poslije ne moze ni uspostaviti nego tek nakon ponovnog paljenja mobitela da sve funkcionira kako treba
ma dobro kako god bilo ovo je zanemarivo i sve ostalo funkcionira kako bi i trebalo
e da sad sto se tice stavljanja novog softa, posto to do sada nisam nikada radio, da li se sve brise sa moba ili ostane sacuvano, ili sam moram nesto napraviti da bi sacuvao
Ovi zadnji updateri ne brišu ništa, znači sve ostane kako je i bilo što naravno ne znači da si ne moraš napravit backup imenika i slično. Ja još nisam updateo na 6.01 jer još mi niko nije potvrdio da li telefon ostaje hakiran ako je to napravljeno na prijašnjoj verziji.
v5.11 je zadnja hakabilna verzija. Guglajući mišljenja korisnika nisam primjetio da novi firmware donosi ikakve značajnije pomake osim nekih novih tema i nemogućnosti hakiranja.
Zasad još uvijek koristim v4.21. Sjećam se da su u međuvremenu izbacivali još jednu ili dvije nove verzije, ali sve su donosile samo nove teme i neprimjetna poboljšanja + nemogućnost hakiranja naravno (ali i to je probijeno, samo đabe mi update ako nema ništa korisno).
Znači ako se hakira na 5.11 i potom se nadogradi na 6.01, hack se gubi?
Hack se gubi, naravno.
Neznam ni ja jer nisam probao, ali čitam iskustva korisnika 6120ice - ljudi su updejtali fw i potvrdili da hack ne radi. Meni dovoljno da donesem zaključak.
Neznam da li ovisi od moba do moba, al za ovaj model sam vidio dovoljno potvrdnih slučajeva da je v6.01 hack-proof nakon updatea :-/
Namjeravam kupiti ili ovaj mobitel ili 6124 (moj prvi symbian). Jesu li ti mobiteli uistinu isti (osim izgleda?). Moram li prilikom kupovine preko oglasa paziti jos na sto osim na verziju softwarea koje je instalirana (volio bih ga moci hacknuti pa da mi ne podvale v6 software)? Malo sam se igrao sa 6120 u Vipu i Menu i C tipke su mi se cinile dosta nespretne. Jesu li uistinu toliko nespretne ili se na njih lako navikne? Pitam zato sto mi se 6124 tipkovnica cinila boljom no mob je obicno i nesto skuplji.
Thanks!
Evo samo da potvrdim da se hack NE gubi kad se soft updejta. Čeko sam do danas da nadogradim soft jer sam vjerovao tebi. Sad kad je izašao hack za novi fw, nadogradio sam ga na 6.01 i prije nego sam krenuo hackirati slučajno sam išao probati instalirati unsigned aplikacije. Naravno, sve prošlo bez problema, što nebi bio slučaj da se hack updejtom gubi.
@bpondar: sad si i mene zaintrigirao da napravim update. Nemoj zamjeriti na krivoj informaciji, takav sam dojam dobio od drugih korisnika koji su govorili kako se hack gubi itd.
Moja nokia je v03.83 :D dal se isplati updateati ili se ne dobi bog zna što ? :/
Ja imao tu verziju al imao problema s tom da mi jednu aplikaciju tj igru kaj dosla s nokiom (neki poker tak nekaj) ugl dobio sam više i više "shortcuta" tj više ikonica koje nisam mogao (znao) obrisat te dok sam apliciju obrisao ovo mi ostal o..pa stavio na ver 6.01 i to riješio tak da sam za taj soft def i ovak mi je dosta stabilan mob al to i bio prije.
Samo dobio mali problemčić tj znam da baterija malo traje to svi vele al nekak mi se čini da kak stavio novi soft da mi i još i kraće tj dosta kraće recimo sad bas jucer ono stavio na test da izvučem čim više iz baterije ..sam je testirao na minimumu znaci ama bas nista slušanja pjesama, nista igranja, sms po potrebi i to jako malo jer pisao iz drugog , znaci par sms kaj dosli , 1 mislim da poziv bil i to max valjda 2 min i ono od vipa sport mms kaj dolazi znaci oko 5 mms-a te normlano provjera za poziv il sms te sat i s tim mi bat drzala 1.5 dana a to mi malo čudno znam dok imal prijasnji soft ono bar 2 il 3 dana uz sigurno veće korištenje moba nego ovo. Te pitam dal sad to radi softa a i moram napomenut da kak radil upgrade mi je mob bio pun tj napravio backup i upgrade a prije tog napunio mob do kraja (znaci nije bio drito na struji) pa dal sad shebo bat jer mi ono full kapacitet kaze ugl isto ..al kak mi padne za koju crticu to mi se za oko 6 ajde 8 sati isprazni ...pa mi malo po logici nema smisla... recimo kak ovo tak dugo tj duze drzi a kao padne na na 80 % onda se tiju 80% isprazni neg 20 % onih.
I da imam oko 1 gb mem pune sa aplikacijama, pjesama i time a kolko vidim nsta mi nije još pokrenuto kad drzim tipku za meni samo mi ono "stanje čekanja" e dal neko zna šta problem il iskustvo s tim hvala. :thumbup:
evo meni bat drži 3-4 dana, s razgovorima, porukama, tu i tamo pustim mp3, mob je kupljen 15.10.2007 :) dok frend koji je poslje mene kupio mob , traje mu jedva 2 dana :/
e točno to meni kupljen u 12 mjesecu prosle god i drzalo je ok sve oko 3 dana prije..al sad.., a opet sumnjam da baterija otisla za 3 mjeseca ..jedino ak je ja onak zeznul kak resetiral mob i updejtal jer nikad nisam bio onda na struji pa ma bas zato zanima, dal je to krivo
Jel ima netko tutorial za skidanje prednje maske?
Nije problem skinuti prednju masku, gledaj prema ovome:
http://www.youtube.com/watch?v=pe0HqGLfLSI
Trebat će ti dugi nokat ili najbolje neka tanka kartica. Kreneš od memorijskog utora prema vrhu moba i tako u krug skidaš kukice.
Kukice ti se nalaze malo iznad menu i "C" tipke (bočno je po jedna kukica) i na vrhu maske imaš 2 koje se lako skinu. Najbitnije je da ovu bočnu nađeš i otkačiš, kasnije ide lako.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...8032009082.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/t...8032009081.jpg
Puno hvala na youtube nisam ni pomislio. :beer:
Od skidanja prednje maske sam ipak odustao, ne znam kako im uspjeva tako lako skidati.
Ja sam vec presavio taj metalni dio, ali nikako da se skine. Ko da je iz kamena sklesan mobitel.
Što je je, vrlo je dobro složen. Btw nema tu metala :) savio si je vjerojatno zbog tvrde kartice ili što si već koristio. Kad dođeš do srednje kukice (vidi na slici gdje se otprilike nalazi) stisni je prema unutra i probaj podignuti masku (to bi čak mogao noktom).
Ako će ti pomoći slomi prvu bočnu kukicu, stvar će kasnije i dalje biti kompaktna, ali ćeš lakše zavući karticu i lakše skinuti masku. Nije neki savjet, al ono, u nedostatku boljih.. ;)
Hehe ma skidanje kukuce mi je ipak vec malo previse, zelim samo ocisiti prasinu na ekranu. :D
Otkako je pukao joystic, skupilo se poprilicno prasine ispod ekrana pa zna smetat po suncu.