Na sreću nema tih problema sa internom memorijom ali mi je čudno da za Black update treba više od 3GB praznog prostora.
Ako je to fakat istina onda stvarno debilana od strane MS-a.
Printable View
Na sreću nema tih problema sa internom memorijom ali mi je čudno da za Black update treba više od 3GB praznog prostora.
Ako je to fakat istina onda stvarno debilana od strane MS-a.
Čitam po netu da se ljudima zna dešavati da im javlja da ne može otpakovati update paket i da je to neki error i bug koji nakon tjedan dana isprave microsoft. Ali meni isto čudno i nervira me. Pokušat ću opet za tjedan dana. Ne mogu vjerovat da takve greške dopuštaju. Ovo sa internom memorijom mora se srediti. Pa neka i noviji windowsi imaju max 32 GB interno ali mora im se omogućiti i spremanje svega na sd karticu. aplikacija će biti sve više i jako mnogo trebaju dok se otpakiraju i instaliraju. Modern Combat 4 i Asphalt 8 npr. isto nit 2 GB uzmu ali za instalaciju minimalno im 4.5 GB treba. Ovo sa 8 GB NE FUNKCIONIRA jer čovjek za svaku noviju aplikaciju treba reset telefona na tvorničke postavke. Hebo ja to!!!
Kako da stavim GDR3 preview? Nakon što sam napravio sve potrebne korake, update ne nalazi ništa.
Ma kako god gade mi se ovi Microsoft! Sad su najavlili kao lumiu 525 i woooooooooooow, ima 1 GB ram! A to što ljudi neće ništa moći instalirati kao nije bitno! Ma pih!!!
Danas sam uspio napraviti update za lumiu 820 ali je to taj GDR3. Black vjerojatno prije Uskrsa ništa. Uzelo update opet nekih 1.5 GB paketa. Muka mi je da do sada nisu mogli prebacivanje aplikacija na sd srediti a ljudi već više od godinu imaju ovaj wp8. U WP 8.1 stvarno očekujem rješenje tog VELIKOG problema!
Budući da me današnja free asphalt 8 ponukala da malo prošvrljam mogućnost instalacije a neko već prije na forumu znao spomenuti .xap đir evo da ovdje to razjasnimo budući da se hvata isto windows phonea općenito.
Pišem iz razloga jer na moje prijašnje komentare vidim nitko ne reagira ništa niti koji savjet pa se navodim time da većina to niti nezna još ili im se nije dalo pisati što mi malo bezveze jer ipak se ovaj forum svodi na to da se nešto kaže a ne da svi googlamo uvijek jer onda ni netreba ovaj forum!
Zbog toga ja sad kažem...
Dakle glede kritike na nemogućnost instalacije aplikacija na SD karticu ipak sam po netu prošvrljo za ove .xap đireve. Situacija je sljedeća za one koji imaju malo interne + sd kartice. Na windowsphone.com ode se na aplikaciju koja se hoće skinuti ako je free kao danas asphalt 8. Dana aplikacija nudi se u .xap fajlu te se skine na komp. Spoji se telefon i normalno taj .xap stavi na SD.
Telefon zatim zahtjeva restart i onda se u STORE/trgovina ikoni kroz par minuta pojavi opcija SD kartice i instalacija aplikacije. U slučaju asphalt 8 bez ove fore zahtjeva se do 4.5 GB prostora interno. Sa .xap đirom do nekih 3 GB interno. Isto mnogo al barem malo pomaže. Video je na ovom linku:
http://www.youtube.com/watch?v=OUvTqkkB0PM
Zaključno:
Kako mnogi "reklamiraju" po netu instalaciju aplikacija jednostavno preko .xap napominjem da je ta opcija samo DJELOMIČNA! Dakle na sd kartici mi je ostalo 820 MB igre a interna opet zauzela 1.4 GB prostora za igru. Ono što očekujem od 8.1 updatea jest da i taj dio interne se prebaci na SD kao i jednostavnija mogućnost instalacije na SD bez potrebe kompjutera.
Treba 3.2 GB u oba slučaja.
I jedna napomena kod ovog postupka - moraš imati zadnje verziju .xap filea da bi šljakalo.
Nije u oba slučaja. Meni je u prvoj instalaciji bez .xap trebalo 4.5 GB free prostora. Na 4.4 GB nije htjelo instalirat i javljalo nedovoljno prostora. Sa .xap je uspjelo kada sam obrisao internu na 2.85 GB free.
Čekaj probat ću sad s jednom drugom igrom, ali znam da je na GDR 2 bila potrebna ista količina.
E sad neznam... ja sam asphalt 8 bio prvi put na GDR 2 instalirao a danas na GDR 3. Možda je i do toga manje prostora.
Evo sad sam probao i mogu staviti asphalt 8 čim imam više od 3.28 GB.
Neznam da li je to sad do GDR3 ili telefona raznih... kako god bolje da se smanjuje prostor. Ali to opet ne mijenja situaciju da sutra ponude i Modern Combat 4 free jer nema šanse više ni s .xap da stane u 8 GB verziji interne. Mogućnost instalacije aplikacija na SD je sad najvažnija stavka za sljedeću nadogradnju OS-a!
Slažem se. I meni će ovih 16 postati malo. Ali mogu samo zamisliti kako je onima koji imaju 8S i 4 GB.
Strpite se još 2 i pol mjeseca i bit će vam uslišane želje :)
Imao sam HTC Trophy , pa sam oskudjevao s memorijom , zatim HTC 7 Mozart , ali sam mislio da je 8S bolji , ali s onih jadnih 4GB za korisnika nisam uspio
zadovoljiti svoje potrebe , ni oficijelni update nije mogao napraviti dok ga nisam stavio na tvorničke postavke . Na kraju sam ga zamjenio za Android S3 mini
koji je imao probleme s instaliranjem na SD karticu , s nekim sam cakama čak i prebacio s intSD na extSD , ali to je bilo sve nedostatno , Sd kartica služi
samo za multimediju i iGO Navigaciju ...Sad sam na HOX_u i prezadovoljan , sam i ako i on ima samo 16GB , a za malo više "kunića" mogao sam dobiti 32GB
verziju ... Telefon mi bolje radi nego HTC one , moj osobni zaključak . Razmišljam o Lumiji 920 , ili je bolje još malo počekati , neku jaču verziju i WP8.1 ...
Najbolji Windows Mobile bio mi je HD2 , a njega se može kupiti samo polovnoga , a to je s "konja na magarca" . Bojim se da ću ostat na HOX_u , a za ostalo
imam stari HTC Flyer (software je prastar) , ali radi jako dobro s jedno jezgrenim procesorom mislim da je 1.5 , a nadogradnja je jedino moguća preko novog
ROM_a u kojeg baš i ne vjerijem , ima ih "brdo" , uređaj ima i 32 GB interne memorije od toga 22 dostupno korisniku + karticu od 32GB koju sam dobio uz uređaj.
Dobar je izbor i Samsung ATIV S , ili da počekam još malo do ljeta možda izađe kakav LG , Samsung ili HTC novije generacije s više memorije i jačim procesorom .
HOX je zasad tu , a želja je "stroj" s WP8.x ... Dečki moji pratim Vaša izlaganja gotovo više nego na Androidu , jer Windows nemože zamjeniti Linuxov izrod kao što
je Android , iako taj zauzima 75% telefonskih aparata u Svijetu . Nadao sam da će kod Nokie , kad je preuzme Microsoft nastat velike promjene , ali su ga malo
"ukakali" isto kao i na OS_u Windows 8 ili 8.1 ... Neznam ipak čekam , ljeto ili božić ove godine , do onda nešto će se promjenit na WP telefoniji ... LG i Samsung
imaju ideju zakrivljenog panela (ekrana) , Microsoft najavljuje isto neke novotarije , ove godine će iznenadit i iOS s kakvim glomaznijim uređajem ...
Uh , ispovjedio sam se ko' da sam kod popa , u ovo kasno vrijeme ...
Ne zaboravi da i Sony dolazi u WP8 igru na ljeto po zadnjim najavama i njihovi uređaji su isto odlični. Ja sam sa WP8 zadovoljan a od bitnih stavki mi još najviše da dođe file manager, odvojeno pojačavanje zvona telefona i media centra te zlata vrijedno prebacivanje aplikacija na SD!
Neznam za Sony i i WP8 , nisam baš toliko pratio , nekako mi baš ne "leži" taj Brand. Ne kažem da uređaji nisu kvalitetni , ali dobio sam loše iskustvo s Sony televizorom , kojeg smo imali . Meniji su mu po sistemu PlayStationa , što meni nije predstavljalo problem , imam i ja podosta godina , ali starijim članovima obitelji koji nemaju nikakve veze s tehnikom bio je velik problem ... Uvjek taj Sony napravi na svojim uređajima nešto posebno što drugi "normalni" ne rade . Pogledaj gdje je stavio dugmiće na Sony Xperia Z , na pola telefona s desne strane i naglasio onog za ukopčavanje po meni pokvaren izgled odličnog dizajna . Možda njegova slijedeća generacija bude s dugmićem s stražnje strane ko' na LG_u ...
Da ne idemo previđe offtopic al samo da kažem da se ne slažem da Sony nije za WP8. On je i među prvima bio sa WP 6 OS-om. Imali su i testni WP 7 kodnog imena "Jolie" (ali ne Angelina ;) ) koji nažalost nije vidio svjetlo dana iako dobra qwerty izvedba:
http://www.phonearena.com/news/Fully...uction_id40342
Za Microsoft je Sony nesumnjivo poželjan brand. Glede xperia Z meni osobno se sviđa gdje su dugmići. Nek sad počnu više sa IPS LCD ekranima kao ultra T2 i zasigurno bit će dobro ih vidjeti sa WP8. Možda ne budu xperie već neko drugo ime... ali opet, ne sumnjam u dobar dizajn i hardver.
Windows Phone 8.1
Uglavnom, ako imate developer preview onda očekujte WP8.1 u travnju. Ostatak ekipe može očekivati WP8.1 u svibnju.
Mario, opet imaš višak http:// u linku.
Prokleta Opera, ne kužim kako se to ne događa u nijednom drugom browseru osim u njemu.
X2 i Aspen.
Vidiš, drugu xperiju sam zaboravio, a za ovog drugog nisam ni znao do sada. Svašta čovjek nauči pod stare dane :D
Nije ni čudno kad su oba bila žešći flop.
Nemojte mi Sony Ericsson napadati :) Mada meni i x2 i Aspen su bili odlični dizajnom ali brate papreni cijenom pa nije ni čudo da su ih zaobilazili i okrenuli se androidu. Samo nek taj 8.1 donese ono što fali za instalaciju aplikacija na sd i nadam se jednostavnim pritiskom na aplikaciju da to nadodaju opciju "prebaciti na sd karticu" i sve milina... Ovako samo slinim za nekim aplikacijama i brojim preostale megabajte a uskoro i kilobajte!
Glede wp8 bitno je i napomenuti zašto nisu portali igre kao što su "Hydro thunder", "NFS Undercover", "The Harvest", "Gun Bros"...itd. Jako dobrih igara od wp7 su zaobišli portati, ne kužim zašto... hebeni developeri.
Ja želim samo još 2 igre - Ballon Tower Defense i nekakvog Managera.
Brate, dobar je ovaj windows phone općenito ali sa ovom memorijom su ga zasrali. A lud ja što i idem updateat asphalt 8 jer ih on skida DVA sad i normalno imam 0 kb memorije još free i sad ne može mi ni brisat nit ništa. Pa hebem takve inženjere tamo! Godinama razvijaju sustav a nikako ovo da srede. Kad se sjetim da ekipa prigovarala xperiji arc, neo, play...itd kako ima samo 300-njak MB interne free. Pa ljudi ja sa tih 300 MB stavio 70 igara i sve ih mogu update-at sa 50 MB free interne. Ovdje mi ostane 1 GB memorije i sve bloka zbog JEDNE malo veće igre. Pa kad mi neko ide mudrovat imaš .xap pa staviš... moš mislit! NEMOJTE NITKO NIŠTA velikog updateat (ko ima samo 8 gb interne) dok ne dođe 8.1 i ako ne srede ovo sa SD dajem lumiju babi neka ima kad ide kod ovaca na otoku a ja uzimam xperiu Z!
Sad mi je jedino rješenje RESET telefona i sve iznova! Ok, kužim... informatičari tamo neznaju to vjerovatno sa SD napraviti. Pa ok onda, nek svima dadu 32/64 GB interne memorije na najjeftinijim telefonima a na boljim modelima 128 GB i bog.
Edit:
Pukli me živci i napravio sam reset! Interesantno muzika i .xap fajl ostali na sd kartici ali slike i video se obrisalo što se kamerom snimalo ali nisam 100% siguran da li ih je spremilo u internu ili na sd jer sam postavke sve bio na sd stavio. Možda isto neki bug! Budite OPREZNI kod toga.
Ustvari poprilično sam siguran da sam zadnjih par slika okinuo nakon što je u postavkama bilo namješteno da sprema na sd!
I još jedna GLUPOST! Sa resetom sam izgubio BLACK update zadnji softvera. Prije mi je bilo na njemačkom regija, sad sam na hrvatski stavio pa mi ne nudi nikakvu novu nadogradnju... Pas majku više. Pa kada sam bio napravio windows 7.8 reset nije mi ga na 7.5 vratilo neg ostalo 7.8. Ma za poludit. Sad opet reset i njemačka regija...mislio sam da hrvatska već dobila black za 820!
Ja ovo niš ne kužim... ne nudi mi nikakav update ni na njemačkoj regiji a nemam pod settings "glance" opciju gdje na stand by namještam sat i obavijesti u bojama itd. Jednostavno nestalo.
Čitam po netu da taj "glance" zna nestati iz settingsa... pa koja je to glupost ako je integrirano sa black updateom???? Sad nemam opciju sat namjestiti niti mi aplikaciju glance sa storea ne nudi...
Jedino zaključak je da je ovo opet bug koji se desi nakon reseta! Puno ljudi moji još ovaj windows phone 8 ima propusta u sustavu...
Uglavnom, našao sam neko rješenje ovdje:
http://windowsphone.stackexchange.co...ter-hard-reset
Gdje se u wp8 isključi opcija da dok pišem sms mi ne izbacuje unaprijed riječi jer me to buni? Prije reseta mi je to bilo na jezicima na tastaturi isključiti, sad nemam tu opciju??? Hebalo ih...
Zna li itko kako u memoriji vidjeti što je "ostalo"?Nakupilo mi se skoro 2 gige pa bih malo napravio reda.
Hvala,znam za ubuduće.Sinoć sam morao osloboditi 831 mb za ažuriranje,stigao Black na Lumiu 520 kupljenu u Tele2.
Negdje sam procitao prilicno glup nacin ciscenja other foldera: prebacite godinu u datumu na 2016. i onda probajte clean :D
Nakon toga vratite na normalnu, 2014. godinu.
Probao sada, temporary files mi je smanjio sa 174 na 74. Prije toga bi ostavljao na 174 kad bi kliknuo da briše.
Samo iskreno mislim da to neće pomoći puno, tih 100mb je vjerojatno browser cache kojeg pobriše jer vidi da je star 2 godine. Jedino mi takve stvari imaju smisla da gleda datume da bi pobrisao.
Ja probao ono što mi je maher preporučio i ostalo sve isto.Mislim na te privremene datoteke.
A neznam... ja kad uvijek bih od brisanja i instaliranja nakupio tih 500-injak MB a da su mi pod temporary mi ih kao višak izbriše. Ono ostane nekih 20-30 MB. Eventualno ako nešto skidaš za instalaciju pa ti fali mjesta ko meni jučer onda neće da obriše pa sam ja puko i RESET i opet cijeli dan zafrkancije al sad mi mob ok i još 1.7 GB interne free.
A lijepo smo ti govorili da uzmeš 8X ili Ativ. Strpi se još malo.
I da, nakon izmjena datuma morate ponovno konfigurirati Data Sense.
Meanwhile, ovako izgledaju slideri za glasnoću u Windows Phone 8.1.
Gornji je sa sustav (notifikacije i poziv) dok je donji za aplikacije i playere.
Djeluje skroz ok. Samo nadam se da su riješili i da se ta crna traka prstom brzo vrati natrag! Jel i vas to nervira? Ja npr. tokom igre smanjim il pojačam zvuk i do jedno 3-4 sekunde treba da se ta traka sama vrati natrag... uglavnom usporava i rad brži na mobu.
@akoj, ja sam pak zadovoljan lumijom 820 i više od očekivanog. Samo da srede to sa SD.
Maher, najbitnije je da si ti zadovoljan. Ja ne bih bio ja da ne podjebavam malo.:biggreen:
I ja sam prezadovoljan s Ativom - ne bih ga mijenjao ni za jedan drugi WP (osim možda L1520).
Navodno ovako izgleda WP8.1, konkretno nešto malo home screena, on screen buttons i sound kontrole.
Jel Vi imate neke probleme sa pisanjem sms-a? Meni javlja često da prva poruka ima 70 znakova, druga 134 umjesto 160/320? I ljudi mi znaju javiti da neke čudne znakove dobivaju i da jesam li mijenjao mobitel možda? Nemam č/ž/š tastaturu neg ENG/DEU pa mi nije jasno... Jel ima u postavkama negdje nešto naštelavati?
Edit:
Skužio do čega je. Običan smajl tamo razni uzme skoro pa dva sms-a:tears Dakle izbjegavati te ponuđene i normalne znakove za smajl staviti.
Emoticoni spadaju pod extended simbole u SMS poruci pa se zato smanjuje broj znakova u jednoj poruci.
Ima li naznaka kada će doći Enterprise nadogradnja?
Doći će sa 8.1.
Trebala je biti standalone (ili u jednoj od GDR nadogradnji) no MS-ovci su odlučili da im se ne žuri pa su odlučiti stavit sve u jedan paket.
Jer ono, kaj da se bezveze žure, platforma im je bez mana i bez mogućnosti poboljšanja, kome treba VPN, TLS podrška i te gluposti...
Dali mi neko moze pomoci oko HTC HD7.
Ne radi mi market. Kada otvorim market jednostavno je prazan i ne mogu da skinem ni jednu aplikaciju ili igricu. Moze li mi neko pomoci i objasniti kako to da napravim? Unaprijed hvala...
Imaš upaljen net? (3G ili WiFi)? Jel ti radi browser/mail?
Jel ti baci kakvu grešku ili je baš prazan ekran?
Jel si mjenjao password Microsoft Accounta?
Jel tipke vibriraju dok pišeš poruku iili samo ove tri back, home i tražilica?
Vibriraju samo kapacitivne tipke.
Kak radi whatsapp na wp8? Meni na wp7.8 kad sam spojen ne 3g gotovo da ne radi (znači kad sam van kuće mi dođe obavijest o poruci koju ne mogu otovirti ili mogu al tek nako npr. pola sata) a kad sam na wifi radi gotovo uvijek. Inače mob mi je super osim toga šta mi poruke kasne na whatsapp-u a i na wiberu isto tak problematčno. I aplkacije su neke malo usporene tipa facebook. Zanima me to jer bi kupio wp 8 pa ak je to riješeno bi i dalje ostao na wp. A i ove specifikacije za wp8.1 mi se jako sviđaju. :-)
Sredili su Whatsapp, nakon ne znam kojeg updejta notifikacije rade u 99% slučajeva bez problema.
1% su notifikacije koje kasne, u mom slučaju do 5 minuta. WiFi, 3G i 2G testirani.
Si instalirao novu Facebook aplikaciju? Mislim da je verzija 5.2.3.0.
Ako si avanturist imaš i Facebook Beta aplikaciju :D
Ajd super kaj su sredili kašnjenje poruka na whatsapp... Imam 3.2.1.0 verziju fejsa i ne nudi mi noviju verziju... nemam fb beta, nit je vidim u dućanu... Možda je to samo za wp8 a ja sam na 7.8. a i možda ima veze do regije jer sam ja na United Kingdom.
Aha, sorry, da, Facebook verzija je za Windows Phone 8. Mislim da ima Facebook Beta i za WP7.8, probaj naći.
Nažalost ne znam kakva je situacija na WP7.8 u vezi Whatsappa i Vibera... Koliko ja znam verzije tu se malo toga može napraviti, jednostavno to je nedostatak WP7.8 kao platforme, nedostatak API-ja.
WhatsApp radi odlično kod mene, nikad nije ništa kasnilo i brzo otvara poruke, dok me Viber užasno živcira, treba mu ~5 sekundi da otvori poruku svaki put.. Neznam dali na boljim mobitelima ide brže, govorim za Lumiu 620 koja još nema Black update.
SkyDrive postao OneDrive.
Maheru, koju SD karticu koristiš?
Onda ništa. Na nekim modelima Class 10 kartice znaju štekati pa sam se htio informirati prije nego što zamijenim svoju.
Ono što sam primjetio na više telefona, dakle lumia 520, 720, 820 i 920, vezano je dakle uz softverski problem za WP8. Zna se desiti da mob jednostavno malo zbloka i ne reagira ništa na home screen niti tipka "back" a jedino što se pomiče je ona screen saver slika gore dolje. Taj problem riješi se sa zaključavanjem ekrana i ponovnim otključavanjem i sve štima. Jučer mi frend L520 nabavio i isto mu se tako u startu ponaša. Nadam se da isprave to sa WP 8.1 jer vidim da je na lumijama taj problem... ne znam za ostale.
To se meni neki puta dogodi dok mi se mob sam zaključa a ja ga vrlo brzom otključam nakon toga (unutar sekunde). Nije svaki puta ali se dogodi jednom u 2 tjedna.
Pozdrav!Da li itko ima problema s aplikacijama Bing vrijeme i Battery od Semenova?Naime,meni se ne refreshaju.U postavkama im je dopušten rad u pozadini.
Si probao napraviti reinstalaciju? Također, jel si možda stavio mob u Battery Saver mod?
Probao sam reinstalirati čim sam primjetio da ne rade kako treba.Ušteda baterije nije uključena,mailovi i ostale obavijesti mi normalno stižu.
Hmmm, moram priznati da je čudno... Jel to govoriš za Live Tile-ove ili baš aplikacije?
Live Tileovi se inače refreshaju svakih 30 minuta (wa WP8.1 će biti svake minute) pa u slučaju da primjerice imap 100% baterije i da koristiš mob 20 minuta tebi će i dalje pisati 100% na Live Tileu a stvarno će ti biti možda 95%.
Znam to za bateriju,u opisu aplikacije piše da WP dopušta refreshanje svakih 30 minuta ali meni cijeli dan stoji neki postotak i ne mrda.A za Bing vrijeme mi stoji prognoza od neki dan,uđem u aplikaciju,izađem i stoji temperatura od četvrtka.Nije mi to od neke životne važnosti ali mi nije jasno što se poremetilo pa ne radi kao prije.
Mislim da im nešto nije u redu sa aplikacijom, jer i meni tako stoji na lock screenu od neki dan. Nebi ni skužio da nisi rekao, jer bilo je otprilike točno :)
Jeste li probali maknuti tile i maknuti s lockscreena i onda ponovno staviti?
Meni je u međuvremenu proradilo samo od sebe. Nekoliko dana mi je pisalo 15°C tjekom dana i noći, sad je po prvi put 9°C.
Ma maknuo sam ih skroz,vidim i kroz prozor kakvo je vrijeme vani :cthumbup:
Imam problem...
mob normalno radi,sve...odjednom nakon par Dana sve Sta ima veze Sa netom rikne..nista be radi..fejs,Gmail,net..a signals,mreze,normalno ima..tako mi bilobi zadnji puts,pa hard reset naoravio..sad mi se stvarno neda..mozda netko zna u cem he problem?
postavke nisam dirao,prestane samo od sebe raditi..upalim,ugasim I dalje ne radi..
eco skuzio da se I vrijeme na mobu promijenilo..samo od sebe..
Lumia 1520 je mob
evo po novom ni preko wifija nece Gmail,ni fejs raditi..predobro:)
Isto meni sad maloprije se desilo da satima sve sa netom opet ne radi, 2G/3G uključim, restart telefona... ništa! Sad sam spojio na wlan pa radi. Pošto sam simpa prejaka mislim da je to do operatera jer sam taj problem i prije imao na dva telefona...
Na mobu samo net radi..nevjerovatno..jos cu jednom hard r naoraviti,ako se to ponovi,ode on..
dode mi da ga u did bacim
Također nisam imao mobilni net maloprije. Na bonbon-u sam, vidim da i ostali na HT-ovom signalu imaju problema.
Ne bacaj ga u zid, daj ga radije meni, ja ću se živcirati umjesto tebe :D
Ali ne kuzim zas sve radi kad Sam hard reset napravio?:):)
Hvala na info svj!!:)
Sad ovisi kad si napravio bio :D
Oko 15:40 je proradilo sve bilo
Hahahahhahahah bas tu negdje..10min prije mozda ..a pratiti cu fon,da vidim dal opet bude tako..
Ovako ekipa... kako naći nešto što si već prebacio u telefon a nema neki poseban folder za to? Npr., prebacilo se nešto iz aplikacije notes android preko bluetooth i na windows phone se otvorilo to i pogledalo i spremilo je negdje ali gdje??? U aplikaciji notes koja je naknadno instalirana ju nema nigdje.
Moguće je da je aplikacija to pospremila u Isolated Storage koji nije dostupan preko Windows Explorera (dok je mob spojen na komp).
Ma dok nije mob spojen na komp jer je stvar prebačena na mobitel putem bluetooth. I gdje sada u mobitelu naći te stvari koje se prebacuju? Čudno mi da ne postoji neki folder gdje se sve za taj file transfer sprema. Malo mi šeprtljavo to napravljeno. Pa to su osnovne stvari.
Hmm, evo ja sam sad probao i meni je bilo u folderu "Documents".
Pa ok... vidim da to kad spojiš na komp al zanima me na mobitelu vidjeti? Ima li takva opcija ili bi to trebalo biti sa file managerom sređeno u 8.1?
Zato velim... koliko već 3 godine OS rade ove banalne stvari još nisu sredili!
Ma to znam. Sve u svemu to je veliki minus. Morao bi biti poseban folder za sve te file transfer dokumente. Jer kad se prebacilo, na telefonu ga je otvorilo a čim zatvoriš to što pročitaš više ne možeš naći... mislim, ima tako nekih glupavih primjera za nešto što bi trebalo biti smartphone = olakšava život! I dalje tvrdim da WP ima dobrog potencijala ali ove gluparije moraju doradit.
Ne mogu... imam hrane još samo za tjedan dana... hahaha.
Jel se zna u wp 8.1 da li će doći poboljšanje glede pisanja sms u smislu ako se piše duža poruka (na whatsapp npr a možda i sam sms) da se može unutar oblačića vrtit na početak texta a ovako se ne može i ili ti ostaje sve izbrisat ili takvu poslat? Na nadroidu je to rješeno. I recimo unutar riječi poduže pogoditi slovo za ispravit a da se ne izbriše cijela riječ isto je malo zeznuto...
Nije mi jasno šta te muči ??
Pišeš dugačku poruku, sjetiš se da bi htio nešto umetnut, ili ispraviti neko krivo napisano slovo, skrolaš gore/dolje po prozoru koji se proširuje ako je velika poruka, kada želiš nešto korigirati držiš par sekundi prst preko teksta (bilo gdje), pojavi se "kusor", i BEZ puštanja prsta pozicioniraš točno gdje treba pa ispraviš grešku..
Ustvari isprobao sam i na sms-u radi to skrolanje ali na whatsapp NE. Onda je do aplikacije to. A i to pozicioniranje kursosra nije precizno riješeno kao što mi je na xperia play milina, pretpostavljam i ostali androidi.
Samo drži prst i pojavit će ti se kursor. Po meni milijun puta bolje riješeno nego na bilo kojoj drugoj platformi.
EDIT: Sad vidim da je Space to stavio :D
Je. Ispričavam se. Sad ipak probao i u biti taj kursor samim micanjem gore dolje pomiče text u oblačiću. Samo sam 3 godine na windows phone-u pa imajte razumijevanja :biggreen: sad mogu normalno pisati:wave:
Čudan bug..
Odjednom ne vidim niti jednu fotku u camera rollu,sve crno...ali mogu se označiti,znaci tamo su..samo kaj sve crno..ima Netko ideju kaj je to?:)
+ne mogu ih izbrisat ni nista???pošalješ fotku..sve crno dobijem??ma lol
Nove fotku slikam,pojavi se pored crnih..
Opet hard r:) sad sam na prosjeku svaka 3 dana:)
Čovječe, pa ti si veći baksuz od mene.
Pomaže li soft reset?
Ne..samo,hard..sad cu staviti karticu I sejvat sve na,karticu
Ti fakat imas peh s tim mobom, nije mi jasno zakaj ti se to događa.
Meni se npr. isto puno puta sa lumia 820 desi da kada idem sa neta sejvat sliku u album (pogotovo ako je neka sisara u HD a da na amoled se dobro vidi) veli mi da je sejvano a nije pa tek uspije iz drugog puta. Sa starijim windows phone 7 to se nije dešavalo. Ovo što veli @smogovac da crnilo od slike isto mi se znalo dešavati ali se naknadno pojave!
Ajmo novi bug:)
Neće sync gugl račun,nestali svi brojevi iz moba usred bijela dana:):)
Mrak:)