hackulo.us ne postoji vise pa tako ni installous, mene jedino cudi sta je svima izgleda ful gadan problem skinut appove na komp i ubacit ih preko itunesa/itoolsa... ja stalno tako radim.
Printable View
hackulo.us ne postoji vise pa tako ni installous, mene jedino cudi sta je svima izgleda ful gadan problem skinut appove na komp i ubacit ih preko itunesa/itoolsa... ja stalno tako radim.
Ma nije greda, samo je ovako bilo jednostavnije.
Nece nam drugo peostati nego raditi preko kompa kako kazes...
A cydia jos radi?
Naravno, ovo jesamo jedan repozitorij koji se ugasio, samo je gadan problem sta su oni radili appsync, a sad ga vise nema ko radit, sva sreca od iosa 5 radi i na 6ici ;-)
100%: Final testing and preparation. Come back soon!
http://evasi0n.com/
Pustili su JB!!
gdje?
meni pokazuje još uvijek 100% testing...
update:
jesu..skidam..cekam da netko proba,nisam bas strucnjak..
pišite ako je tko uspio jailbreakat i5
da jesu samo tu čekam postupak na hrvatskom
Evo jailbreakan iphone i ipad. Cydia je pod opterecenjem, pa je dosta tesko skinuti nesto
Step-by-step tutorial imas ovdje
Pratis slike i to je sve.
Al doslovan prijevod ti je:
1) Skini evasi0n JB
2) Spoji iPhone/iPad
3) ugasi iTunes
4) Pokreni evasi0n
5) pritisni Jailbreak
6) Kada sve zavrsi pritisni Jailbreak ikonicu na ekranu
7) Uzivaj
Evo preveo sam to nabrzinu: TUTORIAL: Evasi0n iOS 6.x Jailbreak
Sto ti ovo znaci u drugom koraku?
Korak 2: Skinite iOS 6.1 (ako jos niste) ovdje, i napravite update vaseg uredaja koristeci iTunes. Morate napraviti restore (update) na 6.1 preko iTunesa (ne preko OTA) da bi izbjegli greske sa jailbreakom. Iako Evasi0n podrzava sve verzije iOS 6, preporucljivo je napraviti update na zadnju 6.1 verziju.
over the air, preko wifia
Mozes, svejedno je
Da, shift + restore
Dobri su ti linkovi, isti kao i ovdje u stickyu: DOWNLOAD: iPhone, iPad, iPod Touch original firmware
Kasnije malo jos dotjeram tutorial i linkove, pisano je nabrzinu
meni je skinulo za 3GS 6.1 i kad je trebalo sve to krenut, itunes je izbacio error...ponudio mi je restore jer ostane u recovery modu, sto sam i napravio, pa pri ponovnom pokretanju mi opet ponudi samo restore...sad radim to po drugi put...
ako ga odspojim i ugasim uvijek mi se pokrene u recoveryu...ne mogu vjerovat da mogu imat problema sa original softwareom i predvidjenim programom za to...i da ce mi sve to bespotrebno oduzet previse vremena, a pogotovo ako ne rijesim zasto mi stalno nudi restore
skini tiny umbrellu i s njom izadji iz recovery moda ;-)
sad cu, ali opet ostaje pitanje zasto je izbacilo error, te dal je updejtalo u procesu restore-a...budem javio
edit: pokrenulo se nakon drugog restore-a
Meni se zeznuo sat i vremenska zona kad sam JB-ao pa sam ga restorao i odlucio pustit trenutno bez JB-a ocito ce biti jos bugova, neka beta testeri odrade posao pa cu ja za tjedan-dva fino JB kad sve bude kako treba ;-)
Kaj ti je zeznuo sat? Pa kaj ne mozes namjestit?
evo ja sam napravio jb i sve ok cydia se instalirala i radi e sad još samo da mi netko kaže kako da instaliram zamjenski program za instalus,inače sam sljedio upute od imaticx-a tako da slobodno sljedite njegove upute i sve pet,samo dakle što točno upisati u cydiji
Ocekujemo komentare,opce dojmove, kritike i pohvale vas koji ste veceras napravili JB. Dali da cekamo da isprave bugove ako ih ima!?
moj je unlockan preko one rupe u samu na 5.0.1,nije da nebi htio 6.1 al tu sam zapeo dok ne istekne ugovor da ga mogu tvornički unlockat
Koliko vidim nema bugova, jedino vidim nesto na twitteru da ima neki problemcic sa Weather appom, ali se radi na tome i update ce biti u Cydii
http://www.cultofmac.com/214308/evas...aign=spread-us
Jedino sto sam primjetio da ne radi kako spada su zvukovi tastature. Kada su upaljeni svi zbukovi cuju se zvukovi tipkovnice iako su oni u postavkama ugaseni.
Nakon JBa sam ugasio mob i onda ponovo upalio. Mob je poprilicno dugo zastao na Apple logu.
I dalje trazim alternativu za Installousem, pokusao sam AppCake+, ali mi ne radi download preko cydiae.
a gdje ste skinuli APPSYNC ?? da radi na ios 6?
pokušao instalirati app preko iToolsa,javi neki error,mislim da je radi appsyncy to ili griješim??
Appsync za ios 5+ radi na 6.1
Na sinfuliphonerepo ima bas za ios6
Da li su updateane app/tweaks za i5 tj 4" poput sbsetting, barrel, springtomize i sl?
Frend ima problem sa jednim 3gs om, napravio je update na ios 6 i mob se vise nezeli aktivirati. Preko wifi sam i ja pokusao, odaberi zemlju, regiju, aktivacija, cekanje par minuta i onda napise da trenutno nije apple u mogucnosti odobriti aktivaciju...i tako vec par dana...
Nisam probao na itunes ga zakacit, ali frend je i kaze da takoder nemoze izvrsiti aktivaciju.
Mob.je T-mobile ali na 6.15 bb, dali je u tome neka fora ili nesto drugo?
kako preko iFunbox-a staviti u iphone 4s navigaciju(tom-tom) s obzirom da nejde preko samog iphona tj.cydie
U cydii dodas source http://www.sinfuliphonerepo.com/ i ides na search i mora biti za ios6
sad me pita kao instaliraj stisnem instaliraj dobijem poruku instalirat će se i što sad?? kaj se on instalira ili što nemam nikakvih popratnih informacija što se dogadja??niti na iphonu niti na itunes-u
ps:da li je moguće to sve odraditi sa iFunbox-om nekako mi se čini lakše ako da kako?
da koliko vidim svi zamjenski programi za instalus su u banani tako da po meni i nema više neke vajde od jb-a ili se varam ne znam više,ono sve nešto a ono od svega ništa
Moras stisnuti u itunesu desno dolje "Sync"
I koristi multi quote na forumu da ti ne moram stalno postove spajati
ma jesam to sam odmah napravio ali ništa samo stoji sa porukom Instalirat će se ili sa porukom Instaliraj i ništa se ne dogadja
Jel oznaceno "Automatically sync apps" i "Sync apps" u itunesu?
imam iTunes na hrvatskom ali koliko vidim Automatically sync apps ili ti Automatski sinkroniziraj nove aplikacije je uključen a ovaj Sync apps ne znam gdje se nalazi
Kako iskljuciti 3g u sbsettings?
Ne radi mi ta opcija.
Neko isprobao?
Probaj jos autorizirati komp. iTunes-Store-Authorize this computer i tu upises svoje podatke od racuna.
Onda idi Edit-Preferences-tab Advanced i OZNACI "Copy files to iTunes media...."
I sad probaj opet dodati neki file i onda u itunesu dolje desno stisni sync
Izasao je evasi0n 1.1!
"Evasi0n 1.1 has been released. Includes fix for Weather app crashing and long reboot times. If you have already jailbroken your device, you don’t need to jailbreak again. Just install the fixes from Cydia. Download links above have been updated with v1.1 links."
Link
ovo radi:
http://www.omizio.com/upute/kako-dow...d-na-05-13-04/
ako je bio jailbrejkan..
ako nije,pričekaj novu verziju redsnow_a koja bude podržavala ios6
Bio je jbkan! Pokusam onda to!
Hvala puno!
Samo...s tim cu ga mozda pokrenuti, ali frendu treba za tele2, zato ga je i stavljo na 6.15! Moze li se onda opet vratit na 6.15 kad budem na novom bb?
da,ja sam uspio bez problema
Vi sa iphone5...kad ste preko itunesa updatali na 6.1 da li vam je onda nakon updatea ponudio i carrier update ili je to sve strpao u jedan update?
Carrier update uvijek posebno.
Znaci ako ne napravim carrier update bilo 6.0.1 ili 6.1 moći ću ugasit 3G i biti samo na edge...bilo u postavkama ili preko sbsettingsa?
kazu da su popravili weather app sa ovim novim updateom evasiona, a meni nakon update ne radi, dok je prije radilo
Evo i kako napraviti da radi weather
Nakon toga ce nestati sve aplikacije, ali ce se poceti pojavljivati nako par minuta, to je normalno= Citat =:
1- Remove version of AppSync
2- Delete this files:
/private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
/private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore
3- Reboot
---> App Weather work
4- Re-install AppSync ( 5.0+ for me )
---> Weather + AppSync works
preko ifile-a, mislim da se moze i brisat...ali skidanje preko cydije malo steka za sad
Sa ovim
http://www.i-funbox.com/
najjednostavnije
Novi fix za Weather bug
= Citat =:
Dodati repo: repo.cracklords.info
install "iOS 6 Weather App Fix" package and you should be good to go
jer to u cydiji dodam ili gdje
evo uzeo sam sad radit taj mob., on ga je podigo na 6.1 i neće se od tada aktivirati, bb je 6.15, probo sam sad ponovo ubacit 6.1, da nije tu nešto zapelo, to sve prođe OK, ali i dalje ga neće aktivirati.
Probao downgrade napravit sa sn0wbreeze, također neće, probao sa redsn0w također ništa zbog 6.1 u mobu kao...korake 3 i 5 mi niti ne ponudi ??
a itunesi izbace 1601 error, njemu sam napravio "zakrpu" sa iREBom, napravio ponovno update sa ipsw što sam dobio sa sn0wbreeze, opet ništa...
Izasao je evasi0n 1.2
"Changelog:
Version 1.2
- Disable OTA updates.
- Correct timezone issue in evasi0n binary if client fails to correct it.
Version 1.1
- prevent Weather app from appearing on iPads.
- mitigated the long reboot issue.
- fix issue with not working after connecting multiple iOS devices
- fix blinking of the jailbreak instructions on OS X.
- codesigned Mac app."
Moze komentari, kritike i pohvale vas koji ste napravili JB na iPhonu 5? Brzina, trajanje baterije, blesiranje, sto ne radi kako treba i slicno.
Planiram sutra napraviti JB pa da vidim dali sto bitno steka..
Hvala
Na mom 4S je nakon updatea na 6.1.1 krepao wifi. Tipka se samo zasivila i ne moze se paliti ni gasiti. Na Apple forumu ima dvije-tri teme sa 50 stranica o ovome problemu. Greska u 6.1.x softwareu. Poslao sam ga na garanciju. Jucer se igrao s peticom, isto na 6.1. Gubi wifi signal ako se malo udalji od routera i treba mu duze da se spoji ili se uopce ne spoji. Na apple forumu jedna tema sa 250 stranica (druge nisam ni gledao) o tom problemu. Ocito su gadno zasrali sa 6.1. Drugi problem sa peticom je curenje baterije (isto na forumu puno problema). Od 10 dopodne do 10 navecer sa 80% na 35%, s tim da je bio oko sat vremena spojen na laptop dok sam radio restore. Sad cu vidjeti nakon resotrea kakvo je stanje. Mogu uzeti peticu zapakiranu za male novce, ali cu se malo jos igrati s ovom da vidim sto i kako.
Ja na petici imam 6.0.1. Mislio sam cu dici na 6.1. jer kao bolji je JB na 6.1. mislim bolji na stabilniji. Al ako je tako necu jos nista raditi dok to malo ne poprave..
I jos. Jedna petica (6.1) stalno gsm signal blokira ili sto vec. Ne moze se nazvati (pise trazi mrezu), ne moze se dobiti taj broj... Stavio u drugu (6.0.1) i radi bez problema. Samo da napomenem da je iskljucen i 3G i LTE na obadva. Kartica je u redu jer na 6.0.1 radi OK
Dok na iPadu 2 WIFI baterija radi normalno. Ostavio ga preko noci upaljenog, u 7 sati baterija je pala za 0 %. Znaci, greska je samo za iPhone 4S i iPhone 5
Bratu je iPhone 5 otisao nakon tjedan dana. Gasio se stalno, dok se nije skroz ugasio. Otisao na servis i vidim po radnom nalogu da je zamijenjen za drugi. Znaci od 3 iPhone 5, samo je jedan (za sada) ispravan i to onaj na 6.0.1
Imam 6.1 na petici i nemam ovakvih problema. Mobitel nije JBan.
Nisu ni ovi bili (sad jesu). Nakon dva restorea ovog sa 6.1 baterija se popravila, pa je izgleda sad normalno. Takoder je i kartica zamjenjena danas u t-centru i samo sam jednom primjetio da je pisalo "No service" i odmah se signal pojavio (LTE i 3G su bili iskljuceni)
Imam iphone 4 8gb zaključan ios je 6.0.1 a baseband 4.12.02 i jedan lik mi kaže da može da spusti baseband na 4.1 i da ga otključa sa gevey karticom,je li to može?
Da iOS da spusti sa 6.0.1 na 4.1 da bi mogao da radi gevey, ma nisu mi bitne aplikacije,bitno mi je osposobiti telefon.
A morao bi imat i SHSH za 4.1
Kako je moguće da ima SHSH moga telefona, čitao sam na netu da je on povezan sa IMEI-em i da nije moguće uzeti od drugog telefona.
Recimo da je to točno.
Svaki iUređaj dobiva jedinstveni SHSH od iTunesa, koji se sprema na cycia-ine servere ako imaš jailbreakan iUređaj. I ako ne spremiš te blobove kada potpisuju određeni iOS (znači, najnovija verzija kad je dostupna može se spremini, i kada izađe novija verzija, Apple prestaje potpisivati te blobove, i više ih nije moguće spremiti).
Ukratko, šta si spremiš, spremiš. :D
Izasao 6.1.2 firmware. Download u sticky temi
Da, zadnja verzija evasiOn 1.4 ovdje
opet imam problema sa updateom 3GS-a sa iTunesom...sad se radi o updateu na 6.1.2
opet mi je izbacio neki error kad se update skinuo pri pocetku instalacije...to je bilo i prosli put kad je bio update na 6.1 u pitanju...no za razliku od tog proslog puta, ovaj put mobitel nije sam usao u recovery, pa sam ga ja prebacio i poceo je extractat firmware...doslo je do verifying iphone restore with apple i izbacilo error 1604...pokrenuo sam itunes ponovno, onda je doslo do preparing iphone for restore i izbacilo error 1601...
meni nije jasno kako original softver moze tako zakazat, a nisam ni blizu jailbreaka jos dosao, ne mogu na miru ni novi softver stavit
edit: sad sam dobio i error 1602
Probaj ovo:
= Citat =:
Browse to Windows/System32/drivers/etc
In “files of type:” select all documents
Open “hosts”
Either delete all line that has “gs.apple.com”
Hit Save
Reboot computer for changes to take effect.
hvala, malo detaljnije je opisano ovdje...i ovo za sad uspjeva
http://absinthejailbreak.com/forum/h...es-error-3194/
Zašto ne napraviš update preko uređaja?
zbog toga sto je preporuceno napravit preko itunesa, bar je tako navedeno za evasi0n jailbreak...
sve je rijeseno, uspjesno je i JB-an...ako nista, znam za drugi put
Ne koristim Microsoft exchange, ima li uopće razloga da dižem 4s na 6.1.2 (sad sam na 6.1.1) jer ako je to jedino što je ispravljeno ne da mi se prolaziti sve još jednom.. Hvala!
Ja sam na petici dignuo, JB ionako nemam pa mi je svejedno. Čini mi se da je baterija malo bolja, no možda se varam... mislim da nema drugih razlika.
Ne. Ponudio se update pa sam instalirao. Kažem, nemam JB pa mi je svejedno koji fw je gore.
Ma svejedno je i meni jer trenutno JB radi na svim FW. Samo, nema mi smisla gubiti vrijeme dizanjem na 6.1.2 ako je exchange jedino sto su popravili jer ga ionako ne koristim.
Šta kazes sad nakon par dana, čini ti se da je baterija bolja ili stvarno je? :)
Izasao iOS 6.1.3 (likovi za download u sticky temi). Tko zeli sacuvati jailbreak, neka ne pravi update
možda glupo pitanje, ali da li se "izgube" aplikacije koje su prije stavljene preko installousa ako se napravi update na 6.1.3, budući da nema JB ?
I da li je bolje napraviti update preko uređaja ili iTunes-a?
Iphone 4S, 5.0.1
Hvala!