Istina. Ja sam kartu HR kupio preko uplatnice i u mailu su napisali da se za bilo kakve promjene kartice ili moba slobodno javim i da će to riješiti bez dodatnog naplaćivanja.
Printable View
Istina. Ja sam kartu HR kupio preko uplatnice i u mailu su napisali da se za bilo kakve promjene kartice ili moba slobodno javim i da će to riješiti bez dodatnog naplaćivanja.
pozdrav, na kojoj stranici ili na koju mail adresu moram poslati narudzbu za kartu i kak narudzba mora izgledati?
Pošalješ mail na dontpanic@mireo.hr i napišeš da hoćeš naručiti karte za Don't panic, napišeš koje karte (HR, BiH ...), kažeš da je za android i to je to. Onda ti oni pošalju podatke za uplatnicu. Nakon uplate mailaš im kopiju uplatnice i dobiješ aktivacijski kod.
Kao prvo imam LG GT540.
Jucer sam instalirao aplikaciju a danas kupio kartu HR da vidim (i pomognem hrv. firmu) kako to sve izgleda posto sam koristio cardinale BE. Instalacija je prosla glatko i brzo dok sa kupnjom karte je bilo problema i ona je prosla iz treceg pokusaja ali mislim da je to bilo zbog paypala jer je bilo problema sa logiranjem tj. nikak da se ulogira. Citavsi prijasnje postove moram reci da nemam problema sa gasenjem ekrana ni odlaska u sleep a satelite uhvati bez vecih problema. Kaj se tice samog UI moram reci da mi se vise svidjalo staro jer mi je ovo nekako sminkerski (ili je to stvar navike iako mi se cini da je staro bilo preglednije) dok se slazem s kolegom koji je napisao da fali pregled satelita koji se koriste jer samin time smanjuju potrebu za jos jednom aplikacijom. Narednih dana cu isprobat malo kartu pa javim dojmove.
bok
Zna li tko kakva je situacija sa DON'T PANIC app-om na uredajima sa rezolucijom koja iskace van WVGA (480x800) ?
Budem ga ja uskoro stavio na Galaxy Tab pa ti javim kako je prošlo.
Inače, nakon skoro mjesec dana korištenja aplikacije, nisam zadovoljan. Ima jako malo opcija, tražilica bi trebala biti malo bolje definirana, za exit moram stiskati najmanje tri puta, karte su uglavnom dosta lošije nego NAVTEQ-ove (npr. Rogoznica i dosta sela i manjih gradova), na nekim mjestima gdje trebaš skrenuti, ovaj ne kaže da skreneš itd.
Zasad mi je iGO s NAVTEQ mapama najbolji izbor.
Up i downscaling grafike bi trebao raditi u redu jer je aplikacija odavno testirana na Adam tabletima. Postoji bug na ekranima iznad WVGA gdje nije moguće nakriviti kartu dovoljno da se vidi horizont. Nisam vidio da je netko imao problema s manjim ekranima.
Radi na Galaxy Tab bez problema. Upravo testirano.
Ja ih kontaktirao preko maila za kartu HRa ali me niko ne benda...
Instalirao sam aplikaciju sa Marketa ali poštom nemam uopče nikakvog iskustva sa GPSima totalno mi je... bilo, neznam kako bih se izrazio... Jednostavno ne kužim kako šta funkcijonira!
Na http://www.mireo.hr/support ima user manual.
Koliko vidim, izbacili su update na 4.3.1, a ovo je jedna od stvari koja mi je upala u oko:
"You can now move DON’T PANIC between your Android smart phones at no extra cost using your Google ID"
http://www.mireo.hr/dp-news
Pa da, to prenošenje licenci s moba na mob je bio najveći problem s obzirom da se vezao za Android ID ili IMEI telefona (nisam više siguran koji točno), a zbog kupovine licenci preko Paypala nije bilo dodirne točke s Marketom, Checkoutom niti Googleom općenito. Ovo je odlično!
Ali to znači da možeš imati instalirano na n uređaja na kojima koristiš isti google ID?
@xviper: Evo probao, stvar sljaka kako treba. U postavkama treba odabrati "reinstaliraj sadrzaj".
@inovator: Afaik, tocno. Testirao bi ali nemam uvjete.
Jel i vama Mireo nestao s marketa?
Sent from my MB860 using Tapatalk
Da, nema ga...
Nesto su zeznuli izgleda, aplikacija je dostupna ako koristis Market access ili sl. rjesenje.
Izašla nova verzija. Moguće je kupovati preko google checkouta, 7 dnevni trial karti. Napravio mi je update karata hr i bih na 6. 2011. A mislio dam da nema besplatnih updatea karata. :respect:
Je, pokazala se na popisu, ali zbog idiotnog Marketa ne mogu updateati... :pas_mater:
http://www.pohrani.com/f/3c/11U/3D40...905-213710.png
Ovo u žutoj traci mi je najjače...
Ja sam uspjesno updejtao, imam stariji Market. Ne vidim nikakve promjene osim probnog koristenja mapi na tjedan dana.
Ima promjena u grafici, nekim postavkama i ovog probnog perioda.
Zeznuli su dozvole na marketu ima već neko vrijeme, ali sad je izgleda to došlo na svoje. Kažu da rade na rješavanju problema...
Vezano za update karti, citiram:
"Trenutni update HR i BiH karte je besplatna za sve korisnike. Licenca za sve karte na Androidu vrijede godinu dana, a uključena su 4 updatea. Ta karta se može najnormalnije koristiti s aplikacijom i nakon tog perioda."
možda je i problem ako se koristi custom rom. ja koristim custom gingerbrea na defy, pa ne mogu pristupiti. napisali su na facebook pageu da se apk može downloadati sa mireo.hr
Evo zadnje verzije za download...
DON’T PANIC 4.4.2 4,3 MB
Code:http://s3.amazonaws.com/mireo/dontpanic/apk/global/2011-09-05/Dontpanic-Android-4.4.2.release.apk
full ili demo
Aplikacija je i ovako free/full. Karte (licence) se plaćaju.
Citaj malo bolje sto pise. Nije karta besplatna nego update karte.
Promjenio sam u 6 mjeseci 6 mobitela androida i više ne mogu koristiti Mireo jer je limitiran na 5 mobitela, evo pa vi hvalite mireo a da bi mogao opet imati karte moram ih kupiti i staviti drugi google ID, što je po meni glupost. Uvijek koristim isti google ID i imam ga samo na jednom mobu!
A jesi li sa prijasnjih mobitela deinstalirao mireo?
Ja sam ba drugi i treci android bez problema instalirao Don't panic i bez problema preuzeo placene karte
skinuo sam sa torenta mape za Mireo Maps 2011.03 dali se to moze koristiti na androidu bez kupnje?ja sam instaliro mireo v4.4 i ubacio sam te mape u folder maps na sd karticu ali mapa nema dok pokrenem aplikaciju stalno me trazi da skinem probne mape na 7 dana
Zato sto to ne ide u taj folder. Ja bi na tvom mjestu ipak kupio, nisu to bas tolike pare.
pa poslao sam im ot kuda bi inaće znao da ide samo na 5 mobitela i da moram drugi google id uzeti i kupiti ponovo karte da bi opet radio na 5 mobitela?
rekli su mi da sam prvi koji je u 6 mjeseci promjenio 6 mobitela, glupost
Evo ti njihov odgovor:
"Googleovo pravilo na sve in-app kupovine je da jamče da ćete dobiti sadrľaj za jedan uređaj. To ąto mi dajemo naąim korisnicima pravo na koriątinje aplikacije na pet uređaja je čisto naąa dobra volja.
Ukoliko ľelite koristiti DONT PANIC na drugim uređajima, morati ćete koristiti drugi Google ID da kupite novu kartu. "
znam da nisu tolike pare ali kad vidim da treba njih stalno zvat ako mijenjas mobitel i te spike jednostavnije mi je samo copy pase i instal i ne imat brige sad sa korisnickim racunima zvanjima simo tamo a dali znas mozda gdje se ubacuju te mape ja sam instaliro taj program i na sd kartici je sam napravio par foldera cemu onda taj folder maps ako unutra nejdu karte? karte koje sam skinuo imaju 2.5gb i uz svaki file od karte ima jos dodatni file za licencu
u folder dontpanic root ne u folder karte
Eto, toliko muke i gnjavaze, a na kraju jos zavrsis sa ilegalnom kopijom. :rolleyes:
Ne znam kako rade te karte s torrenta, no koliko znam karte su zasticene i ne mozes ih samo tako ubaciti pa da rade. Ja sam presao na drugi mobitel, prebacio sam SD karticu na kojoj su bile legalno kupljene karte i svejedno ih nisam mogao koristiti samo tako.
Stvarno ne vidim sto se toliko patiti oko ilegalnih kopija, mislim da se uopce ne isplati.
Izasao je update. Sucelje je nesto poboljsano, stavili su forsquare poi. Odlican potez.
Meni se automatski updejtao...
Koja vam je točno verzija mape?
S obzirom da u changelogu pišu kako su updejtali mape odlučio sam provjeriti updateove iz aplikacije - i nije ih bilo.
Imao sam Croatia MR Cell 2011.06 i instalirao free mapu 2011.09. Kasnije sam skužio kako doći do plaćenih mapa, pokazuje da ima 2011.09, ali me traži pare ili unlock kod. E sad ne znam jesam li sj* licencu ili šta... Trenutno mi piše da imam Croatia MR Cell 2011.09.
edit: ah, mislim da sam zeznuo. Skinuo sam neku bezveze free mapu i također piše na sličan način, nema nikakav "free" u nazivu... Budem pričekao 7 dana pa vidio što će biti s licencom.
Kod mene je ista stvar. Imam hr 2011.06 kartu, check update-your content is up to date, a 2011.09 ima za kupiti. Slovenija je čak 2010.12.
Javi što će biti nakon 7 dana.
Na fejsu su napisali da ce nova karta biti dostupna za update kroz nekoliko dana. Obrisao sam na kraju sve i reinstalirao kartu 2011.06. Cekam update...
Updejtao se samo program a za karte onda treba pričekati još par dana...
Mi može netko pomoći sa problemom sa Don't panic aplikacijom?
Instalirao sam je na SGS2 i radilo je sve kako treba. Još sam imao map Hrvatske na trialu od 7 dana. Došao je novi update najnovije verzije i to se sve updatiralo bez problema. Tada mi je ponovo ponudilo da izaberem neku kartu na trial od 7 dana. Pošto nisam bio siguran dali mi je isteklo 7 dana ponovno sam izabrao kartu Hrvatske. I sada mi pod "Trgovinom" i "Skidanje sadržaja" stalno stoji karta "Croatia(Mireo)trial..."veličine 19,3 MB i stalno se downloadira 0 do 100% i tako stalno. U medjuvremenu sam kupio kartu Hrvatske preko Paypala i ona mi je druga po redu u trgovini pod skidanjem sadžaja, ali nikako da dojde na red da se instalira jer ova prva (trial karta) se stalno downloadira.
Već sam bio poslao mail Mireu u vezi toga, ali bez ikakvog odgovora. Probao sam deinstalirat i ponovno instalirat aplikaciju, ali se sve ponovno vratilo na isto kao šta je bilo.
Ima li netko kakvu ideju kako to riješit da mi se instalira kupljena karta Hrvatske i makne ta trial šta se stalno downloadira u krug?
Dali bi se riješilo ako bi napravio factory reset moba šta se nadam da neću morat raditi? Hvala na pomoći.
Sa sd kartice obriši Dontpanic folder, upali aplikaciju i u posavkama odi na reinstal sadržaja i odaberi samo kartu koju si platio.
xlr, puno hvala na odgovoru. Sad sve radi savrseno. Samo sam pratio tvoje instrukcije.
Thanks.
Vec par dana muku mucim s razlicitim navigacijama. Krenuo sam s iGo-om, instalirao uredno (crackiranu verziju naravno) , no nikako me nije polazilo da ukljucim karte za HR. Poslije sam se prebacio na Copilot 8. Instalacija i preuzimanje karata je uredno proslo, da bi se aplikacija potom rusila i slicno... Nakon toga instaliram Navigon. Instalacija super bezbolna pa i preuzimanje karata. Navigacija RADI!, sretno sam uskliknuo da bi s prvim izlaskom na cestu skuzio da je to jako 'ruzan' software. Stalno je imao nekakve 'prepade' gdje bi me na par sekundi pokazao par kilometara unatrag itd. Sucelje odvratno.
Jucer preuzmem Mireo i Trial kartu hrvatske. Jutros izadzem na cestu i ostanem fino iznenadzen. Zeljko Pervan daje glasovne instrukcije, aplikacija je stabilna nema 'glitcheva', sucelje uredno (iako bi moglo biti bolje). No sta je najvaznije sve radi. Cekam da mi dodze car mount za Legenda pa cu vjerojatno i kupiti kartu HR, uopce nemam volje traziti nelegalne verzije. Dam im tih 10$ s gustom.
Ali isto cu zadrzati navigon. Najvise iz razloga sto kada bi kupio Mireo karte okolnih zemalja u koje cesto idem (Bih, Slovenija + HR) dodzem do cifre za legalni Navigon recimo. Mireo djeluje 'jeftino', jer naravno necemo kupiti SVE karte za Europu, ali kada bi ih recimo kupio, ovo bi bila definitivno najskuplja navigacija.
Trenutno zadovoljan.. no volio bih vidjeti promjene u sustavu naplate.
Upravo sam besplatno update-ao 09.2011 mapu Hrvatske tako da je napokon proradilo
Edit
I moram reći da je karta VRLO detaljna. Selo moje malo sa 1000 stanovnika ima sve ulice sa kućnim brojevima, a ucrtana je i Miholjačka obilaznica stara nekih 2-3 mjeseca.
Bravo Mireo!
Evo i ja sam napravio update karte na 09.2011 i mogu reći da je karta stvarno odlična. Pohvale za Mireo.
Vjerovatno to negdje pise ali ne mogu da pronadjem.
Znaci planiram kupiti neke karte za mireo (bih, hr, slo i it) i vidim da imam jednu godinu dana update karti. Sta se desi nakon sto prodje ta godina dana? da li ja i dalje mogu koristiti karte koje se vise ne updateaju ili i same karte postaju nedostupne tada?
@predator
Hvala!
Mada nisam 100% siguran ali mislim da cu si napokon kupiti neku od aplikacija koje sam do sada stalno nesto podesavao i namjestao ne bi li mi proradile sto mi je na kraju dosadilo.
Sada sam ostao sa copilot-om (koji mi je sasvim Ok ali me nervira onaj problem sa pojedinacinm mapama i rutama) i Mireom koji mi se i najvise svidja ali me malo brine nedostatak opcija. Testirao sam ga sa free kartom i poprilicno sam zadovoljan i sada se razmisljam da ga kupim ali bih volio cuiti i vas savjet, da li je to dobar potez ili ne?
Ako ti se aplikacija i karta sviđaju ne vidim kako to može biti loš potez. Koliko je meni poznato sami su napravili najdetaljniju kartu hrvatske i košta 70 kn. Mislim da to stvarno nije puno.
Nego, meni se ruši kod prebacivanja u landscape na 4.0.2.
Ja sam kupio kartu Hrvatske, oko 60 kuna je bila cijena. Karta je stvarno dobra i stvarno nije skupa... odeš van, pojedeš pizzu i popiješ piće i ode 60 kuna.
da naravno, to je i jedan od razloga zbog cega sam i bacio oko na mireo. Ja u stvari vise koristim kartu BiH ali imam "ture" nekoliko puta godisnje kroz hr, slo, it a ponekad i srbiju i austriju.
Ja sam mislio pitati ali se nisam dobro izrazio, da li se u stvari mireo isplati kada se uzme u obzir da bih svakako kupio ove 4 odnosno 6 karti? Mozda je pitanje glupo i odgovor ocigledan ali stvarno nisam upoznat sa tim kako se krecu cijene jer uvijek sam ganjao ove crackirane verzije sto mi je vise dosadilo jer uvijek nesto fali ili moram 10 dana pokusavati da proradi...
Imaju u ponudi i istočnu europu (19 zemalja) za 250-tak kuna. Ima i zapadna eu koja je nešto skuplja. Takav paket se sigurno ne isplati uzeti ako ti ne treba. Možda eeu + austrija.
Nisam siguran koje točno države idu unutra. Tražio sam preko marketa, na njihovoj stranici, našao sam samo link za eeu za iphone: Eastern Europe indcludes AL, BY, BiH, BG, HR, CZ, EE, GR, HU, LV, LT, MK, MD, ME, PL, RO, RS, SK and SI.
Za weu nisam našao podatak koje države ulaze u paket. Mogli bi biti malo detaljniji u opisu proizvoda.
Btw. ja sam imao problema s kupnjom (problem s njihovim serverima). Problem je brzo bio riješen a ja sam dobio kartu bih gratis. :respect:
E sad još da nađemo način da ovu kartu BiH podjeliš s nama ... :D
imaš pravo na besplatan update samo HR karte, ne i na besplatne update-ove drugih karata. Ja sam kupio kartu Slo, i nakon tjedan, dva su izbacili novu verziju karte i nissam je mogao update-ati nego samo kupiti. pitao sam u Mireo i potvrdili su mi da nemam pravo na besplatan update te karte, samo na Hr kartu. jadno
ono sam napisao zato što je čovjek bio u zabludi, mislio je da ima pravo na update svih karata...
a inače, nedavno sam updateao Navigon.. i sve karte su updateane.. Mene nije briga čije su (njihove ili 3rd party), bitno mi je da dobijem nove karte bez da dodatno plaćam (skupo)
Ja sam kupio Mireo,ali nakon koristenja nisam bas zadovoljan..premalo opcija,pa recimo skinuo sam glas Pervana ali kroz Dubrovnik nije prozborio niti jednu rijec..koristio sam do sada copilot,cini mi se malo bolji..
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
On ne zbori uzalud, jesi siguran da si imao aktivnu rutu (navigiranje strelicama i uputama)?
Momci hvala na odgovorima, bio sam malo u frci pa se nisam stigao prije javiti.
Sto se tice ovih update, da bio sam u zabludi jer sam shvatio da je update free za sve karte. Ne mogu reci da mi je to sada presudno (mada nisam neki veliki putnik, mislim da se u roku od godinu - dvije ne moze izgraditi ili zakomplicirati toliko situacija na terenu da bi stare karte bile beskorisne...) ali mi je drago sto sam taj detalj otkrio prije kupovine...
Znam da mozda to trazim na pogresnom mjestu (ne radi se skorz o mireu ali ****** pojavili su se novi momenti heheh) ali koje bi ste mi alternative mireu predlozili ako uzmemo da su karte za nase podrucije (BiH, Hr ali i Srbija) korisne a ne da su ucrtane samo glavne ceste te da je u istom cjenovnom razredu (gore dolje nekoliko eura nije problem ali 100€ vec jeste :cthumbup:).
Ili da pojednostavimo ako bi ste me savjetovali koju navigaciju KUPITI sta bi ste rekli?
Evo i ja sam kupio kartu prije već nekoliko mjeseci i nisam uopće zadovoljan. Uvijek me vodi nekim čudnim putevima, a još se nije dogodilo da sam išao u Osijek a da me navigacija nije ubacila u bezizlaznu petlju (vodi me stalno na cestu gdje mi govori da skrenem lijevo, a obavezan smjer je desno). Sad, mislio sam da mogu updateati kartu i tako možda riješiti problem, no ne kužim kako update funkcionira. Kako napraviti update karte HR?
Ne znam gdje si se vozio, ali Osijek je u posljednjih nekoliko mjeseci dobio jako puno jednosmjernih ulica i nekoliko novih cesta. Treba vremena da se to sve ubaci kod njih u bazu. Posljednja verzija karata je 2011.12 i možeš updateati u postavkama.
Di mogu skinuti Mireo za Evo 3d? Hvala
Na Marketu tj. Google Play. To je jedina verzija koja postoji.
Skinuo sa mireo i zelim kupiti kartu hrvatske preko paypala ali kad upisem podatke, kaze da mi je placanje odbijeno. Zna mozda netko razlog?
Potrošen limit po kartici? :)
Nije ima dosta para na kartici :)
Pretpostavljam da ti prolazi ostalo plaćanje paypalom (ebay i sl)? Možeš se javiti Mireu i dogovoriti plaćanje općom uplatnicom/net bankarstvom, znam da su to radili ljudima koji ne koriste ove moderne metode.
Ja sam platio karte općom uplatnicom i nije bilo nikakvih problema. Samo im se javiš i kažeš da hoćeš tako platiti i oni ti pošalju podatke. Kasnijem im pošalješ kopiju uplatnice i oni ti šalju kod.
Evo stigao novi update. Verzija 4.6, a sa njom i karta RH 06.2012
Mireo ima akciju do 31.12.2012. Karte su snižene do 60%.
npr: Western Europe € 11.99, Eastern Europe € 9.99
http://www.mireo.hr/en/mireo-shop#top
Gdje vidiš karte za eastern Europe? Za Android?
Obrati pažnju na ovu rečenicu:
View Mireo DON'T PANIC Map/App Packages on Google Play
Kako se sad aktiviraju te karte? U opcijama nigdje ne vidim popis karata, a ni ne prikazuje ih na početnom ekranu.
Karte za Don'tPanic ne aktiviraju se. Uz kartu kupuješ i licencu koju kopiraš u mapu zajedno sa kartom. Karte za Android nalaze se na Google Play, nema ih na stranicama Mirea.
Karte sam kupio, ali nisam dobio nikakve licence. Kad tražim preko Google Playa, nema ih nigdje, vidim ih tek kad Google Play otvorim iz Mirea. Očito ću ih morati kontaktirati, ne vidim drugog načina.
Kakva je situacija s nadogradnjom karata za ove Euro pakete? Treba mi u biti samo slo i ita, ali se zbog male razlike u cijeni dvoumim da li da ih uzmem pojedinacno ili u paketu.. Slo kad uzmem solo dobijem Monolitovu kvalitetniju, a u EE paketu dolazi Tomtom, a za koju dobijem update?
Mislim da od pocetka godine tomtom karte imaju update. Najbolje kontaktiraj mireo
Ja trenutno imam hr i slo. Na hr imam pravo na update a na slo ne.
Je li za Hrvatsku je još uvijek 2012.06 zadnja karta?
Mislim da je to zadnja karta. Na stranici im pise da je posljednja karta iz 2012 bez mjeseca izdavanja?!
Uspio sam sve skinuti, ali tek nakon reinstalacije aplikacije. Cijela Europa ima oko 3 GB.
Dobio odgovor od Mirea vezano uz pitanje o updateu karata:
"Sada smo u mogučnosti nuditi besplatno ažuriranje na sve karte u ponudi uključujući i sloveniju od monolita kao i sve standalone karte (osim Grčke od geonitelligenca)."
Obzirom da je najisplativije kupiti kompletnu europu za 22eur, zanima me da li nakon kupnje paketa karata mozete birati koje karte cete downloadati, a koje ne?
Ja nisam naisao na tu opciju, kada sam kupio kartu nisam imao izbora, a u slucaju da radis recover content, ne mozes odabirati koje ce karte skidati.
Izašao je update programa i karata za hr i bih. 09.2012.
Kontaktiraj ih mailom. Trebao bi postojati update za sve verzije.