Izvorno postao
mlesic
Slažemo se bar u nečemu: Bonbon RULZ :D
Što ti nije jasno pitaj pa ti pojasnim, naravno na PM. Možda te zbunjuje to što zagovaram poštenu naplatu, transparentnu, bez skrivenih pojedinosti, naravno pad cijena uz poboljštanje kvalitete i kvantitete - priča se u svijetu da je to trend pa reko možda bi to moglo i kod nas napokon... Bonbon je poprilično popravio ponudu na našoj sceni što se tiče operatera - i cijenom i kvalitetom. Samo to ne znači da je to sada kraj i svi sretni - naprotiv, želimo (bar ja) i daljnji napredak... U tom duhu ne vidim zašto ne bi obr. jedinica bila 1sec i 1kb - uvijek! Kupac dobije što kupac plati - ništa više i ništa manje.
Kada ja nazovem nekoga i razgovor traje 15 sec, operater naplati minutu - to je pljačka. Da je operater naplatio 15 sec ništa mu ne bi više "resursa" otišlo...istina, ne bi naplatio četvrtinu minute nego cijelu - ali to se vrati jer ću ja češće zvati pa će zaraditi i više - ovako ja ne zovem, šaljem poruke, koristim i drugu mrežu (dva mobitela) jer znam da će mi masno naplatiti i još opljačkati...Bonbon je dobio takvom obr. jedinicom od mene par kuna mjesečno, ali su izgubili 50 pa i više kuna koje dam drugom operateru, a dam i za mobilni internet 50 kn...To je sve moglo ići bonbonu, ali kad oni to ne žele!
Prije bonbona sam imao mjesečne račune oko 180-220 kn, sada dajem bonbonu 40 kn/mj. Ne bi mi bio problem dati ni 80 pa ni 180 kn - jer sam opet na uštedi u odnosu na prije...Ali kad bonbon (zasada) nema odgovarajući mobilni internet, za zvati druge mreže su tu negdje ok recimo, ali svejedno mi je isplativije koristiti još jedan mobitel...iako mrzim pune džepove mobitela...