Svidja mi se ta politika biti drukciji od drugih. To je super. Zasto furati ono sto svi imaju?
nemamo mi hrpu numeracija kao ostali da bi mogli tako... mi imamo samo 0977![]()
Već neko vrijeme razmišljam da prebacim broj u bonbon, pa imam samo jedno pitanje za vas.
Muči me najviše ta obračunska jedinica od 100 KB za prijenos podataka (sad kod tele2 mi je 1 KB, velika razlika). Dakle, možete li mi malo pojasnit taj pojam obračunska jedinica? Znači li to da ako ja otvorim prvo jednu web stranicu od recimo 250 KB i onda kasnije još provjerim gmail (recimo 50ak KB), da će mi onda skinut 400 KB (300 + 100)? Ili će se zbrojit pa skinut 300 KB? Ili ovisi o vremenskom intervalu u kojem posjetim te dvije stranice? Ili se pak prekida obračun kad se iskopčam sa 3G-a?
Nekako mi je to sve lov u mutnom pa bih volio objašnjenje, hvala unaprijed![]()
Sniper, koji mobitel imaš? Pa da dobiješ što konkretnije objašnjenje.
Piše u profiluDesire HD. S tim da gasim 3G kad ga ne koristim, dakle većinu vremena mi je ugašen a kad trebam recimo provjerit mail onda ga upalim i opet ugasim kad ga prestanem koristit.
Da, vidiš...nije loše bacit oko na profil nekad.![]()
To bi značilo da gašenjem prekidaš sesiju i da se spajanje od npr. 3455kb obračunava kao 3500kb. Pod pojmom "sesija" se smatra tvoje "otvaranje" veze te njen prekid. Ako ti provjera maila traje 5 min onda ti se sesija otvori u npr 13:45 i zatvori u 13:50. U tom trenu se izvrši obračun prometa.
Da, i isto tako ako provjerim u toku dana 5 puta gmail (koji za samu provjeru uzme možda 10ak KB) ode mi pola MB, ne sviđa mi se to baš previše al dobro
Dakle, zapravo mi se onda više isplati ne prekidat, tj ne gasit taj Mobile network u postavkama nego ga držat cijelo vrijeme upaljenog? I kako se onda obračunava u tom slučaju, vjerujem da ne čeka sustav da ja ugasim 3G da bi on pozbrajao koliko sam potrošio nego to radi u nekim vremenskim intervalima?
Da, više ti se isplati ne prekidati. Zatvaranje sesije dogodilo bi se tek kad bi ti preko nekog task killera "ubio" sve aplikacije ili ako bi ugasio mobitel. Vrlo teško je reći tu konkretno i točno iz razloga što to ovisi o broju i vrsti aplikacija koje koristiš.
Ok ok, shvatio sam. Hvala na odgovorima, prebacit ću se pa ćemo vidjet kako će to funkcionirat
Ali i dalje apeliram na to da smanjite tu obračunsku jedinicu na barem 10 KB![]()
Ako aplikacija drži nonstop vezu aktivnom, bit će onda i sesija aktivna - bez obzira na brzinu veze (edge,3g ili brže)...Bar je meni tako (vjerujem da je do mobitela). Meni je non stop uključen 3G jer 2 G od T-mobile smeta DVB-T signalu televizora. Kada sam u opera mini onda je veza (sesija) aktivna određeno vrijeme, ali ako dugo ništa ne činim u operi mini nego npr samo čitam dugačak tekst onda se sesija sama prekine, valjda radi uštede baterije... Mislim da će ti takva non-stop aktivna sesija potrošiti daleko više od 100kb, jer da bi bila aktivna treba biti nekog prometa...Ali najsigurnije je praktično isprobati. Probaj 5 dana na jedna način i onda 5 dana na drugi pa vidi koliki je bio promet i koliko je skinulo kuna...i što se više isplati. A najviše se isplati aktivirati neki internet paket...jer jedna provjera maila skine 5-7kb tako da se to najviše isplati...
Što se tiče trajanja sesije i da bi sustav trebao "pobrojati" u intervalima - mislim da nije tako, prije da je kao obični internet...broji od kad se spojiš dok ne prekineš vezu.
Također podupirem prijedlog
@Sniper
Evo da iznesem svoja iskustva sa internetom na bonbonu, dakle imam ukljuceno da mi svakih sat vremena provjerama mail i koristio sam skype za dopisivanje (u kupno je skype bio upaljen 1h)! U tih 24h mi je potrosio 3Mb! Ocigledno je svako spajanje na mail x 17h donijelo potrosnju od 1700kB, a ostatk je otisao na skype i cini mi se da je prekidao sesiju svako malo jer kako bi inace u sat vremena na 10-15 chat poruka potrosio jos 1200kB!
Za usporedbu takva slicna potrosnja me je Tele2 kosta cca 500-800kB!
Pa ti vidi sto znaci obracunska jedinica od 1kB i od 100kB!![]()
@10aLEX - hvala na korisnoj informaciji, nadao sam se tako nekom konkretnom postu
Zato ja i jesam zapeo za tih 100 KB kao obračunsku jedinicu, iako je većina ljudi, čini mi se, preko toga preletjela i nije smatrala to previše važnim. Mene muči to što u nekim situacijama kad čekam neki važan mail imam upaljen push na gmailu, a bonbon tu ne definira jasno kako se ponaša u toj situaciji. Na tele2 mi je sve čisto, koliko potrošim toliko mi uzmu, dok mi se ovdje naplaćuje višerostruko nego što potrošim.
Uff, zašto sve svugdje mora imat neku kvakuBonbon, planira li se možda smanjivanje te obračunske jedinice? Znam da se ljudi ne žale na to, ali to je iz razloga što su neupućeni.. Svaka pohvala za nenaplatu uspostave poziva i obračunsku jedinicu od sekunde u paketima, mislim da bi bilo ok da isto kao što ste napravili s pozivima (bez paketa obr.jed. 60 sec, unutar paketa 1 sec) napravite i za internet pakete, van paketa obračunska jedinica 100 KB, a unutar paketa 1 KB (ili ajde, 10, nek vam bude malo
),
Za sada nije u planu smanjenje obračunske jedinice, ali vjeruj mi da će se razgovarati o tome. Ponajviše zbog postova na ovom forumu.
Svaki operater ima neke pluseve i minuse a mi smo svjesni da nam se tih 100kb stavlja pod minus. Još je minus što trenutno imamo problema s pushom maila. Znači tebi mail koji stiže na gmail može kasniti u nekim situacijama i po 10-30 minuta.
Problem je povezan sa situacijama kad korisnik koristi zero facebook. Naime, pri spajanju na ZF dolazi do "pinganja" drugih adresa i do naplate tog "pinga". Kad korisnik koristi zero facebook logično da ne želi naplatu. Uspjeli smo blokirati to pinganje ali je sad problem što zbog toga postoje problemi s push mailom.
Naravno, sve ima prednosti i mane, a vama je u mojim ocima velika prednost iskrenost..skidam kapuNadam se samo da cete i ostat takvi. Cim potrosim preostale novce na tele2 prebacujem se kod vas da isprobam, a uz to povlacim jos i par clanova obitelji. Moram priznat da me je ovaj tvoj prosli post definitivno potaknuo na to, upravo zbog tog sto si me upozorio na moguci problem i prije nego sto mi se on dogodio..tako nesto nisam i ne vjerujem da bi dozivio u ijednoj drugoj mrezi.
Samo pitanje kad si vec spomenuo to..ako ne koristim zero facebook (a ne bih koristio jer mi ne treba) onda necu imat problema s pushom maila ili je to problem neovisno o tome koristim li ja ili ne?
Sad kad si spomenuo push ... znaci stvarno je do bonbona poteskoca?
Ja sam bila jedno vrijeme koristila karticu, i nisu mi dolazili mailovi, tj push nije radio.. cak sam promjenkla rom jer sam mislila da je greska do njega :-)
Dobro da sad znam da mob nije bio kriv :-)
sniper, neovisno o tome koristiš li zero facebook ili ne. jer je blokirano "pinganje" svih bonbon korisnika. radimo na tome da se u sljedećih xy mjeseci sredi to da se pojedinačno omogući taj "ping" korisnicima koji to žele (a takav bi bio ti..) E sad, hoćemo li to riješit za 2 mjeseca ili za 6 još se stvarno ne zna. Do kraja godine bi moralo biti!
da, phoenix1409, do bonbona je, ali dobro, tebi sam dao bedževe pa se ti nemaš šta bunit![]()
![]()
![]()
Ma ja sam siguran da čuva i za tebe.
Bar će za ekipu s cafe mobila bit bedževa![]()
I ja se uskoro namjeravam malo prebaciti na "bonboncek"da vidim malo sta se tu sve nudi
Bookmarks