300 MB ne potrosim u 1 mj, a di cu to u 1 dan -.-
Kada sve zbrojis, to te kosta preko 210 kn mjesecno za kaj? Za 300 min i SMS prema bon bon mrezi -.-
A u pocetku sam siguran da nece biti tolko ljudi na bonbonu da ce se drugima to isplatit..
Printable View
Ma za sad me ovo ne zanima...zadovoljan tarifom za sve 160, skupim bodove i dobijem neki ok mob. na kraju kad preračunaš opet sve na isto...jedino možda eto nešto jeftinije tu za one kojima mob nije bitan novi neki da imaju po kunu.
Ponuda ove mreže je odlična. Ovi koji vele da je to bezveze očito ju ne trebaju.
MALI OT, koliko uopće može fejs potrošit? Jer ja osim fejsa, idem na gmail i neke forume, i nema teorije da nabijem više od 30MB mjesečno.
Uglavnom ovo je prava stvar za mog starog koji je toliko slijepo na T-mobile, mob i ne koristi a plaća sto nekih stavki 400+ kn mjesečno, i neće to promjenit i gotovo. Sad će ga se valjda moć nagovorit da uzme ovo, kad ga ostavljanje love toj firmi toliko veseli. Uglavnom nisam ni mislio da bi od firme kao što je t-mobile, moglo doć nešto jeftinije od tele2 ili tomata
nije mi jasno zasto su neki pojedinci odusevljeni ovom mrezom i cijenama, cisti dokaz da ljudima mozes prodati govno ako ga prepakiras i preimenujes.
ako nisi primijetio ovdje pricamo o mobilnoj telefoniji, a ne mobilnom internetu. razgovori i poruke su na prvom mjestu, promet je cisti dodatak.
Slazem se sa SrKi-em.
Ako nista drugo, barem se vise ne brukaju sa stranicom koja odbrojava u minus.
Napokon su je stavili "u pogon"...
I je do 2020. Kupio sam Bonbon paket iz znatiželje i lijepo na njemu piše do 2020.
http://www.gadgeterija.net/wp-conten...on-500x328.jpg
Yep, i na internetu pise.
= Citat =:
Kupi i aktiviraj bonbon broj i do 2020. pričaj for free sa svim bonbon korisnicima. Čeka te desetljeće druženja uz 1000 minuta razgovora više svaki mjesec!
Sad bas cekam da mi odgovore ovi iz bonbon-a u vezi te 7 kn tarife..
Nesto mi je tu sumnjivo..
dali se može birati broj ? ili dobiješ broj koji dobiješ ?
ako da, kako se može odabrati
hvala :D
mene je potrefilo 097 797 xxxx
Ja sam se baš ponadao da će bit neki super brojevi na početku... Mislim, nije ovaj moj loš, ali ono...
prvo mi je došao sms:
10 min kasnije u sms-u ti dođe broj (iako sam ja odmah po uključivanju moba zvrcnuo ovaj svoj drugi, pa sam znao broj i prije no što su mi ga oni javili).= Citat =:
Vidi se da volis probati nove stvari u zivotu, svaka cast! Dobrodosao u bonbon - kad god nas zatrebas potrazi nas na www.bonbon.com.hr Tvoj broj saljemo uskoro
Uglavnom, onaj čipić na bonbon sim kartici mi se čini nešto manji nego onaj na mojoj simpi (jest da moja kartica ima 7 godina, ali svejedno:P) Prvo paljenje je nešto duže traje, pin-a nema, ali valjda se prijavljuje na mrežu/registrira...
p.s. prema cijenama Simpe, Bonbon je superpovoljan, jedino što mi ne paše je nedostatak mjesečnih internet paketa tipa w'n'w.
pitam se na koga ćeš ih ti potrošit s obzirom da u HR vjerojatno sad ima 1000 korisnika bonbona od kojih će 970 bacit broj u smeće kad ga potroše. Pitam se gdje bi tele2 danas bio da je ponudio takvu taktiku džabe unutar mreže, a u mreži nigdje nikoga. A vidi sad, koji dio kolača grizu.
Da ali minute i poruke idu na bonbon sto znaci da nista od toga zapravo, odnosno totalno ograniceno koristenje...
Uzeo sam bonbon samo za situaciju kada mi izričito zatreba tih 300 MB prometa za tethering, p0rn i sl. dok sam vani. U tom slučaju je 7 kn isplativo dati. S početnih 20 kn mogu dvaput aktivirati tu uslugu. Ako ne kupujem bonove, kartica vrijedi do kraja godine. T-Mobile signal. Pff, zašto ne probati.
Za sve ostalo imam Telce.
mozda se ne isplati zbog razgovora,ali generalno ponuda je ok
hmmmm...ali 300MB *30 dana = 9000MB...skoro 9Gb prometa za 210 kn...i to u prepaidu
jos 4gb doslo bi + 400kn
vip ima nesto povoljniji paket 12 gb u pretplati za 200kn...znaci u pretplati
definitivno najbolja ponuda na trzistu
kod teleta 5gb na pretplati dodje 175 kn+radijska frekvencija
iako zbog bonbona necu ostaviti svoje tele, jedan brojcek ce sigurno doci zbog laptopa....
a i jos jedan curi na poklon pa da mi orica 2000 minuta mjesecno preko telefona....valda ce ju to umoriti,pa navecer kada se vidimo bude tisina :P
@superior
Shvati da se t-mobile nabacuje brojkama jer zna da 300sms/300min/300Mb ne mozes potrositi za jedan dan! (300 min. je 5h telefoniranja, ovako izgleda konkretnije)
I ovako ti sms-ovi i minute su im bez troska jer je unutar mreze!
Isto tako su mogli staviti 10000 min/10000 sms dnevno a ljudi bi "slinili" vidi sto oni daju za 7kn!!! :(
@raky_b
Stvarno im je internet najjeftiniji trenutno ali ti ne vidis caku, da dnevno moras potrositi 300Mb. Recimo da hoces skinuti neki film od 700Mb (tri dana skidanja) ili jedan dan samo sufras i neces potrositi 300Mb, drugi dan nisi kod kuce i propadne ti 300Mb,...
Tih 9Gb moras uzeti zbog toga uvijetno!
pa realno ne mozes potrositi,pogotovo sms i minute....
megabajti zacas odu...i preko smartphonea se da to potrositi...a da ne pricamo o laptopu.
znaci to im je cist propust koji se da iskoristiti...kome je neophodno da ima bezicni net na ovaj nacin,naravno
stoji to da je velika vjerovatnost da ce 300mb jedan dan biti mal,drugi dan previse....ali kome treba.....
Što je s onim forumom i chatom kojeg spominju na stranici?
I jel imaju neki mail za podršku?
@superior ...ma ok je,ako imas potrebu za 2 broja....znaci zaljubljeni par npr....
ali nikakva korist meni kao pojedincu,koji eto zelim ustediti na pozivima...a 99% imenika mi je 091,2,5,8... ok,da su mi svi na bonbonima :bigjump::bigjump:...ali ovako...to je losije od tomatove ponude, teletovog smajlija kao i knock-outa,a meni osobno (jos uvijek pretplatnik,a gotovo svi koje zovem su mi na teletu) puno losije i od superfrend tarife
naravno da treba, taman ti je 150mb sto dobijes u smajli tarifi. i to ne kod 99% nego kod 99,99% korisnika.
a da ne pricam o svim ostalim prednostima smajlija, pocevsi od 2000 poruka mjesecno, poziva kojem je obracunska jedinica 15 sekundi i isto nema naknade za uspostavu poziva.
kad se vec zapeo za pricati o mobilnom pristupu internetu, ima dio foruma za to, pa se slobodno prebaci tamo.
kakvih crnih 10 minuta? pa nema sanse da niti blizu toga ostvaris kad je obracunska jedinica 60 sekunid i za prvi i drugu minutu.
jel ti mozda palo na pamet da mozda jedan dan hocu pricati sat vremena s nekim, a drugi dragi dan obaviti 5 poziva po 10-20 sekundi? to na bonbonu ne mogu niti priblizno, nego se svaki dan trebam ogranicavati i kalkulirati koliko sam cega potrosio i koliko mogu jos pricati. i onda na kraju sve to platim 210kn.
ne, nego ta tarifa nije za veliku vecinu ljudi. ali ce je popusiti zbog marketinga. uvijek je pravilo kad nemas konkurentan proizvod i ne bas dobar imidz da mu samo promijenis ime i prepakiras ga, i tom se taktikom posluzio t-mobile. proizvod je i dalje obicno smece, koje je dodatno zakomplicirano s tim dnevnim nadoplatama, ali vecina ljudi su ovce i kupit ce to. makar im je recimo tele2 puno isplativiji.
Ovo je najobičnije podcjenjivanje ljudi i njihova novca. Pobijedit će onaj koji ponudi bolju uslugu za manje novca. Vrlo jednostavno. Meni ionako svejedno. Nažalost nisam se našao da mi bilo koja tarifa od Tele2 odgovara. Jedno vrijeme prije nekoliko godina čak sam i koristio njihov prepaid i to je bilo užas počevši od korisničke podrške pa do web shopa.
Slatki BONBON web problemi
Najzagriženiji korisnici, željni informacija o novom virtualnom mobilnom operateru bonbon mogli su ostati razočarani radi njihovog weba. Mobil.hr je pratio pokretanje bonbon weba točno u ponoć te ostao razočaran zbog nekih stvari. Dojmovi slijede u nastavku.
Umjesto da novi web krene točno u ponoć, prvih 10-15 minuta nakon ponoći prikazivale su se neke čudne brojke kao na slici lijevo. Nakon toga je pokrenut www.bonbon.com.hr, ali nije bilo linkova. Tek oko 0:25 pojavila su se 4 linka na dnu stranice.
Cijeli tekst:
http://www.mobil.hr/novosti/operater...-problemi-3750
Inače, bonbon SIM kartica nema PIN. Nije ga moguće uključiti.
dali netko zna kako aktivirati npr data paket, sto treba poslati i na koji broj
Sent from my iPhone using Tapatalk
E pa ta dnevna opcija kako ju aktivirati jer dobio sam sim pa da to iskoristim
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pošalji hocu na 097. Za deaktivaciju posalji necu na isti broj.
Nije mi nesto ova nova mreza, iskreno ocekivao sam nesto 'drugacije' ni sam neznam vise sta ali nesto drugacije. I dalje mi je puno draza Smiley tarifa i Tele2, iako koristim sva tri operatera 'prinudno' u dogledno vrijeme cu se za trajno fokusirat na Tele2 osim ako se nesto drasticno nepromjeni kod drugih operatera ali sumnjam.
Na ovo "razbacivanje" sa MB-ima je Tele ljepo odgovorio, 1 MB= 5 lipa!.
A kaj se tice cjelokupnog bonbon-a, recimo da sam razocaran.
Onaj njihov mocni "support" im ne valja nista.
Na twitteru su neke nadobudne klince postavili koji nemogu konkretno na jedno pitanje odgovorit, ili ako ti se udostoje odg onda ti kazu "Vidit ces" -.-
A prek FB-a tek pogotovo nisam pokusavao..
A cijene su im solidne, ima tu prednosti, ali ima i mana. Mislim, bezveze mi je 10min po danu prema drugim mrezama.
To mi je nista, u proslom mjesecu na vipu sam preko 7h telefonirao...
1000 minuta mjesečno prema drugom bonbon broju mi se čini izuzetno povoljno, s obzirom da je aktivacija samo nadoplata od 40 kuna mjesečno. ne naplaćuje se ni uspostava, a tih 40 kuna možeš opet potrošiti na neke od dnevnih tarifa. po meni, možda još najbolja solucija ako sa jednom osobom komuniciraš puno. bila to djevojka, dečko ili bilo tko drugi.
recimo ovako. uzmem preko neta 5 brojeva. nas 5 ukučana. to je 200 kuna mjesečno nadoplate. razgovaramo svi sa svima cijeli mjesec potpuno besplatno. i imamo još 200 kuna na raspolaganju potrošiti na dnevne opcije ili obično trošenje prema drugim mrežama.
neka me netko razuvjeri, ali ovo je uistinu jako dobra ponuda.
priupitao sam ih nešto, pa evo odgovor da podjelim i sa vama svima:
prijenos broja početkom sljedeće godine, a pretplatničkie tarife za sada nisu u planu :)= Citat =:
hoćete li uskoro ponuditi prijenos broja (otprilike, u kojem periodu) i da li planirate uskoro (okvirni period) dodati pretplatničke tarife?
oprosti,ali ovo mi je promaklo 1 MB= 5 lipa GDIJE???
u kojoj tarifi ili uz koju opciju?
ja to ne vidim na tele2 stranicama ,iako ako me sjecanje sluzi u knock out surf pretplatnickoj tarifi je bila ta cijena.
ali toga vise nema u ponudi.
znaci 1mb je 1 kn,ako nisu nesto novo uveli.
GoGs,upravo za to sto si naveo je dobar,tj perfektan bonbon...za uzak krug ljudi koji se najcesce zovu medjusobno.
nego nisam vidjeo (nisam ni trazio kod njih) koliko traje vrijeme u kojem se mogu primati pozivi i sms nakon isteka valjanosti bona, a do trajnog gubitka broja (grace period,koji je kod tele2 180 dana)?
EDIT:pronasao sam gdije tele2 nudi 1mb za 5lipa,ali se to odnosi na internet putem sticka,a ne voise
Ma meni je najdraža stara tele2 prepaid tarifa koju imam...1000 min unutar tele2 svaki mjesec a prema ostalim mrežama 69 lipa/min. I fora što nemoraš svaki mjesec ništa nadoplatiti nego koliko imaš imaš na računu pa dok kroz mjesece se ne potroši....
Ta tarifa više nije u mogućnosti se aktivirati pa čuvam taj broj :P A bonbon ajd ok ali neću zbog njega sad ovaj tele2 gasiti a treći ne trebam...
Jel bi netko mogao staviti postavke za MMS, GPRS i Internet !!
HVALA
treba mi za ručni unos, zato sam i pitao, jer mi je došla poruka da aparat nije podržan
Tih 1 MB = 0.05 kn vrijedi samo za data pakete (modemi) i ne možeš ih koristiti uz voice usluge pa ih i ne možemo uspoređivati s nekom all-round uslugum.
kako si dosao do 4500 kn? valjda 450,jer 0,05kn x 1000mb je 50kn x 9=450kn.
ali,kao sto si rekao....da,jeftinije je.
mada 9gb mozes potrositi i u danu ako zelis,a na bonbonu bi to skupo platio,zapravo svaki MB breko tog dnevnog limita korisnika moze skupo kostati... eto tu je prednost teleta jer nema dnevnog,ni mjesecnog ogranicenja.
ali opet,bitna je razlika sto bonbon ima i voice,tele2 nema(ako pricamo tom najpovoljnijem internetu)
to su 2 razlicite usluge...druga je stvar sto sim karticu mozemo "zlouporabiti"
u utorak idem na nekakav sastanak kod njih, naravno, ne svojom voljom nego voljom poslodavca...
tako da možda dobijem neke nove informacije...
ali uglavnom, misle prodavati bonove svugdje, ne znam koja im korist od prodavanja po klubovima, ali ajde, oni valjda znaju...
javim sve u utorak kako je prošlo...
Da li je moguće da komuniciraju sa korisnicima samo preko Facebook-a i Twitter-a?:wall:
Na sajtu nema ništa,niti kontakt formular niti broj.
Malo je bezveze da komuniciraju preko fejsa i twiter-a.
Pa kad kupiš karticu onda vjerojatno imaš brojeve službi, a i na materijalu uz nju možda piše.
Telefonski možeš komunicirat samo ako si na mreži njihovoj.
Bezobzira,mislim da je ovo glupo,jer nijedna mreža tako ne radi.
broj sluzbe za korisnike je:
097 0 266266
097 0 BONBON
Ova trenutna web stranica Bonbona je tiha jeza...
Nista nema na njoj, kao da zele zbunjivati ili (jos gore) otjerati potencijalne korisnike...
Web stranica je prestrašna, a cjenike su ubacili svugdje... I kod kupnje paketa i kod kupnje bonova. Valjda su se prepali zato jer su im neki zaprijetili da će ih tužit zbog neobjavljivanja tih podataka...bla bla bla
Prekomični su...
ja ću im dati priliku samo zbog perspektive jer leže na dobro potkovanoj infrastrukturi...
@GoGs
Pa i Tomato ima dobru podlogu (kad znas da je na VIPovoj infrastrukturi) i mislim da ne bi ni prezivio da VIP nije iza njega! :D
Evo ja baš mislim kupiti masovno te brojeve...mami, tati, bratu, curi.... :D čini mi se daleko povoljnije od ovih ostalih naših ponosa i dika!
a što se tiče interneta i ostalog za 210 kuna. Ti za 210 kuna dobiješ 9GB prometa i praktički neograničeno smsanje i telefoniranje...meni tele 2 carnet mobilni internet dođe mjesečno 3gb 135 kuna, a na telefon potrošim sigurno više od 75 kuna...tako da se ovo za 210kn cijeli paket debelo isplati ako želite imati "sve u džepu"
@Red Dwarf
Pa cijelo vrijeme ovdje na formum i tvrdimo da je bonbon za specificne korisnike:
1) oni koji trebaju medjusobno puno komunicirati
2) oni koji trebaju internet, sa velikom manom po meni sto ti moras dnevno potrositi 300Mb, a siguran sam da ces neka trebati 700Mb (za neki divx) a nekih dana neces trebati ni 100Mb
A i opet ako tebi nije problem dati 210kn za to plus 135kn za internet i onda jos 75kn na drugi mobitel, ukupno 420kn, samo naprijed! :D
Ja vjerujem da bi se Red Dwarf odrekao Tele2 Carneta i telefona, pa bi ga ispalo samo 210. Ali opet, koliko me matematika služi i sada troši 210 kn... :P
Za sad ću pustit Simpu kao glavni broj isključivo radi w'n'w-a, jer za 20 kn dobijem mjesečni paket od 300 MB koji su mi više nego solidni i čak ih ne potrošim sve.
Kupit ću mojima i curi Bonbon pakete, pa ćemo se uz mjesečnu nadoplatu od 40 kn čut besplatno do 2020... Ova dnevna opcija mi nije za sad toliko atraktivna, ali tko zna... Samo da "izmisle" i kakvu mjesečnu internet opciju još! :D
Sigurno hoce, nakon kojih mjesec-dva, kad im krene ;)
Kak ne kuzite da ne postoji kod operatera nesto "besplatno". Oni ce to dobit na ovaj ili onaj nacin. Njima je to sasvim sve jedno.
OK, mreža je tu, up&runnin', podforum imamo, dakle debate i diskusije idu u zasebne teme, nema smisla trpati sve u ovu temu.