Ne znam za tu aplikaciju ali spominješ particioniranje. Iz toga zaključujem da moraš napraviti ext particiju a to je onda slično app2ext ili kako već tko to nazove. Tamo se također linka dio sd kartice (ext particija) da glumi internu memoriju.
Printable View
Ne znam za tu aplikaciju ali spominješ particioniranje. Iz toga zaključujem da moraš napraviti ext particiju a to je onda slično app2ext ili kako već tko to nazove. Tamo se također linka dio sd kartice (ext particija) da glumi internu memoriju.
Link2SD je vec prastara fora i radi apsolutno isto sto i app2sd, a2sd+ i slicni, samo sto ima lijepo sareno sucelje preko kojeg mozes birati koje aplikacije hoces idu na SD a koje ostaju na internoj.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919326
WifiKill - disable internet for network hoggers
ps. molim te ugasi u Tapatalku "Sent from...."
trebalo bi mi naziv nekog programa koji bi mi zakljucavo ulaz u poruke ili slike npr
hvala
App Lock
App Lock - App Protector
No u samom GO SMSu možeš to napravit, također i u QuicPicu
pozdrav. napokon mi je stigao SII (android ver 2.3.3.).
namjestim meil account (POP3) preko Email default aplikacije (iskreno jos ne kuzim koja je razlika izmedu toga i Gmail default aplikacije) i ponekad kad skine meilove odjednom nestanu. ne odu u trash ili negdje drugdje, nego jednostavno nestanu. vidio sam na netu da dosta ljudi ima problema stime, ali nisam uspio naci rjesenje.
samo da napomenem da se ne radi o "leave the message on server" ili nesto slicno jer je ovo meil account napravljen specificno samo za mob. na njega forwardam sve ostale meilove.
jel ima neka slicna aplikacija za meil koja podrzava google meil (POP3) ili se jednostavno trebam bacit na noviji FW jer je ovaj bugovit :-(. mislio sam ostat na defaultu tjedan/dva dok se ne naviknem na adnroid, a onda rootat i upucat galnet ili cyanogen.
hvala.
Koristi gmail aplikaciju, vjerojatno je bolja i odmah ti radi push.
Da stvano, kad vec radis sa gmailom, odakle uopce ideja komplicirati sa generickom Email aplijacijom i (danas vec prilicno zastarjelim) POP3 protokolom kad ako nista drugo postoji moderniji i puno bolji IMAP? A pogotovo kad postoji i sluzbena Gmail aplikacija koja je upravo zato i napravljena.
(Ne vidis razliku? Pogledaj bolje.)
Rasprava o KIES-u i opcenito o azuriranju OS-a je ovdje off-topic.
IMAP mi se ne svida kako funkcionira i njegova usporenost. ja sam old school i zelim meilove primit na pop3 nacin. netreba mi syncanje sa servorom i sta ti ja znam, to su za mene samo komplikacije.
kompletna prica ide ovako. imam 2 gmail accounta koji mi dolaze na komp/laptop. bilo je prebolno to nastelat da dolazi i na iphone kako spada pa sam odlucio napravit dodatni gmail account koji je upucan u iphone (sada u SII) sa pop3 i sa one 2 adrese forwardam na taj account u mobu. tako mi je najednostavnije jer zelim da mi meilovi dolaze i na komp. radi se o ogromnim kolicinama meilova i zato mi to treba na taj nacin.
dakle iz tvog komentara zakljucujem da Gmail aplikacija nema mogucnost POP-a vec samo IMAP?
poz
To da si old school, to sam vec shvatio po tome sto se po svaku cijenu zelis drzati prastarog POP3. :whistle:
Sluzbena Gmail aplikacija nema veze ni sa POP3 ni sa IMAP vec radi na svoj vlastiti nacin (push, sync i slicno), te je po meni najbolji nacin povezivanja kad se radi s gmail accountom.
Ne znam, osobno ne koristim mail na mobitelu osobito cesto, no sigurno ima razloga zasto su isli raditi bas posebnu aplikaciju za to...
No ako bas inzistiras na tom POP3, probaj K9 Mail. Osobno ga nisam nikad probao no vecinom ga hvale.
OMG, IMAP je kompliciran a ovo tvoje nije?
FYI, mailovi dolaze paralelno na komp i na mobitel. Kad obrišeš, pošalješ, arhiviraš... vidljivo je na svim uređajima. Gmail aplikacija omogućava više accounta i prilično detaljno podešavanje što će se sinkronizirati, notifikacije za svaki account, mail grupu... I još si staviš power widget kojem po potrebi pališ/gasiš sinkronizaciju da ne dolaze mailovi bez veze na mobitel dok sjediš za računalom.
dali koristite antiviruse na mobitelima sa android platformom, i koje? hvala
A cemu bi to sluzilo? :jehon:
Ukratko - ne, ne koristimo. Nema ni smisla ni potrebe.
Dobrodosao iz windows svijeta, ovdje je sve drugacije. :whistle:
Nije da baš nema smisla, samo je pitanje odakle skidaš aplikacije. S marketa su jako male šanse da ćeš nešto pobrati osim ako ne skidaš 'njavu. A upitno je i koliku štetu mogu napraviti.
http://twitpic.com/7c2ebj
Ne koristim antiviruse, ali imam Lookout koji eto slučajno ima i taj neki spyware detektor...
O itekakvu štetu mogu napraviti ako se napiše baš pravi virus. Poslati kompletan phone book, mailove i kalendar, poslati SMS/MMS svima iz phone booka ili ih nazvati, nazvati neki broj u inozemstvu i nabiti ogroman račun, kupiti gomilu aplikacija na marketu, pratiti GPS-om korisnika... To su samo neki od primjera koji mi padaju na pamet. Sjeća se netko dialera u doba modema? Čudi me što se još nije pojavio takav virus.
Antivirus nisam koristio do prije mjesec, dva. Ne znam koliko je istina ili ne, ali ne zelim riskirati da mi neka aplikacija pocne slati poruke, zvati... Koristim NetQin Security, odlicna aplikacija. Provjerava aplikacije, mail, pozive...
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Trebam pomoc...
Dal ima koja aplikacija slicna ovoj "punch bag buddy", ova je na iOS-u.
Post je obrisan ali nisam ja.
Da, slazem se da na svakoj platformi uvijek postoje maliciozne aplikacije, no tome bi na Androidu trebala sluziti potvrda davanja prava prilikom instalacije. Vise od toga sumnjam da moze i bilo koji a/v napraviti (pogotovo na nerootanom telefonu) bez da bjesomucno prati tijek izvrsavanja svake pojedine aplikacije te time znatno uspori i zagusi cijeli sustav. A ako instaliravas raznorazne cudne aplikacije iz svakojakih neprovjerenih izvora, sam si si kriv.
Ovo doduse ne pricam iz iskustva jer nisam nikad imao nikakav a/v ni nista slicno, niti imao zelju ni potrebu za time. Moja filozofija je da je na Androidu common sense korisnika najbolji a/v, i to me dosad odlicno sluzilo.
Mozete li reci neke igrice koje se mogu igrati preko bluetooth-a. Znaci frend na svom droidu, ja na svom. Ili jos bolje, da nas vise moze igrati :-)
Sent from my LG-P920 using Tapatalk
Evo nesto zanimljivo
Kupio sam kameru za auto(za parkiranje u nazad),ali nemam neki monitor na kome cu da gledam sta se desava iza mene,pa da li je moguce tu kameru skopcati na xperiux10(ima tv out) preko nekog prikljucka ?
A evo i slika kamere sa kablovima koje imam:
http://www.hottestdealever.com/prod_.../HDE-N92-Z.jpg
Koristim trenutno Dropsync za sinkronizaiju sa dropbox-om i ok je, koristim na ručno...Zanima me jel postoji kakva aplikacija (ili nekako da dropsync podesim) da mi jednosmjerno sinkronizira DCIM folder tj. slike - samo da ih šalje na dropbox i ništa više. Nove slike ako imaju lijepo pošalje i gotovo. Ne želim DCIM staviti da je sinkroniziran kao ostali folderi pa onda ako pobrišem na kompu (slučajno) ili se dropbox poblesavi pa obriše štogod u DCIM-u...
Imam i sugarsync account ali sam ga maknuo jer ljudi vele da stalno uploada iste fajlove iako nije bilo promjene...a osim toga, dropbox-dropsync kombinacija mi radi odlično. Jedino sam eto nepovjerljiv prepustiti brisanje dropboxu-dropsyncu kad su u pitanju bitnije stvari...
Ljudi pozdrav trebam pomoc.
Naime mislim da sam konacno ostavil Symbian i WM (novi mi se nije dopal itak ,kak i novi Symbian mobovi).
Trebam za moj Htc Desire Hd program koji mi kaze kod poziva ime pozivatelja (iskljucivo iz imenika) (kao na Nokiji) i ako ima kakav program da mi se glasi dok je baterija napunjena kao na Symbianu (greencharging).
Sad bude vjerojatno filozofiranja, no to mnolim ostavite za sebe ako mi ne mozete pomoci.
Hvala.
Full Battery Alarm, ima i pro verzija
Što se tiče poziva ako sam dobro shvatio želiš da mob izgovori ime pozivatelja?
Announcify
NameBuzz: Caller ID+
pozz
trebao bi mi kalkulator za fiziku nesto tipa ovog
https://market.android.com/details?i...=search_result
ali nigdje nemogu nac full version besplatno moze pomoc.
hvala :D
Mislim da postoji tv-in koji se ubaci u onaj 3.5mm utor,da li bi moglo onda tako? evo jos jedna slicia
http://www.radioddity.com/ebay/sains...7-1001/033.jpg
Dje pise ovo tv-out(na slici),taj kabal ide u monitor neki(probavo sam na tv i moze u onaj zuti utor),ja sad treba da nadjem taj prikljucak 3.5mm koji ide u mob,a u prikljucak tv-out ..
Mobitel ima TV-out, tj. šalje signal s moba na vanjski display, a ne TV-in i to neće raditi tako kako misliš. Nemoj bezveze baciti lovu osim ako nemaš 2-DIN HU ili neki drugi display s video ulazom.
hvala ti na odgovoru,bas steta :( .. Upavu si ,sad kontam da na njema ne mozes slati vanjski signal,nego sa njega na nesto ..
A sta preporucujes,kakv displej za tu kameru da kupim ili da nesto inprovizujem?
Preseli se u odgovarajući podforum, nećemo ovdje o tome.
Updejtan prvi post. Dodane stranice i aplikacija.
pozdrav. moze mala pomoc. stavio sam 3cxPhone na SII i uspijem se spojit na server (12voip i freevoipdiscount) kad sam preko 3G, ali preko kucnog Wi-Fija nikako. pretpostavljam da se radi o nekoj opciji koju treba okacit u aplikaciji, ali ne uspijevam skuzit. mob je na static IP namjesten i probao sam u routeru ga bacit u demilitary mode i nije pomoglo.
probao sam namjestit sve kao ovdje, nije pomoglo:
http://www.3cx.com/forums/3cxphone-f...oip-18693.html
hvala.
Pozdrav ekipi.
Dali ima tko iskustvo ili ideju i dali je uopce moguce koristiti navigaciju od HTC Locations (besplatno isl).
Pretrazil sam sve i svakaj ali ili linkovi u nikaj ili kupi.
Iskreno jos jedna navigacija mi nije niti potrebna ali eto radoznalost kad ju vec imam instaliranu na HD Desire a i cini mi se da su karte dobre koje sam skinul.
Ako je vec bila ova tema nisam ju videl.
Dobila sam snimku u mp4 formatu i ne mogu je pogledati , ima li kakva dobra aplikacija za konvertiranje ili nešto da mogu odgledati te video klipove na mobu?
Hvala, pogledao ali nisi bas detaljno napisao sta si uradio pa si osposobio 2.x market. Ja sam izbrisao market updater i instalirao neki stariji market, no, novi se opet vrati. Recimo nakon restarta telefona.
Novi market je na mom telefonu gotovo beskoristan. Rusi se non stop i na 2.3.5 i na 2.3.7 romu pa mi je zato mnogo bitno da gaosposobim. Samo da radi.
Instaliro sam assassin's creed apk file,pa sam u so u igricu i skono sd file (cca.180mb) Udjem u igricu,kliknem play,kad krene igra bude mi sve crno,vide se obrisi palimi(one su zelene sve ostlo je crno) ima zvuk i tekst .. Sta da se radi ljudi?
Evo ako neko zna neku dobru aplikaciju koja prati vremensku prognozu, a da je Hrvatska što bolje pokrivena, nek preporuči.
Hvala!
Dali ima koji program "speech to text" a da radi prepoznavanje hrvatskog jezika?
imam program vibrate call. program kojim namjestimo da nam mobitel zavibrira nakon uspostave poziva, ali meni taj program nikako ne funkcionira pa me zanima zna li netko u čemu je problem ili kakav drugi program za takvu namjenu?
Molio bih vas za pomoc..imam preko 1900 poruka od meni drage osobe na telefonu i zbog toga mi je telefon poceo blokat.pokusavam naci neki program da skinem te poruke na komp ali nemrem naci..jel zna ko za neki,molio bih vas za link..
Koristim Htc Wildfire..
Probaj go sms...
Kucaj sms backup u Market...
možeš i pomoću MyPhoneExplorera...
Neletio sam na popust na android marketu. Dosta popularnih aplikacija po 0.10 $. Kupio sam par komada. Funkcionira :)
http://www.androidcentral.com/slew-p...android-market
Ima tko na umu aplikaciju koja omogućava korištenje aplikacija poput vibera/whatsappa preko PC-a? Konkretno unos teksta i sl., lakše je s tipkovnice ;)
Znam da postoji remotesms, ali ne nalazim ništa za whatsapp.
Airdroid ne omogućava korištenje aplikacije instalirane na telefonu na PCu...
Nisam se mnogo igrao s tim, sjećam se da je radilo preko usb-a. Doduše trzavo, ali radi.
http://code.google.com/p/androidscreencast/
Postoi li kakva aplikacija koja prenosi sliku sa moba na komp,probo sam TeamViewer al on salje sa kompa na mob,ne moze obratno ..
I da li Xperia X10 ima tv izlaz,mislim da nema,al da provjerim sa vama ..
Danas je 5 novih aplikacija na popustu. Awsm :)
https://market.android.com/details?i...NzY1ODU0NjIiXQ..
@ce3hel- jel ti javi nešto? Probaj rebootat mob pa onda. Znaš da market uvijek zahebava
Uzeo ih nekoliko.
Danas na akciji:
Reckless Racing
Christmas HD
AirSync by doubleTwist
Flick Golf!
Beautiful Widgets
Read It Later Pro
Fruit Ninja
Star Chart
NFL Rivals
Bedtime Battle
Jučer:
Great Little War Game
SketchBook Mobile
Paper Camera
Sound Hound
Asphalt 6
Fieldrunners HD
SwiftKey
Minecraft
Endomondo Sports Tracker Pro
Color and Draw for Kids
napravio sam backup preko stock aplikacije na gingeru i ubacio custom rom na kojem je ta aplikacija izbačena iz sistema, sad me zanima kako da restoram taj backup preko neke druge aplikacije i zanima me preko koje
@tadeii: svaka aplikacija ima svoj način exporta/importa podataka s kartice. Da si za export koristio bilo koju s Marketa sada ne bi imao problema, ali mislim da ovaj backup nećeš tako lako vratiti.
Imaš li još uvijek nandroid starog gingera?
Jel ima netko aplikaciju Vignette full verziju?
Hvala
Trebao bih aplikaciju USSD Checker http://tinyurl.com/br9aykq Imao sam je instaliranu, ali zaboravio sam odraditi backup te aplikacije, a android market kaze da moj uredjaj nije kompatibilan. Ako bi netko mogao upload na neki server bio bih jako zahvalan.
Tvoj mob nema tv-out, ali možda se nešto može napraviti preko MHL-a, proguglaj.
A odgovor na drugo pitanje je u postu 1856. Nisam čuo da postoji neko elegantnije rješenje...
e drugari ako netko zna koju aplikaciju bi se dalo skiniti za samsung galaxy Ace da mogu napraviti sva custom zvona? i smsm i alarm itd.?
setCPU - samo za overclockane mobitele ili moze i na non-OC??
Zna neko zašto Agenda Widget nepodržava SGS 2?
Jel postoji kakav alternativni widget, da mi pokazuje rođendane Fejs prijatelja.
Ima li netko apk file od NBA aplikacije? Aplikacije je free međutim ne mogu ju skinuti ni kada fejkam tmobile ili sprint USA :-/
Zato što je uopće nemogu naći na Marketu.
Kada odem preko kompa na Market, i ako odaberem da prikazuje aplikacije za sve mobitele (još uvjek mi prikazuje SGS, Desire i Legend, neznam kako to maknut) pokazuje mi normalno Agendu za instalirat, a kada odaberem samo aplikacije za SGS2 nema Agende nigdje.
Potražiš alternativne izvore onda na stranicama iz prvog posta: Agenda Widget Plus 1.6.17
Za brisanje mobitela s računa na marketu na kompu odeš u My Market account(kotačić ikona u desnom kutu pokraj maila)-settings i briši i dodavaj
Sad idem malo u offtopic al nemogu uklonit uređaje s Android web Marketa.
Mogu samo sakriti uređaje, tj. uređaj, više od jednog nemogu sakriti. Ovako to izgleda:
http://img59.imageshack.us/img59/2474/67071132.th.jpg
Edit-hidden in menus
= Citat =:
This will remove the option to send apps to that phone, and will remove apps that were downloaded to that phone from showing up.
Koristi netko od vas viber i poweramp player? Jeste primjetili distorzije kod sviranja muzike kada saljete poruke preko vibera? Kao da u trenutku slanja mob zasteka i zvuk se zblesira. Naravno, koliko god opteretio mob drugim radnjama to se ne dogadja. Moze netko ovo provjerit jer sam htio kupiti aplikaciju?
Na Google music playeru to nisam primjetio, a koristim ga malo duze. Posto mi je dosta spor, evo stavio PowerAmp i odmah naletim na ovo. Jos pokusavam skuziti kako to rijesit
Nisam još vidio da Viber na nekom mobitelu radi kako treba, svuda neki bugovi, štekanja itd. tako da je vjerojatno do njega. Kod mene na SGS-u i MIUI ROM-u također šteka, ne dozvoljava mobitelu da ode u sleep, stalno drži WLAN konekciju i pojede mi ohoho RAM-a.
Haha, ista stvar i sa PlayerPro. Crko u bolovima :)
Edit: ha! Sredio sam ga voda ga odnijela. U plejeru povecajte buffer, a u slucaju PowerAmpa podignite audio priority na +1. Leti! :D
Sve vam to vjerujem jer taj Viber je još u nekakvoj beti da se mene pita... Eto iz prve ruke mogu reći da meni nije radio nikakve veće probleme, pogotovo po trajanju baterije jer bi ga već maknuo. Isprobano i još uvijek se koristi na Desireu, LG P350 i SE X8. Ova zadnja dva su slabi Androidi.
A da ima sitnih bugova, naravno da ima.
Kakav je to overclockan rom?
Ovisi o kernelu kako je xlr rekao već
ps. bilo bi korisno da proučiš što znači pojam "overclockan" da ga možeš pravilno koristit
Kyrillos OC ROM jest overclockirani ROM jer u sebi već sadrži OC kernel (fugumod).
Uspio sam ju skinuti nakon što sam preko Market Enablera stavio na njemački Tmobile. Ni tada mi ju nije prikazivao nakon searcha na Marketu nego sam morao googlat aplikaciju i onda preko toga ući u Market i tek tako sam uspio skinuti.
Iako mi uopće nije jasno kako s američkim Tmobileom nije išlo, a s njemačkim je, budući da je ta aplikacija većinom napravljena za Amere.
Eto ako nekom zatreba, iako nisam primjetio baš previše okorjelih košarkaša ovdje :D
Jel zna netko kako osposobiti Pandora aplikaciju na mobitelu?
Svi spominju neke VPN servere u Americi, al se ja ne kuzim bas najbolje u to..
Trebam neku aplikaciju za sonic da mi mob vibrira kad se uspostavi poziv, callvibrate ne radi....
Rade li kome pozivi/videopozivi iz Google Talka? Imam Desire HD koji nema prednju kameru, međutim mislio sam da ću moći koristiti barem audio pozive prema svojim gtalk frendovima, ali nigdje ne nalazim tu opciju. Budući da mi na kompu sve uredno radi ne vjerujem da je ovo US only, ali mi nije jasno u čemu je problem? :-/
ROM je CM 7.1 (Android 2.3.7), verzija Talka je 1.3.
Meni normalno radi. Jesi li kliknuo na Allow video and voice chats (klikni na svoj user name, gdje inače mijenjaš status)?
Kad kliknem na username ili sličicu nemam te opcije, mogu jedino promijeniti status. Čitam sad po cyanogenovom forumu i čini mi se da je problem do njega :-/
Trebam preporuku aplikacije za uređivanje slika, koja je po vama najbolja? Znam da nemogu očekivati čuda kao na kompjuteru, ali da ima neke efekte.
Ja ću vama preporučiti igru Mortal Combat 3, igrate Multiplayer, tko je igrao COD na kompu zna o čemu pričam :D
Koja je najbolja aplikacija za sinkronizaciju u oblak...