Ova verzija će radit bez greške. Ako već uživaš u svim "free" aplikacijama onda 7$ nije puno izdvojit.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Da li se moze nabaciti starija verzija Marketa a da se ista ne updatuje sama ? Ova mi mnogo zapinje i sa klokanim procesorom. Nekada se i sruši. Mozda je i do roma ali je ova verzija Marketa prilicno problematicna za moj telefon. (v. 3.1.5)
Ili ako ima neka alternativa za pracenje istih aplikacija koje se nalaze na MArketu. Znaci isti sadrzaj.
Zadnji uredio MOSHPIT : 04-11-2011 u 09:38
A jesi li se uopce potrudio malo prelistati starije postove? Samo stranicu prije imas objasnjenje.![]()
Sto se Google Mapsa tice: je li vam stalno pod Running services, bez obzira jeste li ga pokrenuli ili ne?
Dok sam bio na stock ROMu islo mi je na zivce sto su stalno bila pokrenuta 2 Maps procesa. Sad sam na CM7 i trenutno nemam instalitan Gmaps upravo zbog toga, iritira me da mi nesto radi u pozadini iako ja to uopce ne koristimPa me samo zanima je li kod vas situacija drukcija, mozda je to bilo specificno za HTC Sense?
P.S. bio sam se odjavio s Latitudea i tih gluposti, dakle nije u tom bio problem.
Toliko se o tome raspravljalo po forumima a vi se i dalje opterećujete sa aplikacijama/procesima koji "rade" u pozadini. Ako su u memoriji, ne znači odmah i da rade. Baš sam pogledao kod sebe, od zadnje boota je prošlo 26h. Jedan od maps servisa je potrošio 0s CPU-a a drugi 1s.
Znam ja to sve, zato i ne koristim nikakav task killer. Ali svejedno me "bode" kad vidim neki nepotreban proces pod Running services![]()
P.S. cijela ta prica oko Androidovog memory managmenta mi je postala malo klimava nakon sto sam vidio da ICS dolazi s ugradenim Task managerom s kojim se moze "ubit" aplikacija. Ako sam ja to dobro shvatio![]()
To ti je zato sto si previse navikao na filozofiju "racunala". Mobitel nije racunalo, Android nije klasican OS. Izbrisite si to iz glave.
Ne znam kakav ce biti neki buduci Android, no za ove trenutne vrijedi ovo sto sam napisao.
BTW da, Maps ima pozadinski servis koji sluzi za Latitude i servis je uvijek pokrenut bez obzira jeste li prijavljeni na Latitude ili ne. Ako ne koristite Latitude, servis je neaktivan i ne radi nista. Iz tog razloga sam ja pomocu Autostarts aplikacije trajno ugasio taj servis.
To za ICS je i meni palo na pametA i ICS task manager je maznut od WebOS-a. Što je i logično jer je radio isti čovjek koji je prešao u Google. Neke aplikacije je dobro ugasiti i Google je očigledno toga svjestan. Te aplikacije obično imaju opciju exit.
Uvođenje task managera u ICS je kao zbog toga da se lakše manipulira aplikacijama, odnosno koristi multitasking. Lakše je ako im se broj smanji na samo one između kojih zaista taskamo.
btw, danas slično rade i ostali operacijski sustavi. Preloadaju aplikacije u radnu memoriju i time ubrzavaju start. Win8 uvodi praktički isti koncept kao i Android.
Izjave su sasvim logicne. Stalno ubijati procese zato da bi memorija bila slobodna na Androidu nema nikakvog smisla i samo je kontraproduktivno. Medjutim, ako neku mogucnost ne koristim i ne mislim je koristiti i znam da je mogu bez posljedica ugasiti, zasto ne?
Poanta nije da sam ga ugasio zato da mi memorija bude praznija, vec zato sto ga jednostavno ne koristim niti ga mislim koristiti. To po meni ima smisla na bilo kojem sustavu. Ugasio sam tako i mnoge druge stvari koje ne koristim.
Bila je jedna aplikacija na marketu koja od bilo kojeg png/jpg wallpapera može napraviti live wallpaper, znao sam joj ime, ali sad je više ne uspijevam izguglat. Zna netko?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sjetio sam se: Multipicture live wallpaperista kao i ova yagerova.
Koristim launcher pro a on ne podrzava prozirnost status bara kod obicnih wallpapera. Zato zelim napravit staticni live wall![]()
"statični live wall"
A onda dobiješ prozirni status bar? Zar ne možeš editirati neki njegov framework, naći u njemu png (ako koristi png) i promijeniti ga u prozirni? Tako sam radio na Senseu...
Na aosp gb-u to ide malko drukcije. Treba dekompajlirati systemui.apk, editirati neki xml, to sve opet kompajlirati uz uvjet da te java putem ne zajhebeuot kuhinja ne napravi to kako treba. Vjeruj mi, probao sam sve, ovo je jedino zaobilazno rjesenje.
A da se javiš autoru launcher pro-a i sugeriraš feature? Jel' imaju neki support forum ili tako nešto gdje korisnici mogu sugeirati i komentirati?
Launcher u ovoj verziji se više neće updejtati, a autor radi na potpuno novom projektu istog imena. Prozirnost status bara je nebrojeno puta postavljen upit na support forumuAko mu je vjerovati, dok radi na novom launcheru, budno osluškuje prijedloge postojećih korisnika...
Pa nemrem vjerovati.
Bila je jedna aplikacija tu, za wifi da se gasi prije...
Mislim da wifi kill il kill wifi...
Moze pomoc...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Da li je neko cuo za aplikaciju LINK2SD,
trazi mi da radim particiju sd carda, a to mi se ne radi jer sam prosli put izbrisao (formatirala se ) sve sa nje pa i backup.
Da li neko ima iskustva sa ovim?
Ja radim s tom apk i zadovoljan sam jer ustedi dosta int.memo a na karticu prebacujes samo apk-e koje zelis. Drugu particiju moras raditi za potrebe Link2SD-a a to mozes i tako da postojecu part. smanjis pa od ostatka prostora napravis drugu part., uglavnom slijedi post na xda i sve ce biti ok.
bok
Bookmarks