da znam da nemogu preko wifi-a dobiti ali je fora da uopce ne palim edge osim kad sam negdje bez wifi-a sto je dosta rijetko..a necu stalno imati upaljen zbog baterije i da mi neki programi ne pocuclaju promet :)
Printable View
da znam da nemogu preko wifi-a dobiti ali je fora da uopce ne palim edge osim kad sam negdje bez wifi-a sto je dosta rijetko..a necu stalno imati upaljen zbog baterije i da mi neki programi ne pocuclaju promet :)
imam sw 4.0.1 u iphonu 3G 16G,jeilbrackan je,stavio sam dvije igrice na njega(BIA2 i Sandstorm)slobodno imam još 13gb na njemu u cydii mi kaže da imam spremljene na SHSH sw-e 4.0.,4.0.1,4.0.2 e sad problem je u tome što je iphone definitvno USPOREN dakle sve sporo otvara od aplikacija,sporo reagira na touchscreen,igrice trzaju ma ono totalno sporo recimo hoću ga otključati treba mu 5 sekundi da se otključa i tako pa PITAM:
što bih mogao uraditi da ga ubrzam???jer ovako ću uistinu izgubiti živce
Restore (bez backupa) i novi 4.1 fw. Za JB ces se morati malo strpiti, ali je brzi
a da li se može sa 4.0.1 FW spustiti na 3.1.3 FW makar ga u cydii nema na SHSH,sad netko kaže da može netko da ne,sad znam da sam imao nedavno jedan iphone na kojem sam napravio restore preko Itunes-a i potpuno ga zaključao,dao ga čovjeku da ga otključa i on ga spustio sa 4.0.1 na 3.1.3 ali ga nije mogao odkodirati na sve mreže te ostao zakodiran na t-comovu karticu samo da li to važi i za ovaj FW ili NE vidio sam na forumu da se ne MOŽE SPUSTITI NA niži FW bez DA SE SPREMI NA SHSH prijašnji FW
Za koliko otprilike se očekuje JB za novi fw jer mislim sada napraviti upgrade na najnoviji pa pitam da znam..i da li će biti jednostavan postupak? Da ne zakompliciraju neš :comp:
imam 3gs i (preko)nekoliko puta sam pokušavala downloadirati 4.1 (s 3.1.3 nisam imala problema), svaki puta poruka:
there was a problem downloading the software for the iphone "". the network connection timed out. make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later
probala i na drugom kompu i drugoj mreži, ali ista poruka
a htjela bih apps poslagati u foldere
što da radim?
neznam, tako je i meni bilo... Ustanovio sam ovo: probaj pokrenut update, i pustit ga na miru, bez da uopce diras komp, nema surfanja i nis, onda javi jel uspjelo :D
za sve o iPhone 4, pisite u temi o iPhone 4, da ne ne mijesa sve u jednu
http://cafe.mobil.hr/threads/69086-i...date-jailbreak...
napokon mi je stigao novi uređaj od t-mobile-a. i na njemu je soft 4.0.2 za kojeg nema jailbreak-a. i kad sam isao preko TinyUmbrelle probat spremit SHSH file,kad sam slucajno stavio za 4.1 napisalo je da je spremljeno,dok za 4.0.2 kaze da sam zakasnio da cydia nema moj shsh file,da li ako bi ga mozda update-ao na 4.1 da li bi funkcioniralo to pa da mogu ga downgrade-at?
A kako ćeš downgradeati ako nemaš SHSH spremljen?
pa za 4.1 verziju mi je izbacilo da je SHSH file spremljen :S
slika
koliko vrijedi 3GS 32GB, jailbreakan (iOS4.0.1.), ima dosta aplikacija (navigacija, igrice itd.), bez crtice, star 9-10 mjeseci?
Pozdrav svima.
Dakle imao sam iphone 3GS jailbreakan na verziji 4.0.1. Garancija mi je isticala 31.8 pa sam ga 2-3 dana prije odnio u t-centar da poprave neke sitne probleme koje sam imao.
Jučer su me zvali da je mobitel gotov. Došao sam po njega i oni mi dali novi. Sad sam zapao u probleme.
Radi se o 3GS, 4.0.2 iOS, new bootrom i 5.13.04 baseband. Zanima me šta mi je sad najbolje učiniti? Downgradeat nemogu jer nemam SHSH. Upgradeat mogu na 4.1, ali tad dižem i baseband što znači da u skoro vrijeme ništa od unlocka. Trenutno ne mogu jailbreakat ni na koji način. Zanima me postoji li možda još kakva mogućnost za JB i ako ne što je najbolje napravit?
Hvala svima.
da pitam da li se FW 4.0.1 može spustiti na 3.1.3 ali tako da ostane JB i odkodiran na sve mreže,dakle samo ga spustim na 3.1.3 i ništa drugo sve drugo da ostane kako je bilo
kako poslati praznu poruku sa iphona,ako neko hitno može da mi odgovori
Imam jedno pitanje. (doduse, imam iPod, al na isto dojde :P)
Kako da sprijecim packanje po ekranu? Mislio sam kupit screen protector, al odustao zato kaj je za iPhone, ne za iPod... Pa, bi li screen protector stitio ekran od packi? I jos nes vezano uz to, npr kad nekaj igram ili radim, onak ko da se prst ljepi po ekranu...
Ja sam kupio jedan u Austriji za iPod 3G i za iPhone 3GS za nekih 10-ak € i gotovo uopce ne ostaju trgovi "masnih" prstiju i ne grebe se.
No frend je kupio neki Screen prot. ovdje kod nas u Zagrebu i jasno se vide otisci prstiju...
PS: Operi ruke prije diranja iPoda onda :tomato:
Ma, svako malo perem ruke, obrisem, osusim... I onda se nekak ko lijepi za ekran :wtf: jel da gledam po oglasu jel ima cega? I uzeo bi si eksternu bateriju :D ima moja kuma za 3gs neku, i veli da je dobra ta baterija eksterna :D
ja imam iphone 3g otkad je došao u Hrvatsku. Kad vidim kako drugi imaju 3gs ili neki drugi mob s velikim ekranom osjetljivim na dodir stvarno vidim da je packanje na 3g nikakvo naspram drugih..btw mob mi je uvijek u džepu u trapericama ili trenirci i ako ima najmanju packu samo ga obrišem u hlače i ko nov... buraz mi desire i nemože bez zaštitnih naljepnica...kupio u vip-u neke od 50 kn ali nisu neke kvalitete... frend mi na svom 3gs ima neke koje je kupio prek ebay za 10 dolara 3 komada... relativno su ok..na suncu se skuži da je folija i vidi se ako i mrvicu pomaknete od oblika prednjeg stakla iphone..ali moj 3g još uvijek ljepši nego njegov 3gs :D
Al, meni je problem to kaj, nije bas kaj se packa, neko mi prst ne klizi po ekranu, neko, ko da se nekak lijepi... Nije ni meni bas jasno, al ne uvjek, nekaj je milina na njemu bit, a poslije opet ko da se lijepi, pa pitam jel screen protector pomaze u tome...
Pitam za frenda: dali za Iphone postoji aplikacija koja za željene brojeve sprema SMSove u container kojem samo vlasnik(znaci ondaj koji poznaje pass) može pristupiti?
Naime to je imao na nokiji a sad bi prešao na Iphone i to mu je važna stavka....
mislim da je blacklist aplikacija za to
imam iphone 3gs i stavio sam 4.1 i sad ga trebam aktivirat medjutim nemam pojma odakle mi je iphone niti ikako mogu saznat. Jeli li jedina metoda aktivacija sa karticom carriera ili moze se sa nekom drugom, gdje je kupit i mogu li saznat igdje na koju je mrezu zakljucan?
Moraš aktivirati s karticom od operatera na koji je zaključan.
a kako mogu saznat koji je operater na kojeg je zakljucan???
Jel se smije syncat sa kompom iDevice kad se jailbreaka? Mislim, jel se aplikacije koje nisu skinute sa app storea brisu??
Možeš sa phonebook SIM karticom, vidi na netu di se može naručiti. Ili s hacktiviranim firmwareom ako možeš.
Probao sam napraviti JB sa SnowBreeze 2.0.1, imam 4.1, jailbreak nije uspio, ali to nije problem, nego je to sto ja sad ne mogu izaci iz Recoverya, ne mogu napraviti Restore, ma nis... Pomoc?
koji ti error javlja?
1602........
Imam, trenutno sam u Recovery modu i ne mogu izaci iz njega, a iTunes ne zeli prepoznati iPhone... Sta da radim :S
izbaci ga iz recoverya sa Tiny Umbrella
http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
http://dl.dropbox.com/u/7078752/ReadMe/ReadMe2.pdf
Kick device out of recovery
Rijesio napokon :D Pustio sam mob 2 minute da je ugasen, i nakraju uaplio bez problema... Napravio JB i sad sve radi :D
meni izbaciva 2005 error, 3g 4.1 , kako sa ovim ireb om to napravit???
Ovako, imam pitanje u vezi sms poruka..dakle imam simpa neaktivnu karticu koju sam prije koristila prije nego sam prešla na pretplatu kada sam uzimala iphone i morala sam tada zamijeniti sim karticu tako da mi poruke koje sam imala na staroj kartici nisu prebačene. E sad, kad ubacim tu staru neaktivnu karticu s ciljem da pročitam stare poruke one nisu vidljive??? kontakte iz te kartice sam uspjela prebaciti u imenik putem importiraj sim kontakte pa me zanima kako da to napravim sa porukama, kako da te stare poruke koje sam sačuvala s te kartice prebacim na iphone? Ili barem da ih mogu pročitati kada ju stavim u iphone...
Išao sam si prebaciti kontakte s mobitela na komp, i stisnuo sam tam synchronise all contacts u itunesima, i normalno sve mi je nestalo s mobitela, vjerojatno se prebacilo na komp. Kako pronaći te kontakte?
Jel netko zna zakaj mi vise ne radi PUSH sa Gmailom, radio je prije, sad nece, bas moram otvorit aplikaciju... Radi se o iPod touch 2g (al dojde na isto ko iPhone...)
Ganz novi iPhone user ovdje...
vidim da vi jaako puno toga znate, pa vam stoga postavljam 3 pitanja:
1. da li se može namjestiti da kada se iPhone spoji s kompjuterom da se baterija automatski ne počne punit? ako da, kako?
2. koje se još mogućnosti javljaju jailbreakirenjem telefona, osim mogućnosti instaliranja aplikacija koje se naplačuju?
3. kako nabaviti aplikaciju koje nema u hrvatskom app storeu? konkretno govorim on aplikaciji NBA Game Time?
E ovako, novi sam clan foruma, pozdrav za sve...
I da odmah pitam za savjet, ako iko zna...
Imam iphone 3G firmware 4.1 Baseband 05.14.02 Bootloader 6.4....sta mi je raditi, kako da ga otkljucam, ne prepoznaje mi sim karticu...tj.sta treba da cekam???
Najavljuju ovaj pwnagetool, ali koliko sam skontao to je JB i samo za Mac...onda kao treba izaci i snowbreeze, ali i to je JB...meni treba unlock...ima li iko slicne probleme, i zna li ikao sta treba da cekam, i mozda koliko dugo cu cekati na to????
Hvala
ako si stavio 4.1 gore jos uvijek nema unlock treba cekati...
Jesam 4.1 :( ...mah, sve je to bilo na foru, tek uzeo telefon, nisam ni znao da se ne radi preko itunes-a...al eto, gotovo je sada...samo me interesuje sta trebam cekati, i koliko...jel to sto treba izbaciti sherif hassim, ili limesn0w, ili nesto trece???
Pozz
ma neznam ni ja vise tocno :) treba izaci ultrasnow koji sluzi za otkljucavanje ali eto jos nema za 4.1 trebao bi svaki cas :D
Moze lista nekih foruma sa aplikacijama za iPhone?
Nebi bilo loše i neki sticky post za popis foruma s obzirom da na ovom forumu nema aplikacija
xsellize
modmyi
to ti je dosta :)
Alfa i omega za skidanje iPhone aplikacija
slazem se za apptrackr, samo malo steka u zadnje vrijeme otkad je JB izasao
mozete jos pogledati
www.sinfuliphone.com
www.idwaneo.us
E to se trazi :)
Ja nabasao na http://www.mobilism.org/
Skiuuo od tamo TomTom Europe 1.4 od 2Gb :)
A kakva su iskustva sa te stranice? na forumima barem vidim komentare ljudi dal nesto ima smisla skidat ili ne
evo i ja napokon nabavija 3g-a... ali mu je puknutoo staklo i pola digitizera ne radi, to cu prominiti sutra.. to nijje prob nego se nekada oce ukljuci nekad nece, pa nekad priko dfu pa vise nisan pametan sto da radin, jel mogu to sam napraviti ili da ga nosin u servis pa da mi i to rijesi dok promini staklo? e i jos nest, jeli moguc unlock bez sim kartice, jer je mob od rodaka iz njemacke, pa mi ga je ostavio...
moguc je unlock ako mozes upaliti iphone, tj. ako te ne trazi aktivaciju u itunesu...
unlock mozes samo ako imas firmware 4.0.1 ili manji jer jailbreakme.com radi samo za te firmware, a to je jedini jailbreak koji se obavlja bez gasenja iphona (ako sam u krivu ispravite me :D)
otvorila sam danas cydiu i vidla da mi vise ne pise za spremljen shsh... prije je pisao, ne znam zasto je sad nestalo??
jel i vama nestalo il se meni nekaj poremetilo??
Ni meni ne pise. Ali si za svaki slucaj spremi sa TinyUmbrela na komp
Sent from my iPhone using Tapatalk
hvala :D jer sam mislila da se kod mene nekaj poremetilo :D hahahha
Danas sam nesto cackao po Contactsima i u gornjem lijevom kutu je bio button "Groups", medjutim nisam ga mogao pritisnuti, odnosno aktivirati... nakon minut cackanja, taj button je nestao...
Ne kuzim o cemu je rijec, ali imam pitanje:
Kako mogu u Kontaktima organizirati grupu, npr. grupa Friends u koju stavim ljude koje hocu, pa kada saljem email ili sms, da mogu odabrati grupu, a ne svakoga birati ponaosob....
Nadam se samo da mi za ovakvu glupost nece trebati nova aplikacija...
Neznam, bilo kako bilo ja imam spremljene SHSH od 3.1.3 pa sve do 4.1 :notooth:
Priča se po stranim forumima da je vjerojatno neki problem sa serverom :)
Koliko vama traje baterija na 3GS-u?
1 dan :) nekad ni toliko :P
e tako je i meni :)
ovisno o tome koliko ga koristim, ali ga uvijek stavljam navecer punit, bez obzira na postotak baterije :)
Ja sam na SE navikao svakih 3-4 dana puniti, pa zato pitam :) Znaci, nikud bez punjaca
ja imam jedan u autu, a planiram kupiti jos jedan da ga imam u torbi :D nikad se ne zna :D
cak sam negdje u oglasniku vidla kao prijenosni punjac, u koji se stave 2 punjive AA baterije i one pune phone...koliko je to ucinkovito, doista ne znam :D
Uzo sam neki dan iphone 3gs i imam par pitanja.
1. Zanima do koje granice bi trebalo ic sa instaliranjem aplikacija da se mob ne uspori, ako to uopce utjece na njegovu brzinu ?
2. Jel se moze negdje u opcijama stavit da ako nema Wi-fi mreze da me pita dali da se spoji na internet? Sad mi je u mobu neka stara t-mobile kartica posto ga jos ne mogu unlockat, na njoj je bilo nekih 30-40 kn i sve je potroseno pa mi stalno dolaze poruke od t-mobila da je nedovoljno sredstva za prijenos podataka, pa da onda negdje stavim da me pita prije spajanja.
3. Koliko internet prometa otprilike potrosite mjesecno ja kad ga unlockam mislim si na tele2 uzet onih 500 mb pa me zanima oce bit dosta
4. Ima ko kakvu preporuku stranice za kupnju zastinih kucista za iPhone da se ne ceka po 3-4 tjedna ko oni kineski
edit:malo sam fulo temu pa molim moderatora da prebaci u odgovarajucu
1. Mislim da ne utjece na brzinu. Imam 137 instalirano i radi sasvim normalno
2. Iskljuci data promet u meniju. Ja ga imam stalno iskljuceno, a kad nekud idem gdje nema wifi, onda ukljucim
3. Ne mogu jos reci, prekratko ga imam
4. Ja sve narucujem sa ebaya, dodje za 2 tjedna ili http://www.appleoprema.com/
da li ima netko problem mozda. naime full signal a kada me netko zove govori da sam nedostupan ,onda moram ja nekoga nazvat samo odzvonim pa onda me se moze dobiti i onda dolaze poruke i izvješca itd.
Hvala decki, a jel znas mozda koliko otprilike mb skine video sa youtuba od 3-4 min ?
ovako,cekam da mi dode u naslovu navedeni mob,inace sam na vipu,bonovi i kupujem surf pakete,sada me zanima kako to funkcionira ?ili da se prebacim na pretplatu?takoder dali je moguce namjestiti da se svakih par minuta ili realtime azurira email sanducic tj kad mi dode mail na neku adresu da me mob obavjesti na nacin ko sto obavjesti za sms poruku?
takoder me zanima sto napraviti kako bi videokamera bila funkcionalna?
isto tako sto napraviti da bi mms bio funkcionalan¨!
hvala!
nije bed za poslat onda lako ukljucim nego je problem kaj mob ne prima mms ;)
Treba mi pomoc, draga ima JB-ani 3g (os 3.1.2), i ja sam joj nesto zeznu s cydiom(ugasio sam jajofon dok se cydia refreshala) i sad stalno pise loading kad udjem u cydiu, sve drugo radi savrseno.
Dali je moguce nekako ozivit cydiu, a ako nije recite mi dali ce joj nestat kontakti ako joj stavim 4.1 i onda JB-am nanovo?
I dali ce cydia radit ako joj stavim automatski JB-an 4.1, ili bolje da stavim normalan pa onda JB?
Fala!
napravi backup preko itunes-a i onda updateaj samo prvo si spremi shsh file s tinyumbrellom da ga kad bude trebalo mozes otkljucat tj da ti baseband ostane spremljen . a onda update preko itunesa i vratis backup i zatim jb. zapravo s redsnow-om se moze jb-at 3G pa onda poslije backupa i spremanja shsh file-a prati ovaj tutorial
Vidim da se moze stavit i batt percentage i homescreen wallpaper, oce to usporit 3g?
Pa u biti, ja sam to aktivirao na iPod 2g MC modelu (ajd, skinuo sa cydie :notooth:). Nije mi se pretjerano usporio, sve je ok (jedino kad palis aplikaciju, onda ono otvaranje ti malo lagga, malkec je usporeno :D
ja ne bi to stavio,,,tj enableo preko red snowa vec preko cydie "features for 3G" i preko winterboarda se enabla i funkcionira lijepo
A da vas jos malo ugnjavim, dali je moguce u jednim itunesima syncat 2 ajfona odvojeno. Tj. da ja imam svoje aplikacije i imenik i sve ostalo, i cura isto tako?
Da nam se ne pobrka to sve.
Da, mozes. I iPhone i iPodove, par komada
Pozdrav!
Imam iPhone4 s ios 4.0. Napravio sam Jailbreak i instalirao Cydiu prije mjesec dana. Pozivi i slanje poruka uredno rade. Spajanje na wifi isto. Ali nikako ne mogu podesiti spajanje na Internet putem gprs/edge. Točnije ne mogu doći do taba gdje se upisuje APN i ostali podaci. Settings/general/network/cellular data network i dalje nema ništa. Pročitao dam da je Apple to namjerno sakrio, ali sam mislio da će unlock to riješiti. Probao sam i s http://www.unlockit.co.nz/unlockit/ ali ni to nije išlo.
Da li mi netko može reći gdje griješim?
Kako da dođem do taba za unos APN, username i passworda za Internet i MMS?
P.S. Zapravo radi se o ženinom mobu što komplicira stvar jer ga mogu prčkati po njemu tek navečer kad se vidimo.
Isti problem sam i ja imao ali nitko baš nije ovdje bio od koristi, pa zato uzdaj se use i u svoje kljuse. I tak je i bilo.
Uglavnom, meni je proradilo s nekim stvarima koje sam radio a koje opće ne znam da li imaju veze s vezom no net je tu pa recimo da sam sve radio kako spada.
Prvo odeš u općenito/mreža i par puta izvadiš karticu van i ubaciš ju unutra. Kad ti kaže da nema kartice nemoj stisnuti ok nego ju samo gurni unutra, nakon nekog vremena trebala bi ti se pojavili opcija network data ili kak se već zove na hrvatskom.
Ako ti se ne pojavi a možda ti se više nebude ni pojavljivalo da nema kartice ili da uneseš pin opcija, onda resetiraj mob, nakon toga bi ti internet mogao (meni je) proraditi bez stavljanja ikakvih postavki.
Još jedan način koji je meni uspio je nekoliko puta paliti i gasiti edge i 3g, te paliti i gasiti sam mobitel. Nakon par gašenja mob je dobio svoju ip adresu i radio mi je i internet i mms.
Eto to su rješenja koja su meni pomogla.
Polja za unos najčešće nemaš ako je mobitel kodiran na neku mrežu, podstavke su već unesene.
Koja navigacija ima najbolje karte Hrvatske?
Stavio gore TomTom Europe, ali nije baš detaljna karta kao npr Garmin adria route
Ja imam ovaj novi navigon i mogu reć da sam prezadovoljan s njim.
A mene navigon nije bas odusevio (verzija 1.6 europe), iso sam probat po cesti koju znam a on me usred jednosmjerne ceste di nema skretanja navodi da skrenem desno i slicno...
Pretpostavljam da italija radi kako treba. A vidim i da zdere bateriju poprilicno.
probaj igo...meni odlican sad nedavno i izasle nove karte
Ima vise vrsta igo karata, pa si stavis koju hoces. Navteq, Navigo i jos jedna, zaboravio ime