Prošlo ne nekih 22 sata od moga maila. Nitko mi se nije obratio.
Danas je zadnji radni dan tjedna, čisto sumnjam da subotom rade više službe kod bilo kojih operatera.
Ljudi, što ako oni nikome ne odgovore na mail?
Printable View
Prošlo ne nekih 22 sata od moga maila. Nitko mi se nije obratio.
Danas je zadnji radni dan tjedna, čisto sumnjam da subotom rade više službe kod bilo kojih operatera.
Ljudi, što ako oni nikome ne odgovore na mail?
ja sam faxom poslao danas. vjerovatno do ponedjeljka nista
može neko copy/paste taj zahtjev tu da vidimo kako ste to sročili..
ja sam tek 6mjeseci na knockoutu 150kn, znači još godinu i pol...
pošto ne radim tolike račune, raskinuo bi taj ugovor...
sad pitanja..
1. ako uspijem raskinut, dal mi uzmu broj?
2. ako uspijem i ostane mi broj, koju onda tarifu imam? knockout 50?
ako je ovo pod 2, onda super...
http://www.tele2.hr/podrska_korisnic...dokumenti.html
interesantna napomena na stranici:
Korisnik može prava iz članka 42., stavka 8. i 9., Zakona o elektroničkim komunikacijama, ostvariti u skladu s Općim uvjetima poslovanja Tele2 d.o.o.
pohvala - dobio sam 10kn na racun... Zasto? Kako? Iz cista mira
vidio sam na webshopu da svaku uplatu bona iznad 50kn dodaju još 10kn, ja kupio mami :) A meni pretplatniku figa kao i obično :))
i, jesu se javili kome!?
ekipa, kakva je situacija? jesu ikome odgovorili?
pozdrav
Ja i dalje dobivam uredno svaki mjesec novac, iako je onaj program Bonus (il' kako se već zvao) završio i ne postoji više (tako mi bar ovi u SZKu rekoše) za obnovu bona preko 100kn u mjesecu. Jedini bed je što više ne dolazi i sms poruka pa ne znam koliko sam dobio, ne pratim baš stanje računa. :D
prekinuo bi ugovor od 150 kn jer potrošim oko 100kn a svejedno moram plaćat 160kn..
tak da bi želio preć na manju tarifu, onu od 100..
Evo, poslao prije sat vremena i treći mail. Nitko ne odgovara ništa. Slat ću do kraja mjeseca, možda i nekoliko mejlova u danu.
Ponestaje mi ideja što napraviti... Da prestanem plaćati one račune koji budu stizali. Problem je jedino što nemam pisani dokument da sam htio raskinuti ugovor. Mail ne znači ništa.
Mislim, stvarno ne znam što raditi. Sada shvaćam da imam posla s ničim drugim nego s divljom bagrom lopovskom kao što su i ostala dva operatera!
Ovako, mene se iskreno ne tice ovo prekidanje ugovora, ja imam druge probleme koje sam opisao prije stranicu, dvije i jos uvijek nisam dobio odgovor od tele2.
za sad sam zakinut za 140kn i jos nema rijesenja na vidiku. sutra cu ih zvati po 100ti put.
evo pogledajmo postove...i zamislimo se...dali tko cita mailove,prigovore,dali tko tamo radi ista???????????????samo se zamislimo na szk,potplaceni radnici kojih boli ku+ac za sve................dali itko zna neki direktan broj od t2(a da se moze pozaliti) a da se nemora zvati szk?????
ekipa, mene su zvali, nude mi umjesto raskida ugovora iducih 12 mjeseci svaki racun umanjen za 100 kn, jos se mislim dal da pristanem...
I meni isto, u tih 100 kuna su uključeni razgovori prema svim mrežama i ja sam na to pristao jer je ponuda meni ok, pa eto neka bude tako :)
meni su ponudili 50 kn (sada je tarifa 150), ostalo jos negdje 12 mj. ugovora. Nisam pristao, a onda su rekli da moram vratiti uredaj (LG ku990 koji je odavno prodan) ili moram platiti ostatak 150 kn * 12 mj.
da li to smiju napraviti?
ja bi se zalio! nisi ti kriv sto oni mjenjaju propise na tvoju stetu!
a to sto nude ekstra kune koje moras potrosit u tom mjesecu je jadno!
nadji neki sprzeni ku 990 pa im ga vrati ali prodji autom preko njega prvo!
:rifle::rifle::rifle::rifle::rifle::rifle::rifle:: rifle::rifle:
ja sam im poslao mail sad, opceniti osvrt na njihove usluge, jedva cekam odgovor.
Meni još uvije nije jasno dali se tim vašim zahtjevom prekida u potpunosti usluga odnosno dali dolazi do iskopčavanja i dali se gubi broj.
I može li netko tko je dobio postaviti zahtjev koji je poslao?
gubi se broj, nema prelaska na prepaid
pusti ti to, tako sam i ja imao svaki mjesec 50kn popusta (akcija kad sam kupovao telefon, platio ga 995kn, i kao 50kn popusta narednih 20 mjeseci), pa jos dan danas utjeravam popuste koje su mi duzni.
U pravilu ne smiju, mobitel koji su ti prodali su prodali. To je gotova stvar. Ti trazis raskid ugovora temeljem povecanja cijena, tj prve minute. U zakonu lijepo pise:
"U slučaju izmjene općih uvjeta poslovanja i cjenovnih sustava iz stavka 1. ovoga članka, koji su za pretplatnika nepovoljniji u odnosu na ugovorene opće uvjete i cijene, pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički odnos bez naknade, u roku iz stavka 7. ovoga članka."
To da traze mobitel nazad je zapravo smjesno. Znaci li to da bih ja mogao kupiti mobitel za kunu, potpisat ugovor na 2 godine i onda nakon godinu dana vratiti taj uredjaj i reci da mi skinu ugovornu obavezu? I onda nakon 2 dana potpisem novi ugovor i uzmem novi mob za sitne novce. :)
Ne vjerujem da bih ovako nesto mogao trazit od njih, tako da ne vjerujem da bi oni smjeli traziti tako nesto od tebe.
mene su isto sinoć zvali..da zašto sam odlučila prekinit i takve glposti..
rekla mi je ženska da moram vratit mob.il platit razliku, al da ne zna detalje pa da će mi danas znat reć..
također me pitala dal želim ugasit br il preć na bonove....al da ne za kak se to radi, pa da će me danas nazvat kad sazna više info....
opet ih zvao, cekaju odgovor koliko moram platiti od nabavne cijene uredaja i koliko sam ja platio do sada
zvao sam i ja hakom, ali oni ocito nemaju pojma ili sam na krivu osobu naletio. probat cu kasnije opet nazvati
Ja sam dobio ovakav mail:
"Poštovani gospodine,
Vaš Zahtjev za raskid pretplatničkog ugovora smo proslijedili odjelu koji
radi na rješavanju istih, te ćete biti kontaktirani od njihove strane u što
kraćem vremenskom roku.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite putem maila
korisnik@tele2.com ili na broj telefona 095 1000 444.
Srdačan pozdrav,
Vaš TELE2"
Nista ne preostaje nego cekati...
mogao ja postaviti svoj mail, ali nije samo sto se tice raskida ugovora nego i drugih stvari. na brzaka i ljut sam ga pisao, tako da i nije bas nesto.
"Poštovani,
Moje ime je XXX, korisnik sam vaše mreže od početaka. Prvo kao prepaid korisnik, nakon toga kao pretplatnik, plaćam putem trajnog naloga.
Tijekom sklapanje ugovora na 24 mjeseca sam kupio Motorolu V8, platio je 995kn i vi ste se obavezali umanjivati mi račun za 50kn nrednih 19 mjeseci, takva je akcija bila (negdje oko Božića 2007. godine). Jedan od tih mjeseci ste propustili mi umanjiti račun, ma moju žalbu ste odgovorili da će te to nadoknaditi dodatnim mjesecom. Naravno, to niste napravili, na što sam se opet žalio prije 2 tjedna, još nisam dobio odgovor. Prošli mjesec ste mi isto tako 12,8mb prometa naplatili 176,29kn, pošto sam imao uključen mobilni paket 10mb (radi surfanja putem t-mobile mrže) ste mi u računu umanjili za 137,64kn, sto je razlika od 38kn. Ispada da je mene 2,8mb doslo 38kn, sto nije nikako moguće. I na to sam se žalio, rijšenje te žalbe jos nisam dobio.Pošto plaćam putem trajnog naloga, uredno sam platio račun.
Korisnik sam tarife 170. U želji da odaberem opciju "Slike i slova", koja bi mi najviše pasala jer šaljem dosta poruka, sam zakinut. Tu opciju reklamirate kao dostupnu svim korisnicima, a ja je ne mogu koristi. Zašto? Odgovor na to pitanje sam dobio od SZK i od vaših zaposlenika s Tele2 prodajnog mjesta i on glasi "Ta opcija nije dostupna za tarifu 170, samo za 50, 100, 150". Dakle, ja koji najviše plaćam mjesečno nisam u mogućnosti aktivirati tu opciju. To je naprosto sramotno od Vas.
I na kraju cijele balade, promijenite obračunsku jedinicu sa 15 sekundi za prvu minutu na 1min. Tim se očito krši ugovor koji smo potpisali. HAKOM u Članaku 42. Zakona “Opći uvjeti poslovanja i cjenovni sustavi” to navodi.
Dakle, nakon par godina korištenja vaše mreže (i to imam 2 broja, jedan na pretplati, drugi na bonove radi tarife "Slike i slova"), mjesečnih računa većih od 200kn samo na pretplati, nakon sto sam puno ljudi uvjerio da pređe na Tele2, tako se odnosi prema vjernom korisniku. Niti jednu pogodnost nemate za nas pretplatnike, čak niti telefoni nisu nešto posebno jeftini (eventualno 24 mjeseca ugovor, trajni nalog i 150kn potrošnja, ali niti to ništa posebno). Za razliku od konkurenata koji imaju + klub bodove i gdje se odličan mobitel može dobiti za 1kn. Meni ugovor uskoro ističe, mislio sam produžiti ga na 24 mjeseca, ali sad se sve više premišljam.
Tako da ovim putem tražim od Vas da mi omogućite raskid ugovora odmah ukoliko ne možete ponuditi neko riješenje ovog problema. Više mi je dosta zivkanja SZK, pričanja po 30min na telefon bez da se išta riješi.
Ako to niste u stanju, postoji Udruga za zaštitu potrošača, Potrošacki kod i ostali "organi" koji će se rado pozabaviti tom tematikom. Da ne pričam o indexu i ostalim "žutim" portalima koji jedva čekaju takvu priču.
Unaprijed se zahvaljujem na brzom odgovoru i nadam se da možemo doći do nekog riješenja.
S poštovanjem, XXX"
napokon dobio osobu u Hakom-u, pricao oko pola sata. Moram dobiti pismeno da traze od mene mobitel ili razliku u cijeni. Kada to dobijem, zalim se na to. Ako i to ne prode, ide prijava Hakom-u i onda oni kontaktiraju "tele2 vijece". I jos su rekli da moram provjeriti da u ugovoru ili na njihovim odredbama NE PISE NIGDJE da sam obvezan vratiti uredaj ili da moram platiti razliku od nabavne cijene KU990 i onoliko koliko sam platio.
Jos su rekli da ce pokusati odugovlaciti i iskamaciti :) sto je vise moguce. I ako hocu ubrzati da ih prijavim Drzavnom inspektoratu.
I nema veze sto se blizi 01.10, jel sam ja zalbu podnio prije 01.10, zalba je poslana u roku.
inace, to je bratov ugovor, ali ja to rjesavam. Jednom sam bio pretplatnik tele2 (bez ugovorne obveze i bez kupljenog mobitela) i kad sam odlucio prekinuti taj ugovor nisu mi dali, jel su imali da sam vezan ugovornom obvezom i tu sam se s njima dosta dugo navlacio. I nikad vise Tele2
ajmo onda ovako da pitam.. nebi htio izgubiti broj..
da odem do tele2 centra i da kažem da želim prekinuti pretplatu, dal će mi ponuditi umanjenje računa za 50kn? i to bi mi odgovaralo..
Osnovni problem je što me ne kontaktiraju u svezi zahtjeva za raskidanjem ugovora. Do sada sam jedino dobio mejl da će mi se javiti u što kraćem roku, a već je prošlo 25 sati.
Naravno, kao i ostali, pozvao sam se na to da nisam potpisao ugovor po novim uvjetima Tele2.
Samo čekam i čekam.
Maloprije me kontaktirala ženska iz SZK.
Uglavnom, nudi mi smanjenje pretplate sa 100 na 75 sljadećih još 10 mjeseci koliko traje ugovor. Ili traži povrat uređaja, ALI niti s povratom uređaja pretplata nije završena jer moraju izračunati koliko uređaj vrijedi po "tržišnoj cijeni" (što god to značilo njima inače ja ne znam) i morao bih i uz povrat mobitela platiti kao još nekakvu razliku.
Tri puta je ponovila da ja imam pravo na prekid odnosa zbog nastale situacije, a s druge strane mi nudi raznorazne uvjetne ponude produljenja ugovora. Nisu mi jasni nikako!
Rekao sam da ću do sutra razmisliti o ovome smanjenju na 75 kuna jer mi se čini OK, ali najradije bih poništio tj. prekinuo ugovor.
Da se radi o iznajmljivanju uredjaja, naravno da bi ga smjeli trazit natrag no koliko znam ovdje se radilo o klasicnoj prodaji uredjaja - odnosno musterija je KUPILA telefon, a ataj kupoprodajni ugovor nije direktno vezan za ugovor o pretplati. Stoga ja zaista ne vidim po kojoj osnovi ogu trazit uredjaj natrag. To mi vise lici na klasicno "zastrasivanje" i kompliciranje kako bi ljude odvratili od raskidanja ugovora. Ako prodje prodje. :smart:
Predlazem ljudima da se ne daju zastrasit, nek oegovore Tele2 da im ne mogu vratit telefon iz osobnih razloga koji se Tele2 ne ticu - telefon je legalno kupljen i uredno placen.
Ne znam uvjete koristenja napamet, ali rekao bih da jedino u slucaju da se unutar 7 dana (ili koliko vec propisuje zakon o zastiti potrosaca) mora vratit i telefon ako se vrati i ugovor o pretplati (pretpostavljam da ima neki nacin). No ovdje je jasno da je Tele2 uzrokovao raskinuce ugovora i zakon kaze da pretplatnik ne mora snosit posljedice za to a to iskljucuje i ikakve naknade u novcu ili naturi.
A kako se samo lijepo ograde ako je mobitel neispravan, a servis radi probleme. Onda oni nemaju ništa s tim.
T-mobile NE TRAZI povrat uredaja, iskljuce ti broj i gotovo. A tele2 se tu bahati, sramota
Što je s VIP-om? Traže li i oni ikakve ustupke poput dragog nam Tele2?
Znate kaj me zanima?
A gdje je sada posejdon da nam objasni kako stvari stoje??
jel itko ima info hoce li poskupiti poruke prema inozemstvu?
Hebote, u cijelom svijetu padaju cijene razgovora samo kod nas mora vlada stavit neki namet i opet će na operatori s*ebat... sa sitnim izmjenama i promjenama na našu štetu... Jadno...
Ja ne znam što raditi. Ova ženska će opet zvati popodne da se dogovorimo oko smanjenja pretplate sa 100 na 75, ali ja bih samo ugasio broj.
Zanimljivo je što na to imam pravo po Zakonu o telekomunikacijama, ali Tele2 ne da i stavlja se iznad zakona.
Jučer sam u 15 minuta razgovora ispitao sve mogućnosti, ali na kraju "najbezbolnije" za mene preostaje smanjenje pretplate.
Možda i OK da imam napismeno, ali se opet pitam-što ako računi nastave stizati na MMP 100...
ja sam takodjer uzeo dan za razmišljanje i odlucio se za prekid ugovora, najvise me zasmetalo to muljanje s mobitelom, mozda bi i prista na smanjenje racuna za tih 100 kuna, al ne volin kad me se zavlaci, rekla je da ce proslijedit upravi moju odluku da trajno iskljucujem broj, sad me zivo zanima kad ce mi iskljucit broj i oce li mi se javit prije...
tu sam svki dan i čitam šta se dešava.
moram biti iskren,pojedini članovi foruma ovo što se trenutno dešava sa općim stanjem na tržišti telekomunikacija doživljavaju previše osobno.
ne želim ovdje objašnjavati razlog zbog čega je ovo ili ono napravljeno,ali želim napomenuti jedinu pravovaljanu činjenicu.
tele2 se od prvoga dana trudi biti što bliže svojim korisnicima ,a to je dokazao pravim izborom i cijenom tarifa(neki spominju mobitele,to nije primarni cilj operatera ),nastoji demistificirati mobilnu telefoniju(sjetite se početaka t-mobile,vip)učiniti je dostupnu svima ,prepoznatljivu po jednostavnim i povoljnim tarifama.
nažalost u ovakvim"teškim tenucima za nas i naciju",gdje globalna kriza pokazuje svoje zube a oni koji nas trebaju spašavati još više nas kažnjavaju ,želeći ugasiti i ovo malo libelralnog tržišta, prepustiti ga monopolistima,prepušteni smo sami boriti se i pronalaziti najbolje od najgoreg,koje nam je nametnuto.
smatram da svi skupa trebamo pokazati dozu tolerancije i razumjevanja za nastalu situaciju,organizirati svoju potrošnju u okvire podnošljivog ,pronaći najbolji model funkcioniranja i sa nadom u bolje sutra i optimizmom gledati na stvari.
jer poslije 01.10 dolaze bolji dani,onako usput da vam kažem.
U srijedu u Jutarnjem izlazi kupon za kupnju bla bla paketa LG KU990 VIEWTY sa umanjenom cijenom od 300 kn, pa ako nekoga zanima ta kupnja neka kupi u utorak Jutarnji.
u potpunosti se slazem.
ali (naravno da postoji to ali), neke stvari ipak nisu fer. ako su vam stari korisnici bitni, zasto ne pokazete malo postovanja prema njima? zasto ljudi na bonovima dobivaju dodatne kune i sto ja znam, a mi pretplatnici apsolutno nista? zasto ja nisam u mogucnosti 6 mjeseci korisiti opciju slike i slova, a imam vasu najjacu tarifu? zasto kad sam se zalio na los racun me nitko u 2 tjedna nije kontaktirao?
ja cu vjerovatno ostati vjeran tele2, po cijenama nema nikakvu konkurenciju, ali da trebate malo poraditi na nacinu da zadrzite stare pretplatnike (citaj da ih natjerate da produze ugovore, a to sa skupim telefonima necete uspijeti), trebate.
ovo je cisto sugestija. znam ja da ti ne moze mijenjati stvari itd., ali kad nas nitko drugi iz T2 nece saslusati, onda da se bar tebi "izjadamo".
Ja ću isto razvrgnuti ugovor i u protivnom zahtjevati da mi pošalje dopis kojim od mene traži da u slučaju raskida moram vratiti mobitel i podmiriti dugovanja. To ću inzistirati da mi nađu u zakonu.
Slažem se da mobitel nema veze s pretplatom. Ako se bolje razmisli stvarno nema-kako mobitel može ovisiti o npr. Knock out tarifi 150? Po čemu je mobitel vezan uz tarifu? Ja jesam kupio mob uz pretplatu, ali tu prestaje svaka dodirna točka mobitela i pretplate. Mob pošteno platio-koštao koliko koštao.
Caka jest da ni oni ne znaju što rade, bar kako sam jučer doznao između redaka u razgovoru s ovom iz SZK, kada je nekoliko puta ponovila-da proslijedit ću vaša zapažanja... Morate znati da ovo nije definitivno rješenje... itd. Lud zbunjenog!
Sve to stoji(većim dijelom)ali treba se potruditi biti realan.
Idemo redom.
Pa naravno da doživljavaju stvari osobno ipak se radi o njima a ne o nekom trećem.Znači ako su manje više svi korisnici nezadovoljni povećanjem naplate na cijelu prvu minutu onda je to loše ili ako ste podignuli minimum nadoplate sa 50 kuna na 100 kuna za povoljnije razgovore onda je to za neke poskupljenje(bez obzira sto vi tvrdili drukčije) i koliko god mi sutjeli to je tako.Do sada ste kopirali konkurenciju u dobrim stvarima,sada ste krenuli i s lošima.Koliko vas kažnjavaju kažnjavaju i druge(druge čak i više jer imaju više korisnika)
Da ne govorim o odnosu postpaid prepaid.
Nastojite biti bliže s korisnicima.Ali i poslije četiri godine vaša služba je katastrofa i niko ništa ne zna(u većini slučajeva)i samo se zateže i odgovor se čeka po nekoliko dana.
Vama nedostaje jedna tarifa za koju se ne treba ništa nadoplaćivati(kikiriki je zakon) i mogućnost nekog frend broja i na konju ste.
A da ne govorim da i nakon četiri godine još bolujete od niza dječjih bolesti.(vjerujem da znaš i sam)
Tele 2 je napravio puno dobrih stvari bez daljnjega(nadam se da će još) ali mogao je puno više i u kraćem vremenskom roku.
S nadom u bolje sutra,srdačan pozdrav!
Ima tu i ponesto kompliciranijih scenarija. Mislim da bi najbitnije bilo da se nadju svi ugovori koji su potpisani i uvjeti na koje se pristalo, lako moguce da je tamo preciznije definirano. Ne bih se naime cudio da se kod prodaje telefona uz tarifu na neki nacin uvjetuje i vracanje telefona u odredjenim situacijama tako da ono sto sam napisao da telefon i pretplata nisu direktno vezani ipak samo uvjetno vazi. Iskustvo iz Njemacke je recimo to da tamo mozes i preko interneta uzet pretplatu i telefon, i imas 7 dana vremena ua povrat ukoliko nisi zadovoljan. Ne mozes ti uzet telefon i preptplatu pa onda unutar 7 dana vratit pretplatu a rec da bi telefon zadrzao. Sigurno su se i nasi operateri osigurali po tom pitanju.
Mislim da je najbolje to sto kazes - pitat Tele2 po kojoj osnovi traze telefon natrag i nek oni razjasne dilemu.
Da, ali zar su korisnici separirani prema tome tko ima veću maržu? Mobitel kupljen kod T-Mobile-a ili kod Tele2 je posve svejedno. Da ne idem u off, postoje i kod T-Mobilea modeli koji su otključani ili nisu brandirani (npr. E66).
Sada bi Tele2 trebao uzimati mobitele (pitam se samo što će s njima raditi) od korisnika koji žele i imaju zakonsko pravo prekinuti pretplatničku obvezu zbog promjena u obračunskom razdoblju?
Za sve vrijedi isti zakon i Članak 42. Po mom sudu Tele2 nema zakonsko pravo tražiti mobitel nazad. Sigurno je bilo slučajeva kada su pretplatnici htjeli/morali raskinuti pretplatničku obvezu i prije. Iskreno, nikada čuo da je itko morao vratiti mobitel svom operateru.
U ugovorima Tele2 ne stoji ništa po pitanju mobitela. Eventualno se ugovor mogao raskinuti tako da pretplatnik isplati sve preostale rate pretplate.
Koga briga? Pa vjerujem sve nas koji ne bi zeljeli da Tele2 propadne kako ne bismo bili prepusteni na milost i nemilost monopolistima.
Naravno da ce jedan T-Mobile koji je prakticki monopolist stvarat toliku marzu da mu krizni porez nece bas puno znacit. Operatera koji je dosao zadnji i koji jos nema toliko musterija jedna takva stvar puno vise pogadaja i naravno da mora vuc nepopularne poteze.
"Gubitak" mobitela puno vise pogadja operatera koji posluje sa malom marzom (ili negativnom) nego operatera koji posluje sa marzom od preko 30%.
Ne pravdam taj cin Tele2, samo pokusavam objasnit da im je krizni porez totalno poremetio njihovu kalkulaciju koja je ionako bila vrlo na knap. Oni stvarno nisu krivi za stanej gospodarstva u RH, nametnut im je porez kojeg radi monopola T-Coma i Vipa ne mogu lako podnjet te moraju gledat kako da ga kompenziraju - dio prebacit na krajnjeg korisnika, dio na alternativne nacine. Ovaj porez ce samo jos povecat jaz izmedju Tele2 i ostalih operatera, umjesto da se ide na to da se pomaze onima koji su zadnji dosli i koji su "zakinuti". Steta.
Ako stvarno nigdje nije definirano da se mobitel mora vratit ukoliko operater "prouzroci" raskid ugovora, onda zaista ne vidim po kojoj osnovi oni traze taj mobitel natrag. Vjerojatno se radi o obicnom blefu.= Citat =:
U ugovorima Tele2 ne stoji ništa po pitanju mobitela. Eventualno se ugovor mogao raskinuti tako da pretplatnik isplati sve preostale rate pretplate.
sto bi ja kao mali covjek trebao njih žaliti i financirati...wtf?!
ti kao mali čovjek u liberalnom tržištu imaš izbor,zato odaberi onoga koji ti je najbolji.
nisi zadovoljan,ima i toga.
samo skokneš 100 metara dalje i pređeš na drugu mrežu,pa nećeš više financirati jedne nego će te drugi uzeti i gaće koje nosiš na štapu.
Ja bih samo htio odgovor na jedno pitanje:
Zašto minuta u postpaidu, 15 sekundi u prepaidu.
Pretplatnik sam već, stvarno ne znam ni sam koliko, ali barem 2 i pol godine. Nisam vezan ugovorom već pola godine barem (a i to samo jer sam bratu kupio k550), imam minimalnu potrošnju 85.
Može li mi posejdon objasniti (tell me like I was i 5 year old) koja je moja motivacija ostati na pretplati odnosno kako tele2 marketinški strateški ili štoveć misli zadržavati pretplatnike?
I molim te nemoj mi o telefonima jer mi ne treba (moj k800 iz Njemačke i nakon 3 godine radi ko uricaa ionako se na ebayu ili webshopobima "preko" skoro svi modeli mogu nabaviti po istoj cijeni kao i kod vas minnimalna potrošnja 150) nego jednostavno kao korisniku? Čitavo vrijeme akcije pljušte za bla bla, a sad još i ovo sa obračunskom jedinicom.
Konkretno moj račun za srpanj bio bi 20 kuna veći po novom, minutnom obračunu.
Nema tu neke teske filozofije, svaki operater ima svoju strategiju i zeli se pozicionirat na trzistu. Iz perspektive operatera, prepaid nosi (barem) 3 velike prednosti:
- pogotovo u vremenima otezane likvidnosti, placanje unaprijed ujedno znaci da korisnici "kreditiraju" operatera
- sve sto se plati unaprijed se ne potrosi.
- nema zajebancije se billing collectionom, oliti naplatom.
Postpaid naravno nosi pak svoje prednosti.
No najbitnije od svega je ipak to da je procjena Tele2 da ce na taj nacin najblje ostvarit dugorocan profit. Ti i ja ne znamo konkretne brojke pa mozemo o svemu samo spekulirat, no vjerujem da svaki put dobro razmisle kad odredjuju cjenovnu politiku.
eto, 3 dana su prosla od kad sam poslao mail i nisam dobio odgovor (osim onog da je proslijeden pitaj Boga kome).
2,5 tjedna su prosla od kad sam se zalio na racun, nisam dobio odgovor.
@agam, objasni to molim te. studen sam ekonomija na visoj godini, ne trebas mi prodavati pricu o marzama, jednostavi mi objasni neke jednosta stvari tipa zasto im SZK bar ne bude na nekoj razini?
uzet cu primjer amisa, koji su nitko i nista naspram ostalih operatera na trzistu. korisnik sam vec 2 godine, makar vise nisu najjeftiniji, ali samo zato sto su usluzni i pristojni ne mislim ih mijenjati.
zar je puno traziti od nekog davatelja usluga da se normalno ophodi prema musteriji, da se musterija osjeca pozeljnom? ja to kod tele2 NIKAD nisam osjetio, kao da oni meni cine uslugu, a ne ja njima. sramota.
isto tako vidim da ti spominjes trenutno stanje u gospodarstvu, novi nameti na mobilne operatere. a nama gradanima cvjetaju ruze? ajmo reci i da je ovo bila jedina opcija kod tele2. u tom slucaju, mogli su odabrati potpuno drugi pristup korisnicima. sto se ne bi korisnici puno bolje osjecali da su recimo dobili iskren mail od strane operatera, gdje im je lijepo objasnjena situacija na trzistu, uz molbu da budu strpljivi, da je operateru stalo do njih i da je pitanje vremena kad ce se sve vratiti na staro. ja da sam samo dobio taj mail, ne bi nikad razmisljao da otkazem suradnju. jedan iskren i normalan mail koji trazi potporu.
a ne kao zadnji cigani lazu da mobitele, ne dogovaraju na mail itd. ako smo im mi korisnici bitni, kakav je to prostup. da li su sa tim pristupom uopce zasluzili da opstanu na trzistu?
da su ponudili 10 besplatih smsova uz objasnjenje da je to najbolje sto trenutno mogu, ja bi bio odusevljen. ali eto, ocito cudnji i nesposobni ljudi vode marketing od tele2. sad ce najebati.
Ti si mene malo pogresno shvatio ako si stekao dojam da ja ikoga branim. Ja nikoga ne branim, ja samo objasnjavam. I T-Mobile i Tele2 se ponasaju onako kako smatraju da im trziste dozvoljava, a trziste to smo i ti i ja. Cijene i obracunske jedinice su takve kakve jesu, i to prije svega iz razloga jer su ljudi ocito spremni pristajat na takve uvjete.
Da se hvalimo doktoratima i "visoj godini" na ekonomiji stvarno nema smisla. Stvari koje ja govorim se ionako ne uce na fakultetu vec se iscitavaju iz poslovnih rezultata.
"Idealan" operater nikad nece postojat, stalno ce svakom nesto falit. Kad bi Tele2 imao uz ovakve niske cijene sluzbu za korisnike poput T-Mobilea, onda bi T-Mobile propao (malo banaliziram) pa bi Tele2 postao "monopolist". Jebi ga, svatko nek nadje operatera koji mu najvise odgovara, trziste je utakmica a ne dostizanje idealnog slucaja. Stvarno ne moramo filozofirat o teoriji trzista, ali ako netko nije zadovoljan sadasnjim pruzateljem usluga, postoje i drugi. Ako netko od njih prekrsi zakon, bilo bi korektno da ih se sve odmah prijavljuje inspektoratima, to je jedna od rijetkih sluzbi koja funkcionira kolko tolko normalno u ovoj drzavi.
A ti mislis da te namjeron ignoriraju kako bi te naljutili? Sto ti mislis, zasto ti nisu odgovorili? Ja sam na svoj upit dobio odgovor unutar 24 sata, tvoj je upit ocito bio neki na koji ti nisu mogli/zeljeli dat tako ekspresan odgovor. Ja sam kod Tele2 zato sto mi je barem duplo jeftiniji od konkurencije. Dok mi je usluga bila vazna onda sam io kod konkurencije.= Citat =:
zar je puno traziti od nekog davatelja usluga da se normalno ophodi prema musteriji, da se musterija osjeca pozeljnom? ja to kod tele2 NIKAD nisam osjetio, kao da oni meni cine uslugu, a ne ja njima. sramota.
Nitko nije rekao da gradjanima cvjetaju ruze vec kazem da Tele2 nije kriv za uvodjenje novih poreza, kao sto niti gradjani nisu krivi. Drzava je nametnula nove porezno opterecenje, jel itko bio toliko naivan da ce poduzece poput Tele2 koje ionako godinama pise gubitke i nema marzu da pokrije taj namet citav taj teret preuzet na sebe? Sto bi ti na njihovom mjestu napravio? Tele2-u je bitno da ostane najjeftniji i da se tako diferencira od konkurencije, a tu poziciju trenutno i drzi.= Citat =:
isto tako vidim da ti spominjes trenutno stanje u gospodarstvu, novi nameti na mobilne operatere. a nama gradanima cvjetaju ruze?
Ja razumijem da ljudi postanu emocionlani kad se radi o odnosu prema opterateru. I ja imam ovdje kraj mene citavu papirologiju od prijava i tuzbi prema T-Comu koje sam imao, razumijem da ljudi ne vole da ih se stavlja pred gotov cin i da ih se iskoristava, pa i na ilegalna nacin. Naravno da bi bilo super da su to puno ljudskije obavili i da su se bolje pripremili. Mozda bi to cak izveli i bolje od T-Mobilea koji svoje korisnike uopce nije informirao o pravu na raskid ugovora iako je po zakonu to bio duzan ucinit. To ti je ocito igra u kojoj svi krse zakone i pravilnike, a dok drzava ne uspostavi sustav adekvatnih sankcija i kontrole, naivno je od bilokoje firme ocekivat da ce se ponasat onako kako ti i ja to mozda ocekujemo.= Citat =:
ajmo reci i da je ovo bila jedina opcija kod tele2. u tom slucaju, mogli su odabrati potpuno drugi pristup korisnicima. sto se ne bi korisnici puno bolje osjecali da su recimo dobili iskren mail od strane operatera, gdje im je lijepo objasnjena situacija na trzistu, uz molbu da budu strpljivi, da je operateru stalo do njih i da je pitanje vremena kad ce se sve vratiti na staro. ja da sam samo dobio taj mail, ne bi nikad razmisljao da otkazem suradnju. jedan iskren i normalan mail koji trazi potporu.
Kazes da si na ekonomiji. I ja sam to prosao pa znam da se tam oneke stvari ne uce. Kad doktoriras i pravo mozda ces malo vise znao izborit se za svoja prava. Ako Tele2 ne postuje zakon ili vas ugovor, raskini ugovor, nemas ti tu sta cekat da ti oni odgovore. Pravilnik propisuje rok u kojem se mora odgovorit, ako ti ne odgovore - prijava inspektoratu (to ti ide online). U ovoj drzavi nazalost covjek mora jako puno energije ulozit da se izbori za svoja prava, ali ja za to krivca ne vidim u Tele2 vec u nasim politicarima. Da sam ja direktor Tele2, i ja bih vjerojatno igrao takvu igru, stoga ne zelim glumit licemjera.= Citat =:
a ne kao zadnji cigani lazu da mobitele, ne dogovaraju na mail itd. ako smo im mi korisnici bitni, kakav je to prostup. da li su sa tim pristupom uopce zasluzili da opstanu na trzistu?
da su ponudili 10 besplatih smsova uz objasnjenje da je to najbolje sto trenutno mogu, ja bi bio odusevljen. ali eto, ocito cudnji i nesposobni ljudi vode marketing od tele2. sad ce najebati.
iskreno, gotovo sve si krivo protumacio, vidim da si odabrao stranu koju ces "braniti", mozda radi polemike, mozda iz neke satisfakcije ili neceg treceg, nije bitno. politicare, vladu i nam mentalitet necu petljati u ovo raspravu. ovo se tice iskljucivo tele2 i nikog vise (cak i spominjanje t-com, t-mobilea, VIPa je nepotrebno).
znam koja su moja prava, znam koje korake mogu poduzeti da se rijesim ugovorne obveze sa tele2. ali neces vjerovatni, to mi nije cilj. ja cu ispostovati svoj ugovor do kraja, za razliku od njih.
ja jedino sto zelim je da pokazu neki znak paznje, izadu u susret na bilo koji nacim. ako hoce, super, mozda i produzim. ako nece, ode ja kad mi istekne ugovor. cist racun, duga ljubav.
Sorry, nije mi do prepucavanja pa necu reagirat na ovo gore. Ti slobodno i dalje proizvaj sugovornike da "brane" one sa kojima se ti ne slazes.
Pa onda problema nema. Cini i dalje sve na sto se se obavezao od prethodnim uvjetima, ocito mozes prec preko ovog kako se Tele2 ponasa, stoga ne kuzim u cemu je problem. I ja sam kod Tele2, i to bez obaveze, dakle svaki dan mogu prec kod drugog operatera (uopce ne "kuzim" ljude koji potpisuju obaveze na >12 mjeseci).= Citat =:
znam koja su moja prava, znam koje korake mogu poduzeti da se rijesim ugovorne obveze sa tele2. ali neces vjerovatni, to mi nije cilj. ja cu ispostovati svoj ugovor do kraja, za razliku od njih.
Trudim se da ne komentiram ovo. :hm:= Citat =:
ja jedino sto zelim je da pokazu neki znak paznje
Pa i ja bih volio da mi nekako kompenziraju ovo najnovije poskupljenje, ali necu cmizdrit na forumu ako mi operater ne izlazi u susret. Ja razumijem poslovnu politiku Tele2 (barem onolko koliko sam upoznat s brojkama) i to mi je bitno, kao sto mi je i bitno da na meni nemaju >30% marze poput drugih operatera. Kad zelim emocionalnu satisfakciju onda odlazim kod cure, ako nemam cure a ocu seks, uvijek mogu otic kurvi. Jebi ga, ljudi se snalaze da zadovolje svoje potrebe, ako si nesretan kod Tele2 onda odi kod nekog kod koga ces biti sretniji, ne kuzim zasto se toliko patis? Ako je tvoj odgovor: "ali kod drugog cu bit jos nesretniji" onda ces sam sebi dat odgovor na pitanje zasto se Tele2 ne uvlaci svojim musterijama u guzicu.= Citat =:
, izadu u susret na bilo koji nacim. ako hoce, super, mozda i produzim. ako nece, ode ja kad mi istekne ugovor. cist racun, duga ljubav.
uf kako volim ovakve koji citiraju svaku rečenicu.. :hm:
ja sam prešo na tele2 jer su bili jeftiniji, ali ne možeš bit tako bahat..
meni recimo smeta kad 22. u mjesecu dobijem sms da ne zaboravim da nisam podmiril račun.. 2 fakin dana od roka.. ono, pa daj nek se skuliraju malo..
i ja sam od onih koji žele raskinuti ugovor, ili da mi ga barem smanje za 50kn..
jer ovo nije normalno..
Nisam ja bahat, nisam se ja hvalio da sam tek na 3coj godini ekonomije :).
Gle, i ja imam puno problema sa Tele2. U 3 mjeseca sam imao 2 reklamacije (uvazene, kod T-Coma u istom periodu 3) jer sto slucajno sto namjerno povremeno zaracunaju vise nego sto bi trebali. Cijene i usluge su miljama daleko udaljene od onog sto ista ta firma nudi u zapadnim drzavama, ali ja govorim o tome da su i ostali nasi operateri u najmanju ruku po mnogocemu i gori od Tele2. BTW, i ja sam Tele2-u "prijetio" raskidom ugovora ako mi ne daju neki ustupak (ozbiljno), na moj blef medjutim nisu nasjeli (vjerojatno zato sto mi je potrosnja ona minimalna od 65 Kuna, ili koliko vec). Shvatite da smo svi mi na istoj strani, ja samo govorim o tome da se operateri ponasaju onako kako im trziste dozvoljava. Meni su smijesni ljudi koji s operaterom potpisu ugovor kojim se obvezuju da ce i za 2 godine placat ove bolesno visoke cijene, i onda isti ti ljudi jamraju kako je telefonija kod nas skupa. E pa jebi ga miki, "motiviraj" operatera da snizi cijene: ako si nezadovoljan, predji drugome. Ako ti je skupo ne potpisuj ugovor na dvije godine i ne nasjedaj na nekakve bodove i klubove, gasi sekretaricu i kratko telefoniraj i korsiti fiksni telefon kad mozes (ne govorim to tebi naravno).
Tele2 je firma koja je zadnja dosla na trziste koje je vec imalo prilicno visoku penetraciju. Sustav obracuna je preko ICFa koji itekako nepogoduje manjim i novim operaterima. Zakoni i pravilnici takodjer ne idu na ruku novim i malim igracima. K tome, Telekom agencija ne samo da ne cini nista kako bi pomogla da se trziste razbukta vec sustavno sabotira svaku konkurenciju T-Comu i Vipu. Kad se sve to uzme u obzir, Tele2 - koji je zaista pridonio tome da se barem malcice snize cijene - je u nezavidnom polozaju i stvara gubitke. I onda mu jos dodje nasa vlada i kaze - e sad cete vi operateri placat 6% poreza na promet. I naravno da se vladu nece ticat sto ta mjera puno vise pogadaja male operatere nego one velike koji imaju marzu sa kojom lako pokriju taj namet. I onda uleti neki forumas i kaze da zeli "znak paznje od Tele2". Ja sam kod Tele2 ne zato sto si ne mogu priustit T-Mobile vec zato sto smatram da tako najbolje pomazem trzistu - dugotrajno, dakle i za sebe ocekujem dugotrajnu korist. Netko drugi ce imat ssasvimd rugacije motive, i ja to postujem. Ali ljudi stvarno ne bi trebali ocekivat jednaki support kod Tele2 kakav je kod T-Mobilea.
Pokusajte malo smanjit emocije, operateri se bore za kupce, ako kod jednog niste zadovoljni odete kod drugog. Ako Tele2 zaista vodi pogresnu politiku onda ce bankrotirat, forumasi kojima se fucka za Tele2 ce i to ionako biti svejedno.
dosadan si sa marzama. ovo je forum i tu smo da raspravljamo o nekim stvarima, a posto je ovo podforum za operatere, a topic se zove "kritike/pohvale", naravno da cemo staviti svoje kritike i pohvale. ako ti to zoves "cmizdriti", uvijek mozes odjebati u troskoku :)
emocionalna satisfakcija mi ne treba, nego mi treba neko normalno i usluzno ponasanje od strane ljudi s kojim poslujem. ti ocito nisi navikao na takve stvari, to je iskljucivo tvoj problem :)
a sto se tice recenice "trudim se ne komentirati ovo", bolje ti je da nista ne komentiras, jer ti gotovo niti jedan post nema smisla. :p
p.s. ako ti smatras da je treca godina ekonomija pohvala s moje strane, onda si stvarno u velikoj zabludi :D haha
Srki, molio bi te da se za offtopic obracune sa forumasima neistomisljenicima koristis PMom, a da se ovdje ipak drzimo same teme. Ako imas sta rec o Tele2-u, samo naprijed, provokacije i ad hominem napadi upucnei sugovorniku zaista ne spadaju ovdje. A ti sad sam odluci jel stvarno zelis pokrenut prepucavanje na forumu. To na kojoj si godini fakulteta i to koliko ja doktorata imam stvarno nije nimalo bitno.
Ja kulturno objasnjavam zasto su stvari takve kakve jesu, zao mi je ako u meni vidis dezurnog krivca ali pokusaj kolko tolko argumentirano diskutirat, nema potrebe za ovkavim tonovima. Umjesto tih tonova i prozivanja kako ono sto pisem nema smisla radji napisi koji konkretan argument pa da diskturamo po nekoj osnovi. Ako se ne slazes da marze i poslovni rezultati imaju veze sa ukupnom ponudom (usluga, cijena...) Tele2-a, mozemo i o tome porazgovarat.
Nadam se da ce se strasti malo smirit, ipak smo mi svi na istoj strani a sva sreca da razliciti ljudi imaju razlicite poglede na svijet.
Slažem se u potpunosti. Mene kao korisnika ne zanima njihov poslovni model, visina marže itd., to je područje interesa njihovog vlasnika, a na upravi je da na određenom tržištu ostvari najbolje poslovne rezultate u datim uvjetima. Ako nisu konkurentni otpast će iz tržišne utakmice. Istina je da je ulazak tele2 na naše tržište kasnio u odnosu na inicijalne najave (iz raznoraznih svima dobro znanih razloga), ali sami su izabrali konkurirati u takvim uvjetima, uz takvu penetraciju mobilne telefonije i takve stečene tržišne pozicije konkurencije.
Ugovori su dvostrano obvezni. Nitko operatera ne sili da sklapa ugovore s određenim rokom važenja s korisnicima. Njegov je poslovni rizik da će se potencijalno uvjeti na tržištu promijeniti, a na štetu njegovih marži, kojeg ne mora preuzimati.
Poanta je da su sad skrojili tarife kojima nastoje zadržati iste marže, što nije moguće (odnosno moguće je ako mijenjaju tarife) ako imaju dodatne troškove poslovanja. Da li je taj novouvedeni namet fer ili nije to je bezpredmetno za korisnika,on je pristao na određene uvjete u i sad želi i da druga strana ispoštuje svoj dio preuzete obveze. Nisam još čuo da je netko kupio auto koji mora čekati 3 mjeseca i da su mu rekli kasnije da mora nadoplatiti x Eura jer je u međuvremenu porasla cijena čelika, dijelova koji se ugrađuju ili nešto treće. Obvezali su se pružiti uslugu po ugovorom definiranim uvjetima i neka ih poštuju.
Sad mi je neizmjerno drago što sam ostao na prepaidu. Tarifa mi je ista,a ako nisam zadovoljan lako promijenim operatera. Za sada mi je ovo još uvijek povoljnija opcija, ali mislim da mnogima nije više toliko isplativo ako moraju nadoplaćivati mjesečno 100kn za povoljniju tarifu, ako im je mjesečna potrošnja puno niža. Netko je spomenuo dječje bolesti. Još uvijek boluju od nekih, ali svi žmirimo na njih jer je jeftinije od konkurencije (to im je i temelj marketinške kampanje). A ovo sad baš i nije u skladu sa reputacijom koju su tako dugo nastojali izgraditi. Možda su još najjeftinij ali svakako nisu više toliko jeftini koliko oni naporni likovi u reklamama naglašavaju. Ne bih sad solio pamet, ali mislim da sami sebi rade na ovaj način veću štetu nego da "progutaju" povećane troškove. Nek povećaju sa 0,49 na 0,59 po minuti, ali neka mi ne naplaćuju sekundu kao minutu.
zasto svi kad pisu usporedjuju t-mobil i vip sa t2....?! cemu to...ovdje svi koji pisu imaju problem sa t2 a ne vipom i t-mobilom.....
Sad je na pretplati biti pušiona za sve koji i ovako i onako troše 100kn mjesečno. Ja sam jedan od onih kojemu sve ostaje isto jer potrošim više od 100kn mjesečno, a obračunska jedinica mi je i dalje 15 sek. Da ne govorim da dobijem svaki mjesec +20kn na račun, već mjesecima imam besplatan internet, znam da je to greška, ali hebiga, neću se žalit. :spin:
eto ja predao zahtjev za raskid ili promjenu ugovora... baš me zanima kaj bu bilo,,,
Siguran sam da vecinu ne interesira, ali neke i interesira (recimo mene).
Sve sto se zbiva na trzistu se sto direktno sto indirektno tice svih koji na nekik nacin sudjeluju na tom trzistu, naravno i samog korisnika. Samog zakonodavca se poslovni modeli naravno ne ticu, ali njegova je odgovornost osigurat okvir za fer trzisnu utakmicu jer niti najbolji poslovni model ti nece pomoc ako imas zakonodavca koji ne cini nista kako bi liberalizirao trziste.= Citat =:
to je područje interesa njihovog vlasnika, a na upravi je da na određenom tržištu ostvari najbolje poslovne rezultate u datim uvjetima. Ako nisu konkurentni otpast će iz tržišne utakmice.
Ne aludiram tu naravno samo na Tele2. Uvjeti koji su propisani pojedinim pravilnicima i zakonima su jedinstveni u citavom svijetu jer mnoge od tih uvjeta mogu ispunit samo golemi operateri. Ne moramo ovdje ulazit u to jel zakonodavac u nekakvoj uroti sa monopolistom, kao niti u to koji su mu motivi, ali cinjenica je da se svaki novi potencijalni sudionik trzisne utakmice suocava s problemima koje vjerojatno malo koji poslovni model moze predvidjeti. Cak i u sporovima koji su zakonski savrseno jasni, na razne se nacine odugovlaci sa presudama i sabotira ulazak novih operatera (recimo slucaj sa MVNPom). Naravno da cemo na kraju rec - propali su jer nisu bili konkurentni, tehnicki gledano tocno ali takvi zakljuci imaju tezinu samo ukoliko trziste uopce moze funkcionirat po fer principu.
Skoro svako europsko trziste je bilo suoceno sa slucajem raspisivanje koncesije za nove operatere. Na normalnim trzistima poput recimo austrijskog, agencija na odredjene nacine pogoduje novim igracima ali samo sa svrhom kako veliki ne bi iskoristavali svoju velicinu - naravno ogranicenog trajanja. Jer agencija bi trebala zastupat interes drustva.Nasem drustvu ne bi trebalo biti u interesu da Tele2 propadne pa da opet imamo "duopol", na ja osobno ne vidim bas da vuku poteze koje nama idu u interes - cak i suprotno.= Citat =:
Istina je da je ulazak tele2 na naše tržište kasnio u odnosu na inicijalne najave (iz raznoraznih svima dobro znanih razloga), ali sami su izabrali konkurirati u takvim uvjetima, uz takvu penetraciju mobilne telefonije i takve stečene tržišne pozicije konkurencije.
Isto tako mozes rec i da je interes Vip-a da zakonodavac donese zakon po kojem samo Vip mora placat krizni porez a ostali ne moraju. Ako kazemo da je ovaj namet nesto kao "visa sila" i nepredvidiv, cinjenica je da on puno vise pogadja male operatere nego velike, dakle samo povecava jaz izmedju velikih i malih operatera, a to je ono sto nasem trzistu zaista ne treba.= Citat =:
Ugovori su dvostrano obvezni. Nitko operatera ne sili da sklapa ugovore s određenim rokom važenja s korisnicima. Njegov je poslovni rizik da će se potencijalno uvjeti na tržištu promijeniti, a na štetu njegovih marži, kojeg ne mora preuzimati.
iz perspektive drustva koje zeli privuc kapital, proizvodnju, potaknuti inovativnost... najgore sto se moze desit je upravo slanje ovakve poruke "vi pokrenite biznis, ali mi ne garantiramo da za godinu dana necemo dic porez za 20%, ili nacionalizirat sve sto imate". Dakle,s tvarno si u pravu kad kazes da je sve to jedan veliki rizik jer se teoretski svaki scenarij moze predvidjet, ali upitaj se kakve su posljedice drzavnog intervencionizma i to takvog koji najvise steti novim i malim igracima?
Pa moze svatko zeljet sto god zeli, ali zbog "intervencije" drzave, druga strana vise ne moze ispostivat taj ugovor te ti nudi opciju da ugovor raskines. Ako korisnik nekog zeli tuzit, onda bi bilo najpravednije da tuzi drzavu jer nije Tele2 kriv za taj namet.= Citat =:
Poanta je da su sad skrojili tarife kojima nastoje zadržati iste marže, što nije moguće (odnosno moguće je ako mijenjaju tarife) ako imaju dodatne troškove poslovanja. Da li je taj novouvedeni namet fer ili nije to je bezpredmetno za korisnika,on je pristao na određene uvjete u i sad želi i da druga strana ispoštuje svoj dio preuzete obveze.
Pa upravo to se desilo kod ovog podizanja PDVa. Jedan moj poznanik je dogovrio kupovinu auta, u medjuvremenu DPV skocio sa 22% na 23%, morao je platit vise negos to je prethodno racunao/dogovorio.= Citat =:
Nisam još čuo da je netko kupio auto koji mora čekati 3 mjeseca i da su mu rekli kasnije da mora nadoplatiti x Eura jer je u međuvremenu porasla cijena čelika, dijelova koji se ugrađuju ili nešto treće. Obvezali su se pružiti uslugu po ugovorom definiranim uvjetima i neka ih poštuju.
Ne mozes ti nikoga prisilit da izvrsi svoj dio ugovora. Postoje mehanizmi raskida ugovora, tuzbe, odstete... a u ovom slucaju u kojem je nesporno da je upravo drzava prouzrocila poskupljenja je meni i upitan smisao inzistiranja da operater taj harac preuzme na sebe - i to operater za kojeg znamo da tih 6% ne moze u postpunosti preuzet na sebe (a to znaju svi koji poznaju brojke od Tele2). Pravo je korisnika da se ljuti i da bude bijesan, ja samo govorim da malo preuvelicava dozivljaj i trazi krivca na pogresnom mjestu.
I ja jednako lako promjenim operatera iako sam na postpaidu. Dapace, i sad sam razmisljao dal da promjenim operatera, ali nema smisla jer su svi poskupljeli time da prenose dio haraca na krajnjeg korisnika (hm, koja slucjanost).= Citat =:
Sad mi je neizmjerno drago što sam ostao na prepaidu. Tarifa mi je ista,a ako nisam zadovoljan lako promijenim operatera.
Da, meni se bas ne isplati iako mi mjesecni iznos poskupljuje za oko 20%. Mozes mislit kako sam sretan zbog toga ;).= Citat =:
Za sada mi je ovo još uvijek povoljnija opcija, ali mislim da mnogima nije više toliko isplativo ako moraju nadoplaćivati mjesečno 100kn za povoljniju tarifu, ako im je mjesečna potrošnja puno niža.
A koji bi bio tvoj konkretan prijedlog. Odnosno, da si ti product manager od Tele2 u Hrvatskoj, kako bi ti sredio ovaj problem sa kriznim porezom? Nekako imam dojam da smatras da je Tele2 trebao drugacije postupit pa te pitam za konkretno misljenje.= Citat =:
Netko je spomenuo dječje bolesti. Još uvijek boluju od nekih, ali svi žmirimo na njih jer je jeftinije od konkurencije (to im je i temelj marketinške kampanje). A ovo sad baš i nije u skladu sa reputacijom koju su tako dugo nastojali izgraditi. Možda su još najjeftinij ali svakako nisu više toliko jeftini koliko oni naporni likovi u reklamama naglašavaju. Ne bih sad solio pamet, ali mislim da sami sebi rade na ovaj način veću štetu nego da "progutaju" povećane troškove. Nek povećaju sa 0,49 na 0,59 po minuti, ali neka mi ne naplaćuju sekundu kao minutu.
Evo ti konkretnih brojki:
Prihodi od prodaje: 614.629.969kn
Materijalni troskovi: 847.815.172kn (tu naravno ulazi i interkonekcija)
6% od prometa je dakle oko 37 milijuna Kuna.
Ako bi Tele2 preuzeo tih 37 milijuna Kuna na sebe, mogao bi istog dana i povuc se iz Hrvatske jer bi takva odluka bila ravna samoubojstvu. Korisnike kojima je T-mobile i Vip preskup su vec odavo privukli, smatram da bi bilo naivno ocekivat kako bi gomile novih korisnika nahrupile k Tele2 da nisu dizali cijene.
Znam, znam... raspisao se malo :).
Jedna pohvala. Jutros su mi, bez nekog očitog razloga poklonili 10 kn na prepaid račun. Mislim, pretpostavljam da ima veze s prekjučerašnjom nadoplatom od 100 kn, ali mi je opet čudno jer nije bilo nikakve prethodne najave SMS-om "Nadoplati svoj račun i dobit ćeš...".
tele2 ima lose brojke a nakon ovog poskupljenja imat ce jos gore!
npr.prodaju uredjaje na pretplati plan 0 po dosta niskim cijenama kao da je potrosnja 50kn!
ja sam uzo jednu tu pretplatu platit cu 240kn radijske frekvencije i sto tele2 ima od mene?
nista! a dobijes novi nebrendirani uredjaj i jos otkljucan 35 posto ispod realne cijene!
jel tko dobio "procjenu uredaja"?
ovako, mene su zvali prije pola sata. gospoda je bila jako ugodna i pristojna. ponudili su mi raskid ugovora bez ikakvih problema (inace mi traje do 20.12.2009. ugovor), pitali da li zelim zadrzati broj ili da mi ga iskljuce.
isto tako, kad sam rekao da ne zelim raskidati ugovor ako su u mogucnosti mi aktivirati opciju slike i slova, pristali su na to. rekla mi je da slobodno odaberem tarifu koju hocu i opciju i da ce to odmah rijesiti, bez ikakvog produljivanja ugovora. prije to nisu bili u stanju napraviti, sad naglo mogu. neka, neka..
mislim da cu pristati na to, jos samo cekam da vidim sto ce napraviti sa mojom prigovorom vezanim za racun. ako to rijese kako spada, bez razmisljanja cu pristati na ponudeno.
eto, toliko za sad od mene.
nice. mene su isto zvali i ponudili mi prvo 100min besplatnih razgovora... ha ha.. reko da ću razmislit
Mene su kontaktirali zadnji put u petak. Odbio sam sve opcije i kazala mi je ženska da će proslijediti zahtjev nekakvoj "višoj" instanci.
Otada-nitko se nije javio.
ja sam danas ujutro poslao mail, i za 2 sata dobio odgovor :
Vaš Zahtjev za raskid pretplatničkog ugovora smo proslijedili odjelu koji
radi na rješavanju istih, te ćete biti kontaktirani od njihove strane u što
kraćem vremenskom roku.
i sad čekam..
Vidim ja da ti nisi procitao niti jedan moj post, ali te to nije sprecilo da ulazis u rasprave :P
Ne nude mi nikakve povlastice, nego ono sto su mi davno trebali omoguciti, a nisu. Ako te bas zanima, ima u ovom topicu detaljno objasnjenje, ne da mi se ponavljati sve prituzbe koje sam imao.
cekaj, pa sta vas briga. vi ste pismeno predali zahtjev prije 01.10. To je pravovaljano. Ako i dalje budu odugovlacili, treba kontaktirati HAKOM i DI. Vi ste svoje poslali u roku do 01.10
Jel itko od vas dobio kakvu obavijest o promjeni obračunske jedinice? Svaki put me jebu s informacijama o naplati računa, kojekakvim nagradnim igrama i slično, ali za ovo ne šalju nikakve poruke niti obavijesti.