Nisam čuo za taj GoodReader.
Dropbox sam počeo prvo koristiti na kompu kao windows klijent.
Šema je ova - na kompu jedan folder je označen kao "dropbox folder" i sve što se ubaci u njega automatski se uploada na net na tvoj dropbox account. Naravno u tom folderu možeš imati podfoldere i što god želiš. Za to ne treba poseban program, sve preko file managera.
A postoji i posebni folder "Public" - za svaki file koji se nalazi u njemu može se kreirati "public link" tako da bilo tko može pristupiti toj datoteci (desni klik na file - dropbox - copy public link). Recimo to koristim umjesto image hostinga, ako pravim neku galeriju i sl. Ili recimo kolegi sam neki dan trebao poslati mapu Italije za navigaciju (oko 200MB). Ubacio sam to u public folder, odmah mu kreirao link i poslao i rekao da proba skinit za jedno sat vremena.
Sve što imaš u tom "dropbox folderu" vidiš i kad se ulogiraš na netu na svoj račun. Ako preko neta nešto uploadaš na svoj acc, odmah ti se synca s tim folderom na kompu.
E ista stvar je i sa iPhone, vidiš lijepo svoj folder i uvijek je syncan. Naravno neće spremiti sve u cache u telefon (može se postaviti cache u MB).
Kompaktibilan je se nekim aplikacijama, recimo 1password synca lozinke preko dropboxa, ili "documents to go" pristupa direktno dropboxu itd itd...
A u iPhone klijentu (ovisno o instaliranim aplikacijama) isto možeš iz dropboxa neki dokument otvoriti sa "DocsToGo" ili poslati sa "Air Sharing" (wifi) ili sa "FTPOnTheGo" ili prebaciti u iFile pa dalje kopirati kamo želiš - to je ono što meni nudi, ali tko zna što sve još podržava.
Kod registracije dobiješ 2GB prostora, a ako nekoga pozoveš i ta osoba se registrira i instalira klijent dobiješ još 256MB (do max. 8GB čini mi se).
Pa eto možda netko bude dobar i klikne na OVAJ REFERRAL prije registracije, kad sam tako lijepo objasnio sve
EDIT: sad sam skontao da ne možeš sa telefona poslati fajl putem maila. Ali može se prebaciti u "Documents To Go" i onda mailati kao attachment. Ili prebaciti u "Public folder" i poslati mailom public link

Odgovori uz citat

aktiviras si besplatne poruke onda...
( a app iz apptrack free 

Bookmarks