Ponavljam, okani se task managera. Samo štetu praviš jer OS ponovi učitava te aplikacije u RAM i troši bateriju. U 2.2 su uveli izmjene tako da recimo System Panel ni ne može ubiti aplikaciju.
Ne, piše mi messaging i ikona ko od SMS-a. Nemrem to zgasiti tj uvjek kad odem na Kill u advance task killeru i opet ga pokrenem vidim da je još upaljeno. Nevjerujem da je chat jer za to koristim "msn droid"
Prije par dana sam napunio na 100% i napravio battery whipe i super je radilo. 3 dana je baterija izdržala. Nakon toga mi od jutra do navečer pada i na 40% uz skoro nikakvo korištenje. 2-3 kratka razgovora i par SMS-a. Mislio sam da je to normalno al nakon battery whipe sam vidio da može puno bolje, zato mi nije jasno.
Ponavljam, okani se task managera. Samo štetu praviš jer OS ponovi učitava te aplikacije u RAM i troši bateriju. U 2.2 su uveli izmjene tako da recimo System Panel ni ne može ubiti aplikaciju.
Ne baš. Jedino ako ti se neki vrag vrti u pozadini kao aktivan proces
edit: Nisam vidio da se vodi rasprava i na drugoj stranici.. Messaging app je aktivan proces u foregroundu, to je tako i nema pomoći osim da preko adb-a obrišeš aplikaciju. U pravilu messaging sa svojom aktivnošću ne utječe na bateriju.
Zadnji uredio xlr : 05-09-2010 u 20:44
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
jel se vama čini da prelaskom na froyo baterija traje malo kraće... sa 2.1 sam nekako dogurao do kraja dana , a sa froyo (bilo koji rom) mi izdrži do nekih 21h tada mi baterija padne ispod 20%
Koji radio?
probao sam svaki radio (za froyo)... trenutno sam na 32.46.00.32U_5.10.05.17_2 , imao sam i onaj 32.47.* ali na tom mi se činilo da se baterija još malo brže troši
ja već par dana testiram i mogu reći da od kada sam napravio update na froyo, baterija slabije traje, najviše 40h a kod 2.1 je bilo i 48h na gore!ali dobro nije mi to neki problem nego zna mi se desit da mi nekad izgubi signal isto tako prije update-a to se nije događalo, mislim da ću morati preći na neki custom rom!
Jel jos netko ima problema sa signalom ili samo ja?
Ugl. zivim u Novom Zagrebu, i u postavkama koristim GSM/WCDMA auto za mrezu.
E sad, signal mi varira od 1-2 crtice, 3 crtice max i to ful na kratko.
Kada prebacim na samo GSM imam 3-4 crtice.
A na WCDMA samo, onda nemam nikakvih crtica. Mozda 1 max.
Jel to treba biti ili?
Na Vipu sam.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
ne znam šta bi ti rekao meni sad pun signal živim u Rijeci ali mi se zna desit da dok razgovaram s nekim ostanem bez signala što mi se prije nije desilo niti jednom(prije updejta)
Evo sad se na GSM/WCDMA "normaliziralo".
Oko 3-4 crtice.
No i dalje mi nije jasno zasto na WCDMA imam slabiji signal nego na GSMu...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
I ja sam primjetio da je signal na Froyo-i slabiji nego na Eclair-u. Nisam doživio prekide razgovora ili slično do sada. Pretpostavljam da je to povezano s novim radiom koji je došao s Froyom. Možda se nešto promjeni u sljedećem update-u.
Zadnji uredio Vedo : 06-09-2010 u 21:33
Da, preko noci zna dosta past.
Sjecam se kada sam se vracao oko 3 pol 4 doma i imao sam 1 crticu :S
A sumnjam da UMTSu ima kaj puno smetat na otvorenom, cak nema nikakvih nebodera u blizini...
Meni ne "stradavaju" pozivi, nego me to iritira kada unlockam mobitel i imam 1-2 crtice :S
Ljudi je li uopće potrebno stavljati neki drugi rom, tj. rootat mob? Što s time dobivam? I zna li tko gdje mogu skinuti i go aplikaciju?
Pozdrav,
Zanima me jel se može na neki način napraviti da se diskonekta sa 3ga kad ga ne koristi? ili se on sam diskonekta a oznaka ostane??
Pain is just weakness leaving the body.
To je vlastiti izbor. Što dobivam rootanjem
[GPS navigacija] za Android uređaje - igo
Možeš to izvesti recimo Juice Defender aplikacijom u "Apps" postavkama. Aplikacija je malo komplicirana i traži malo prčkanja i isprobavanja, valjda ćeš skužiti.
Skini demo na marketu, a UltimateJuice (update na full verziju) možeš naći ovdje: http://www.blackdroid.net/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
kako da oslobodim jos memorije na uređaju, stalno je puna.. di da provjerim uopce kolko je imam slobodno :S.. ono kaj sam ja stavio na njega od aplikacija iznosi 30 mm.. i vise nemrem nis stavit jel kaze da je pun kao.. a ima nekih 7, 8 pjesmi i oko 20 slika.. mozda je to na uređaju a nez kak da to obrisem :S ili premjestim na memorijsku :S
EDIT: omfg sjebo sam nesto.. naso sam di se moze vidjet kolko imam memorije slobodno.. pisalo je pod total space 160 i nesto a pod Internal phone storage 12.40 pise.. stisnuo sam nesto unmount the SD card for safe removal i sad mi vise ne pise kolko na njoj imam slobodnog
A da ti krenes citat upute i tutoriale za koristenje Androida za pocetak?![]()
daj pls reciteeeee.. kak da oslobodim jos memorije na uređajuu
Slazem se sa ravom :doublefacepalm:
Ugasi mobitel, izvadi karticu, spakiraj mobitel u kutiju, i baci ga u smece, jel ocito ne zelis ga nauciti koristit.
Najbolje tj najvise naucis citajuci!
No ajde, da ti odgovorim na pitanja jel sam dobre volje:
-Ugasi mobitel i izvadi i ponovo ubaci karticu. Ponovo ce ti se pokazati kolko imas memorije slobodno.
To ti je zato jel imas 2.1 (Eclair) na Desireu. Na 2.1 jos nema podrske za App2sd odnosno mogucnosti da prebacis aplikacije (djelomicno, tj najvecim djelom) sa memorije telefona na memoriju kartice, kako rootati mobitel i sto se time dobiva procitaj ovdje
Koji ROM izabrati, i sto se njime dobiva procitaj ovdje.
Inace, kada rootas mobitel "dobijes i extra" memorije na telefonu. Tj. rootanjem dobijes full kontrolu nad mobitelom i moci ces oko 140 MB u najboljem slucaju koristiti interne memorije za aplikacije. Za sve ostalo tu je memorija kartice (preporucam 8GB + i class 4+)...
A sad dalje idi citaj ili ce te ljudi pocet ismijavat i ignorat -.-"...
Zadnji uredio -->Cionn<-- : 07-09-2010 u 00:15
stavio sam juicedefender i ultimatejuice 1.7. Da li možda znaš može li se namjestiti da kad se ugasi ekran (zaključa telefon) da JD pogasi sve veze (3g i wifi) nikako nemogu postavke namjestiti! Uspijem dobiti da mi ugasi wifi i onda upalim ekran i radi mi 3g!! već sam izludio..pretražio sam cijeli internet!( a znaš kolki je internet) Hvala!
Zadnji uredio lars82 : 07-09-2010 u 23:27
Pain is just weakness leaving the body.
Iman problem sa snimanjem, jel vama trza kad snimate u HD-u? Kad sniman video svako malo trzne (zapne) i ako malo brze micen kameru onda i zamuti. Mislija san da je do mem kartice pa san stavija kingmax 8gb class 6 al svejedno trza....
Jel ima ko ideju do cefa bi moglo bit?
Bookmarks