1. Whatsapp Messenger - besplatni pošiljatelj poruka(zahtjeva internet). Skenira vam imenik i doda sve kontakte koji imaju whatsapp.
2. ES File Explorer - besplatan file manager, ftp klijent, app manager.
3. Titanium Bakup - must have aplikacija za rootane uređaje. Omogućuje kompletan backup, vađenj pojedinih stvari iz nandroida...
4. AirDroid - dijelijenje fileova između računala i mobitela preko wifi veze.
5. Snapspeed - vrlo moćan editor slika
6. Tapatalk Forum App - aplikacija za pregled foruma. Olakšava korištenje foruma.
7. Tasker - aplikacija upravljanje uređajem, podešavanje profila, podešavanje svega i svačega ukratko.
8. QuickPic - ultra brz i lagan preglednik slika.
9. AdAway - samo za rootane uređaje. Omogućuje micanje reklama.
10. ezPDF Reader - među najboljim, ako ne i najbolji PDF preglednik.
11. Adobe Photoshop Touch - Photoshop na mobitelu. Sa svim bazičnim funkcijama standardnog photoshopa
12. GO SMS Pro - zamjenska SMS aplikacija. Omogućuje veliku prilagodbu.
13. Eye in Sky Weather - vremenska prognoza, čisto, minimalistički uređana. Widget također.
14. Screen Filter - smanjuje brightness(svjetlinu) još više nego sam uređaj.
15. Viber - besplatni pozivi i poruke. Također zahtjeva internet za rad.
16. Dolphin Browser - odličan internet preglednik.
17. Power Toggles - prečaci za paljenje i gašenje wifija, bluetootha i slični stavki.
18. Rotation Locker - zaključa ekran u landscapeu ili portretu. Korisno kod nekih aplikacija koje same tjeraju svoju poziciju.
19. PowerAmp Music - moćan glazbeni player.
20. Neutron Music player - također odličan glazbeni player. Trenutno je još malo u razvoju, no kad se sredi bugovi bit će odličan.
21. MXPlayer - odlična aplikacija za gledanje filmova, videa..
22. BSPlayer - Android inačica popularnog playera na računalu. Odličan je.
23. Solid Explorer - odličan file manager. Omogućava rad na dva panela odjednom.
24. Aldiko Book Reader - među boljim eBook čitačima.
25. Dropbox - aplikacija za cloud pohranu na istomenom servisu.
26. Box - također kao Dropbox
27. ZET Karta - dijeljenje te zajedničko korištenje ZET karti.
28. TeamViewer for Remote Control - kontriliranje računala preko mobitela.
29. Unified Remote - mobitel postaje daljinski za programe na računalu.
30. AutoDesk SketchBook - profesionalna aplikacija za crtanje.
31. Pixlr Express - zanimljiv uređivač slika.
32. SmartTools - aplikacija za mjerenje udaljenosti, kuta, visine, itd...
33. K-9 Mail - odlična aplikacija za e-mail.
34. Android Lost - upravljanje uređajem iz udaljenosti preko računala ili preko poruke.
35. Light Flow Lite - aplikacije za upravljanje LED obavijestima.
36. Wallbase - wallbase.cc stranica na vašem mobitelu ili tabletu. Odlična kolekcija wallpapera
37. Zedge - velika kolekcija tonova, zvukova, wallpapera
38. Skype - Skype na mobitelu.
39. IMDB - za sve filmofile
40. Jorte Calendar - kalendar i organizator
41. Evernote - organizator, tj. pamti sve što vi ne želite.
42. Camera Zoom FX - odlična kamera.
43. Ebay - službena aplikacija za Ebay
44. BubbleUPnP - potpuno funkcionalni UPnP/DLNA Control Point, UPnP Media Renderer i UPnP Media Server.
45. Cerberus anti theft - zaštita protiv krađe mobitela.
46. MovieTube - kanal koji nedostaje na službenoj Youtube aplikaciji, kanal sa kompletnim filmovima.
47. Dnevnik - čitajte vijesti s dnevnik.hr.
48. OfficeSuite - odličan editor i preglednik office dokumenata.
49. Kingsoft Office - potpuno besplatni editor i preglednik office dokumenata.
Preporuke za tablete:
1. Diceplayerr - ima mogućnost popout prozora (klik) i zgodno je za multitasking. Pop out feature se aktivira ako app prepozna tablet mod, tj. 720px+ sučelje.
2. Mantano reader - osobno mi je puno bolji od Aldiko readera koji mi je na tabletu pokazivao znakove nestabilnosti.
3. CIFSManager - da ne duljim, ovdje sve piše: klik
4. Perfect viewer - zasad meni odličan reader za stripove (cbr i mnogi drugi)
5. News360 - odličan reader za vijesti koji sortira vijesti po temi, te na istu temu nudi više izvora
6. Friendcaster - budući da ne postoji facebook aplikacija baš za android tablete, ovo je najbolja alternativa, makar nije savršen
7. Feedly - još jedan reader, no ovaj je za Google reader i RSS, atraktivno sučelje i brz rad
8. MXplayer - jedini video player koji na mojem transformeru otvara sve formate, tako da samo njega mogu preporučiti
9. Calculator++ - vrlo brz, makar malčice nezgrapan calculator widget bez kojeg ne mogu ni na tabletu, ni na mobitelu
Hvala svima
Tema za potražnju aplikacija: Android aplikacije- zahtjevi, savjeti i diskusije
Zadnji uredio yager : 01-02-2013 u 23:33
TasKiller mi radi neke probleme od kad se apdejtao. poslije kilova kao da mi resetira cijeli OS, treba mu par sekundi da se oporavi... nisam siguran da više mogu preporučiti
Gmote - vrhunska stvar za daljinski ili slušanje mjuze sa kompa, preko wifija. jedva čekam da vidim šta će slijedeća verzija ponuditi
NetCounter - prati promet, može se staviti alarm na dnevnom, tjednom ili mjesečnom nivou, ima statistike i svašta. razlikuje 3G i wifi promet. obavezno!
OR Player Lite - ovakvi programi izlaze svaki dan tako da ovaj možda više nije najbolji. za internet radio streaming, jer naši radiji nemaju (a pitanje hoće li ikad imati) svoje aplikacije ali ima i takvih za skinuti. RTL radio je jak recimo
Fring - IM razni, Skype, MSN, blaba... radi ok, al nadam se da ima boljih
stavite si switch widgete - paljenje/gašenje wifija, GPS-a, buletootha ili mobajla sa jednim tapom, Sense ih ima serijski. add widget > HTC widget > settings
barkodovi su pregenijalni, koristite Barcode Scanner. možete napraviti i svoj: http://zxing.appspot.com/generator/
ASTRO File Manager - pa, file manager
WiFinder - skeniranje wifija, spajanje na isti
GPS Speedo - za vozače, mjerenje brzine, udaljenosti, itd
Zadnji uredio yager : 24-03-2012 u 15:39
AndNav2 - navodno odličan program za GPS, preporuka od gsmarene
i Music Tao - besplatni music store, pjesme se mogu downloadati ili streamati
Camera ZOOM FX- najbolji alternativni program za kameru, pregršt odličnih efekata
Maverick-Sličan kao google maps, mape ostaju trajno pohranjene na memorijskoj.
PicSay Pro- Najbolji program za uređivanje slika
GBlocker- omogućava blokiranje dolaznih poziva s nepoznatih i odabranih brojeva.
Zadnji uredio Harasho! : 03-03-2010 u 19:19
ASTRO - odličan File Manager (System tools....)
Battery Indicator - pokazuje u postocima napunjenost baterije
ES File Explorer - File manager
fring - VoIP program
Mobile Maps - satelitska navigacija (GPS navigacija)
Power Manager - ime mu govori, isprobajte
Power Search - odličan alat za pretragu po telefonu ili web-u
Procces Manager - domena tools managera (iliti alata)
TasKiller - ubija pozadinske, pokrenute aplikacije
Task Panel - ubija pozadinske, pokrenute aplikacije
WiFinder - traži WiFi mreže i spaja se
...neke su već i upisane al eto i od mene preporuka. Vrijede.
HC4L
Ne bih predlagao posebne aplikacije, ali našao sam jednu interesantnu stranicu koja se bavi aplikacijama za Android mobitele, a uz predstavljanje svake aplikacije ima i postavljen video tako da se dobro može vidjeti o čemu se radi u svakoj aplikaciji.
Evo adresa - http://www.androidapps.com
![]()
Call Meter NG - praćenje količine poziva i sms-ova. idealno za iTarife i slične sa fiksnom cijenom poziva, minutama i smsovima u pretplati. svašta se može definirati, pokazuje recimo postotak iskorištenosti paketa![]()
Prilicno dobra stranica za prgled i skidanje aplikacija. Ne treba traziti po AndroidMarketu
jer ima barcode linkove.http://androidanarchy.com/free-applications.html
Evo našo sam neki torrent koji sadrži preko 700 aplikacija za Android, ima i besplatnih, a i onih koji se plaćaju, evo pa procjenite jel valja to šta.
http://www.2010dvdrip.com/game-torre...148986681.html
Programi:
Sporty Pal- sportski GPS tracker, snima prijeđeni put, kilometražu, brzinu, visinu, kalorije...
News Room- odličan RSS reader.
Beautiful Widgets v2.88- digitalni sat s vremenskom prognozom + widgeti za wifi, BT...
Photostitch- program za slikanje panoramskih fotografija (do 5 spojenih slika).
Autostarts- program prikazuje aplikacije koje se (bespotrebno) pokreću pri određenim radnjama na mobitelu, omogućava trajno gašenje istih (potreban root).
Documents to go- najbolji program za pregledavanje/stvaranje dokumenata
Men’s Health Workouts- ogromna lista tjelovježbi sa opisom i slikama
Panda Hero- homescreen koji vrlo dobro oponaša Sense UI
Hero clocks-24 različita analogna widget sata sa Heroa.
Maverick 1.1.9.- offline/online karte (OSM,Google,Bing maps), kompas na karti, GPS tracker (sprema rute i u .kml formatu)
Igrice:
Mystique Ch3: Obitus v1.0.4- najnoviji nastavak ponajbolje 3D horror igrice za Android
Speedx 3D- fluidna igrica prolaženja kroz tunel, ne smijete zapinjati za zapreke
Shoot U!- Hand-drawing style physics game.
Toon Wars 1.05- 3D FPS igrica
Age of Conquest Europe- strategija ala Rizik, vrlo zabavna i kvalitetna igrica
Na linkanim stranicama postoji i "Download Now" link, nalazi se između Google oglasa.![]()
Zadnji uredio Harasho! : 04-03-2010 u 19:20
ja bi samo htio nadodat program yxflash koji doduse nije besplatan, ali ga se moze koristit pod trial verzijom nedefinirano dugo koliko sam ja shvatio i omogucava pustanje xvid i divx filmova te flash vide-a recimo skinutih sa youtube-a i slicno...
i imam samo pitanje, kako doci do crackane documents to go aplikacije? ako se smije o tome razgovarat, ili da mi neko posalje PM u vezi toga...hvala
skinuo Virtual Walkie-Talkie. Zgodna stvarcica. CB stanica na Androidu![]()
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 06-03-2010 u 21:36
dobar grah daleko se čuje
JustPictures! - ne znam kako vama, ali meni fali neka kvalitetna aplikacija za pregledavanje galerija na Picasi. dok čekamo novosti na službenom Eclairu ovo mi se čini kao najbolje rješenje... samo, ne radi mi multitouch iako ga navodno ima
What's On TV Lite
Prva TVprogram aplikacija sa svim hr, bih, srb, mne, slo i ostalim popularnim kanalima sa kabelske i maxtv-a.![]()
![]()
SlovoEd Croatian - English
Prvi hrv-eng, eng-hrv riječnik za android OS
Aldiko Bookreader Premium v1.2.9 (warez)
Download and read thousands of books right on your Android phone. Anywhere. Anytime.
Browse extensive catalogs of ebooks (most of them FREE) and download them directly from the app.
Comfortable and highly customizable reading experience (font type, color margin, night mode, etc.), bookmarks, full text search.
Zadnji uredio Harasho! : 20-04-2010 u 20:03
Izašao Adobe PDF Reader.
Meni je najbolji.
Najbrže otvara i može puno zumirati.
Samo što treba neki file explorer kako bi otvarali dokumente, Adobe Reader nema ugrađeni.
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
VideoBox - aplikacija za skidanje youtube sadržaja
isprobano radi na HTC desire-u
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo nekih aplikacija i widgeta koje koristim:
Advanced task killer -tsk manager
Antennas -pokazuje na koje cellove je uređaj spojen (koristi gmaps)
Audio manager widget -widget koji pokazuje podešenja glasnoće ringtona, media itd
Barcode scanner
CoPilot live -meni, sad, najbolja navigacija
Dolphin Browser HD
Filkie Wallpapers hd
Google sky
Mix zing -mp3 player
My backup pro
Nimbuzz
Root explorer
shoot me
sundroid
system info widget
system panel -task manager i puno više
XiiaLive-odličan internet radio
APNdroid + 3g Watchdog....odlično za kontrolu potrošnje interneta(ne wifi,samo 3g)
Aptoid...crno tržište
Dropbox...za dijeljenje dokumenata,slika i slično između više računala
FotMob 5...ludilo od baluna
NewsRob...rss reader,jako dobar
Twidroid...twitter klijent
Uninstaller...sve je jasno,jednostavan i dobar
weather & toggle widget...sat sa vremenom, slično androidovom ali sa još nekim dodacima
Napokon se pojavio program koji više-manje ok reproducira divx, xvid i mkv (za razliku od yxplayera):
http://www.megaupload.com/?d=HJAIYTUS
EDIT: Testirao performanse na Desireu, SD avi ima stabilnih 24fps, dok 720p mkv ima samo 6fps a 800x450 wmv ima 19fps i veliki zaostatak videa (isti u defaultnom plajeru radi glatko)
![]()
Zadnji uredio Dark : 16-06-2010 u 11:27
Gotovo svi linkovi više ne vode nikuda :-(
A baš me zanima Sporty Pal, Men's Health Workouts i Age od Conquest Europe (nešto sam stavio skidati s onog linka od igre, budem vidio da li je to baš ta igra)
Inače od programa koje sam ja našao a nisam ih vidio ovdje na spisku:
Compass Leverer (sa Marketa), po meni bolji od običnog compassa, ima i libelu za vaganje
Midori (sa Marketa) predivan app za izradu koktela, nažalost ne može se dodavati svoje recepte
2 Player Reactor (sa Marketa) zanimljiva igra za dvoje, razno pogađanje, brza
G-Mon (sa Marketa) po meni najopsežniji Wifi scanner, brdo opcija
DemoPlayer dobar divx/avi player, ali sam zaboravio od kuda sam ga skinuo, nema ga na Marketu
Zadnji uredio sadistiko : 16-06-2010 u 23:27
Programi:
LauncherPro- strašno koristan program, ne znam zašto takve opcije ne stavljaju u mobitel čim ga kupiš
Penetrate- otkriva šifre ako imate SSID SpeedTouch rutera (i još nekih, ali kod nas sam vidio samo SpeedTouch)
ES File Explorer- super jer mogu prebacivati preko LAN- a, pa mi ne treba kabel
handyCalc- kalkulator
Adobe Reader
Alarm Clock+- alarm koji traži rješšavanje matematičkih zadataka za prestanak zvonjave
TasKiller
RunKeeper
Stopwatch- nabolja i najljepša štoperica i timer
ScanLife- QR čitač
SoundHound- zamjena za Shazam, samo što može spremiti snimke za kasnije provjeravanje (hvala, zeljko)
DroidRecord- snimač
Unit converter
IM+ Lite
TV Guide
Facebook Sync- omogućava dodavanje slika konaktima koji se na Facebooku ne zovu isto kao u vašem imeniku
Metal Detector- nisam našao neku korisnu funkciju- ali fora mi je
Uninstaller
Igre:
Archipelago- morate osvojiti sve otočiće pomoću slanja trupa (teško za objasniti, ali je igra jednostavna)
Armageddon Squadron- super "simulacija" aviona- bombardiranje, borbe s drugim avionima, super grafika
Asphalt- auti
Blow Up- razvaljujete neke građevine, cilj je razvaliti strateška mjesta kako bi sa što manje eksloziva srušili sve
DopeWars- još od K800, ovo mi je zarazna igra. Prejednostavna (nema nikakvu grafiku, samo tekst), ali odlična
Flipit- imate 20 "kamenčića" koje morate okrenuti tako da su svi na istoj strani
Gangstar- klon GTA
Nintai- imate kvadar koji okretanjem u svim smjerovima morate dovesti u rupu- jako zarazno, a zna biti teško
Tiki Towers- World of Goo klon- samo s majmunima, super grafika- jedini minus da su nivoi isti kao na iPhoneu
Widgeti:
Retro Clock + Date- onaj "flip" sat i datum
SwitchPro Widget- kao Power Control, samo sa više opcija
Sve je iz Marketa, jedino mislim da SoundHound nije.
Tražim iBomber.
I ako netko može napisati stranicu koja je za Android što je apptrackr za iPhone i dotsis za Symbian.
Sve navedene aplikacije + neke koje nisam napisao![]()
Zadnji uredio georgy : 19-06-2010 u 09:46
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Fancy Widget - Isti weather/clock widget kao i na Sense UI-u, besplatan, i jednostavniji i ljepsi od beautiful i donate widgetsa....
Preporucam onima koji nemaju Sense UI da skinu, ovi HTC-ovci (na koje sam ljubomoran) ne moraju jer imaju integrirano, i naravno ljepse je
![]()
Zadnji uredio blutut : 18-06-2010 u 21:52
WC 2010 - pregled nogometnog prvenstva live.
dobar grah daleko se čuje
Pojavila se beta RockPlayera (DemoPlayera) koja bi trebala biti stabilnija i brža (nisam još probao):
http://www.mediafire.com/?ttnmzyz0unv
Bookmarks