e, da, to za phortosa je vec spominjano na jednom forumu. jedan od odgovora je bio "cudo moderne psece medicine"drugi je bilo nagadjanje da se ne radi o phortosu iz enterpisea nego o nekom drugom biglu, kojeg je mozda archer naknadno imao (ne mogu se sad vise uopce sjetiti je li spominje samo bigl u filmu.. cini mi se da da, da se ne spominje biglovo ime). a cujte, a mozda su phortosa i zamrznuli za potrebe napretka teleportacije
ne znam, al u svakom slucaju, nisi prvi kojem je to upalo u oko.
zagrizeni trekiji kosu cupaju nad filmom, jer pobija apsolutno sve na cemu je gradjen TOS, ali i svi filmovi i srijali nakon njega.

Odgovori uz citat
drugi je bilo nagadjanje da se ne radi o phortosu iz enterpisea nego o nekom drugom biglu, kojeg je mozda archer naknadno imao (ne mogu se sad vise uopce sjetiti je li spominje samo bigl u filmu.. cini mi se da da, da se ne spominje biglovo ime). a cujte, a mozda su phortosa i zamrznuli za potrebe napretka teleportacije 

Scenarist je radio zapravo dvostruki pun, jedan na Archerovog psa, a drugi na to kako se Scotty sjetio navedenog u TNG-ovoj epizodi. Nema znanstvene osnove i ne treba pokušati objasniti, nego samo gledati kao smješnu činjenicu iz filma...
.gif)
grist nokte kad je napeto itd.

Bookmarks