piše ti na tele2 stranici da su zaključani....znači jesu
nisu mi bas jasni zasto imaju pretplatu "bez pretplate". ne bi li bilo bolje da su uveli prepaid? inace svidja mi se sto imaju grace period od 8 dana za isprobat uslugu.
btw jel netko mozda zna jesu li ovi usb-ovi zakljucani ili ne?
piše ti na tele2 stranici da su zaključani....znači jesu
To je preko Edgea, pretpostavljam?
Zašto pobogu server u Norveškoj u speedtestu?
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Koji modem je bolji, tj. koji bolje hvata signal:
USB MODEM HUAWEI E180 ili PCI MODEM HUAWEI E870 ?
dali je netko možda uzeo taj internet pa da nam malo ispriča kako to šljaka
Ja sam na Dugavama isprobao sa svojom Nokiom spojenom na komp kao modem i klasicnom SIM karticom. Nokia podrzava HSPA do 3,6 mbita i brzina na Tele2 bila je upravo tolika. Stranice sve su radile super, barem one koje sam probao. Mislim da u uvjetima takve pokrivenosti ne bi trebali biti nikakvih problema ni s modemima.
...da pogodim - kada si se spojio pisalo ti je dolje u kutu Connected: Speed 3,6mbps ...Nokia podrzava HSPA do 3,6 mbita i brzina na Tele2 bila je upravo tolika
...jesi testirao skidanjem nekog filea, da vidiš kolika je brzina, jer po samim internet stranicama ne možeš pravo zaključiti koja je brzina...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Nisam nista skidao, mjerio sam preko Carnet BWM i Speedtest i rezultati su bili slicni. E sad, nemam pojma kakva je brzina kad krenes nesto skidati, nije mi se dalo trositi promet![]()
Vidim da piše da se na USB može staviti čip od 4 GB memorije. Da li to dođe kad kupiš USB ili to treba dodatno platiti?
Još nešto važno: Da li se mogu koristiti ovi podatkovni tarifni model gdje je samo prisutan T-mobile signal i u kojem kapacitetu (samo GPRS, Egde itd.)???
Bojim se da ovaj njihov novi internet preko podatkovne SIM kartice i modema uopće ne možeš koristiti izvan Tele2 mreže. U tu svrhu su valjda po prvi put na web stavili kartu pokrivenosti vlastitim signalom... Evo nešto o tomu, obrati pažnju na točku 3:
http://www.tele2.hr/files/uvjeti_kor...i_internet.pdf
Pretpostavljam da se to odnosi i na nacionalni roaming jer im je to jednostavno preskupo, budući da im T-Mobile naplaćuje promet.
Zbog toga su za voice internet preko mobitela dosad izbacili samo paket Mobil10 koji je stvarno premalen, ali zato se može koristiti i u nacionalnom roamingu s T-Mobileom (tj. kad si na T-Mobileu možeš koristiti 2G (GPRS i EDGE), no ne i 3G). Za nešto više čeka se da pokriju veliku većinu, ili cijelu RH.
Bio jučer na Iblerov trgu popodne i htio kupiti mobilni internet a kad ono NEMA MODEMA ni PC kartice. Kaže čovjek - prodao sve što je imao pa neka dođem danas. Eto, idem opet danas...
Cuo sam da ih nema skoro nigdje u ZG, ne znam jesu razgrabljeni ili nekima jos nisu dosli. Vjerojatno su malo narucili jer nisu ocekivali veci interes.
tako je, prevelika je potraznja, imam informaciju u ST tek krajem iduceg tjedna, danas prodano par komada isti tren
Nadam se da je sada moguće i mailove slati preko SMTP servera, do sada koliko znam nije bilo moguće.
Mislim, bilo bi smiješno da se može na internet, ali da se ne može slati mailove preko Outlooka, ili Thunderbirda, jer Tele2 nema SMTP server.
Molim Vas za informaciju, koja je adresa servera, da si napokon uz primanje koje radi naravno oduvijek, osposobim i slanje mailova na mobitelu.
Hvala
Brzina sa Huawei E870 Data Card.Zadovoljan sam :-)
Na Tele2 stranici pise da Data Card podrzava mikro SD, potpuno netocno, nema nigdje utora za mem. card.Tu mogucnost izgleda podrzava samo usb modem.
Ti ne trebas SMTP server tele2 providera osim ako koristis mail sa domenom tele2 (npr. xyz@tele2.hr).
Zadnji uredio symbianer : 05-11-2008 u 00:55
Sve radi, išao sam još malo gledati postavke, i uključio sam Napredne postavke i u njima SMTP provjeru autent.
Prije sam bio na VIP-u, i to je bilo isključeno, s tim da za SMTP server nije pisao moj server mail.moj-server.com ,nego neki mail.vip.hr ili sl.
Kad sam prešao na Tele2, upisao sam moj server, ali sam ostavio isključenu provjeru autent. SMTP-a. Nije radilo, te sam svao SLUŽBU ZA KORISNIKE, gdje su mi rekli da za sada ne podržavaju slanje mailova, i ako to bude ikada radilo da ću biti obavješten putem medija, reklama ili sl.
Mogao sam i sam to ranije provjeriti, ali mogao mi je i netko tamo reći što treba, jer oni bi trebali znati??
No, bitno da radi. Aktivirao sam si ponovno onih 10MB, to mi je valjda dosta. Samo prilikom provjere piše mi da sam potrošio 10 MB, tako da ih opet moram zvati da mi resetiraju taj brojač, ili što li već...
Sve u svemu, jesu i nisu, na VIP-u se takve stvari nisu mogle dogoditi. Ali je sve bilo 3x skuplje, tako da...
![]()
Bookmarks