A kod nas će t-mobile vjerovatno vezati iphone samo uz neke tarife tipa 500 ili 6000 samo da bi zaradili.
A kod nas će t-mobile vjerovatno vezati iphone samo uz neke tarife tipa 500 ili 6000 samo da bi zaradili.
Dobih par informacija da će tarife i cijene u HR biti primamljive svima, mislim pa nisu ni oni retardirani cilj im je prodati što više a to neće postići skupljim tarifama. Postoji hrpa istraživanja koja kažu da se potrošačke i navike korištenja telefona se znatno mjenjaju jednom kad ljudi krenu raditi sa iPhone-om. Struktura troškova računa se promjeni odnosno manje SMS/MMS-ova više mailova, više sufranja i naprednijih usluga.
ne bih se slozio. vecina ljudi koje ja znam (zapravno svi) potrose mjesecno vise od 100kn. bilo bonovi, bila pretplata.
24mj. mi je logicno, svi bolji mobiteli u t-mobile/vip/tele2 su preko 2000kn na 24mj. (osim K850 na tele2), tako da ne vidim zbog cega sad raditi buku oko toga.
sve u svemu, treba pricekati da dode kod nas, pa cemo onda raspravljati o cijenama i ostalim segmentima. trenutno to nema smisla.
hm pa nebih se složio sa tobom, imam tarifu 200 sa mobile data planom kod vipa i to mi savršeno odgovara mojim potrebama. Problem je u tome što vi bez razmišljanja pokušavate ukalkulirati nešto što je fixni trošak u cijenu koštanja telefona. Tih 24 rate ti je FIXNI a ne varijabilni trošak, odnosno imao ili nemao iPhone mjesečno ćeš potrošiti određeni iznos na razgovore/data/whatever a to baš i ne možeš ukomponirati u cijenu koštanja telefona. Jeidno pitanje koje ostaje otvoreno dali će tarife sa kojima se iPhone bude prodavao biti jednake, manje ili veće od tvog prosječnog mjesečnog računa u zadnjih 6 mjeseci recimo.
Kod mene je to prosječno 250-300 kn (iako varira znatno u sezoni i offsezoni) to je uključen data prijenos koji i nije toliko skup koliko ljudi misle. Brutalno je skup ako koristiš "gost" pristup (cca 100 kb=5kn) koji je ionako tu samo da prisili ljude kojim eventualno treba mobilni prijenos podataka da uzmu neku od tarifa. Na vipu je to 45kn /Mj sa 512 Mb prijenosa uključenih u pretplatu ( kojih u preko godinu dana korištenja nikad nisam probio)
U našim uvijetima 100 kn pretplate je ništa. U principu poslovne telefone poput MDA, HTC, N poslovne serije, BlackBerry i iPhone ne kupuju ljudi za šminku (kupuju u malom postotku) nego im neka od funkcija koje ti aparati nude olakšava posao/život. Ako nemaš dovoljno sredstava za kupnju nećeš ga uzeti, druga je stavr što smo fancy i pomodan narod pa će biti navala i kartičarenjaal to je tako svugdje u svijetu ne samo kod nas.
Sry na pouzem postu al eto htjedoh rascistiti neke stvari![]()
Bookmarks