teoretski jeste 300m,ali realno bas i nije sve tako bajno.vecina bezicnih telefona deklarirana je 300 m na otvorenom,a 50 m u zatvorenom.
Dizajn i marka i neke funkcije nisu bitni, treba mi samo da je jeftin i da ima velik domet. Hvala!
EDIT: Jel ovaj quadro 4440i stvarno ima domet 300m na otvorenom? Taj bi mi odgovarao.
EDIT 2: Našao sam quadro dect 4100, za 159kn. Što se tiče dometa isti je kao i ovaj prethodni, a jeftiniji je 120kn. Jel ima netko iskustava s tim telefonom?
Zadnji uredio bpodnar : 24-03-2008 u 19:40
teoretski jeste 300m,ali realno bas i nije sve tako bajno.vecina bezicnih telefona deklarirana je 300 m na otvorenom,a 50 m u zatvorenom.
Ma dobro, ne treba meni baš 300m, al 100 bi bilo dovoljno. Možda malo smiješno, al telefon treba punici kad ode u vrt.
nema nikakvih problema za ponijeti ga u vrt.na vecim udaljenostima veza postaje sve losija i cesto puca,ali 100m na otvorenom moze bez problema.
Onda će punica postati sretna vlasnica quadra 4100. Hvala!
Ja ima panasonica tg-1100 i taj ne dobaci ni 30-ak metara od kuće. Zapravo, ne mogu otić na drugi kraj dvorišta. Punica će izgleda postati sretna vlasnica quadra 4100. Hvala!
ajde kad ga kupis ako ti nije problem malo ga testiraj pa napisi pokoji dojam,jer i meni je zapeo za oko jedan Quadro,mislim 5100 pa me zanima kakvi su za koristenje.![]()
Sutra idem u ZG, pa ću svratit u Vemil, tamo ga ima za 159kn. Čim dođem doma, malo ću ga pregledati i isprobati pa će biti kratka recenzija.
Evo, da nešto napišem o quadru 4100. Dakle, prvo što sam testirao je domet na otvorenom. Udaljio sam se oko 100-tinjak metara od kuće i sve je radilo besprijekorno. Vjerujem da bi to išlo i više ali to prepuštam punici da testira kad bude dan. Sam telefon je zgodan, malen, malo veći od prosječnog mobitela, tipke su gumene, dobre za tipkati ali neosvjetljene što je po meni 1 minus. Ekran osvjetljen narandžasto, ali slova i brojke su malo "tanki" pa se slabije vidi što piše na ekranu. Zvono je poprilično glasno, ima 10-ak različitih zvonjava. Postoji i podešavanje zvona baze, dakle vrsta i glasnoća i sve se to podešava preko slušalice. Telefon ima speakerfon koji jako dobro radi tj. hvata dosta daleko. Možeš sjediti 2 metra od telefona i sve se uredno čuje kad pričaš i bez da povisiš glas. Jedna stvar mi nije baš dobra, a to je da se nemože odbiti dolazni poziv pritiskom na crvenu tipku. Neznam jel to slučaj kod drugih ili je to tako na analognoj mreži? Inače, nakon svakog upućenog ili primljenog poziva obavezno se mora pritisnuti crvena tipka jer u suprotnom slušalica ostaje "podignuta". Osim navedenih stvari, telefon je opskrbljen s 2 AAA punjive baterije, al neznam kojeg su kapaciteta. Uvjeren sam da će par dana izdržati izvan baze. Sama baza je malo "klimava" tj. telefon kad je uložen u nju, ne stoji baš čvrsto već onako, labavo. Čim se umetne telefon u bazu, začuje se zvuk koji označava početak punjenja. Na bazi postoji i jedno dugme koje se može koristiti za pronalazak slušalice tako da jednim pritiskom se aktivira zvonjava na slušalici i pri tome ekran trepće. Garancija je 1 god. Da ne duljim previše, telefon je i više nego dobar gledajući što se dobije za 159kn, pa eto, tko ne pati od nekog dizajna i marke, mislim da bi se zadovoljio s ovim modelom.
samo jedno pitanje imam.koliki je kapacitet imenika?
mislim da je 40 mjesta
Philips iz Konzuma ima dobar domet, ali nikakve mogućnosti i shodno tome nikakavu cijenu (mislim 139,00 kn)... preporučujem Panasonica, do sada sam ih imao dva i oba su odlična ...
Nije ovo za mene ...
Inace taj Philipis je preskup za ono sto nudu.U Italiji se moze naci isti takav za cca 12€ kada je na akciji.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ma kakav quadro
Siemens i uvijek siemens.Meni se najkvalitetniji pokazali.
Ovi panasnicovi noviji modeli 72xx,80xx su dobri,dok ovi jeftiniji 11xx ne valjaju.
I motorola isto nije kvalitetna,i zuji im zvučnik.
pa jesi koristio Quadro kad pljujes po njemu?
Nisam ja pljuvao,ali quadro kao marka mi se zamjerila i zgadila.
Siemens je fakat OK, imam Gigaset neznam koji, preko 5 god, i radi ko novi... bez ijedne greške....
Ja si moram uzeti neki telefon, da ga uparim sa baznom stanicom od panasonic-a (trebaju mi 2-3 slušalice, a imam samo jednu -jedna je završila u smeću prilikom čišćenja, a jedna ne radi).
Što da uzmem? Mora biti panasonic da bi se upario sa njihovom bazom?
najbolje je da uzmes Panasonic,jer ce se sigurno i moci upariti.moguce je i od nekog drugog proizvodjaca,ali ne svih.ja recimo nisam mogao spariti Panasonic slusalicu sa Ascom bazom.
Nešto ovakvog bi moglo biti OK?
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4190054
Idem sad do grada, Vemil mi je usput (iako ne volim kod njih ništa kupovati, jednom su mi se zamjerili), pa ako ga slučajno imaju, pokupio bih ga...
nista ti bolje ne treba.nije skup,a ima prikaz broja,osvjetljen LCD,a jedino bi volio da ima bogatiji imenik.
ja imam nekoliko Siemensa koji svi jos uvijek rade. Imam Pocket DECT-a iz ´99, nakon toga sam uzei Gigaset Micro, i jos imam Gigaseta S100 i C100. svi rade vec godinama. Neki su repetitor modeu. Jedan za dvoriste, drugi za podrum a ostala dva za klinku i zenu. Naucile su se prespajati i stvarno sluze svrsi. U repetitor modu mi baci do lokalne birtije i zato ih volim![]()
dobar grah daleko se čuje
Bookmarks