Heh... Prije nepunih mjesec dana sam koristio E50, pa sa korstim 6120c.
Dimenzije i težina:
6120c je manji (niži i tanji) i lakši, ali malo širi. Razliku u težini je malo teže osjetiti, ali je pomalo vidljiva razlika u visini uređaja.
6120c: +
izrada:
E50 je bolje napravljen. zadnji poklopac je od aluminija, kao i još neki dijelovi na mobitelu i dobro je sklopljen, pa nema škripanja, a zadnji poklopac nema nimalo lufta.
6120c je isto dosta dobro napravljena, ali zadnji poklopac (poklopac baterije) ima malo lufta, ali ne škripi!
E50: +
displey:
on je fizički jednak kod oba mobitela i iste je rezolucije, samo što je ko 6120c on u 16mil boja (makar mi je jedna aplikacija i na E50 pokazivala da je displey u 16mil boja) i meni je nekako svjetliji i oštriji, ali crpi malo više bateriju.
tipke:
Tipke kod E50 su malo veće, ali su meni osobne one kod 6120c ugodnije za pisanje poruka.
Tipke za izbornik i "c" tipka su veće kod 6120c i lakše za stisnut. ali su one "soft-tipke" kao i tipke za prekidanje/uspostavljanje poziva bolje kod E50 i malo u veće.
Također, E50 ima onu "pencil" (olovčica) tipku, koja je nekad korisna, ali tipka # kod 6120c obavlja isti posao
E50: + (samo zbog veličine tipki)
spajanje i slušalice:
E50 za spajanje sa kompom koristi standardni nokin Pop-port. na isti taj port na mobitelu se uštekavaju i slušalice. (kao i na 6280) Uz E50 se isporučuje mono slušalica (kod 6120c su stereo slušalice)
6120c za spajanje koristi miniUSB utor, a za slušalice koristi 2,5mm ulaz.
u ovom dijelu je bolji 6120c je mi se nije rijetko dešavalo da E50 nemogu spojiti sa kompom, već trebam okretati kabel...
Zvučnik (vanjski i za razgovore):
E50 ima dosta dobar zvučnik za razgovore, dosta "čist" rekao bi, vanjski zvučnik je dosta dobar. ali...
Ali 6120c nadmašuje E50 po pitanju zvučnika i zvuka. Zvučnik za razgovore je dosta glasniji kod 6120c, kao i vanski zvučnik...
Baterija:
po specifikacijama, baterija na E50 dulje drži kod razgovora a kod 6120c u stend-by-u...
E sad, meni baterije i na jednom i na drugom duraju dan i pol, ali ipak malo dulje drži baterija na E50.
E50: +
Software:
Po tom pitanju, 6120c nedvojbeno dobiva ovaj dvoboj.
prvenstveno zbog brzine i FeaturePack-a 1.
6120c je dosta brži od E50, i donosi neke male napretke u softu u odnosu na E50.
Kamera:
kamera na E50, je po meni tek nekakav dodatak, onako usput. slike ispadaju dobro, s obzirom na rezoluciju.
6120c ima bolju kameru, što zbog veće rezolucije, što zbog blica, što zbog boljeg video snimanja.
A tu je i kamera za video razgovore, koja može poslužiti za auto-portret...
E50 = 3 +
6120c = 6 +
no to je samo moje viđenje...
Ja bi odabrao 6120c zbog: bolje kamere, bržeg softa i po meni boljeg displeya...
E50 je više poslovni mobitel sa kamerom i malo više interne memorije.
EDIT: razlika između 6120c i 6121c: nema je, osim što je ova druga namjenjena drugom tržištu (ako se nevaram)
EDIT 2:
slike slikane sa 6120c možeš naći u slijedećoj temi
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=49515
a slike slikane sa E50 u slijedećoj temi
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=45689

Odgovori uz citat

(no sumnjam da bi ti i na E50 dulje trajala)

Bookmarks