585-zlato,to ne pokazuje kolko ima karata
uglavnom je to sve 14 karatno zlato
otkup zlata ti je oko 30-45 kn
gram novog srebra je 30kn
Imam dva zlatna lancica (malo deblja), neznam koliko grama.
Oba imaju oznaku za zlato 585, dali ta oznaka upucuje na to koliko su karatni???
Koliko mogu dobit za gram zlata, a koliko moram platit za gram srebra???
Hvala unaprijed na odgovorima!
585-zlato,to ne pokazuje kolko ima karata
uglavnom je to sve 14 karatno zlato
otkup zlata ti je oko 30-45 kn
gram novog srebra je 30kn
fino ti njih prodaj nekome ispod ruke a nemoj biti budala pa odnjeti u zlataru i dat ga njima za bescjenje, fino izvagas koliko imas grama i prodas nekom drugu, rodjaku, komsiji po cijeni malo nizoj od prodajne cijene zlata u zlatari![]()
pa to sam i mislio, samo nisam znao koliko kosta gram zlata.
Hvala na informacijama!
EDIT: Dali se u zlatarnama naplacuje sto ti izvagaju lancic???
Nemam ga gdje izvagat a imam potencijalnog kupca.
Zadnji uredio Black_Hawk : 26-02-2007 u 23:31
ne naplacuju vaganje![]()
nabacis osmjeh od uha do uha i zamolis onu tetu sto radi da ti ga izvaga, jer ako je neki mrskorod od radnice nece ti izvagati kad bi molio
Odi tam i reci da ti kazu kolko bi dobio za njega, onda kad ga izvaze reci da ti je to malo love i gotovo...
160-180kn
imao sam isti takav
585 = 14kt. Označava količinu čistog zlata u ukupnom "teretu". Znači da je ukupno 58.5% zlata (0.585 grama u svakom gramu nakita), a ostalo su legure (srebro i bakar, ovisno o količini dobije se žuto, crveno ili bijelo zlato).
750 = 18kt zlato, isti princip (0.750 grama u svakom gramu nakita).
Koliko možeš dobit? Vjerojatno ne previše jer je probušen. No ipak ga treba vidjet "stručnjak" da ti veli. U svakom slučaju možeš dobit lom-cijenu, dakle "na kile":
3.5g x 0.585 = 2 grama zlata. Ako je cijena zlata oko 16300 (eura za kg) - a mislim da se tu negdje kreće, onda ti je to 16.3 eura za gram, ili 32.6 eura za tvoj medaljonček. Prevedeno u zvjerad, oko 240 kuna. A sad, ovisno kome ga prodaješ, može ti računat veću ili manju cijenu zlata, pa ti dat koju kunu više ili manje, mada ne vjerujem da bi razlika bila drastična.
Naravno, ostaje slučaj da taj dukat actually vrijedi nešto pa da cijena ide drugim putevima - jednom sam imao zlatnik od Franje Josipa koji je težinski vrijedio jedno, ali kolekcionarski puno više: takve se stvari ne tale nego se prodaju dalje...
Zadnji uredio BlueDevil : 01-03-2007 u 08:33
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Ovaj je iz 1915.
Sad gdje ja mogu ponudit to kolekcionarima???
mozda budem imao srece....
mislim da je mala spomenula da joj se baka bavi antikvitetima. pričekaj da joj istekne ban pa probaj nju pitat...![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Ma ne treba to prodavat,čuvaj,ipak tome ima,ne znam koliko,godina
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Nekoć sam ja išao s onim od Franje Josipa pa pitao po raznim zlatarnama gdje otkupljuju lom-zlato, i moram priznat da me nikad nitko nije probao zavaljat. Svi su rekli da bi trebalo provjerit da li je zlatnik pravi, i ako je da ne ide na težinu nego da vrijedi xxxxx para (rekli su mi svi koliko, svi istu cifru).
Probaj pitat, ništa te ne košta...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Evo danas sam bio u 2 zlatarne.
U jednoj nije bilo sefa pa mi ova nista nije ponudila, a u drugoj mi lik odmah bez vaganja ponudio 500 kn. Sad neznam dali on mozda vrijedi vise, a neznam ni kako to saznat...
''Prsten i zlatni lanac,dat' će ti Bosanac...''
2 Black_Hawk: pa odi u još koju zlatarnu i zamoli da ti izvažu i procjene.Isto je poželjno da obaviš barem dvije tri procjene jer će svatko reć drugu cijenu.
obzirom da je probuše za privjesak, kolekcionari ti se neće baš isprsit. uopće sumnjam da će ti neki zlatar dat kakvu pametnu lovu za to. vjerojatno će ti ga otkupiti pod "lom-zlato". mislim da ti je bolje to zamijenit kod Gjon-Gjonia u ilici za naki drugi komad zlata ili srebra, ak ti se već ovaj ne sviđa. fak , šteta.
inače ,, procjenu će ti najvjerojatnije naplatiti. ono pisofšitod procjenitelja u gajevoj ti uzme 50 kuna.
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Ja imam takav iz 1897 dobro očuvan nebušen, i čisto me zanima koliko to vrijedi. Ne mislim ga prodavati jer sam ga dobio i želim ga čuvati.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ja velim - niš. toga zlatari imaju ko pljeve, a svaka kuća u "ovom dijelu evrope" nekoliko takvih zlatnih i srebrnih. to ti je više kao neka virtualna i emotivno-uspomenska vrijednost. možda i vrijedi u drugom dijelu svijeta, kao što bi kakav japanski zlatnik te starosti vrijedio ovdje.![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
dakle
imam zlatni lančić+privjesak križ
dosta debel
zanima me koliko se cijeni gram zata
i jeli oznaka 585 znači sto
EDIT:
tvoja tema spojena s već postojećom.
xlr
Zadnji uredio xlr : 14-10-2007 u 11:50
iPhone je tu....
milim da je gram zlata oko 80 kn
puno manje dobijes za to kad prodajes... a dao si za to isto duplo vise
585 ti je oznaka za 14 karatni zlato
al radije pricekaj da netko drugi odg ja nisam ziher
Zadnji uredio mala : 13-10-2007 u 12:47
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
eto vidis, lili sve nadje
edit;
evo ti
Članak 18.
Ispitivanje na kamenu obavlja se radi brzog prepoznavanja plemenitih kovina i njihovih slitina i određivanja stupnja čistoće.
Probom na kamenu ispituju se predmeti od zlata stupnjeva čistoće 585/1000 i 750/1000, predmeti od srebra i predmeti od platine.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1993/2043.htm
Zadnji uredio mala : 13-10-2007 u 12:56
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Bok ljudi!
Kopao sam po netu pa vidio da imate problema oko pitanja finoće zlata.
Nadam se da vam mogu pomoći kod tog odgovora.
Finoće zlata zapravo pokazuju koliko grama čistog zalata ima u nekoj leguri.
Primjer.
Lančić težine 10g
Oznake 585
ima 5.85g čistog (24Karatnog zlata)
10g * 585/1000=5.85g
Trenutna cijena čistog zlata je oko 17,7€/g, ali koliko sam upoznat sa situacijom za gram takvog lančića (14Kt)ili nekog drugog zlatnog predmeta(14Kt) možete dobiti od 37-40Kn/g ako ga prodajete kao lom zlata.
Što se tiče probe na kamenu, mogu se probati i provjeriti sve finoće od 0 do 24Kt ili drugim riječima na kamenu se može provjeriti dali je predmet zlatni i ako je onda se kreče u prvjeru njegove finoće (količine čistog zlata).
Zadnji uredio bozic : 13-11-2007 u 16:25
Bookmarks