Mislim da nije bilo za hrvatsku poslovnicu, iako je to bilo i za očekivati nakon stečaja u Švabiji.
Ispričavam se ako je već bilo, no zatvara se poslovnica u Hrvatskoj, a Benq-Mobile Austrija je u stečaju...
http://www.info-mob.com/novosti/benq...u-stecaju.html
Tvrtka BenQ Mobile je osnovana u listopadu 2005., a nastala je kupnjom Siemensovog odjela za mobilne telefone od strane tajvanske korporacije BenQ. Istovremeno se u austrijskom Beču formira sestrinska tvrtka BenQ Mobile CEE kao regionalni centar za podružnice u zemljama centralne i istočne Europe. Početkom listopada 2006. BenQ je objavila kako će obustaviti daljnja inanciranja BenQ Mobilea u Njemačkoj. Obzirom na obustavu financijske potpore od strane matične kompanije BenQ i poslovnu situaciju koja je rezultat nedostatka likvidnosti, BenQ Mobile Njemačka je podnjela molbu za pokretanje stečaja. Zbog nastale nestabilnosti vezane za pravovremne isporuke BenQ-Siemens mobilnih telefona iz njemačkih tvornica i s time povezanih loših poslovnih rezultata, 23. listopada 2006. sestrinska tvrtka sa sjedištem u Austriji se pridružuje stečaju. BenQ Mobile Hrvatska kao podružnica austrijske tvrtke BenQ Mobile CEE direktno je pogođena ovim događajima te se zatvara 3. prosinca 2006.
Mislim da nije bilo za hrvatsku poslovnicu, iako je to bilo i za očekivati nakon stečaja u Švabiji.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Možda mobitelima sada padne cijena!
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
hoće li biti za kupit novih BS-a, i gdje sad s pokvarenim mobom?![]()
![]()
- Red-Gsm.net -
Di bi im pala cijena? Pa vec sad su smjesno jeftini, ja sam jedva prodao ef81 za 1200kn a to je kao top model i stvarno nije los mob osim sto je spor i zivciraju me ona dva koljena preklopa...
A pa valjda se MMM Agramservis ne zatvara....Izvorno postao RedkinG
He, who laughs last, laughs best. He who laughs at Chuck Norris … dies.
Postoji jedna tema vezana uz tu temu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=29953 od prije više od mjesec dana...
Ali tada se samo spekuliralo o mogućem propadanju te tvrtke...
To da će propasti, govorilo se već... Al šteta... Opet ode Siemens sa tržišta...![]()
![]()
Al valjda će servis ostati, da ljudi mogu odnjeti mob na popravak...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Stvarno šteta,onaj BenQSiemens sl91 mi je predobar mob,šteta.
Ak nebu proizvodnje,a od kud onda dijelovi za popravke?
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
5 godina ih mora biti, tako stoji u ugovoruIzvorno postao gaginjo
A jesu dugo trajali !
imali su potencijala,šteta![]()
stvarno je steta .bas me zanima sta ce sada biti sa siemensom.da li zauvijek nestaje ili ce ga opet neko preuzeti?
Kojim siemensom? Pa sve su dali Benq-u nema vise siemens mobile...
www.gadgethive.com Gadget E-Zine
PDA / SMARTPHONE / GADGET
BenQ-Siemens i dalje postoji, samo se proizvodnja seli na Daleki istok. Nije propao BenQ_Siemens kao tvrtka, nego njihov Europski dio.
Meni se čini, a to sam već i napisao u drugoj temi, da je to sve bilo smišljeno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ne razumijem zasto mislis da je bilo smisljeno?benq siemens je u velikim problemima zbog loseg plasmana i velikih,ali propalih planova.
Ja ne kuzim zast su propali... EL71 i EF81 su odlicni mobiteli, pogotovo za tu cijenu kolko sad dodu! Jedino me kamera razocarala i na jednom i na drugom ali to mi ionako nije prioritet!
dobar grah daleko se čuje
A jesu dugo trajali... nema šta... godinu dana...![]()
![]()
Šteta...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ja se niš ne čudim , prevelika konkurencija a el71 i c81 su sve samo ne dobri mobiteli pogotovo sa tim lošim signalom i slabom baterijom , meni siemens a sad i Benq-siemens nikad nije baš "sjeo" . Prebrzo plasiraju proizvod na tržište bez dovoljnog testiranja ( pogotovo soft.) tako da ni nežalim to zatvaranje u europiIzvorno postao BM0021
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Dakle prije bilo kakvog paničarenja zbog bankrota EU odjela:Izvorno postao Ro@m
Ne zatvara se MMM agramservis sigurno i ne brinite se za pokvarene BenQ-Siemens telefone jer će imat servisnu podršku dovoljno dugo.
Cijene telefona će možda na crnom-sivom tržištu pasti ali u trgovinama sigurno ne.Ovo iznosim iz iskustva.
A što je Šljaka spomiljao da je bilo smišljeno u tome ima nešto jer čim su postali BenQ-Siemens više nije bilo regionalnog Siemens servisa nego je odjednom posao dobio MMM agramservis.-ovo sam sad tek "pokopčao" nakon bankrota.
Zadnji uredio sms freak : 06-12-2006 u 17:13 Razlog: tipkarkska greška
Siemens se i otarasio svog mobilnog odjela jer se nije mogao natjecati sa SE i Nokiom. A k tome je sad i sam Siemens u problemima u Njemačkoj, prije dva tjedna su im tajni agenti i poreznici upali u sjedište u Minhenu kako bi našli dokaze da je Siemens mitom i korupcijom dolazio do poslova.
Ništa čudno jer tako su i neki Siemensovi "proizvodi" došli u Hrvatsku prije par godina za gomilu miliončića Eura jer ti isti proizvodi nisu zadovoljili standarde u Njemačkoj, a kako je Siemens gigant koji zapošljava više ljudi nego 3 Todorića morao se naći izlaz.
The end of a once great company, čini mi se
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Okej, ali da li se zna hoce li Benq plasirat aparate u Europu, ako su vec imali neki ugovor s operaterima trebali bi i nastaviti s tim IMHO
www.gadgethive.com Gadget E-Zine
PDA / SMARTPHONE / GADGET
Eto, nažalost, nadam se da će se uspjeti nekako izvući jer se BS počeo poboljšavatImali su slab marketing, ali jake konkurente i što je tu je. Ja im želim sve najbolje
http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
Kraj protekle godine značio je kraj i za europski dio Benq-Siemensa. Budući da se do 31.12.2006. nije pojavio ni jedan kupac, to znači LIKVIDACIJA. Otprilike 3000 ljudi čeka put na burzu rada. Šteta.
i tako zauvijek gubimo siemensstvarno steta!
Bookmarks