Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

SP 500 UZ manualni fokus

1. Da li se gdje u exif informacijama nalazi i udaljenost od objekta koju je aparat izmjerio?
    2. Mjesec i beskonačna udaljenost.
    Ako na svom aparatu fokusiram Mjesec automatski slika ispadne ok. Međutim ako koristim manualni fokus i oznaku daljine postavim na beskonačno slika mi ispadne mutna? Nije li udaljenost do Mjeseca sasvim velika da je možemo smatrati beskonačnom?
    Isti je slučaj i sa zemaljskim objektima koji su udaljeni cca 10- 15 km. Htio sam pitati, da li i vi koji imate manualni fokus imate isti problem ako odredite da je fokus na beskonačno?
    Zadnja postavka prije beskonačno je 8 metara, a od nje do beskonačno je na skali recimo pola centimetra. Ima li uopće udaljnosti koja će na manualno postavljenu beskonačnost dati oštru sliku.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31
    1. Da li se gdje u exif informacijama nalazi i udaljenost od objekta koju je aparat izmjerio?
    2. Mjesec i beskonačna udaljenost.
    Ako na svom aparatu fokusiram Mjesec automatski slika ispadne ok. Međutim ako koristim manualni fokus i oznaku daljine postavim na beskonačno slika mi ispadne mutna? Nije li udaljenost do Mjeseca sasvim velika da je možemo smatrati beskonačnom?
    Isti je slučaj i sa zemaljskim objektima koji su udaljeni cca 10- 15 km. Htio sam pitati, da li i vi koji imate manualni fokus imate isti problem ako odredite da je fokus na beskonačno?
    Zadnja postavka prije beskonačno je 8 metara, a od nje do beskonačno je na skali recimo pola centimetra. Ima li uopće udaljnosti koja će na manualno postavljenu beskonačnost dati oštru sliku.
    Sto se tice informacije o udaljenosti objekta koju je aparat izmjerio, nisam na to naisao niti kod jednoga digitalnoga foto aparata koji sam imao prilike vidjeti. Ipak tu informaciju nikada nisam niti posebno trazio, tako da ne mogu garantirati da ne postoji digitalac koji ti moze dati taj podatak, iako sumjam!

Sto se manuelnoga nacina fokusiranja tice, ne znam zasto ti se javlja taj problem koji navodis. Evo ja doma imam Sony DSC 717 i Sony DSC H1 i kada manuelno fokusiram na beskonacno (dakle za objekte koji su 20 ak metara ili vise udaljeni od objektiva) dobijem uredno fokusiranu sliku bez mutnih elemenata. Naravno neke su manje dubinske ostrine (mutnije u pozadini) a neke vece (ostrije i u prednjem i u straznjem planu). Nevedeno ovisi o otvoru blende koji je koristen. Sto je otvor blende manje (dakle sto je f broj veci) to je dubinska ostrina veca.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Našao sam razlog "neoštrine". Kako sam zadnjih dana intezivno slikao Mjesec onda sam došao do zaključka da se za zamućenost pojavi tek nakon određenog vremena rada aparata (dakle vjerojatno ima veze sa zagrijavanjem senzora).
    Inače na početku rada, aparat ručno postavljen na beskonačno daje oštru sliku kao i kada kada sam odredi daljinu.

Kako sam početnik u svemu ovome, napravio sam dosta veliki seriju slika da bih naučio što je dubinska oštrina i kako se postiže. Možda će se neki od vas na forumu smijati, ali ja tako učim: bar slike na digitalcu ništa ne koštaju.
    Evo exifa dviju slika mjeseca (izbacio sam nebitne detalje)

MUTNA
    ExposureTime - 1/500 seconds
    FNumber - 3.70
    ExposureProgram - Manual control
    ISOSpeedRatings - 100
    DateTimeOriginal - 2006:06:16 03:32:38
    MeteringMode - Spot
    LightSource - Auto
    Flash - Not fired, compulsory flash mode
    FocalLength - 63.00 mm
    ExposureMode - Manual
    WhiteBalance - Auto
    SceneCaptureType - Standard
    GainControl - Low gain up
    Contrast - Hard
    Saturation - Normal
    Sharpness - Normal

OŠTRA
    ExposureTime - 1/100 seconds
    FNumber - 7.10
    ISOSpeedRatings - 80
    DateTimeOriginal - 2006:06:16 03:28:22
    MeteringMode - Spot
    LightSource - Auto
    FocalLength - 63.00 mm
    ExifImageWidth - 2816
    ExifImageHeight - 1880
    ExposureMode - Manual
    WhiteBalance - Auto
    GainControl - None
    Contrast - Hard
    Saturation - Low
    Sharpness - Hard

Mada je "oštra" slikana sa F 7.1 a "mutna" sa F3.7 zašto bi to trebalo imati takvog utjecaja na sliku?
    Zadnji uredio pepi_31 : 17-06-2006 u 19:52

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mada je "oštra" slikana sa F 7.1 a "mutna" sa F3.7 zašto bi to trebalo imati takvog utjecaja na sliku?

I te kako ima i moze imati utjecaja na fotografiju!

Dakle, najprije par osnova:

1. Ostrina fotografije u prednjemu planu ovisi o kolicini svjetla koje se rasipa po objektu i eventualnom pomaku objekte. Dva su nacina...manuelno fokusiranje i auto fokusiranje. Kod manuelnoga fokusiranja fokusiranje objekata u prvome planu ovisi samo o vjestini i iskustvu fotografa. Kod AF foto aparata, bili oni analogni ili digitalni, kvbaliteta i ucinkovitost fokusiranja, ovisiti ce ponajprije o sustavu AF - a koji doticni aparat koristi, o modovima AF - a koji daje korisniku na izbor i naravno o pravilnome odabiro doticnih modova.

2. Vecina digitalnih aparata, osi onih boljih SLR modela, ima problema sa AF sustavima u uvjetima smanjena svjetla. NAvedeno se moze rijestiti na vise nacina. Ili upotrebom AF assist lampice, koja ima efekta samo do onih objekata do kojih dopire njena svjetlost (dakle 4-6 m najcesce) ili kod udaljenijih objekata otvaranjem blende sto je vise moguce (dakle f broj smanjiti sto se vise da). Ovaj nacin ima i jednu negativnost, pa vidi pod 3.

3. Sto je blenda otvorenija (dakle f broj manji) to jer manja i dubinska ostrina fotografije. Dakle otvaranje blende obrnuto je proporcionalno sa sirinom pojasa koji ce na fotografiji biti u fokusu ili blizak fokusnoj ravnini, odnosno dubina fokusne ravnine se smanjuje. Tako se najbolja dubinska ostrina duz kompozicije fotografije dobiva max vrijednostima blende (dakle govorimo o f 16 min ili jos bolje f 32, kod macro fotografija cak i f veco od 60). Naravno da ti tvoj digitalac ne moze ponuditi ovakve vrijednosti otvora blende. Za navedeno treba ipak imati nesto kvalitetniji objektiv. Kod ovakvih otvora blende javlja se i problem osvjetljenja, jer sto je blanda zatvorenija to je potrebna dulja ekspozicija da bi osvjatljenje na fotografiji bilo dovoljno da ona ima smisla. Dakle govorimo o ekspozicijama duljim od minute.

Dakle, pouka ovoga svega...ne ocekuj od digitalca koji imas cudo i povrh svega ne pripisuj negativnosti koje se pojave na fotografijama koje bi i mnogo kvalitetniji foto aparati imali problema snimiti, "zagrijavanju senzora" jer to nema smisla!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Model - X350,D575Z,C360Z
    DateTime - 2004:07:04 03:37:03
    ExposureTime - 1/100 seconds
    FNumber - 5.20
    ExposureProgram - Normal program
    ISOSpeedRatings - 84
    ExifVersion - 0220
    DateTimeDigitized - 2004:07:04 03:37:03
    MeteringMode - Spot
    LightSource - Auto
    Flash - Not fired, compulsory flash mode
    FocalLength - 17.40 mm
    hed image
    CustomRendered - Normal process
    ExposureMode - Auto
    WhiteBalance - Auto
    DigitalZoomRatio - 0.00 x
    GainControl - Low gain up
    Contrast - Normal
    Saturation - Normal
    Sharpness - Normal

Dok nisam imao sadašnji aparat slikao sam sa kombinacijom dalekozor 8* i 3* zoom od digitalca. Rezultat vidite.
    Bambi, slikanje Mjeseca je za digitalac svakako "granični slučaj" i svaka slika ne ispadne uvijek onakva kakva bi trebala biti. Ipak sam bio previše zanesen idejom da je to stroj i da kao takav mora biti savršen
    Malo me zbunjuje činjenica što iste postavke slikane sa samo sekundom razlike ne daju iste rezultate. Pa sam zato to poistovjetio sa grijanjem senzora (jedino mi je to i palo na pamet)
    Ali kako ništa nije savršeno, nije ni digitalac.
    Bambi, VELIKO hvala što mi ukazuješ na pogreške u svezi zaključivanja!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dok nisam imao sadašnji aparat slikao sam sa kombinacijom dalekozor 8* i 3* zoom od digitalca. Rezultat vidite.
    Bambi, slikanje Mjeseca je za digitalac svakako "granični slučaj" i svaka slika ne ispadne uvijek onakva kakva bi trebala biti. Ipak sam bio previše zanesen idejom da je to stroj i da kao takav mora biti savršen
    Malo me zbunjuje činjenica što iste postavke slikane sa samo sekundom razlike ne daju iste rezultate. Pa sam zato to poistovjetio sa grijanjem senzora (jedino mi je to i palo na pamet)
    Ali kako ništa nije savršeno, nije ni digitalac.
    Bambi, VELIKO hvala što mi ukazuješ na pogreške u svezi zaključivanja!
    Jos jedan koji me zove BAMBI! Šile mi to isto radi! Damn!

Ja sam Bimbi i sad sam stvarno ljut!

OK sala!

Ja sam se kada si se u pocetku javljao na forum, cudio sto si kupio aparat sa tako velikim optickim zoomom i onda jos tele konverter...gdje ces sa zoomom.

Znam ekipe koja to isto sto si ti kupio kupi iz gluposti, bez neke posebne namjene!

E sad vidim zasto tebi treba!

Priznajem da tvoja logika ima nekoga smisla, jer je ova oprema u koju si ulozio minimum kuna koji moras uloziti da bi dobio barem na trenutke zadovoljavajuce rezultate.

Ovo sa nebeskim tijelima, jaaako je zahtjevna situacija za bilo koji aparat i stoga se nemoj iznenaditi ako ti nerijetko rezultati ne ispadnu zadovoljavajuci!

Ovo sto kazes slikas jednom, pa nakon sekunde opet sa istim postavkama, a rezultati razliciti...to ti je musicavost aparata. Jednostavno se ni kriv ni duzan izgubi u objektu...zahtjevi koji su pred njega postavljeni premase njegove mogucnosti, pa onda on, da tako kazemo, jednom pogodi, drugi puta ne!

Cak da bi dobio ovako nestalne rezultate ne moramo ici tako daleko tjerati aparat. Dovoljno je samo probati uslikati u prostoriji u kojoj je manjak svijetla, tamni objekt iza kojega je svjetla pozadina ili izvor svjetla...rezultati ce biti slicno nestalni! Na zalost u ovoj klasi to se dogadja.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi, duboke isprike
    Stvarno nisam htio, eto ti mene zovi Pipi (to ti je radi brzine pisanja)
    Večeras sam opet eksperimentirao i došao do strašno dobrog zaključka. Ako uporijebim timer i burst mode (tri slike jedna za drugom) slike su čisto mrak. Prva nije, ali druge dvije su skroz ok. Isto tako i preko dana, slikao sam "registraciju" aviona koji je letio preko mene: sa 10* zoomom, iz ruke: sa relativno malom ekspozicijom: tako sam bar malo doskočio tome što aparat nema stabilizaciju slike!
    Nisam kupio telekonvertor, jednostavno sam bio "pedantan" i posložio optičku os objektiva aparata i dalekozora u istoj ravni (dovoljno dobro da daje ispravne slike)
    Sa ovim novim to ne mogu jer mi je objektiv veći od okulara dalekozora. A bilo bi simpa imati 80 puta optički: s tim se već slikaju panorame Mjeseca, a Jupiter počinje sličiti na nešto

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi, duboke isprike
    Kako i vidis po smajlicima ne pere me to!

Inace ovo fotografiranje nebeskih tijela a i sama astronomija, barem na amaterskoj razini, me oduvijek zanimala, ali nekeko nikada nisam nasao niti vremena niti volje da se upustim malo u ucenje...pomalo mi je zao radi toga!

Dakle za pepi - ja, pionira astronomske fotografije na nasemu forumu!

Postaj pokoji uradak na nas gmail account, da skinemo...biti ce i drago!

Adresa ti je cafemobil@gmail.com

Vise o tome ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11680
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11718

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Splitska bura je učinila čudo: po prvi put imam ovako jasan snimak Jupitera i njegova tri mjeseca

A ovo je naš stari dobri mjesec

Zadnji uredio pepi_31 : 02-07-2006 u 13:07

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odlično kolega, stvarno svaka čast.
    Jeste li razmislili da nam pošaljete koju fotografiju na cafemobil@gmail.com
    Tamo ćete također naći dosta radova naših kolega sa foruma također.
    Na žalost nitko se drugi ne bavi astronomijom pa biste bili jedini, no voljeli bismo vidjeti i vaše fotografije tamo.
    Ako ih pošaljete javite Sljaki ili Bimbi-u da ste poslali nešto svojih radova i javiti će vam password za pristup.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svaka čast. Odlične fotografije! Stvarno imaš zanimljivu ideju što slikati. Nije me nikad zanimala astronomija, ali ove fotografije izgledaju impresivno.
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poslao tri maila sa slikama na navedenu adresu

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Evo još jednom Jupiter

A ovo je slika iz Skymapa radi lakše indetifikacije

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

sp-500UZ

Pepi,
    ove slike su rađene sa Olympus SP-500UZ?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nino_SA
    Pepi,
    ove slike su rađene sa Olympus SP-500UZ?
    Da sve fotografije u temi su slikane sa Olympus SP500 UZ foto aparatom!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ove zadnje slike su slikane sa SP-500 UZ, a jedna prijašnja sa kombinacijom aparat C-360 + dalekozor.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto sam ovdje stavljao svoje prijašnje slike evo jedne, a sutra će biti bolje. Naime slikao sam Iridiuma (jednog od mnogih) u trenutku kada su bacali odbljesak od sunca. Nažalost u pohlepi za zoomom pogriješio sam kut i uhvatio samo dio bljeska (to je ovaj dio koji ide ravno)
    Ostalo je od namještanja aparata u pravu poziciju.
    Više sreće sutra

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slika stara desetak minuta, procesira iz ORF formata...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolega pepi, bilo bi dobro da pošaljete koju fotografiju i na gmail koji koristimo ovdje na forumu pa da malo bolje vidimo te fotografije.
    Odlične su i htio bih ih vidjeti cijele, pa ako biste bili tako dobri pa poslali bio bih vam zahvalan.
    Thanks unaprijed

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @pepi pretpostavljam da ne koristiš stativ jer su brzine zatvarača prevelike. Bilo bi ga dobro koristiti. Za slikanje iz ruke zapamti jednostavno pravilo. Kad žarišnu duljinu objektiva pretvoriš u 35 mm jedinice dobiješ najduže vrijeme s kojim možeš slikati iz ruke a da slika ne bude mutna. Dakle, ako imaš objektiv od 300 mm u 35 mm jedinicama onda iz ruke možeš slikati sa 1/300 s. Za manje brzine zatvarača trebaš stativ. Eventualno, ako imaš mirne ruke, možeš podijeliti to vrijeme sa 2 ako se ne radi o ektremnom teleobjektivu.
    Drugo kod ovako loših svjetlosnih uvjeta dobro je isključiti automatiku i sa ručnim podešavanem blende i zatvarača napraviti niz snimaka. Više različitih brzina zatvarača kombiniraš za različitim otvorima blende, bar kod digitalca to nije problem.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka
    @pepi pretpostavljam da ne koristiš stativ jer su brzine zatvarača prevelike.
    Bez stativa su uvijeti poprilično otežani za takvu fotografiju. Sumnjam da ljudi fotografiraju bez stativa.
    Za slikanje iz ruke zapamti jednostavno pravilo. Kad žarišnu duljinu objektiva pretvoriš u 35 mm jedinice dobiješ najduže vrijeme s kojim možeš slikati iz ruke a da slika ne bude mutna. Dakle, ako imaš objektiv od 300 mm u 35 mm jedinicama onda iz ruke možeš slikati sa 1/300 s.
    To vrijedi za fotografiranje po danu uz dobro osvjetljenje, a ne po noći.
    Ako previše smanji brzinu zatvarača slika će ispasti mutna.

Imaj na umu da na tako velikoj žarišnoj ako previše smanji brzinu čak i kada je na stativu slika će opet ispasti mutna.
    Drugo kod ovako loših svjetlosnih uvjeta dobro je isključiti automatiku i sa ručnim podešavanem blende i zatvarača napraviti niz snimaka.
    Pri noćnim fotografijama se uopće ne bi trebala nikada koristiti automatika.
    Mislim da svi koji su ikada probali se baviti takvom fotografijom su to brzo naučili.
    Zadnji uredio Wisher : 09-09-2006 u 10:05

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer
    Kolega pepi, bilo bi dobro da pošaljete koju fotografiju i na gmail koji koristimo ovdje na forumu pa da malo bolje vidimo te fotografije.
    Odlične su i htio bih ih vidjeti cijele, pa ako biste bili tako dobri pa poslali bio bih vam zahvalan.
    Thanks unaprijed
    Kada slikam Mjesec, onda je ionako sve ostalo crno
    Stoga mogu ja poslati slike na gmail, ali imat ćete jednaku sliku kakva je i ova jer sam postao crop bez resizea.

A slika sam sasvim dovoljno poslao na gmail...
    ----------------------------------------------------------------------

@Šljaka, davno sam shvatio da automatika ne daje nikakve rezultate i slikao sam x slika Mjeseca sa SP500 UZ.
    Koristim jako velike brzine zatvrača uz što manji F broj sa negativnom kompezacijom u EV (do -1.0). Radim sa spot mjerenjem svjetla, na što manje ISO vrijednostima snimano sa timerom sa stativa.

------------------------------------------------------------------------

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Procesirana iz ORF formata. Niti jedna od JPEG slika koje sam napravio nisu sjena ovoj, a ovu sam dobio sa daleko manje truda i daleko manje vremena. Bacam se na RAW fotografiju
    Zadnji uredio pepi_31 : 12-09-2006 u 00:40

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto se tice informacije o udaljenosti objekta koju je aparat izmjerio, nisam na to naisao niti kod jednoga digitalnoga foto aparata koji sam imao prilike vidjeti. Ipak tu informaciju nikada nisam niti posebno trazio, tako da ne mogu garantirati da ne postoji digitalac koji ti moze dati taj podatak, iako sumjam!
    Našao sam ga

Make - Canon
    Model - Canon PowerShot A60

ExposureTime - 1/320 seconds
    FNumber - 5.60
    ShutterSpeedValue - 1/318 seconds
    ApertureValue - F 5.60
    ExposureBiasValue - 0.00
    MaxApertureValue - F 4.51

....
    Subject Distance - 13
    ....

Canon stvara svašta zapisuje u EXIFU

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Interesuje me sljedece:

Olympus sp510 sa 1gb karticom i torbicom za 230 eura. Mjesec dana koristen, jos 11 mjeseci garancije. Imam ponudu, dali da prihvatim.

Inace sam laik u fotografiji.

Pozdrav i hvala

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove