Svaka čast, majstore!
ja sam isto uspio preć 33%, ali ne na ovaj način, više se ni ja ne sjećam, mislim da sam nekoliko puta preimenovao mob!
Kako si došao do tog rješenja?
Uspio sam!!!![]()
Nakon 3 provjere i utvrđivanja da sve radi kako treba sa ponosom vam predstavljam premijeru,jedini smo forum u svijetu koji ima rješenje koje nisam mogao čuvati samo za sebe jer nisam takav:
RJEŠENJE "ZAUSTAVLJANJA WinSwupa NA 33%"!
Prvo i osnovno - napravite backup telefona i svojih sadržaja na njemu jer se stavljanjem FFSinit-a gubi sve vaše iz telefona.A rješenje radi samo na vašem telefonu,za svaki drugi morate ponoviti cijeli postupak.
Potrebni programi i hardware:
- Java midlet getcodes (aka ViperGSM) password za attachmente sa foruma je: cafe.mobil.hr
- x65flasher 1094
- PapuaUtils 079e (sa ovom verzijom sam radio)
- SWPR65V414.src datoteka (nalazi se ovdje)
- WinSwup CX70_560400 (to je zadnja dostupna verzija za CX70,download na siemensmania.cz)
- FFSInit_CX70_2_xx-FFS-LG04_54_0439 (na Landy-u)
- USB data kabel DCA-510 ili kompatibilan (čitaj: neoriginalni ali prepravljen da radi sa X65/X75 serijom telefona)
Ukopčati data kabel u telefon,kopirati SWPR65V414.src u folder gdje nam je i Papua.
Poslati Java midlet getcodes (aka ViperGSM) na telefon i instalirati ga,pokrenuti isti,dozvoliti da pristupi data kabelu i
pričekati (oko 10sek.) da iščita kodove.Kad završi čut ćete kratki dvostepeni ton.
Telefon ostavljamo u tom stanju i ne diramo ga.
Pokrenemo PapuaUtils,izaberemo COM port data kabela,kliknemo na tab Codes i u tom tabu na tipku Px65v5,program će kopirati kodove iz Java midleta u telefonu i vidjet ćete ih u log prozoru Papue.Ako ne upsije otprve samo ponovo kliknite na Px65v5 i radit će.
Sad kliknemo na dugme Calc. SKEY + BootKEY i pričekamo da Papua izračuna potrebne kodove.
Kada završi kodovi će se pojaviti u poljima SKEY i BKEY.Papuu ostavljamo pokrenutu i nakon sljedećeg koraka.
Preimenovanje telefona iz CX7V u CX70
Kliknemo na dugme x65flasher.ini (isti tab u Papui gdje smo maloprije računali kodove) i spremimo u x65flasher folder.Ako config.ini već postoji tamo morate ga zamijenit sa ovim.
Ugasimo telefon i pokrenemo x65flasher.exe,izaberemo ispravan COM port,brzina može ostati na 115200.
Onda kliknemo na Connect,kratko stisnemo crvenu tipku,kad se otvori Choose phone izaberemo IMEI broj vašeg teleofna na popisu i OK.Onda kad zatraži opet kratko crvenu tipku i pojavit će se sve opcije kada je spojen.
Sad klik na Advanced i Change phone model,u polju bi trebalo pisati CX7V,tu upišite CX70 i klik na OK.Program će obaviti operaciju preimenovanja i kada završi klik na Disconnect i zatvorite x65flasher.
Sad se vraćamo na Papuu.
Kliknemo na tab Convert i tipku Extract XBZ(I) from ServiceWinSwup32 ,izaberemo onaj WinSwup CX70_560400.exe i kliknemo Open.Kad ga izvadi Papua će ponuditi spremanje .xbz datoteke u svoj folder,ime ostavimo isto i kliknemo na Save.
Sada u tom istom tabu Convert kliknemo na dugme Create Base WinSwup32 + XBZ(I) i izaberemo maloprije izvađeni CX70_560400.xbz,kliknemo na Open.Kada ga otvori Papua će još tražit SWPR65V414.src datoteku,izaberemo ju i klik na Open,zatim će nam ponuditi spremanje S65 lg3,to preimenujte u CX70_v56_lg04 i spremite.
Zatvorimo Papuu,kabel ostaje ukopčan u telefon,otvorimo Papuin folder sa maloprije spremljenim CX70_v56_lg04.exe i pokrenemo isti.Pričekamo da izbaci grešku jer nas ne čeka da stisnemo START,kad pocrveni označimo (stavimo kvačicu) Skip u liniji Pre-Check i isto tako u Post-Check.Kliknemo na dugme Serial Config i kad se otvori izaberemo ispravan COM port (u većini slučajeva je ispravni već izabran) i brzinu na 921600,klik na Ok.
Kliknemo na START i kad se pojavi par kvadratića u liniji Connect Mobile kratko stisnemo crvenu tipku (za isključivanje) na telefonu i sad sve ostavljamo dok program ne završi a gotov je kada mu pozadina dobije kričavo zelenu boju.(vidi sliku)
Upalimo telefon i pokrenemo ffsinit_cx70_2_xx-ffs-lg04_54_0439,izaberemo ispravan COM port i kliknemo na Start.
Kada završi službeno imate Siemens CX70 vulgaris,bez ikakvog Vodafoniranog sadržaja i kratica na soft tipkama.
Moj sad izgleda ovako:
![]()
![]()
![]()
U telefonu je D2 Vodafone kartica,da vas zadnja fotografija ne zbuni.
Eto toliko od mene,ako bude pitanja odgovarat ću čim stignem.
Sa štovanjem,vaš sms freak![]()
Zadnji uredio sms freak : 10-07-2006 u 20:43
Svaka čast, majstore!
ja sam isto uspio preć 33%, ali ne na ovaj način, više se ni ja ne sjećam, mislim da sam nekoliko puta preimenovao mob!
Kako si došao do tog rješenja?
Preko procesa oživljavanja mrtvih Siemensa,onaj video tutorijal mi je dao ideju.Probao sam i uspjelo mi je otprve.
A prije toga sam preimenovao telefon bar 10 puta i nije uopće pomoglo.
Ovo je,kako bi kladioničari rekli, ZICER.
Bravo!!!
Nakon čitanja, jasno mi je zašto je meni uspjelo flashanje, a drugima nije. Ja sam čisto iz zabave napravio config.ini za x65flasher ali nisam smatrao da je to bitno i nisam tome pridavao pažnju.
U svakom slučaju moje čestitke na pronađenom rješenju.![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
moze li mi iko objasniti o cemu se tu radi???
Radi se o tome da stavljanjem servisne verzije firmwarea ukljanjaš SVE što ima veze sa Vodafone Live! u telefonu i dobiješ originalni Siemens izgled menija.Ovo se također zove "debrandiranje" ili kod mene "uklanjanje Vodafoniziranog softwarea" iz telefona.
Stvar bi morala radit i na ostalim telefonima sa Vodafone i T-Mobile menijem (kao: C65-C6V,CX65 i ostali koji podržavaju Java midlete) samo što ćete koristit odgovarajući WinSwup za taj model koji želite debrandirati.
Nažalost ove druge telefone još nemam dostupne za probu ali čim uhvatim kojeg postavit ću rezultate ovdje.
svaka čast majstore
Pad sistema...Zamisli da više ničeg nema,nema problema,lošeg društva,loših žena i sistema...
Tremovci rulaju! ima ko Tajnu crne kutije?
Jel to znaci i da ces imati malo vise prostora na mob-u. U cemi je razlika? Kod mene se javlj vodafone samo na onoj tipci prije menia, i kad kliknem ode mi na neku stranicu...Izvorno postao sms freak
...ma mijenja ti sve ikone u mobu, animacije, color sheme, linkove... sve što je bilo zaključano sa Vodafonovim sw-om sad je otključano i možeš mijenjati...Izvorno postao shiljak
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
odlicno sto si podijelio sa ostalima - nadam se da vise ence biti novih tema "zasto mi stane na 33%"...
maraschino - PTICICA
Sa kojim programom mogu napraaviti backup?
SiMoCo ili MOBILedit ili neki sličan za prebacivanje datoteka sa i na telefon.
Stavi direktan link za midlet,trazim vec pola sata i nemogu ga naci![]()
Mora da si novi
Na ovom forumu ako potražiš možeš sve naći
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=18599
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
Onaj link za midlet u prvo postu nemože bit direktniji da ga neznam kako postavim.Samo klikni lijevom tipkom na njega i počinje download.Izvorno postao Domek
Sve OK. mislio sam da taj getcodes (aka ViperGSM je nekakav plug-in a ne programIzvorno postao sms freak
![]()
Sad mi josš samo fali FFSInit_CX70_2_xx-FFS-LG04_54_0439 imate link?
- FFSInit_CX70_2_xx-FFS-LG04_54_0439 (na Landy-u)![]()
Probaj kliknuti na riječ,u prvom postu,koju sam označio crvenom bojom.
Tolko glup pa nisam,naravno da sam klinuo na LANDY sa crvenom bojom i gle šta se javlja:
You must login to download and view files.
Login:
Username:
Password:
Dear visitor,
You have reached the FREE download service on EH's server.
ATTENTION:
For about FIVE YEARS I have been spending my time and internet connection on this FREE service. Now I don't have much time to keep searching the internet for new updates. I will CONTINUE this sevice as long as possible, but I NEED NEW SOURCES! If you have access to all new winswups, please contact me!
If you like what I'm doing, please make a donation. With enough donations, maybe I can afford another location with more than the current 50GB/month upload ;-)
Before you login/download anything, please read this:
New stuff related
- If you have something new, mail me: landy_AT_eh.student.utwente.nl (replace _AT_ by @)
- NO COMPLAINTS or QUESTIONS (suggestions are ok): all is FREE FOR YOU, only I pay for this.
- NO REQUESTS, if it's not here I don't have it at the moment!!! Just try again later.
Login related
- Do NOT ask for login, I will ignore it. If you are smart enough you'll find it.
Bandwith related
- ONLY download what you need. You can NOT need everything! (don't use sitegrabbers etc)
- I will NOT send CD/DVD and paid full access account is NOT possible.
- NO LINKS TO HERE on other sites please to keep down traffic, download it and share it!
- If offline or error 503: one of the limits is reached, just try again later!
Main site: here
From ISP I have a 15GB/week upload datalimit, so I had to put some limits on this.
Download only what you really need, you can't need everything.
(Max 2 Conn/IP, Max avg 1MB/35sec (total), Max avg 15MB/5h/user)
MIRRORS:
- No mirrors at the moment. Need one free high speed, high traffic mirror.
- something good in return would be nice (logins, new stuff, etc)...
Regards,
Erlan (serving you for FREE)
![]()
Evo ti linka sa username-om i pass-om.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=6312
I imaj strpljenja, ponekad treba i nekoliko dana dok ne dođeš na red na Landy-u
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ček,kak na red?Misliš ono kad ti piše da nemre naći stranicu?
Ne mogu vjerovati. Ulogiram se na stranicu Landy nađem fajl i pise da ta stranica ne postoji evo link pa probajte vi:
http://eh.student.utwente.nl/~landy/...04_54_0439.zip
Evo meni radi,samo klikni lijevom tipkom miša na link i počinje download (6MB).
Lijepo ti je rečeno, budi strpljiv. Stranica radi , samo ne možeš uvijek upasti. Nisi ti jedini kome treba datoteka s te stranice.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks