Instalirao sam City Navigator Europe NT 2019.20 i nemogu otkljucati kartu u mapsourcu.moze pomoc oko toga?
Dobra logika , tako i ja mijenjam na nuvi 3710 , ali problem je sa SID_ovima koji su zasebni za North i South !??
Dali ih mixati u isti folder ili razdvajati , isto kako su razdvojene mape i JCV . Osim toga ima tih SID_ova i u drugim
Folderima i služe za drugu svrhu .
Čitao samo tome na više Foruma , većina ima isti problem , a oni na seriji uređaja 2xxx , 2x Drive modelima
puno više jer im ubačene mape ne prepoznaje (vidi kao neispravne) radi zaštite koju je Garmin doradio .
Treba napraviti neki "patch" nešto slično poput onog iphone jailbreak_a , koji je bio kratkog trajanja ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Instalirao sam City Navigator Europe NT 2019.20 i nemogu otkljucati kartu u mapsourcu.moze pomoc oko toga?
Može sutra kad budem kod kuće.
Jos kad bih netko znao sto od spomenutih fajlova moze ici na sd karticu. Tipa SID folder. Ako ga prebacim na sd hoce raditi i kakvu mapu moram napraviti na sd kartici?
Ne mogu vjerovati da sam se toliko mučio, ali dobro opet imam neku školu sad. Prvo je to da sam na svom uređaju napravio mjesta. South kartu sam prebacio na SD karticu u mjesto Map. 8znakova mora biti kako je Walter rekao s ekstenzijom .img. To je riješilo prostor.
JCV. Eh da, s novom kartom je došao i novi JCV koji sam stavio i naravno, išao sam za Zg i ništa nije radilo. Čak sam stao na benzi i stavio joj drugi koji je prije radio, no ni taj nije dijelio ekran. Sad uzmem JCV koji je došao s tvorničkim updateom na Centralnu Europu, pokrenem simulaciju (konačno sam shvatio kako samo s klikanjem doći na mjesto podijele ekrana), i vidim radi. Ekran se podijelio. Krenio testirat dalje. Stavio sam iz skinute karte u Additional filesu opet JCV koji se nalazio u folderima "JCV Split Screen north i south", no pokretanjem simulacije pokazalo se bezuspješno. Ne da mi vrag mira i probam stavit JCV iz foldera "Nuvi 6x, Drive 60-70, StreetPilot, Android - All North i South" kad ono radiiii. Nije mi to imalo logike jer je moj uređaj Garmin Drive 40, no evo iz ovih foldera koji su za veće uređaje, eto nekako radi i ja zadovoljan. Mislim da sam doktorirao sve cake konačno![]()
JCV , je malo kompliciran , ima ih više vrsta za 2xxx , a poseban je za nuvi 40 , 50 , 42 , isto tako nigdje ne piše da odgovara i za nuvi 30 koji isto koristi NTU mape i original nije imao instaliran JCV , ja sam jednostavno dodao na internu memoriju folder i proradio je . Tako i kod tebe , i ako je za Drive 60 - 70 radi i na Drive 40 .
Problem su još uvijek ona grupa SID_ova podijeljeni na South i Nord , dali razdvajati ili "mixati" u iste foldere , njih ne možeš provjeravati simulacijom , ne znaš radi li to ili ne . Bitno je da pronađe adresu koju tražiš . Prije nekoliko dana sjedim u kafiću i slučajno sam imao navigaciju u džepu , pa sam probao otkucati opciju "gdje se nalazim -moja trenutna lokacija" i napisalo je najbližu adresu kuću preko puta . Zatim sam otišao nekoliko kilometara dalje i upisao istu onu adresu i napiso je Garmin "Adresa nije dostupna" , zatim sam tražio taj kafić u POI (mjesta) , i odmah ga je našao pod imenom , čak upiše i broj telefona , ali adresu preko puta koju je sam napisao i dalje nema . Imaš jednu Garmin navigaciju koju samo Ti koristiš i normalno je da ćeš na noj uhvatiti sve "cake - doktorirati" , ali ako to radiš na nekom tuđem uređaju koji je različit od modela kojeg imaš , opet ćeš imat problema s "Adaitional Files" jer se svima žuri ili donesu uređaj za nadogradnju koji im treba odmah , sutra ili za jučer . Legalna nadogradnja LMT mapa na Garmin_u traje dobrih 2 - 3 sata , a kasnije ručno moraš nadograđivati dodatke (SID) , čak mislim da i JCV ne ubacuje sam preko Garminexpress_a . Neki najnoviji Garmin uređaji USB priključak imaju samo za punjenje baterije , a nadogradnju mapa možeš napraviti samo preko WiFi_a , komunikaciju sa računalom nema s time ni mogućnost bilo kakvog mijenjanja ili dodavanja "Adaitional Files" …
Pored ovog novijeg Garmina (nuvi 3710) imam i starog iz (2007 godine ) nuvi 660FM i taj mi je najdraži . Ima samo 2GB interne memorije i prima kartice max 2GB . Pored auto navigacije ima pješak , bicikl , autobus , kamper , kamion , taxi , antenu s modulom za TMC . Još uvijek radi jako dobro na NT mape , a i baterija mu traje isto kao nekad oko dva sata .
Kod nadogradnje putem racunala, budu ti nadogradjeni svi folderi i SID i JCV i ostalo. Barem u mom slučaju sa Drive 40 LMT. Na njoj serijski imam samo Centralnu Europu i kad ju zelim vratit na staro samo vrnem zadnju kartu prije tvornicke nadogradnje i fajl gpudate.gcd i krenem s nadogradnjom. Kad kasnije usporedjujem sid i jcv i ostale foldere vidim da nisu vise isti. Ima ih vise/manje i pod drugim nazivom tj. brojem su.
Što se tice samog SID foldera, ja sam u njega stavio sve sto ima tu ekstenziju. Dakle sve u taj jedan folder. Naravno da mi je to zauzelo vise mjesta pa sam jedan dio karte stavio na SD. Preporucam ti da i ti tako napravis sa SID-ovima, a JCV i karte ili dio karte stavljas na SD. Za to znamo da moze ici na memorijsku karticu, dok za SID fajlove nisam siguran.
Sve mape i JCV stavljam na SD karticu , imam dovoljno mjesta na 16 GB , a na internu memoriju od
2GB stavljam samo osnovne podatke , a imam dovoljno mjesta za SID , i drugo što tu mora biti .
![]()
Dem je od prije par dana
Kad je uređaj kupljen (London - UK) imao je oznaku nuvi 3710 LM i na njemu je bila instalirana mapa GB + Irleand .
Kad bih vratio iz arhive originalne postavke nadogradio bi se uređaj na nove mape , bila bi mapa gmap3d.img . Kod
nas ne radi , ali u Londonu je prikazivala zgrade uz cestu , uglavnom poznate zgrade u centru . Nešto slično kao što
ima iGO navigacija .
DEM su pejsažne mape , prikazuju planine , more , rijeke slično iGO ili Sygic navigaciji , dodatak koji dosta dobro
izgleda , ovisi i o samom uređaju podržava li opciju 3D i DEM .
Možeš probati Garmin Europe DEM - 3D Terrain (nüvi 34xx, 3590, 3597, 37xx etc.) samo ne vidim Tvoju verziju uređaja .
Name: Europe_DEM_gmapdem_rar.rar
Size: 294.74 MB
Uploaded: 23-01-2019 09:34
Link: https://www47.zippyshare.com/v/o7GQvN7F/file.html
Zadnji uredio walter66 : 02-02-2019 u 22:16
Dap, stavio sam ja to, ali ne primjecujem nikakve razlike ako prodjem pored rijeke i sl. Ocito mi to uredja ne podrzava. Osim ako moram vozit do mora ili negdje u planine![]()
Pozdrav ljudi moram se pohvaliti da sam potpuno sam skinul i instaliral na SD karticu i stavil ovu kartu moj stari Garmin Nuvi 250W i ona dela ko velika čak i bolje od NT 2018 10 koju sam imal do sad...e sad kak sve ne pokazuje kaj mu ja mogu bitno da me otpelja na cilj a sve drugo....
Bitno je da te odpelja dobro si rekao
puno hvala, medodicno obradjeno! do sad najbolje strukturirano i sve radi OK na garmin GVN-MIB1/GVN60 - kenwood/garmin uredjaj za ugradnju u VW, skoda, seat
Onaj vise ne radi ali evo novi listic
Code:http://www.uploadbank.com/audgbr53wx0p
Pozdrav svima,
zanima me ima li neko ideju gde naci Parkopedia za 2019.30? U pitanju je Garmin Drive 51 lmt-s, sve sam nasao gde sta ide i ubacio uspesno ali ne vidim da ima Parkopedia i kako se zove fajl koji mi treba. Koliko sam shvatio (nisam siguran) treba da je u POI folderu ali u ovim novim mapama ima samo Cyclops.
Hvala za svaku pomoc.
Taj uređaj ima besplatnu nadogradnju softvera i mapa i spoji se sa njim na komp i uključi skrivene datoteke i sve ćeš viditi šta ima unutra a to radiš sa programom garmin expresom
Ima za Centralnu Evropu. I nije problem da vidim sadrzaj samo jednostavno ne znam koji je naziv fajlova za Parkopediju, da znam ja bih lako![]()
Garmin – City Navigator Europe NT Unicode 2019.30
Garmin – City Navigator Europe NT Unicode 2019.30
Requirements: garmin devices, PC
Overview: Navigate the streets of Europe with confidence. This product provides detailed road maps and points of interest for your compatible device, so you can navigate with exact, turn-by-turn directions to any address or intersection. Route to restaurants, gas stations, lodging, attractions and more.
UK and Ireland
UK: Full coverage
Scotland: Full coverage
Wales: Full coverage
Isle of Man: Full coverage
Northern Ireland: Full coverage
Ireland: full coverage
Channel Islands: full coverage
Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden
Denmark: Full coverage
Finland: full coverage
Iceland: full coverage
Norway: full coverage
Sweden: Full Coverage
France and Benelux
Andorra: full coverage
Belgium: Full coverage
France: Full coverage
French Guiana: Coverage for most urban areas
Guadeloupe: full coverage
Martinique: full coverage
Netherlands: Full Coverage
Luxembourg: Full coverage
Reunion: Coverage for most urban areas
St. Barthelemy: Full Coverage
Italy, Austria, Switzerland and Liechtenstein
Italy: Full coverage
Austria: Full coverage
Switzerland: Full Coverage
Liechtenstein: Full coverage
Malta
Malta: complete information
Spain and Portugal
Spain: Full Coverage
Portugal: full coverage
Gibraltar: full coverage
Azores: full coverage
Canary Islands: full coverage
Baleric Islands: full coverage
Madeira: complete information
Germany
Germany: full coverage
Czech Republic
Czech Republic: full coverage
Greece
Greece: Full Coverage
Eastern Europe
Estonia: full coverage
Latvia: full coverage
Lithuania: full coverage
Poland: full coverage
Slovakia: full coverage
Hungary: full coverage
Slovenia: full coverage
Croatia: full coverage
Bulgaria: Full Coverage
Romania: full coverage
Turkey: Full Coverage
Cyprus: Full Coverage
Moldova: Coverage for most urban areas
Bosnia and Herzegovina: Full coverage
Serbia and Kosovo: Full Coverage
Montenegro: Full coverage
Albania: only main roads
Republic of Macedonia (FYROM): Full coverage
Belarus: Coverage for most urban areas
Ukraine: Full Coverage
Download Instructions:
CityNavigator Europe NT(Unicode) 2019.30
FID 7844
CP 65001
Pozdrav,kad bi neko okacio linka sa mapama 2019.30 al podijeljen na recimo dva dijela posto imam staru navigaciju garmin 660 na nju se moze instalirat karte otprilike 1,5 gb a na karicu do 2 gb ili neka opcija otkljucane za mapsourc.
Hvala vam
Bookmarks