Instaliraj Garmin WebUpdater na računalo , spoji uređaj preko USB kabela i nadogradi ga s novim software_om i jezicima po želji ...
Dobio sam iz NL Garmin uređaj, u meniju/izborniku nema čak ni Engleski (samo jezici Beneluxa). Molim za pomoć, da li neko zna gde mogu pronaći SRB ili HR meni i kako da ga ubacim?
P.S.
Imam glasovno navođenje, to ubacujem ceo folder u kom imam HR, SRB i još neke jezike.
Unapred hvala!
Zvoni, kucanje ne radi ...
Instaliraj Garmin WebUpdater na računalo , spoji uređaj preko USB kabela i nadogradi ga s novim software_om i jezicima po želji ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Ali nemam licencu, kupljen je polovan bez karata. Ubacio sam karte koje sam našao na forumu otkljkučane IMG fajlove.
Nema veze licenca sa nadogradnjom novim software_om !
Možeš na uređaju imati samo baznu mapu i ne moraš staviti SD karticu ...
Bez brige neće Ti Garmin pokloniti karte , moraš ih kupiti ... (ili skinuti kako si napravio - snađi se druže)
Hvala, nisam znao da update može da se radi bez licenciranog koda.
Moraš imati kabel USB na mini USB , spojiš uređaj i program sam mora očitati naziv Garmina .
Pazi što te pita , trebao bi imati engleski i balkanske jezike ...
Kad odspajaš uređaj od računala moraš to "pametno" napraviti "USB safely Remove"
Nakon što se Garmin ugasi , otkači od računala , ponovo ga ukopčaj (upali) i onda sačekaj da se nadogradi ...
Probaj pa javi rezultat .
Zadnji uredio walter66 : 24-02-2014 u 14:11
Hoću, hteo sam sad ali ne mogu da nađem USB kabl. Letos sam u stari uređaj ubacio nove karte i sad ne mogu da ga nađem. Nerviram se!
P.S.
I stari Garmin stigao mi je iz NL, ali je fabrički imao SRB i HR. Ovaj nema ni ENG.
Imao sam takav isti uređaj Garmin Nuvi 255w , kupljen u Italiji i imao je sve jezike . Napravio sam i backup , ali ne mogu naći gdje sam ga spremio na HDD-u ...
Javiću šta sam uradio, nadam se da ću uspeti.
Ako bude problema, moliću te da pronađeš bekap.
![]()
Imam ja backupe za sve uređaje ako če komu ikad zatrebat koji![]()
E meni treba pomoć.
Kada povežem Garmin nuwi 255w sa računarom, navigavija se uključi krene da podiže sistem pa se resetuje i tako u krug. Računar ne može da je prepozna, a na samoj navigaciji nema nigde dugme za reset. Dobio sam savet da je otvorim i izvadim bateriju, ali nisam imao vremena da to pokušam.
Da li mi možeš pomoći kako da rešim problem.
Sada i kada nije povezana sa računarom neće da se uključi, resetuje se i vrti u krug.
Ako ti je u boot loop onda češ prvo morat dat install ovih drivera:
http://www8.garmin.com/support/downl...ils.jsp?id=591
A zatim upotrjebit ovaj pack:
http://db.tt/HoU8LDjV
tutorial imaš unutra
Sve sam preuzeo, sad nemam vremena.
Kada odradim posao, javiću rezultate kako sam prošao.
Veliko HVALA!!!
Ne može, opet se nonstop vrti u krug od momenta priključenja na laptop i ne prepoznaje ga ovaj program.
Instalirao sam i drajvere.
Da ti prepoznaje nuvija moraš dati jednu ruku u gornji ljevi dio ekrana a sa drugom držiš dugme za upalit nuvi.
Kad vidiš Garmin logo pustiš dugme ali još uvjek držiš gornji ljevi dio ekrana i updater če vidjeti tvoj uređaj.
p.s.
Prvo pokreni updater i tek onda spoji nuvi sa pc i drži ekran i dugme kako sam ti gore napisao.
Ja sam samo priključio uređaj. Tu je moja greška.
Čitao sam ja uputstvo, ali je na SLO i nisam baš dobro razumeo.
Nisam sad u prilici da mogu opet pokušati, javljam ishod.
Hvala na pojašnjenju!!!
I dalje problem.
Dežao sam prst u gornjem levom uglu, dva puta mi se pojavio beli ekran sa crnom tačkom i zahtevom da kliknem na tačku, računar prepoznao uređaj i krenuo update. Završeno, dobio poruku da je sve odrađeno (The update was successful) , kliknuo na OK.
Na uređaju Logo i ispod piše Loading Maps ... i ne pomera dalje.
POkušavao sam da ubacim i karticu sa starog urešaja na kojoj je EU2012 otključana IMG mapa, ali ne pomera se dalje.
Uređaj opet ne može da se pokrene i dalje se vrti u krug. Samo prikaže Garmin logo, pa crne ekran i tako u krug.
A na računaru se uređaj ne vidi.
Ako imaš na tvom Pc team viewer i ako želiš mogu se konektovat na tvoj Pc i ti udesit nuvi.
Ako se odlučiš za remote help molim te javi mi na moj mail kojeg češ nači na mom blogu i tamo čemo se dogovorit kada imaš vremena, da udesima tvoj nuvi![]()
Veliko hvalaaaaa!!!
P.S.
Poslao sam privatnu poruku jer ne znam koji je tvoj blog.
@ib.kroki
Ovdje imaš @popotnik_ov blog :
http://cafe.mobil.hr/threads/78837-S...a-popotnik-GPS
Sve lijepo piše , još je uvijek na SLO jeziku jer ga nisam htio prevoditi radi izvornosti , iako sam dobio dozvolu za to .
U ostalom to je velik posao , pa kad budem napravio nešto slično , koristitit ću njegova objašnjenja za Garmina .
Pozz
@popotnik
HVALA!!!
Javno moram da se zahvalim čoveku, povezao se preko teamviewera i napravio mi navigaciju.
Šta joj je bilo ne znam, ali sad radi ...
Kad se uređaj vrti u krug na Garmin logo onda nešto nije uredu sa ovime:
- text
- keyboard
- voice
- GPX
- img fajlovi
Napravili smo prvo backup i onda formatirali uređaj a zatim dali nazad backup bez text i voice.
Te fajlove onda downloadaša preko webupdater, da imaš sasvim nove i da znaš da nisu ostečeni.
Sretan sam, da imaš sad djelujoč uređaj
Uvjek sam na raspolaganju ako kome treba pomoč.
Ako kome zatreba manual za Garmin uređaje, može jih pronači ovdje: https://www.dropbox.com/sh/j9b11eitbjw1u4e/r7I7wbxG2O
p.s.
@Walter66
Ja sam blog napravio zato, da bi svi razumjeli kako radi njihov uređaj, kako se upotrebljiva i da si mogu svi popraviti uređaj ako jim više ne radi, zato možeš slobodno upotrjebit sve šta hočeš iz bloga.
@popotnik
Meni je veliko zadovoljstvo što si se Ti pojavio osobno na ovom Forumu , pratim Tvoje uradke za Garmina i na drugim Forumima i puno sam toga naučio.
Svaki uređaj bez obzira na model i godinu proizvodnje , ako se može treba popraviti , zato smo mi tu koji to možemo i znamo na koji način .
Može li kod ove navigacije da se dodaju karte za kamion i da se odabere navigacija za kamion u izborniku, trenutno nemam taj izbor, može li se kako omogućiti kao kod iGO za android, hvala i pozdrav.
Mislim da ne može za garmin mora baš biti uređaj koji podržava kamionski mod
Bookmarks