@dijan
Umjesto sms da razmislis o nekom messengeru za komunikaciju sa drugim osobama (skype,0.facebook,viber,...)
Ma tako sam i ja razmisljao. Bio na brutalnoj i ubile me uspostave. Super 1 Gb, super 1000 sms (iako ne pisem sms) i super 1000 min (sto mi je previse, uvijek potrosio do 500).
Brutalna je bila 55 kuna, a sad na bonbonu imam 400 prema svima i 600 prema bonbonu minuta i 600 mb za 60 kuna. 50% popusta koristim na razgovore.
Znaci za 5 kuna vise nego na brutalnoj.
Nemam sms koji mi i onako ne treba jer kako kazes nisam toliko mlad
Bitno mi je da nemam uspostave i da mogu 100 puta nazvati u danu![]()
--
. [Lejzermaster]
@dijan
Umjesto sms da razmislis o nekom messengeru za komunikaciju sa drugim osobama (skype,0.facebook,viber,...)
Bonbon je usluga za mlade, a i ja koji to pratim nisam pristalica, em aktiviraj, em deaktiviraj, em zovi SZK kad je problem...
A tek zaposleni, ma kad će oni to se popratiti...
Da ne govorim za one pred penzijom ili u penziju...
Daj im što lakše moguće, jednom aktiviraj i svaki misec ubaci 100kn prije datuma reaktivacije...
Čak i ovo zadnje je velika muka nekima, pa ne vole bon, te odu na pretplatu bezveze....
10% ljudi prati svoje navike korištenja mobitela, te ima optimalnu tarifu, ostali su izgubljeni u prijevodu.
![]()
Ja bas nisam nesto posebno mlad. Mlađi jesam![]()
Ja to ne dozivljavam kao problem, 12x godisnje nadoplatiti racun u odredeni datum. Mozda to nekom je problem. Nek ide na pretplatu. Ali htio sam reci da sam i vise nego zadovoljan s tarifom gdje nema uspostave poziva, pogotovo sad kad sam na roditeljskom dopustu, pa pitaj zenu gdje je ovo pa za cas gdje je ono, pa zovi baku sad, pa zovi baku sad pa jednu pa drugu. Tako da bi me tarifa sa uspostavom poziva skupo kostala.
A to da treba nadoplatiti bon odredenog datuma kako bi dobio popust to treba da. Baku sam ja prebacio na bonbon, koliko ona zove ovo joj je super. Zove mene za 1 kunu mjesecno, nadoplatim joj 10 kuna i ima 40 minuta prema ostalima van bonbona. Sto joj je dosta. Naravno, brigu oko nadoplate vodim ja.
Nije da hvalim sad bonbon, ali koliko sam ja to se i izracunao najisplativiji mi je za moje potrebe a i za bakine)
--
. [Lejzermaster]
Nema svatko tako dobrog unuka kao što si ti...
Moja mater je kokodakalo s Vipom (preko 1000 min mjesečno, dok je imala VIP 0 opciju od 60kn, znala bi potrošiti minute 20og, 25og dana), ne štedi ni fiksni (samo uspostava poziva unutra fiksnog operatera), a kako joj se zadnje vrijeme omililo slati poruke i ponešto zvati druge mreže, Hoću VIP + nije bio više dobar. počela trošiti skoro 200kn. Morao sam joj namjestiti Nonstop + tarifu...
Sad joj samo fali da počne na internet ići, da ne propadne 512 MB.
Gledao sam joj Brutalnu (premalo minuta ukupnih), Bonbon (samo 400min prema drugim mrežama), Prejaku opciju (samo 200min prema tomatu i VIPu), ali ona je osuđena na VIP!
69kn plus 50- 100 uspostava, ukupno cca 80-90kn, a bali na VIP, šalje SMS više nego ja u najboljim danima.
Eto, i ja sam dobar sin...
![]()
Zadnji uredio Vivaldi : 09-10-2012 u 18:07
ja cijelu obitelj prebacio na bonbon i prepolovio potrošnju. Sve brojeve ukucao na moj portal i ja im nadoplaćujem račun, aktiviram pakete i to sve preko pc-a ili mobilne aplikacije. Jedino ja koristim tele2 poslovnu tarifu unlimited 100 najviše zbog interneta jer mi je bonbon tu bio lošiji.
Broj treba prebaciti u Vip.
Za svakih 50 kuna dobije se 50 kuna nadoplate.
Plati se 69 kuna za Nonstop i još ostane 31 kuna za uspostave.
Gdje ćeš bolje...
Cijelu obitelj prebacio na bonbon i prepolovio potrošnju,ja i zena unosimo 40 kn i imamo 1000 min u mrezi ,djeci i puncu unio 160kn i mirni godinu dana svaki mjesec im se skida 10kn za 40min .zena troši mjesecno 20kn uzme male razgovore 10kn 40min i 10 kn 120 poruka ,ja srednje razgovore 30kn 160 min i 10 kn 100mb jeftinije neces nac a sad za 1 kn 1000 minuta
Jvidove, smanjite razgovore.
Mobiteli su štetni jer previše zrače!
Služite se Skypom!
punicu bas toliko ne volim da bi je gledo na skyp a i nema racunalo ali bit je da se ja na dan cujemo s djecom i zenom po 10 puta i nema uspostava i obracunska jedinic sekunda a za 10 kn 40minuta to jest minuta 0,25 pa di to ima
Planiram promjenit operatera i za moju potrošnju Bonbon mi se čini najisplativijim...Imam otprilike 180 min razgovora mjesečno (mogu skresat na 160)nekih 400-500 sms-ova i net mi ne treba (idem wifi ako zagusti)
-to je na bonbonu nekih 45 kn (s ovim paketima u pol cijene) ako se ne varam
mislim da nema bolje od ovog
Ovako, mater mi je na onoj bezveznoj Vipovoj bez limita 55 tarifi (ne znam zašto je to uopće išla aktivirat), i naravno da je nakon par mjeseci shvatila da joj zbog uspostava poziva (a i ponekog poziva na drugu mrežu) račun zajedno sa radijskom frekvencijom redovno dođe oko 100 kuna, što joj je previše.
I sad, zanima me koja bi se njoj tarifa (od bilo kojeg operatera) najviše isplatila, može i na bonove, ali da se pritom ne mora non stop ponovno aktivirati i pratiti sve te opcije i to, jer znam da ona nema vremena a niti se želi zajebavati svaki mjesec sa aktivacijama raznih opcija i sl.
Što se tiče potreba radi se o 300-injak (max 400-injak) minuta razgovora mjesečno (uglavnom sa vip i tele2 korisnicima), bilo bi dobro da je u tarifu uključeno ponešto sms-ova (i 50-100 mjesečno je sasvim dovoljno) a internet uopće ne koristi tako da joj ne treba nikakav podatkovni paket.
Gledao sam onu Smart30 tarifu od Tele2, oni bar imaju 300 minuta prema svim mrežama a ne samo prema svojoj mreži, ali opet jebe ta uspostava poziva, nakupi se tu uvijek minimalno 20-30 kuna. Znam da bi i to bilo puno isplativije od te "bez limita 55" tarife na kojoj je sada, ali pitam se postoji li neka tarifa koja bi joj još više odgovarala? Idealno bi bilo da joj račun ne prelazi 50-60 kuna mjesečno. Možda neka baš na preplatu i duži ugovor?
Gledao sam i neke bonbon-ove opcije, ima neki paket za 60 kuna 400 minuta razgovora prema drugim mrežama + još 10 kn za 120 poruka, je li to najbolje što tržište trenutno nudi?
Kakav je signal od tog bonbon-a, je li barem u rangu Tele2, koji isto nije baš sjajan?
Bonbon koristi T-mobile signal kao i Tele2
Ovo boldano je ona imala u BL 55? Ma ne vjerujem, jedino ako je 90% zvala Vip, i isto tako tako za poruke, obzirom da su u BL 55 poruke samo prema VIPu besplatne...
Naravno, BL tarife su u principu koma...
Čak je je VIPme NONSTOP+ tarifa bolja od BL 55. A BL 111 je kao što veliš previše za tvoju majku, jer s uspostavama i nešto poziva prema drugima, već si na 200kn.
Za 50-60 kn ne može previše dobiti, kod bonbona za 80kn bon, dobiješ 50% popusta na prvi paket, recimo veliki umjesto 60kn platiš 30kn, kupiš mali paket SMSa, za 10kn, pa ti ostane 40kn, čime kupiš srednji paket razgovora i mali SMSa idući mjesec, pa opet ponavljaš bon 80kn kad se potroše minute iz srednjeg paketa...
E da, ovako ti ispadne 80kn u dva mjeseca, ali se treba zezati s aktivacijama i deaktivacijama, i zvanjem SZK po potrebi, jer mijenjanje paketa iz srednjeg u veliki i naopako ne ide baš glatko...
Većina ostalih kombinacija sadržava NzUP.
Što se kvalitete tiče, naravno da će VIP i T-mobile imati u prosječnom slučaju bolji signal, nego bonbon i Tele2.
Barem je to dosta forumaša primijetilo.
A iz prve ruke, ne vidim razliku Tomata (Brutalna) i VIPmea, na to se još nitko nije žalio, za razliku od prije spomenutih bonbon-a i Tele2.
Svatko odabire prema svom nahođenju, a mala pomoć ti može biti ovaj kalkulator u potpisu...
Zadnji uredio Vivaldi : 03-01-2013 u 17:16
Izračun optimalne tarife: http://www.tarife.si/hr/unos-mjesecne-potrosnje.html
Pa većinom je zvala i sms-irala prema VIP-u, sigurno 70-80% (doduše nije to nešto previše minuta bilo), ali i to joj previše nabije račun zbog uspostava poziva (a bome i obračunska jedinica 60 sekundi kad zove druge mreže isto zajebava). A eto, prekasno je shvatila da joj ta tarifa ne odgovara (a uz sve to, sad bi da može i na miru nazvati i neku drugu mrežu bar na minutu- dvije). A znate starije ljude, dođu kod operatera i samo gledaju što im je najpovoljnije u onom cjeniku, a ne čitaju ono sitnim slovima o uspostavama poziva, obračunskim jedinicama i sl., pa ih zajebu.
Oni su prije imali neku tarifu unutar firme pa im se to ukinulo i onda je bezveze nabrzinu prešla na tu BL 55, jer valjda nije mogla ništa pametnije nać kad je ušla u VIP. Srećom pa nije ništa trajno potpisala i nije vezana ugovorom pa se može prebaciti na nešto drugo kad hoće.
Gledao sam tu Žestoku tarifu od Tomata (ta Brutalna koju spominješ više ne postoji?) i meni se to čini prejebeno ali je 99 kn a ona bi kao nešto jeftinije, no bolje i to nego da ima ovo sada pa da stalno pazi koga i koliko puta zove a svejedno joj račun ispadne oko 100 kn.
Bonbon je super i meni se čini najpovoljniji, ali je stvar u tome da se njoj neda zezati sa aktiviranjem opcija i zajebancijom sa raznim prelascima i sl., a i sam znam da bi se lako moglo desit da zaboravi pa da bezveze potroši cijeli bon.
Uglavnom hvala na pomoći, pogledat ću još koja mi rješenja nudi ona stranica pa ću odlučit. Jako je bitno da se ne plaćaju uspostave poziva jer ima puno poziva po minutu-dvije.
edit: Eto, na onoj stranici mi je kao najprikladniju izbacilo Žestoku tarifu od Tomata. Mislim da bolje od toga neće naći za svoje potrebe. A bolje izdvojit 20-30 kuna mjesečno više nego što bi htjela pa bit na miru nego stalno strepit koliko minuta i koliko poziva bla bla... Dvije kave manje mjesečno i eto rješenjaPreporučit ću joj Žestoku i bok...
Hvala svima![]()
Zadnji uredio Ivan24 : 03-01-2013 u 17:46
Pozdrav.
Zanima me kod kojeg operatera bonovi najduže traju? Naime imam jedan broj koji želim držati aktivnim i koristiti za pokoji poziv a glupo mi je plačati svaka dva mjeseca po 50 kn na Simpi gdje sam sad.
Hvala.
Bonbon, bon od 160 traje 360 dana.
Na tom broju samo primas pozive ili i ti zoves?
Ponekad se zove ali ne puno. To za Bonbon znam ali mi je nezgodno dati 160 kn od jedanput. Morat ču izgleda tako pa sam miran.
A mozes prebaciti novce nekome na racun.
ili aktiviraš mali paket pa imaš 12 mjeseci besplatnih razgovora za ukupno 110 kn.
pojašnjenje: prva dva mjeseca će ti naplatiti 5 kn, a potom po 10 kn/mj.
za to ćeš dobiti 50 min/mj razgovora prema svima (1 sec je obračunska jedinica i nema naknade za uspostavu poziva).
možeš i preusmjeriti pozive s tog na tvoj broj.
Na mobu kojim se koristim u ponedjeljak me prebacuju na Bonbon i tamo ču kupovati svaki mjesec po 80 kuna a ovim drugim mi se služi majka kod kuče pa mi treba samo da je se može nazvat i da ona eventualno nekog zove. Dosad je bio na Simpi pa sam skupio dosta novca u njemu. Predao sam zahtjev za iskup elektonskog novca pa kad me isplate i njega ču negdje prebaciti gdje je povoljnije.
samo ako si platio sms parking
Jesam. Samo čekam isplatu.
Zdravo
Dolazim u Hrvatsku na mjesec dana mozda dva
Trazim tarife ali sam zbunjen
Od opcije treba mi Internet i razgovor sms ide na viber
recimo 500-1000 Mb i 100-200 min razgovora
Hvala
Bookmarks