ide priča ako budemo tražili raskid da žele ugasiti broj? jel to moguće?
ja kad sam na vipu platil penale za raskid ugovorne obaveze,nisu mi ugasili broj ..
tako da sada neznam.. nebi htio ostat bez broja,makar ne trebam prekidat ugovornu,meni ok za to kaj imam,al ono ako se bude dalo..
onda odoh drugom operateru sa zahtjevom za prijenos broja, pošto bude neki info u vidu sms ili pošte da je moguć prekid uslijed promjena uvjeta,to priložim budućem operateru i ne vidim zapreke za prijenos..
Kad je sklopljen ugovor prek web shopa? Kad kliknem ili kad mi postar dođe?
Br. bude iskljucen al se da aktivirati kroz par dana
teško da će doći sljedeći dan. 3-4 dana inače to traje po mom iskustvu. ali ajde ovako naruči ti to i ako ti zakasni nemoj preuzeti paket nemoj potpisati i nazoves javiš da si se predomislio i amen. app ili ti ako prodje prodje .
to bi ja na tvom mjestu napravio.
p.s. ovako imam gotovo sigurnu informaciju 99%. moći će raskinuti svi bez penala bez obzira na uređaj koji su dobili po povlaštenoj cijeni, osim ako na računu otplaćuju i uređaj u tom slučaju će morati platiti taj dio za preostale mjesece za uredjaj. početkom sljedeceg mjeseca ce svi dobiti obavijest o pravima. čak postoji naznaka da će se broj moći staviti na bonove nakon raskida. eto .![]()
volim mog operatora. obožavam ga. hakom isto volim. hajdaš dončića isto. jaooo0!! kec kec kume gori kesa!!!![]()
![]()
Zadnji uredio Chuk_pravednik : 29-05-2014 u 12:42
Evo i ja sam malo prochatao s njima
(maknuo sam nick djelatnika ako će imati neugodnosti)
..a sad ti budi pametan. Da li se iz ovog može napraviti ono o čemu pričamo?
Evo c/p:
Dobrodošli u chat Hrvatskog Telekoma. Agent će se ubrzo uključiti u razgovor. U svrhu poboljšanja usluga Hrvatskog Telekoma razgovori se mogu snimati.
Moje ime je xxx
xxx: Dobar dan, kako Vam mogu pomoći u vašoj web kupovini?
Vaša poruka:: Pozdrav, kupnjom uređaja u web shopu uz aktivaciju ugovora (uzeo bih novi broj) - kada starta ugovor? Samom kupovinom u web shopu ili aktivacijom kartice nakon što poštar donese uređaj?
xxx: Aktivacijom nakon što vam se sve dostavi.
Vaša poruka:: Da li poštar onda donosi i ugovor koji se mora vraćati? Ili je dovoljno što su uneseni podaci prilikom kupovine?
xxx: Biti će dovoljno podaci u narudžbu, dostavi vam se sve doma.
Vaša poruka:: Ukoliko se danas napravi kupnja, kada bih mogao očekivati uređaj? Iz Zagreba sam.
xxx: Unutar 5-7 radnih dana.
Vaša poruka:: U vezi eventualnog poskupljenja..vidio sam najave. Kako će mi uređaj u ovom slučaju doći sljedeći tjedan (kažete unutar 5-7 r. dana) - da li mene zahvaća poskupljenje?
Vaša poruka:: ..jer ugovor se aktivira aktivacijom kartice/prvim pozivom - on bi u ovom slučaju bio sljedeći tjedan. Ne znam kad planirate poskupljenje - ja bih uzeo ugovor po starim uvjetima
xxx: Da, sve korisnike to zahvaća, jer se radi o povećanju radijske frekvencije što je povećanje naknade državi zbpg korištenja radijskog spektra.
xxx: Ne radi se o povećanju cijene tarifa.
Vaša poruka:: Da li bi (u ovom mom konkretnom slučaju - da danas uzmem uređaj s ugovorom - novi broj) meni u ugovoru bili trenutni uvjeti (cijene tarife) ili ti novi?
Vaša poruka:: ..uzeo bih plan za zabavu (190 kn)
Vaša poruka:: xl
xxx: Sada naručujete po trenutnim cijenama.
Vaša poruka:: Da li dobijam i nešto uz uređaj, kad stigne? Neki pisani trag - ugovor i slično?
xxx: Da, dobiti ćete.
Vaša poruka:: To se, rekli ste, ne vraća potpisano? Dovoljno je na web shopu što se unese kad je obavljena kupnja?
xxx: Da, ne morate vraćati.
Vaša poruka:: ja bih, iako sam u ovom mjesecu napravio kupnju, dobio tek račun u 7 mjesecu (za 6 mjesec)? Jer ću aktivaciju broja napraviti tek sljedeći mjesec (sljedeći tjedan kad dođe uređaj)?
xxx: Da, tako je.
xxx: Da, sve korisnike to zahvaća, jer se radi o povećanju radijske frekvencije što je povećanje naknade državi zbpg korištenja radijskog spektra.
wtf???
Evo ja sam jučer npr.dogovorio produljenje ugovora na Plan za obitelj XL preko njihove SZK, i dobio sam solidne uvjete i povoljan uređaj uz retention. Čak mi je i rata za uređaj umjesto standardnih 75kn smanjena na 25kn. (Dakle 25kn*24=600kn)
Nisam spominjao nikakva poskupljenja, a nije ni agentica. Sad mene zanima, u kojem slučaju gubim pravo na eventualnu mogućnost raskida tog ugovora? Ako pošalju SMS s promjenom uvjeta prije potpisa ugovora?
Očekivano je da će se služiti sličnim lažima kako bi korisnike odvratili od raskida ugovora, tj. uvjerili ih da nemaju pravo na to.
jel vi ljudi čitate išta gore što je do sad pisano? :O
novi cjenik/uvjeti/nazovite to kako hoćete će stupiti na snagu ili 1. ili 2. dakle tko je preplatnik bio prije tog ce gotovo sigurno imati pravo raskinuti ugovor bez penala, platiti samo ako ima uređaj na rate - preostale rate. a ako potpises nakon tog datuma potpisao si pod tim uvjetima pobogu. :O
ugovor vjerojatno kreće kad potpišeš povratnicu i primiš uredjaj od poštara.
Čitam ja, bilježim se sa štovanjem
U zadnjih par upisa bilo je riječi o kupovini preko web shopa..i da li je kasno za takvo što.
Jer:
- poskupljenje je OD 01.07.
- raskid ugovora bez naknade je moguć od 01. do 30.06.
- 01.06. objavljuju se opći uvjeti poslovanja
To su fakti. Ostaje pitanje što se događa ako se uređaj naruči danas npr., ili sutra. On će doći sljedeći tjedan. Aktivacija ugovora je kad upališ mobitel. Ugovor ćeš, dakle, aktivirati iza 01.06.
Pitanje je kakva je situacija u tom slučaju.
P.S. ovo vrijedi za HT, za ostale operatere nisam upućen
Da li se u centrima mogu i danas i sutra uzimat mobiteli na pretplatu? Navodno ne može do pon...
Poruka od T-mobilea je stigla na moje brojeve, dakle s obzirom da mi novi uredjaji jos nisu stigli, mislim da je prosla baba s kolacima sto se mene tice. Eventualno ako sutra stigne paket, u sto sumnjam.
Ali imam jedno pitanje, dogovorio sam placanje penala za jedan broj jucer, jel to mogu ikako izbjeci? Nije neka cifra, ali ako se moze izbjec zasto ne?
Što je konkretno kod T-mobilea poskupjelo? Frekvencijska naknada sa 5 na 10 kuna ili nešto drugo?
Od ht-a, vidi: www.hrvatskitelekom.hr/obavijesti
Obavijesti o Naknadi za pristup mobilnoj mreži, promijeni Općih uvjeta poslovanja i promijeni internacionalnih zona
Uslijed promjena regulatornih uvjeta na telekom tržištu od 1.6.2014. mijenjaju se Opci uvjeti poslovanja HT-a. Uvodi se mjesečna Naknada za pristup mobilnoj mreži (za pretplatnike od 1.7.2014., za korisnike bonova od 10.7.2014.), promjena internacionalnih zona i cijena od 1.8.2014. te promjena migracijskih pravila za poslovne korisnike.
Naknada za pristup mobilnoj mreži
Što je točno Naknada za pristup mobilnoj mreži?
Naknada za pristup mobilnoj mreži posljedica je Vladine mjere značajnog povećanja jedne od godišnjih naknada za uporabu radiofrekvencijskog spektra u mobilnoj mreži.
Zašto HT uvodi Naknadu za pristup mobilnoj mreži?
Odluka Vlade o uvođenju trostrukog povećanja naplate korištenja radiofrekvencijskog spektra predstavlja značajan udar na poslovanje Hrvatskog Telekoma. Riječ o tolikom povećanju godišnjeg troška za frekvencije da bi svi dosadašnji planovi ulaganja i razvoja novih mreža, usluga i tehnologija morali biti uvelike smanjeni. Kako bi se očuvala radna mjesta i ulaganja u razvoj, Hrvatski Telekom uvodi spomenutu naknadu.
Koliko iznosi Naknada za pristup mobilnoj mreži?
Naknada za pristup mobilnoj mreži je jedinstvena za sve privatne i poslovne pretplatnike mobilnih usluga te iznosi 8 kn (+PDV).
Za korisnike bonova u HT mreži Naknada iznosi 10% na postojeće vrijednosti bonova. Primjerice, dosadašnji bon od 50 kn korisnik će ubuduće plaćati 55 kn (50 kn na računu, 5 kn naknada), bon od 25 – 27,5 kn (25 kn na računu, 2,5 kn naknada) itd.
Od kada se uvodi Naknada za pristup mobilnoj mreži i do kad će se plaćati?
Naknada za pristup mobilnoj mreži će se naplaćivati dok god će se primjenjivati Vladina mjera povećanja naknade za korištenje radiofrekvencijskog spektra.
Za privatne i poslovne pretplatnike mobilnih usluga Naknada se uvodi 1. srpnja 2014. i bit će izražena na računima za srpanj koji će korisnicima doći na naplatu početkom kolovoza.
Bonovi u kojima će biti uključena Naknada za pristup mobilnoj mreži moći će se kupiti od 10. srpnja 2014. na svim prodajnim mjestima na kojima su inače dostupni HT bonovi. Bonovi s uključenom Naknadom za pristup mobilnoj mreži jasno će na pakiranju imati naznačenu tu informaciju.
Na koje se tarife odnosi ova naknada?
Odnosi na korisnike svih tarifa mobilnih usluga (pretplatničkih i one na bonove).
Hoću li moći iskoristiti stari bon (kupljen prije 10.7.)?
Da, s bonovima kupljenim prije 10.7. moći ćete nadoplatiti svoj račun i nakon uvođenja Naknade za pristup mobilnoj mreži. Koristeći taj bon ne trebate posebno plaćati i Naknadu. Ona će biti uključena u cijenu novih bonova na kojima će to jasno pisati.
Koristim obiteljsku/timsku tarifu (Plan za tim, Plan za obitelj, Extra obitelj) koliko ću Naknada za pristup mobilnoj mreži plaćati?
Za svaki broj koji je u grupnoj/obiteljskoj tarifi će se naplaćivati Naknada za pristup mobilnoj mreži.
Promjena internacionalnih zona i cijena
Što znači promjena internacionalnih zona i cijena?
Zbog pojednostavljenja ponude dosadašnjih internacionalnih zona, broj zona se smanjuje, te su izvršene korekcije cijena, ovisno o zoni koju pozivate u inozemstvu ili prema kojoj šaljete SMS iz Hrvatske. Navedena promjena bit će objavljena 1. lipnja 2014. u Cjeniku mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma uz postojeće zone i cijene. Nove zone i cijene za internacionalne pozive i SMS poruke primjenjivati će od 1. kolovoza 2014 godine.
Migracijska pravila
Što znači promjena migracijskih pravila?
Za vrijeme trajanja ugovornog razdoblja poslovni korisnici tarifa Extra biz total, Extra biz total+, Extra biz mix, Extra biz priča, Flex, Flex team, Ured za van, Mobile start, Mobile plus i Flex business tarifa neće biti u mogućnosti napraviti promjenu na tarifu niže vrijednosti.
Zadnji uredio ispravljach : 29-05-2014 u 20:47
To znači uz frekvencijsku naknadu od 5 kuna sada će naplaćivati i Naknadu za pristup mreži od 8 kn +PDV.
Ja sam zvao službu za korisnike prije 15 minuta i rekli su da se u T-centrima ne mogu kupiti mobiteli do ponedjeljka, a preko weba da treba 5-7 dana za aktivaciju ugovora. Ima netko od vas da je bio u T-centru danas pa da podijeli informacije iz prve ruke?
U principu, tko je jamio, jamio je. Prošla baba s kolačima.
Sad svi na raskidanje.
Rekli u HAKOMU da možeš prenjeti broj u drugu mrežu i ostaje ti broj,a dužni su ti dati raskid bez penala i dozvoliti preseljenje! Ja čuo žensku na Tv-u od njihove djelatnice! A kako got da bude oni neče ostati u manjku!
Bookmarks