I na kraju, jel imaš račun za to di piše o čemu se točno radi, koji je predmet u pitanju, ili imaš sa transakciju toj i toj osobi?
Evo, meni nisu carinili paket nego ga danas vratili samo na poštu nazad.
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Uređaji:Nexus 6P 32GB Stock,Galaxy Nexus Lolipop ROM
Paket nije ocarinjen, meni dovoljno.
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Znam da nije ocarinjen, sad dovoljno?
Oisuse kriste. NARAVNO DA NEĆE. Vrijeđaš carinike, a ti si zbilja ispao gospodin u svojim postovima, nema šta. Napravio si već trakavicu, a nikako da shvatiš da se carina naplaćuje po REALNOJ TRŽIŠNOJ VRIJEDNOSTI, a ne po rekla-kazala navodima. Zato se takve stvari provjere ili se ide na app, a ne sere se po službenicima koji rade svoj posao kad ne prođe. Nevjerojatno da još nisi shvatio da bi onda tako svi mogli reći da su sve ikad zapravo dobili na poklon/ispod cijene i izbjeći carinu?
I zaista, tko onda meni brani da kupim nešto za 500 dolara, platim na dva puta - jednom 20$ pa onda 480$ i dam na uvid samo prvi izvod s Paypala? To su priče za djecu koje oni slušaju svaki dan, jako puno puta. Pravila su jasna. Ili se prilagodi, ili se nemoj igrati pa kasnije plakati.
Osim toga, samo da znaš za ubuduće - carina se naplaćuje na cijenu+shipping, upravo zato što su pametnjakovići krenuli davati manje cijene proizvoda i onda nadoknađivati zaradu ekstremno visokim shippingom. Pa nisu carinici od jučer, a bogami ni praksa carinjenja.
Ja nekad ispalim pa vrijeđam.Nemoj sad i ti ispaljivati.Ja sam platio liku 20$ nemam šta lagati jer radimo zajedno na Jodin (webbased Odin https://builds.casual-dev.com/jodin3/).Svi znamo da uređaj vrijedi više (199$). U dopisu im pošaljem sliku prave vrijednosti i onoliko koliko sam platio i adio.Čist račun duga ljubav.Zar ne @xlr @yager
Zadnji uredio KarloVranjes : 28-01-2014 u 22:29
imam ja virtualnog poznanika u kini, i nepada mi napamet da si naručim kakav mob, a mogo bi njemu uplatiti novce, pa da mi kupi i pošalje, napiše vrijednost 10 dolara i bog te veseli, nema carine niti ničega, ali to jednostavno tak neide. uvijek netko ima nekoga u inozemstvu i svi bi tak naručivali, a carinici bi zube čačkali.
Čovjek naručio mobitel i platio ga 20 USD. Carinik gleda katalog i kaže da u njemu mobitel stoji 100 USD. No naš kolega forumaš ima vezu u tvornici i dobio je uređaj po povlaštenoj cijeni. Svi znamo da je tvornička jeftinija od one u katalozima jer trgovac uzima svoj dio. Stoga se treba suprotstaviti cariniku i reći mu da je to mobitel dobiven po promotivnoj cijeni. Najbolje da carinik zna kolika je cijena izrade mobitela!? Ipak se radi o poslovnoj tajni!
evo neka mu je sa srećom, ja mu osobno želim da ne plati ništa carinskih davanja. Ja kad naručujem skuplje stvari idem s računicom da platim carinu, ako je mala stvar obično prođe. Najgore mi je kad mi pošalju preporuku da dostavim račun i dokaze o plačanju za robu koju sam platio 50 kn.
Točno tako.
Preko njega sam nabavio onaj Find 5 na akciji 250$(Tu sam platio ako se dobro sjećam 500kn carinu jer smo stavili vrijednost 250$).
Za moj rad na CASUALU prevođenja i zbog donacije za XDAUnboxing dobio sam ovaj Moto G za 20$
Moto G uređaj nisam sebi namjenio nego majci(rođendan joj uskoro a ona i dalje koristi staru Nokiu) i da pitao me dali bi joj uzeo Moto Razr MAXX HD ali ona nevoli velike ekrane.
https://www.youtube.com/watch?v=QOFpY1nXFew
@Slavonija - a može probati, samo su šanse da će proći dosta mršave. Jednom kad zapneš ovima na carini za oko, teško da će popustiti. Meni je pravilo kod naručivanja izvana da si izračunam okvirno carinu, procijenim isplati li mi se plaćati iznos+carinu i u tom slučaju naručim. Bolje se ugodno iznenaditi ako prođe nego očajavati ako ne prođe
Na svu sreću, sad se situacija dosta popravila jer iz EU možemo naručivati bez ikakvih dodatnih davanja, ali zato me ne bi iznenadilo da na carini sad bolje pročešljavaju pakete izvana kako bi održali razinu prihoda.
Može jedno pitanje?
Pošto sam ja platio 20$.
I sad sam odlučio pri slanju dopisa da im ljepo napišem zašto je 20$ i stavit ću im sliku stvarne cijena uređaja na tržištu.
Dali je moguće da mi mobitel(paket) vrate pošaljitelju iako kažem zašto je 20$ i realnu cijenu uređaja?
Najbolje da odeš osobno na carinu. Polako i strpljivo im pokušaj objasniti da si uređaj dobio na testiranje softvera i da je za to po posebnoj cijeni. Ako imaš Paypal, najbolje da se pred njima ulogiraš i daš im na uvid detalje o transakciji, možda prođe. Znači, u tom slučaju bi platio carinu na iznos koji si uplatio pošiljatelju. Možda možeš ići na foru da je uređaj neispravan, ima problem s matičnom i gasi se, tako nešto, a tebi treba zbog dijelova. U svakom slučaju, pripremi se na opciju da dobiješ pedalu i naplate ti puni iznos carine.
ne vidim zašto bi. prvo će ti valjda javiti iznos carine. međutim, ne znam jel to možeš preko maila ili moraš osobno doći tamo.
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
obrati pozornost na tabelu.
"Besplatne pošiljke koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi, namijenjene osobnoj uporabi, vrijednosti do 45 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.Oslobođeno carine i PDV-za pošiljke vrijednosti do 45,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti."
Pošiljka nije besplatna ipak si platio 20$, možda bolje da to ne spominješ uopće onda. Kolko sam shvatio od fizičke osobe za fizičku osobu je. e sad ako je besplatna stvar znači oni procjenjuju vrijednost, kak če procjenit to češ vidjeti.
Inaće mnogo toga je nedorečeno i nejasno, prema tome svaki bi mogao kinezu platiti i on mu šalje nešto besplatno, znači fizička osoba fizičkoj osobi.
Ako sam platio 20$ a i jesam bolje da pokažem račun i navedem razlog zbog čega je tako jeftino.
Zar ne?
Dakle da još jednom ponovim.
Platio frendu 20$ mobitel
Cijena mobitela na US tržištu je 199$ ajd zaokružimo na 200$
Dakle ako pokažem račun i vrijednost na tržištu to će biti 220$= 1200kn
Sa dodanim PDVom je 300kn davanje a % carine je?
Zadnji uredio KarloVranjes : 30-01-2014 u 02:22
nije mi jasno zašto zbrajaš tržišnu vrijednost i iznos koji si ti platio?
carine na mobitele nema,ako ćeš platiti nešto to će biti PDV 25 %
Mi6 Black
na mobitele se plaća samo pdv na ukupnu vrijednost (cijena mobitela+poštarina ako je bila naravno) , te oko 30kn carinskih troškova.
I Karlo, jesi im poslao invoice? Vidim na trackingu da te traže invoice
Bookmarks