ima u novom VIDI-ju tip kako napraviti boot na desktop,a ne na metro
ima u novom VIDI-ju tip kako napraviti boot na desktop,a ne na metro
Mi6 Black
Da. Koristim W8 otkako je izasao preview na MSDNA i jest da treba period navikavanja, no kad prihvatis taj novi pristup, ne razmisljas vise o W7 i sl. Na poslu radim s 2003 i 2008 Server i bas mi izgledaju arhaicno i anemicno, a prijelaz na Server 2012 je trenutno previse posla![]()
Sto se Start izbornika tice, mozda MS popusti, mada postoji hrpa aftermarket rjesenja, iako oni tvrde da je cijelo sucelje zapravo Start![]()
Do osmice sam uvijek prelazio na noviji OS čim je bilo prilike. Svaki novi OS zahtijeva određeni period privikavanja, ali kod osmice nisam našao dovoljno novih elemenata koji su meni zanimljivi da bi odbacio sedmicu. Kad na bilo koji način eleminiram ono što mi smeta, izgleda mi kao da sam opet na sedmici. Nameće mi se onda pitanje čemu sav trud, ako to već sve imam na sedmici i uredno mi radi.
Metro mi je u početku bio interesantan, ako i aktivni ćoškovi, a onda su me počela živcirati ograničenja, pa sam prvo prestao koristiti Metro, a zatim malo po malo i cijelu osmicu.
Što se tiče SSD-a, svaka čast, ali po mom mišljenju još su uvijek bezobrazno preskupi i neće tako skoro u moje računalo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Iz prve mi se sve ovo uopce nije svidjalo. Metro na ''osmici'' mi je isao na zivce, pogotovo kad sam to vidio na Serveru 2012! Uzas!
No onda sam skuzio trikove rada sa Metrom i moram priznati da i nije tako lose. Puno gore mi je bio prelazak sa Office-a 2003 na 2007 nego prelazak na Metro. Server 2012 je pak totalno ludilo. Jedino sto sve te lijepe novotarije u biti funkcioniraju u kombinaciji Win8/2012, a realna stvarnost su heterogeni sustavi koji su izmijesani sa svime i svacime.
Ja samo znam da mi je povratak na Windows 7 prava muka![]()
System requirements,ako nije problem da neko napise. Odnosno radije bih da cujem na kakvim masinama vi vrtite ovu osmicu? Po ovim vasim postovima iskreno i nisam previse impresioniran i bas se dvoumim da li uopste testirati Win8, a kamoli postaviti ga kao primarni os
###1410989180026
Instalirao osmicu na laptop i u najmanju ruku je neobično.Svi mi programi rade koje sam imao na sedmici ali imam problem sa gašenjem računara.Kako sa osmicom ugasiti ili restartati računar?
http://windows.microsoft.com/hr-HR/w...opHP_FPP_Light
Pa klikni na preuzmite pro... skinuti će se Uppgrade Advisor i testirati ti komp i reć ako ti neka komponeneta ili program neće raditi na osmici.
Moja konfa:
E5300@3.9GHz
P31-DS3L
4GB DDR2
HD4850
250GB HDD
Nemam nikakvih problema sa driverima, sve radi u najboljem redu. Windowsi su brzi, boot time je kraći za kojih 30-ak sekundi naspram Windows 7 sa istim postavkama i instaliranim programima.
Code:System requirements for Windows 8? The system requirements of Windows 8 are the same as for Windows 7 and Server 2008. Windows-8 system requirements 64-bit (x64) CPU with 1 GHz 20 GByte Hard disk space 2 GByte RAM DirectX-9 graphics Card Windows-8 system requirements 32-bit (x86/x32) CPU with 1 GHz 16 GByte Hard disk space 1 GByte RAM DirectX-9 graphics Card
Mi6 Black
Evo jučer sam si stavio malo da testiram pošto sam dobio free key..
Zanima me kakva su iskustva sa ovim Windows Defenderom kao AV? Čitao sam po netu, izgleda da nije ni loš, pa si ga mislim ostaviti u nadi da će manje usporavati PC.
Onda, da pokažem ss prvo:
Smeta me što ne mogu namjestiti ove zadnje igre što su na desnom kraju da stoje jedna ispod druge? Baš mi nema smisla, znam da je sitnica ali želim to srediti
I još pitanje, kako se izlazi iz programa nekih, uglavnom mislim na nove od W8, tipa mape? Uglavnom koristim Alt + F4, jer nema nikakve tipke
EDIT: vidim i ovaj chrome izgleda kao crna ovcamorat ću promjeniti ikonu..
I sad sam se sjetio još nešto.. Kako da namjestim u kojem sam gradu, a ne da mi provjerava preko IP adrese koja nikad nije u mom gradu?
EDIT 2: našao sam za zatvaranje programa, izgleda da se mišem od vrha povuče prema dnu.. Nije loše za touchscreen ako imaš..
Zadnji uredio .andro. : 08-12-2012 u 12:49
Oni kojima fali Aero Glass mogu ga dodati preko ovoga programa:
http://www.msfn.org/board/topic/1617...-for-win8-v03/
Program je još u razvojnoj fazi i moguće da će biti problema, ako se tako nešto dogodi restartajte komp i ne bi smjelo biti problema.
Rezultat je ovakav (windows border na donjoj polovici slike)
![]()
Zadnji uredio Sljaka : 11-02-2013 u 21:13
Općenito je MSFN pao, valjda ga budu uskoro dignuli
Meni Aero uopće ne fali, sučelje mi je bolje nego u sedmici, gdje sam transparenciju ionako gasio.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Haha, preko tražilice je nisam uspio naći kao niti traženjem po podforumima. Očito sam je previdio![]()
mozel se gdje naci free key za win 8.
Ako si student ili akademski građanin (čiji faks ima ugovor sa MS-om) imaš mogućnost preko Dreamsparka skinuti Windowse 8 kao i key.
Za sve ostalo tu je gusarska uvala![]()
posto volim novotarije ,cim je izasla 8.pro frend mi ju instaliral .Trebalo mi malo da se priucim,a kasnije ju nisam htjela mjenjati.Bas mi je super.Sve je bilo lijepo i krasno dok se nije zblokala i nije se vise htjela dici.da bude stvar gora nemrem nist instalirat ni 8. ni 7 . sad sam na usb linuxu![]()
Kako misliš zblokala se?
Jesi li pokušala ući u Safe Mode preko instalacijskog medija ili kombinacijom tipki Shift + F8?
Bookmarks