Novi top-model finskog proizvođača bit će Lumia 920 s ekranom od 4.5 inča i rezolucijom od 1280x768 piksela. Blago zakrivljen ekran koji krasi PureMotionHD+ tehnologija koja obećaje nevjerojatnu oštrinu i brzinu osvježavanja, još neviđenu na pametnim telefonima. Isti je ekran ujedno i vrlo blagonaklon prema korištenju u rukavicama - tko je jednom na skijalištu skidao rukavice da se javi na telefonski poziv, zna zašto je ovo totalno dobra fora. Unutar kućišta nalazi se Snapdragon S4 s dvojezgrenim 1.5GHz procesorom Krait i Adreno 225 GPU-om, a sve napaja baterija od 2000maH, najveća ikada u nekom Nokijinom telefonu. Specifikaciju su ovdje.
Slabiji model bit će označen brojem 820 i imat će 4.3" AMOLED ekran, slabiju rezoluciju (800x480 piksela) i nešto slabiju bateriju. Ugrađenu memoriju od "samo" 8 GB moći ćemo nadograditi memorijskim karticama (dok 920-ica, izgleda, nema mogućnost proširenja). Kompletnu službenu specifikaciju možete pronaći ovdje.
Taman htio postati...
Nokia Lumia 820
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_...-news-4761.php
Nokia Lumia 920
http://www.gsmarena.com/nokia_unveil...-news-4760.php
Nadam se samo da cijene neće biti paprene, Nokia je uvijek imala visoke cijene za flagship modele. Ova 920-ka je po meni opravdala očekivanja i držim da se po svemu može mjeriti sa SIII, a u nekim segmentima je i bolja (barem na papiru).
Bit će izgrebanih "poklopaca" baterije. Uređaj uopće nema ravnih ploha (920). Sve u svemu, 920 izgleda ko mrcina na papiru, teži jednako toliko i živo me zanima kako će izgledati taj WP8
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
I meni su dobri...kao i novi samsung. Nadam se još boljem windowsu. Već sa ovim wp7.5 sam prezadovoljan.
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Ovo izgleda jako dobro , mislim da ću morati moj Trophy "telefončić" zamjeniti s jednim od ova dva , Lumia 820 je prihvatljiva veličina mobitela , a za ovaj drugi već treba torbica za nošenje ...
WP8 bi mogao podignuti broj korisnika Windows mobilnih uređaja , inače nas nema baš previše ...
Edit: Pored svih dobrih "stvari" što je napravila Nokia dodao bih ovo što me je posebno oduševilo da će se baterija na Nokia Lumia 920 puniti - bežično !
Zadnji uredio walter66 : 06-09-2012 u 14:59
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Već neko vrijeme tražim dobar razlog za odlazak s Androida i čini se da će to biti neki WP8 telefon. Vidjet ćemo još što će HTC najaviti 19.9.
Ja se radujem WP8 uređajima, ali ovim Lumijama i ne previše jer znam da mi neće biti isplative (sudeći po trenutnim cijenama Lumie 900 i 800 u Hrvatsistanu). Nadam se da će uskoro biti najavljeni/dostupni i "jeftiniiji" modeli, npr. neka Lumia 720. Inače, to je tržište koje, po svemu sudeći, opet zanemaruju s Windows Phoneom.
Update: vidim okvirne cijene za Njemačku - 920=600€, 820=450€.
Btw. ovo bežično punjenje je Palm Pre imao prije nekoliko godina, nije baš neka revolucija.
Zadnji uredio pjer177 : 06-09-2012 u 20:54
zanimljivo da i model 820 ima isti cpu,gpu kao i 920,te bi uz manju rezoluciju ekrana trebao raditi prilično brzo.
Hoće li se moći ovako induktivno puniti mobitel ako bude na sebi imao nekakvu maskicu!?
Još se samo treba naučiti i na ove "oštre" boje uređaja , da nisu "ozbiljni" mobiteli uvjek crni ili bijeli ...
Čim sam pogledao ove dvije Nokije , palo mi je napamet "valjda imaju crnu" , ja čovjek u godinama s žutim ili crvenim telefonom ... Uh .
Možda u međuvremenu HTC "izbaci" nešto ozbiljnije , neku "Biznis" verziju uređaja s istim OS_om (WP8) , a taman će onda u to vrijeme
biti kakava akcija na T-Mobile , ako se ne popravi financijska situacija da si možemo priuštiti telefon od 4-5(6) tisuća "kunića" ...
Zadnji uredio walter66 : 07-09-2012 u 00:30
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Komentar za velicinu i boje moba.
Pa iskreno takovi mobovi (mali kompjutori) nisu prerdvidjeni za kojekakve djepove pa niti za nosenje oko vrata (nedostatak utora za uzice).
Kaj se tice boje uredaja ma gdi je gorsa boja od bijele,osbno radije crvena ili plava.
Osobno samo crne .
Samo neka te Nokijetine budu imale izmjenjive baterije pa cemo dalje vidjeti.
Nokia je uvijek imala paprenu cijenu samo dok se sjetim prvog pametnjakovica 7650 .
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Sviđaju mi se oba, samo......cijena će im biti skyhigh. Predstavljeni modeli su u dosta fensi šmensi izdanjima, mada su specifikacije dobre. Razlike su kao kad je izašla Lumia 710 i Lumia 800, sitnice ali vrlo velika razlika u cijeni. Dobro je netko rekao gore, treba dostojna zamjena Androida!!!!!!!!!
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Kao da sam na jednom foruku pročitao da će 920 biti 600€. Ali to je sigurno cijena prije nego je stave na kamion za Hrvatsku.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ok mob, al teska je pun kufer. Hardver ocekivani, dizajn odlican. Jos bumo vidli kaj novi OS donosi.
Ali sa posebnim caseom koji omogućuje wireless charging.
Ovih dana sam u posjedu Nokia Lumia 820 modela, pa ako vas bilo šta zanima, slobodno pitajte...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Koje je boje?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Kakav je ekran, kako ti se čini pixel density? Trebao bi biti u rangu sa Galaxy S2 što se tiče oštrine no tko zna, možda je bolji/lošiji.
Očekivano s obzirom da je AMOLED u pitanju.
Zanima me Nokijina ClearBlack tehnologija, koliko ona zbilja utječe na kontrast i boju i da li je vidljivost ekrana na vanjskom svijetlu bolja od ostalih.
izašao test Nokie Lumie 820
http://nokia.mobil.hr/Lumia_820
Kad će više doći ta 920 i 620?
Pa 920 se prodaje već neko vrijeme, ali po bolesnim cijenama...
Bookmarks