♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
prebacujem post iz drugog topica, s obzirom da je ovo navodno primjerenije mjesto za doticnog.
zanima me kako da preko wirelessa napraviti shared folder (na mobitelu) koji bi mi bio dostupan s racunala, znaci pod my network places?
ovo mi djeluje puno jednostavnije i elegantnije rjesenje od spajanja kabla i prebacivanje mobitela u flash drive mod, ali nemam pojma kako to izvesti.
astro i esfile explorer imaju mogucnost podesavanja servera, ali nemam pojma sto bih tamo trebao unjeti.
u medjuvremenu sam dobio savjet da isprobam sambu
https://market.android.com/details?i...nkyfresh.samba
ali mi doticna nazalost ne radi ("the installer was unable to find a way to execute shell commands on your device - see logcat for details"), root permission je dobiven i ne znam u cemu bi mogao biti problem.
mobitel trenutno vrti miui.
googlanje nazalost nije dalo rezultata, a niti (doduse elementarna) pretraga foruma (naletio sam samo na ovo: http://cafe.mobil.hr/threads/65519-A...l=1#post998965 ), pa bih zamolio da me ukoliko netko zna uputi kako rjesiti problem.
Možda nešto ovako tražiš?
Every man is a genius until he opens his mouth.
@frikec: ako ne upogoniš Sambu, alternativa ti je File Expert. Pokreneš web server, na kompu ukucaš IP moba i imaš grafičko sučelje i potpunu interakciju sa sadržajem na mobu. Jedini problem je što radiš kroz browser pa drag&drop sadržaja ne radi baš tako jednostavno.
ES File Explorer nema to što tebe zanima, on samo ima mogućnost da se spojiš na PC preko moba (ne i obrnuto). Tamo upisuješ lokalni IP kompa i podatke administratora, ništa više.
SwiFTP je dobar, ali vrlo ograničen jer radi preko FTP protokola. Ne može se usporediti s mogućnostima koje pruža SMB. Npr. preko SwiFTP-a ne možeš kopirati foldere s podfolderima, ne možeš gledati file properties podataka na mobu itd...
Obje aplikacije rade u obrnutom smjeru od onog koji tebi treba. Sambu i ja koristim i super radi tako da ne znam što drugo bih ti mogao preporučiti.
zahvaljujem 84737 upogonio sam i radi, doduse nije elegatno kao moja zamisao, ali posuziti ce svrsi.
cudno da nema vise aplikacija ovog tipa, siguran sam da nisam jedina osoba koju zivcira spajati kabl i prebacivati mobitel u storage mode zbog jednog filea.
a ne, to mi se nikako ne dopada, u svakom slucaju hvala na savjetu
eventualno cu pokusati promjeniti rom i onda upogoniti sambu da vidim kako ona funkcionira.
pitanje za ljude kojima samba radi, koji rom koristite?
kul, s obzirom da imam miui-xj teorem o romu pada u vodu![]()
Imam problem sa MOBILEVOIP aplikacijom za android. Sve uredno instaliram i prijavim se na račun kod 12VOIP, ostvarim poziv i čujem drugu stranu ali oni ne čuju mene kao da mi mikrofon ne radi. Brisao sam i instalirao aplikaciju ali ništa!!? Konekciju ostvarujem preko WIFI naravno... I da napomenem da je mikrofon potpuno ispravan. Instalirao sam 3CX ali ga nikako nisam mogao iskonfigurirati tako da mi ovaj MOBILEVOIP puno jednostavniji.
Upravo to.
Ja sam isto neko vrijeme razmišljao o SwiFTP FTP serveru kao alatu sa kojim bih odrađivao neka prebacivanja. No, na kraju se ispostavilo da je bluetooth više nego dovoljan i relativno brz, za prebaciti pokoju sliku, mp3.cu... I odlično mi radi u oba smjera. A ako već idem prebacivati više podataka, tj. veću količinu (što se ipak ne događa prečesto) onda je USB mass storage ipak najbrži i najjednostavniji način.
Every man is a genius until he opens his mouth.
evo na ovom linku https://www.seekdroid.com/index.php dole,desni dio ..
Ja nemogu da ga nadjem dje je ako nije povezan na wi-fi ili net,pa me zanim apostoji li kakva slicna plikacija da bez konekcije pratim dje je i u slucaju kradje ili gubljenja? Ovo mi stvarno treba,ovakva neka aplikacija pa molim da mi kazeste nesto?
EDIT:
joj ja sam mislio da ti kazes dje pise da radi sa internetom,ima li bez interneta da radi koja,i da mogu iz kuce da pratim mobitel dje je ?
Zadnji uredio ravilov : 28-10-2011 u 22:09 Razlog: postoji gumb Uredi Post
@Asmoday,
Ajde please pocni koristiti gumb Uredi post umjesto da stalno postas zaredom. Nije da ti je prvi put.
@samsugino: probaj i Sipdroid, meni je sljakao s 12voipom.
Jel ima netko da koristi Evernote? Jel vam dostupan na Marketu? Meni je do prije par tjedana bio međutim sad je nestao. Počinje me stvarno iritirat Market![]()
Ja ga koristim, neki dan sam baš updateao, ali sad ni meni nije dostupan, postoji samo u popisu mojih aplikacija.
Ja sam se snašao tako što koristim beta verzije (dostupne na http://s.evernote.com/androidpreview) i onda mi automatski iskače u notification bar kad ima još noviji update i ponudi ga za skinut. Međutim upravo me to i živcira budući da izbacuju nove verzije svaka 2-3 dana (što je i očekivano budući da je beta jel). Ne znam zašto isto tako nemaju za skinuti zadnju stabilnu verziju aplikacije
Ništa, izgleda da ću ipak morat skinut s ipmarta, koliko god to ne volio.
Jel ikako moguče kupiti Gameloft igre iz HR?
Naime... Pokušavam instalirati Shadow Warrior-a na Desirea, instalacija prođe sve ok! Ali kad mi skida dodatni data file, zapne na nekih 10% i ne mrda satima ne kontam zašto...???
nema vece face od Isusa
Evernote mi je dostupan. MarketAccess i fejkana T-mobile USA mreža... Ako treba uploadat nekome, vičite.
može neka preporuka za radio aplikaciju! netreba mi Internet- već "normalni radio za naše stanice?!
možda da ima i RDS ....
Vec je bilo preporuka, prelistaj par stranica unazad.
Koliko se sjecam, najpopularnija za ove krajeve je Slusaj Radio!.
EDIT: Sad sam tek skuzio da ne zelis internet radio... Onda da, ovo sto je xlr rekao. A i o tome se isto vec pricalo...![]()
Zadnji uredio ravilov : 29-10-2011 u 20:53
Iako preko market enablera stavim na USA T-Mobile, opet nemogu naći Drag Racing
EDIT: Nađoh pod kategorijom games, izgleda da search neizbacuje, pa je potrebno ručno tražiti.
Zadnji uredio GT-R : 30-10-2011 u 13:22
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Bookmarks