Kod VIP-a su za sada Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, dio Karlovca, a u međuvremenu bi trebao biti i Dubrovnik.
Jel se zna uopće kad će T-Mobile predstaviti svoju uslugu UMTS poziv i da li će ta uslugu pokrivati cijelu Hrvatsku ili samo veće gradove ili regije, kolika je pokrivenost VIP UMTS usluge jel cijela Hrvatska ili samo neki dijelovi,jel to tko zna?
Kod VIP-a su za sada Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, dio Karlovca, a u međuvremenu bi trebao biti i Dubrovnik.
Zadnji uredio Dark : 14-04-2005 u 22:53
T-mobile nema još dignut UMTS komercijalno.
Što se VIPneta tiće bojim se da nikad neće čitava Hr biti pokrivena, bar ne u tolikoj mjeri kao što je GSM signalom.
ovi gradovi koje si nabrojao su pokriveni ali ne kvalitetno kao i GSMom zbog same prirode UMTSa koji ima usmjereniji signal.
Karlovac još nije službeno pušten tako da se UMTS nudi samo u četiri grada.
dobar grah daleko se čuje
Ja sam na T-Mobileu i nekad mi se mob spoji na 3G to traje kratko i onda se opet vrati na GPRS, a kad idem manualno tražiti mreže piše mi :Izvorno postao KaKaV NeReD
HR VIP
HR T-MOBILE
3G HR VIP
3G HR T-MOBILE
mislim da je signal T-Mobiela jak tek toliko da bude u listi ali ne i toliko jak da se i spoji na njega jer kad ga odaberem s liste, ne spoji se na njega ne bude mi ikona 3G na mobu već GPRS ikona.
Ne znam da li je moguće da kad mi se u rijetkim prilikama mob spoji na 3G odT-Mobile-a da se supostavi UMTS poziv i to besplatan? Jer cjenika nema.Ne znam da li je to moguće.
pa lijepo sam ti napisao da UMTS kod T-mobilea nije još komercijalno pušten. to što loviš 3G signal ne znaći da se možeš nakačit na mrežu. druga stvar je da UMTS poziv ne možeš napraviti ako nije video jer voice komunikacija i dalje ide preko GSM-a.
VIP je imao dignut UMTS godinu dana prije nego što je pušten korisnicima i mogao si uloviti signal. Čak i kada je UMTS bio pušten komercijalno nisi mogao ostvariti video poziv do 1.4. odnosno treba ti prvo biti dodijeljen broj za video pozive isto kao i što imaš recimo data ili fax broj.
Kako nije Karlovac?
VIPnet, 1. travnja 2005
VIPnetovim UMTS signalom do sada su bila pokrivena četiri najveća grada: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. Od danas je UMTS signalom pokriven i dio Karlovca a od idućeg tjedna bit će i dio grada Dubrovnika.
ma znam za to malo sam se krivo izrazio (službeno) al je karlovac još uvijek pun rupa, pa ako ti se stoji na jednom mjestu onda OK.Nažalost nije ni čitav Zagreb pokriven kako spada ali svakim je danom sve bolje.
nered,kazes da treba mjenjat broj ako mislis koristit videopoziv?
nisam napisao mijenjati. treba ti se dodjeliti.
mislis trebaju enejblat da se na tvoj broj moze primat videopoziv,ne razumijem,sori.ili imas poseban broj za videopoziv?
majstore moj, ali moglo se i "nakačit na mrežu" na par sati i kad sam bio spojen na mrežu mogao sam 100% ostvariti video poziv ali nisam imao sugovornika da to i dokažem,bezveze sam iz fore probao nekoga nazvati pa mi je pisalo da sugovornikov mobitel ne podržava video poziv.A kad nisam bio spojen na 3G mrežu odmah mi je pisalo da mreža ne podržava video pozive.Izvorno postao KaKaV NeReD
kada te netko zove on poziva tvoj normalan broj ali se onda video poziv redirecta na broj za video pozive. Dakle nije bitno za usere kada pozivaju ili kada primaju poziv.
ma isto kao i sa data brojevima. znaći na jednoj kartici moš imat nekoliko brojeva. kao što već znaš bitan je IMSI po njemu sve ide.
Tako je treba se enejbla da se na tvoj broj mogu primati video pozivi. to je sada napravljeno vjerovatno svim postpaidovcima jer je svima omogućen Video poziv (VIP)
eto ga. pusti što ti telefon napiše. evo ja probah sada pa ne radi. Nemoj pisati bez veze 100%.Izvorno postao Nokia
T-mobile koliko ja znam nije pustio UMTS u komercijalan rad, tako da....
tako se isto manifestiralo na VIP-u kada video poziv nije bio omogućen.
što se tiće kačenja na mrežu možeš se nakačit na neku testnu od Siemensa ili Ericssona pa ne znaći da češ moči razgovarati.
Izvorno postao KaKaV NeReD
ti probo sad,pa ne radi. Ja sam sad u Zg, T-Mobile mreža mob mi nije spojen na 3G znači nije dovoljno jak signal,znači ako si ti sad u ZG nisi mogao ništa probati.
T-Mobile nije pustio UMTS u komerc. rad,znam da nije ,nisam to ni tvrdio,rekao sam da kada su to vjerojatno testirali da se moglo spojiti,kao što se moj mob i svi ostali mobovi koji to podržavaju jesu spojili i moglo se razgovarati besplatno jer ništa nije pušteno u komerc. rad.Naravno da su oni to isprobavali na par sati i onda to sve skupa isključili,posljednji put su to isprobavali prošli petak 8.4.,mob mi je bio spojen jedno 15 min i onda se vratio na gprs.
vi svi imate 6630 ili netko ima neki 2 tel takoder? za WCDMA
6630, a za kolegu Nereda ne znam,znam da se ne razumije baš u neke stvari no ne znam zašto se onda nameće da nešto objašnjava ako sam to ne razumije.Izvorno postao khideg
ajd ti meni dokaži majstore da možeš sada napravit video poziv preko T-mobilea pa ti ja još jednu Nokiju takvu kupim.
Ja sam sad probao pa ne ide a ti moš ljepo probavat i dalje.
Probaj u stvari napravit neki download preko UMTS-a pa mi javi koju si brzinu postigao.
Što se tiće razumijevanja ja samo napišem ovdije što sam probao i što znam da radi. Nažalost ti si napisao da si mogao 100% ostvariti video poziv koji do sada nisi još ostvario. Nemoraš se odmah ljutit na mene. Pa nisam ti ja onemogučio video pozive.![]()
Sretno i bez uzrujavanja![]()
da i baš me zanima to besplatno telefoniranje
kako se može besplatno telefonirati kad glas ide preko GSM-a![]()
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 15-04-2005 u 00:21
ništa se ja nisam uzrujao,uzrujao si se ti,to dokazuju i tvoja 2 posta iza moga jednoga tamo gore negdje.Izvorno postao KaKaV NeReD
PA ČOVJEČE BOŽJI, pa mogu ti dokazati da se može ostvariti poziv,video poziv preko UMTS-a i to besplatni,ne glasovni poziv besplatno nego video poziv besplatno,ti si sad probao pa ne ide. Ja sam sad u ZG sad nema 3G jeb...signala,ti onda nisi mogao ništa probati,sad sam na običnom GPRS-u,kad sam imao 3G signal zvao sam tipa iz svog imenika,odabrao sam video call i mobitel je počeo zvati da bi napisao nakon koje sekunde da mobitel kojeg zovem ne podržava video pozive,jer tip nema 3G mob, da je imao poziv se mogao uspostaviti.TI NE MOŽEŠ ništa probavati uspostaviti kad nema 3G signala pa jel ti ne piše na mobitelu da ga NEMA????!!!! Jel ti piše ispod crtica za signal 3G ili ima obična ikona za GPRS????
ČOVJEČE???
Komercijalni rad-ŠTO je komercijalni rad? To da ima jak signal i pouzdan i da uvedu tarife za naplatu razgovora, u testnom razdoblju oni su besplatni jer tarife ne postoje,naravno signala će onda biti samo kratko, i to kad su probavali u 1. i 2. mjsecu u Zg. pola ljudi koji su imali takve mobitele nisu to ni skužili,a ovi ostali što su skužili njih je bilo jako malo.Ti ne spadaš u te. Ajd ti sad idi isprobaj jel radi download preko UMTS-a.
pa ne može raditi DL preko UMTS-a, kada on službeno ne radi.
Dakle kada je VIP krenuo sa UMTS uslugom nisi se mogao spojiti sa svim mobitelima na 3G mrežu već samo sa VMCC UMTS karticom. Dakle bilo je disejblano na mreži da se telefoni ne mogu spajati odnosno možeš se nakačiti ali nemožeš ništa ostvariti. Ista je stvar sada i sa T-mobileom. Ja trenutno lovim 3 UMTS signala ako te zanima mogu ti dati lokaciju pa se možeš uvjeriti sam.
lovim ih i ja 2 ali se ne mogu na njih spojiti,ali kad sam se mogao spojiti mogao sam i razgovarati video.za umts razgovore nije potrebna usim kartica,usim kartica je samo neka poboljšana kartica u smislu više memorije i nekih gluposti, inače se sa sim karticom uopće ne bi moglo spojiti na 3g,ako sam se ja spojio znači da se i sa sim karticom može koristiti 3g infrastruktura.Izvorno postao KaKaV NeReD
E, dečki, vrtite se u krug i prepucavate oko jedne te iste, a totalno nevažne stvari. Dajte to preko PM-a.
da kolega nokia je počeo spominjati usim karticu koju ja nisam uopće spomenuo.
da rezimiramo danas sam bio sa nekim ljudima iz T-mobilea koji rade na dizanju UMTS-a dotične mreže. Evo nažalost moram neke razočarati. Nokia to što si tvrdio da si mogao ostvariti video poziv nažalost nije istina. Više sreće drugi put.
inaće VMCC je PCMCIA kartica koja se umeće u računalo ne u telefon.
probaj sa : Google ---> VMCC vipnet ----> Traži ili enter
Bookmarks