vidio sam test dvb-t kartice u jednim novinama, pa me zanima jel digitalna televizija uopce postoji u hrv, nesto sam procito da je ima i hrt1,2 i rtl i nova, a sve da su eksperimentalna emitiranja.............jel zna neko nesto vise?
vidio sam test dvb-t kartice u jednim novinama, pa me zanima jel digitalna televizija uopce postoji u hrv, nesto sam procito da je ima i hrt1,2 i rtl i nova, a sve da su eksperimentalna emitiranja.............jel zna neko nesto vise?
ja ju koristim, imaš HRT1, HRT2, RTL Televizija, NovaTV.
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Digitalna televizija radi i slika je super samo je problem sto je nemas u cijeloj hrv nego samo u zg i ri cini mi se..
kako to funkcionira, ta digitalna televizija? jel se plača pretplata, šta ti treba da bi gledao programe?
još mi nema maxtv-a. ako ne dođu uskoro, brijem da ću im otkazati![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Evo ja ti ju isto imam,hvatam 1,2,rtl i novu,slika ti je genijalna,nema smetnji.
Sve kaj ti treba je reciver i vanjska analogna antena(riblja kost).
Reciver sam kupio u ve-milu,mislim da sam ga platil nekih 360kn.Ne plača se nikakva dodatna pretplata nego ona "normalna" pretplata na tv.
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
plačaš normalnu pretplatu za televiziju ali ju ne gledaš na "klasičan" način več digitalnim putem preko recievera,znači njega trabaš samo nabaviti.
angels might have been eaten.
Imam digitalni tuner ugrađen u TV (uz analogni, naravno) i slika je odlična, bez 'snjega', duplih slova i sličnih smetnji od kojih pati analogija, a i osjetna je razlika u zvuku koji je dakako bolji... naravno, stvar je u eksperimentalnoj fazi, reza je običnih 640x480, no i to je nešto... bitno da se stvar pokrenula.
Da, hvataju se HRT1, HRT2, RTL, NovaTV. Dakle te programe gledam 'digitalno' dok za recimo OTV, Z1 i slične prebacujem na analogni tuner...
Meni je signal odličan, no s pravom antenom, dok recimo imam i karticu za laptop sa DVB-om, i prijem baš i nije bog-zna-kakav... Znači bitan je i sam tuner...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Evo gdje su sve odašiljači...
http://www.hrt.hr/hrtsat/dvbt_signal_hrvatska.php
Tko zivi u Istri moze gledati i lokalnu televiziju NIT u digitalnom obliku
Tko rano rani, zajebo je pjetla
dali je moguc prijam digitalne televizije i preko digitalnog recivera od satelitske ??
Imam ja jedno pitanje.
Ovako u svojoj sobi nemam mogućnost kablovske i satelitske.
- dali bi ja mogao nekako na svoj tv spojit digitalnu tv
- dali taj signal digitalne je stalan, znači da stalno mogu gledat HRT, RTL , NOV@
- što mi sve treba od hardvarea (imam stari obican tv, samsung star cca 6 godina, nemjeravam uzet LCD ali zasad mi treba i na starom)...
Ja neznam nista oko toga, totalni sam noob, pa ako se kome da objasnit...![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Možeš kupit DVB-T receiver za kakvih 300tinjak kuna već ili DVB-T tuner za komp(USB, PCI kartica ili PCMCIA za laptop) ako na kompu imaš tv-out. Prednost PC-a je što ga možeš koristit kao video rekorder (1h zauzima čini mi se 2GB) i imaš time shifting. I gledaš HTV1,HTV2,RTL NOVA ali bez sjena, ukoliko si u području prijema dig. signala.
Što se antene tiče - koristi se obična antena (ukoliko se radi o krovnoj anteni) ali sobnu antenu običnu s pojačalom ne možeš koristit jer ne propušta visoke frekvencije (provjereno - meni ne radi). Ali postoje antene za dig. prijem.
A ja sam čuo da radio sa običnom sobnom antenom...
Bio sam kod prijatelja jučer. Baš je kupio reciever za satelitsku i digitalnu, ima sad sve strane i digitalne HR kanale i slika je prebolesna (a jos je na staroj telki, na LCD je duplo bolje)...
Budem ja to jos vidio, razmisljam da si stavim ipak i tanjur, ali to na proljeće kad bude toplije inače budem krepo sad vani na -67...![]()
koliko vidim i njima se to isplati jer je dig signal jači stoga treba manje love za održavanje
@Symbeq
1, Možeš triba ti samo digitalni reciver
- ako sam dobro razumio pitanj je stalan je netrebau nikakve pretplate ni slično
- DVB-T reciver i antena ja mislim da može i kućna ispravite me ako se varam
da,
Dali je sve to free? ili samo dio je free a ostalo se plaća?
Bookmarks