Sviđa mi se. Sada je sličniji forumu.![]()
kao sto vjerojatno mozete vidjeti mobil.hr je dobio novo ruho
zanimaju me prijedlozi/komentari/zalbe... vezano za dizajn i opcenito za sadrzaj na mobil webu, stvari koje bi trebale biti na mobilovom webu a nisu itd...
kako web izgleda browserima koji su u onih nekoliko posto koje ne pokriva IE, te kako se vidi na raznim rezolucijama...![]()
Sviđa mi se. Sada je sličniji forumu.![]()
...na FF 1.0 radi ok,reza 1152*864 pix...dizajn je dobar,samo me slike malo zekaju jer ih ima dosta pa treba vremena dok se otvore (ipak sam još na 56k)...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Dizajn mi se sviđa, ali me smeta da ne mogu podesiti veličini teksta.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@Sljaka koje podesavanje velicine teksta mislis? na ono u IE medium,large... ? daj mi napisi link na neke stranice koje to imaju da pogledam
@Eminem i ja sam doma na 56knadam se da ce se slike pravilno kesirati pa da ce se samo pri prvom ucitavanju trebati dulje cekati
svida mi se, osvjezenje je dobro doslo!
...evo probao nakon ponovne konekcije,slike se učitavaju sa kompa pa je ok...Izvorno postao joker
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
super, nemam zamjerke na IE @1024x768 i na FF @1024x768. alignement, CSS, sve na razini. jedino u anketi ne radi CSS, ali nebitno. dobro je, dizajn, old school, po meni i najbolje. kako pristoji portalu.
keep on
anketa je gotova skripta koju nisam previse mijenjao pa je zato drugaciji font al ok izgleda pa necu ni dirati)
aaa.. jokeru, nije li ti malo preteška stranica... ima trenutno 118 KB bez slika, dakle samo HTML koda.... to je malčice puno za učitavanje stranice, ne čini ti se?. dalo bi se na formatiranju uštediti dosta malo naprednijim korištenjem CSS-a i s manje HTML formatiranja...
dizajn ko dizajn je okej, nije napadan, tipičan portal... možda malo premalo kontrasta za moj ukus, jako je miran i ujednačen, ali to nije kao loše, to je kao osobni dojam![]()
ja ne primječujem nikakvu razliku.....
eventualno je sve malo brže a ostalo?
je, preteska je... ali samo prva stranica sa novostima jer ih ima dosta... malo cu probati i optimizirati taj kod. Ostale stranice su ok... cca. 20kb htmla sto je malo (mislim na http://www.mobil.hr/magazin/59/ )Izvorno postao zappan
sviđa mi se boja leda i ova plava, dizajn OK, učitava se OK. Jedino je mjesto bannera ni sim ni tam ni u sredini...mislim da bi ipak trebao ići desno, onak kak je bio.
možda preći na MS ASP NET?Izvorno postao zappan
ne svidja mi se asp sam po sebi, prije 5-6 godina sam izabirao izmedju php-a i asp-a te mi je php ostavio puno bolji dojam i programski jezik mi je drazi...to sto je free itd... sad mi je prekasno za prelazak konkurencijiIzvorno postao Inovator
@tomo pa u sredini je banner, pogledaj desni rub stranice i desni rub logotipa mobila, banner je tocno na sredini togaal ok ak jos netko misli da je bolje desno moze se pomaknuti...
to je OK, PHP se definitivno opako brzo razvija, mogućnosti su mu nepregledne. samo recimo problem učitavanja index stranice, te pripadajućih skripti je u ASPu puno bolje optimiziran.Izvorno postao joker
no, svakako činjenica da je PHP free je sama po sebi dovoljna.
Postoji javascript css swither, pa onda složiš recimo 3 ikone za odabir veličine teksta ukoliko već ne želiš postavljati veličinu teksta u em-ovima i postocima.Izvorno postao joker
BTW, kod je stvarno pretežak, a ja bih razmislio i o izbacivanju sms-ova sa naslovnice (ubiti skrot 3 stupac) i definitivno smanjiti broj novosti koji se prikazuje na naslovnici...
eh, da, i ovaj datum objave me malo bode u oči...
U svakom slučaju bolje nego prije. Samo bih predložio da sve slike uz vijesti budu jednake veličine, a ne različite kakve su sada.
kakve to veze ima sa ispljunutim HTML kodom, te CSS formatiranjem?! nikakveIzvorno postao Inovator
pogledaj www.info-mob.com (gog-ov kôd i PHP) i usporedi s www.muzika.hr (moj kôd i .NET). 20 KB (s manje informacija) je info-mob, a oko 35KB sa dosta više teksta na naslovnici je muzika.hr (dalo bi se vjerojatno još par KB manje, nije 100% optimirano, jedno 90% jest
). mobil je trenutno na oko 118KB! o tome pričamo.
p.s. i asp.net je free, originalni razvojni alati su skupi (ali to nije tema za diskusiju, barem ne ovdje... ako se nekom priča o tome, možemo novu temu otvorit negdje 'web developmentu')![]()
budem pogledao malo o css swit(c)heru, moram priznati da do sada nisam cuo za toIzvorno postao gog
koji smsovi? vjerojatno mislis na treci stupac sa starijim novostimataj uskoro ide van i zamjenjuje se sa novim sadrzajem koji trenutno nije gotov pa ga nisam ni mogao staviti... to je privremeno tam...
ne sjecam se koliko je prije bilo novosti na mobilu... kad sredim samu velicinu html-a svake novosti onda njihova kolicina i nece biti problem
...a jeste li razmišlajli o RSS-u koji bi se odlično uklopio u shemu vijesti...
da, to bi svakako trebalo napraviti
velicina glavne stranice (HTML-a) je smanjena na 60 kB... tesko da mogu puno vise jer ima dosta novosti tamo... ako neko uspije neka mi javi![]()
Riješi se tablica pa će biti još manje![]()
use the css luke![]()
kojih tablica, ne kuzimmm)
koristim css ali ne za formatiranje tablica... one okvire oko novosti ne zelim micati
Bookmarks