ovu temu otvaram da više neraspravljamo bezveze kome šta smet i fali,pa evo neka se ovdje izjasni!
evo jedino za sad što mi pada na pamet je automatski potpis pri djeljenju reputacije!
ovu temu otvaram da više neraspravljamo bezveze kome šta smet i fali,pa evo neka se ovdje izjasni!
evo jedino za sad što mi pada na pamet je automatski potpis pri djeljenju reputacije!
DANAS JE TEŠKO BITI GLUP,JER KONKURENCIJA JE PREVELIKA!
SJECITE BRAČO,TAKO VAM BOGA,KAD NEMAM SINA ŠTA ČE MI NOGA!!!!!!
slažem se,dobih hrabro i nepotpisano "nemoj se bahatit" od nekog moda
i malo da se olabave pravila o offtopicu jer 3-4 offtopic posta ne znače da će cijeli thread propast
baš zbog toga sam naveo to!kazne bi trebale biti do 3 dana max za OFF ali ne i da se to koristi zdravo za gotovo!Izvorno postao niten
neželim popluvat ovaj forum nego sam ovo otvorio da bi poboljšali rad!![]()
Molim da se reputacije više ne spominju, njihova poanta je anonimnost, tako da svatko bez straha može izreči svoje mišljenje. Ukoliko niste pročitali zadnji announcment na forumu molio bih vas da ga pročitate.
to što se tiče reputacije je malo glupo jer se svi potpišu kad se hvale,a kad pljuju ništa!nemaju se šta bojat,to je mišljenje pojedinca i nem se tu šta govorit!Izvorno postao gog
to bi trebo bit poticaj za onoga koji dobija reputaciju(poz. ili neg.) da se poboljša ili šta više
Moj zadnji post na ovu temu: stvari su takve kakve jesu i možda tebi nemaju smisla, ali to si samo ti...
pitanje reputacije je apsolvirano i neće se tu ništa promijeniti, tako da je taj topic EOD.
o offu možemo raspravljati samo ako se govori o postroženju kriterija i kazni. kome ne paše ima izbora. već mi je dosta tih gluposti tipa 'dva do tri off topic posta...'! Ma nemoj, tako to kreće dalje. A ja ne želim čitati NITI JEDAN off topic post u tematskom forumu. ništa ne bi rekao da nemate mjesto za off, ali ovako... Imate četaonicu i još se usuđujete žaliti? a da nju ukinemo?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
sto se mene tice ja sam zaIzvorno postao whiteboy
![]()
ovo bi trebo bit forum koji se bavi raspravama o tehnologiji a prvenstveni naglasak je na mobitelima i njima usko vezanim temama.previse je registriranih usera koji su postavili pitanje,dobili odgovor i "isparili",ili su registrirani a tematika foruma im je sporedna stvar,došli su uglavnom lječiti svoje frustracije....jadno je to,ima pravise offtopica,premalo reda,ležernog ponašanja što može biti dobra stvar ali ono uglavnom izlazi iz granica normalnog ponašanja,....nadam se da cete konačno tome stati na kraj...zbog ovoga forum gubi na ozbiljnosti i funkcionalnosti
trudimo se koliko možemo, ali za to nam treba i pomoć samih forumaša koji će offtopic i prijaviti i tako moderatorima olakšati posao (i njima može promaknuti, nije im u opisu posla stražariti nad svakim postom i svakom temom).Izvorno postao sodom
za prijavu offtopica ima u svakom postu, ispod korisničkog imena prometni znak sa uskličnikom. klikom na njega, dotični post se uz kratko obrazloženje (koje može glasiti i 'offtopic') prijavljuje moderatoru (SM/adminu ako forum nema moderatora)... eto, samo zamolba da korištenjem te ikone i sami sudjelujete u uređivanju foruma tako da inicirate da se offtopic uredi...
što se mene tiče jedino da se stavi neki novi skin sve ostalo je za 5
1. automatsko potpisivanje reputacija
- reputacije bi se trebale moći dodijeliti anonimno ako član želi ostati anoniman. nemam razloga nekog siliti da bude potpisan, kad bih to i mogao uključiti, a osim toga automatsko potpisivanje bi moglo dovesti do revanšizma i to je i najjači razlog zašto bi reputacije trebale biti anonimne, te vjerojatan razlog zašto su i developeri foruma predvidjeli da budu anonimne a ne automatski potpisane.
- potpis je stvar izbora, da je glupo potpisati se na poz. a ne potpisati se na neg., to stoji, ali to nema načina da promijenimo ako se ljudi sami ne promijene. krenite od sebe i dosljedno se potpisujte ili ne potpisujte....
- forum ne nudi tu opciju. to nije moguće u opcijama foruma uključiti. ovime je ideja o automatski potpisanim reputacijama apsolvirana
- kompletna rasprava s obrazloženjima o funkcioniranju i mogućnostima reputacija provedena je ovdje: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=8147
====
2. offtopic postovi znači, kad netko naiđe na temu koja pokriva problem koji on(a) ima, povećanje vremena pretrage kroz gomilu offtopica da nađe rješenje. kazne za offtopic jesu do 3 dana, osim u slučaju ponavljanja prekršaja kada one rastu. više se dobije ako je offtopic ponovljen, ili je kombiniran s još nečim, što je adekvatno obrazloženo uz kaznu.
obrazloženje: u trenutku pokretanja ovog foruma želio sam da on bude prvenstveno baza korisnog i koliko god je moguće sažetog znanja i doprinosa većeg broja ljudi, kako bi se brzo moglo pronaći rješenje nekog problema. za druženje je od početka bio predviđen kafić, kasnije je dodana chataonica kako bismo imali i komadić foruma koji će biti jako labav i koji će služiti baš za totalno opuštanje i nerazmišljanje i lupetanje i chatanje i slično...
eto, to je temeljna ideja ovog foruma - znanje u tematskim forumima, druženje u kafiću i njegovim podforumima. take it or leave it...
=====
3. skin
- primam svaki skin koji su forumaši voljni napraviti, skinove koji su kvalitetno napravljeni, dakle cjeloviti, mogu staviti u opcije foruma forumašima na izbor pa si svatko odabere željeni. ako bi se našao neki koji bi bio kvalitetnije dizajnersko rješenje od trenutnog, može postati i defaultni skin za forum.
- osobno nemam vremena razvijat skinove, bar ne u ovom trenutku... a nisam niti dizajnerski vudren što se toga tiče![]()
zap samo da pitam, sta je sa onim dugonajavljivanim chatom?
i kao sto sam napiso u onoj temi u chataonici, trebalo bi se nesto uciniti sa cijenikom
A gdje se mogu dobit informacije o skinovima? Neki tool za izradu istih, možda?Izvorno postao Zappan
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
@coma:
1. chat - dobro da si se sjetio toga, no ima i druga strana da ako se stavi chat ljudi mogu međusobno počet razmjenjivat probleme i rješenja na chatu jer je brže pa te stvari ne bi ostale sačuvane... razmislit ću još, trebao bih naći jel ima što gotovo jer nemam vremena programirat trenutno, a da ima vezu s autorizacijom foruma da to bude chat za forumaše
2. što treba učinit s cjenikom?
===
@BD - skinovi: www.vbulletin.com ili www.vbulletin.org pa tamo negdje ima o skinovima, neki toolovi, support forum i tako. nisam detaljno kopao, ali sam vidio da support za skinove postoji.
1.toga sam se sjetio, pa sam mislio da se tamo, upravo zbog tog razloga zabrane takva objasnjenja koja nisu na forumu, inace bi se forum zakinuo
2.pa treba ga ili ukinuti ili napraviti reformu. cijene se uopce ne updateaju, nego ponekad ako neko naidje na neku cijenu koja je atraktivna se tamo stavi, a i onda se komentira ta cijena (sto je zabranjeno tamo) ali eto upravo ja tamo sudjelujem u jednoj temi. mozda ga ukinuti pa neka nekakve posebne ponude neka idu u podforum odredjenog proizvodjaca
1. chat - to nema tko kontrolirati o cem se prica... zato mi je malo nesigurno ici sa chatom..
2. cjenik - reforma može biti da dozvolimo i komentiranje cijena... ali obzirom da stvarno posjet nije velik, možemo ih i ukinuti. postavit ću posebnu temu o tome, trebalo bi čuti mišljenje modova u čijim bi forumima završili takvi postovi.
tema o cjeniku: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=147091#post147091
Zadnji uredio zappan : 14-03-2005 u 15:58
[[B]QUOTE=zappan]1. chat - to nema tko kontrolirati o cem se prica... zato mi je malo nesigurno ici sa chatom
jako se bojis izgubit kontrolu??![]()
ja primjecujem da kad odjednom otvorim 5+ prozora na forumu, ne otvara mi jednog pa drugog pa treceg nego trebam duze cekat i onda sve otvori odjednom .
to me malo nervira.
@gruntovčan brijem da to nije do foruma..
@svi: ova tema je u stvari glupa. poforum m#f#o postoji upravo zato da se tamo postavljaju pitanja u vezi foruma isto kao i prijedlozi o tome što bi trebalo mijenjati, ali svaki prijedlog u posebnu temu, a ne ovako jedna tema pa u nju nabaci što se sjetiš, to je nepregledno i teško za pratit.
da se mene pita ova tema bi se trebala zatvoriti i otvorit posebna tema (kao i svugdje drugdje na forumu) za svaki prijedlog zasebno. kako se netko nečeg sjeti, tako otvori temu i onda se u toj temi raspravlja SAMO o tom prijedlogu.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Da svako moze da stavi avatar (svoj)
I da moze svako da bude moderator ko
ima najmanje 1.500 postova i kome
admin da !!!
Izvorno postao Va®ga
ovo je jedna od smiješnijih stvari koje sam čuo... mislim na ovaj dio sa moderatorima... to bi bilo krajnje nezgodno i nepotrebno...
A što se tiče avatara, mislim da je i ovako dobro napravljeno, jer treba skupiti dovoljan broj postova da se stavi vlastiti avatar, inače bi forum bio "zakrčen" raznim avatarima, a ima dosta usera koji imaju 1 ili 2 ili 3 posta pa da takvi nebi zauzimali "free-space" na forumu meni paše i kakvo je stanje sad...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ovo za modove el LOLLLLLLLL
a za avatare je domro pa nije problem skupit 50 posova
Hm, s obzirom na tvoje godine ne misliš da je malo prerano da se petljaš u neke stvari. Čitaj, piši uči i s vremenom ćeš imati dovoljno iskustva i znanja. Tko zna, možda si i ti budući moderator ovog foruma.Izvorno postao Va®ga
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks