ok su svi, a jesu počeli brljati s modelima i procesorima i reciklirati prošlogodišnje itd.. to je neka čudna, do sad kod samsunga neviđena politika.. ko kod nekog kineta..
Galaxy Note 10 Lite
6,7" AMOLED Full HD+
Exynos 9810, 6/8GB RAM, 128GB
Kamere 12 MP, f/1.7+ OIS+12 MP, f/2.4, OIS, 2x optical zoom+12 MP, f/2.2(ultrawide)
Baterija 4500 mAh
Cijena:600 EUR
Spec
Galaxy S10 Lite
6,7" AMOLED Full HD+
Snapdragon 855,6/8GB RAM, 128GB
Kamere 48 MP, f/2.0 Super Steady OIS+12 MP, f/2.2 (ultrawide)+5 MP, f/2.4
Baterija 4500 mAh
Cijena: 650 EUR
Spec
ok su svi, a jesu počeli brljati s modelima i procesorima i reciklirati prošlogodišnje itd.. to je neka čudna, do sad kod samsunga neviđena politika.. ko kod nekog kineta..
Samsung popunjava visoku srednju klasu. Klasičan odgovor Huaweiju, Xiaomiju i Oppou.
Još u davna vremena običnih mobitela Samsung i Nokia su imali praksu izbacivanja hrpe sličnih modela u svim klasama.
Ovo uopće ne čudi....
ok to, ali ovdje se radi o mobitelima koji se različito zovu a razlike su medju njima minimalne.
ili opet kombiniranje prošlogodišnjih soc-ova na novim modelima, nije to samsung radio..
ljudi traže ili vrh mobitele, ili srednju klasu ili low price. a kaj je ovo, već "prošlogodišnji" soc u lite srednjem rangu verziji koja to nije jer košta 5000kn..
samsung sa mobitelima počeo svaštariti ko i xiaomi.. više neznaš koji je mob koji i kaj kupiti.. svaka roba ima svog kupca ali samsung ko da je zaokrenuo politiku naglavačke, velim ko xiaomi.. prije 3 godine su imali neznam S8, S8 plus, Note 8, pa A3, A5, A7 i to je bilo to. i od tadašnjih 5-6 modela godišnje sad budu imali 15-20 sa imenima kombinacija i slova koja ne možeš popamtiti.. i kaj je najbolje svi proizvođači koriste iste sufixe, pro, lite, plus itd..
Posebno je Samsung agresivan u A klasi. A10,A10E,A10S,A20,A20E,A20s,A30,A30S,A40,A50,A50S, A51,A60,A70,A70S,A71,A80,A90...A da ne spominjemo M seriju![]()
![]()
To unazad 2 godine, prije je bio A3,A5 i jos jedan i gotovo. Sad su se razšarenili ko cirkus..
Ma ovo je kao što kažete - cirkus. Toliko modela a razlike u sitnicama.
Ne znam za vas ali meni se s tim međumodelima ne da zamarati.
Tolike sitne razlike da je to nevjerojatno. O izgledu da i ne pričamo - sve je to danas slicno kao jaje jajetu.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ko ducan za djecu..
Hahaha, da... nevjerojatno.
Ovog puta su stvarno pretjerali. Ajmo realno - danas razlike u midrange segmentu su minimalne, low-end praktički i ne postoji.
Meni to više izgleda kao pohlepa - ono, Samsung nastoji pokriti svaki dio segmenta samo da ne ostavi prostora nikome da ne bi slučajno propustili dio kolača npr. između 3000 i 3500kn.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
kina i azija je i dalje najjače tržište a oni vole šarenilo i kič.
Slažem se. Ono što je u Kini na primjer "profinjena" boja koja se smatra uzvišenom, božanskom, roza jel, u EU ne bi baš imala prođu. Zato u Samsungu imaju marketinške stručnjake koji znaju za svako tržište napraviti model.
Evo vam jedan od banalnih primjera-na Galaxy S8 i dalje je, bar po mom oku najljepši wallpaper onaj rozo-ljubičasti.
Sammy je počeo izbacivati mobitele bez reda i mislim da bi se mogao saplesti u svoj toj numeraciji. Još bi bilo lako da idu kronološki, od nižeg broja prema višem. Izbace npr. A70 koji je viša srednja klasa, da bi zatim izbacili A30, nekakva srednja klasa. Pa onda puf, jeftinjak A10, ali i A90 koji ima podršku za 5G.
Između flagshipa, S-linije i Notea, počeli su i s eksperimentima tipa Galaxy Fold, čija je budućnost dosta upitna zbog cijene, a i same svrsishodnosti uređaja (nije običan smartfon, a nije niti tablet... pa onda dolazimo do onog - kome tablet baš treba... itd.) Hrpetina love bačena u vjetar ako se mene pita.
Što želim reći? Ne vidim bit postojanja S10 Lite niti Notea 10 Lite. Već je originalima toliko niska cijena da novi modeli ne opravdavaju sami sebe.
Ove godine su imali ludu sreću da su SAD zaustavile Huawei, jedini pravi rival Samsungu. Međutim, neće ni to trajati zauvijek. Vidim kroz sve nekakvu priču o Nokiji kojoj je isto bilo krenulo... 10-15 godina su imali oko 45% udjela u svjetskom tržištu mobitela. Danas je Nokia tamo gdje jest.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks