kako mislis fajlove? pa koju extenziju imaju?
Kod ortaka koji je radio update windowsa,posle restarta mu komp sve foldere pretvorio u fajlove koji sada zauzimaju po 60-ak kb!?Jel neko od vas imao taj problem i kako ga resiti???
kako mislis fajlove? pa koju extenziju imaju?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja opcenito takve i slicne slucajeve, ako mi previse ne smetaju ignoriram, a ako mi upadaju u oko ili nemogu radit zbog njih, napravim format c i rijesen slucaj...
BigAnimal.net Cage of Pleasure
Nightlife, lifestyle, humor, komadi, zabava bez-gravitacije za svakoga!
Jos nisam bio kod njega,sve sto znam je da mu je "pretvoreno" oko 50GB podataka.Znaci,uradio je update,restartovao komp i izasao da jede,kada se vratio komp je bio spreman za rad,ali kada je otvorio disk umesto zutih ikonica (foldera) sve ikone su mu bile bele,(onaj fazon kada nemas program pomocu kojeg da otvoris taj fajl).Sada su svi ti fajlovi iste velicine (od nekoliko kb),ekstanzija je neka FAT,ako samo ga dobro razumeo,a u propertiesu mu pise FILE.Racunar mu prijavi da ima zauzeto 50GB na disku,ali jednostavno on te novonastale fajlove ne moze da otvori.To je sve sto znam za sada
rekoh bi da je skinuo virus umjesto updejta...il je nest drqo opako po kompu pa mu se pomutilo...
...izgleda da je došlo do promjene oblika zapisivanja te bi najpoželjniji bi format c pa sve nanovo...
Usput daju li se brisati dotični file-ovi???
Danas sam na sekund bio kod njega,na ekranu stoji ikonica sa strane njeno ime,a ispod pise FILE i velicina od 32 kb.Ne znam da li se mogu brisati....
ajd ti provedi sljedeci put kod njega pola sata a ne sekunudu pa da mozes lijepo objasnit o cemu se radi i sta sve ima...
a kad ide na new>folder? kakav je onda folder
uzmi disk,spoji ga na svoj komp i vidi kako onda izgledaju folderi!
Isto,nosio ga je vec kod prijatelja.Nikako da uhvatim malo vremena da odem do njega,da vidim sta se ustvari desilo
Na disk propertis pokazuje da zauzima 80 GB to i zauzima toliko je bilo muzike, svi folderi su fajlovi i svaki fajl je .fajl ekstenzije i zauzima 32 kb, mogu da se brisu i da se menjaju imena kao da su se izgubili na disku, mislim da je to od Servis pack-a 1.
Hvala unapred
Pinociev drug
kolko vec traje ova rasprava mogo je odavno ponovo formatirat i imat sredjen komp.
a nek pokusa skenirat protiv virusa, spywarea i raznog smeca
sumljam da ce mu to vratit prvobitno stanje...ako je cijeli disk sumljam da ista moze to vratit na staro....
FORMAT C :![]()
A jel pokušao napravit system restore?
jel ima xp neku simulaciju dos-a pa da probaš iz dos-a vidjet kako folderi izgledaju? ja još vozim 98SE,tako da neznam!
jel mu je disk FAT? probaj konvertirat u ntfs sa partition magic-om ili obrnuto...ili kak veli Bass probaj restore...koji su windowsi?
pa šta može xp ić na FAT???
Može, može, al je užasno nestabilan. (to govorim iz iskustva, prvi put sam ga stavio na fat, i preinstalirao ga za 2 sata...)
Izvorno postao Bassman
ja sam vrtio XP na FAT32 pola godine bez ikakvih problema.
Valjda se pogodilo, meni se rušio iz čista mira, po 20 errora u 10 minuta bi dobio i td... Mislim, nije da su Vindoze puno stabilnije ni na NTFS-u, al ipak...
![]()
Probao sam i restore i preko Partition Magic-a i u DOS-u ništa neće, to mi se desilo i pre dve godine ali nisam ništa znao i samo sam formatirao disk ali gde ću oped naći svu tu miziku nesmem ga formatirati ponovo mora da postoji lek i mislio sam da ako se to nekom ranije desilo ako išta čujete da mi javite, još jednom hvala!
Znaš šta pokušaj, napravi jednu manju particiju pomoću partition magica na koju ćeš stavit nove windowse, a tako da ti se glazba ne izgubi, i onda iz njih pokušaj otvorit foldere i glazbu, pa ako ni to ne upali, onda su fajlovi izgubljeni, ali mislim da bi to moglo povratiti sve izgubljene foldere...
Meni je windows na drugom disku ja imam tri diska, dva od po 120 GB i jedan od 200 GB i na tom od 200 tacnije 185 GB koliko windows poznaje 160 GB je ta particija sto je zaražena i sa nje sam 40 gb muzike sačuvao ostalo je pretvoreno u te fajlove a druga particija je windows od 25GB koji sam ponovo instalirao nakon toga što mi se to desilo!!!!
Bookmarks