Za sada postoji samo balkanska verzija karata!!!!Ja bih cijelu europu,hvala!!!
![]()
Za sada postoji samo balkanska verzija karata!!!!Ja bih cijelu europu,hvala!!!
![]()
Zadnji uredio walter66 : 19-11-2017 u 13:23
Gdje si vidio tu NT 2018.20 Balkan verziju !?
Mislim da je to samo neka "Region" zezancija .
Navodno , moglo bi se dogodit da će u potpunosti prestat izlazit NT karte , a ostat će samo
NTU , tako da će stariji uređaji morati u mirovinu ili "penziju" , neće više postojati podrške .
Zadnji uredio walter66 : 16-11-2017 u 18:14
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
7209_BalkanArea.part1.rar (200 MB)
http://www112.zippyshare.com/v/SQdrjfC2/file.html
7209_BalkanArea.part2.rar (200 MB)
http://www112.zippyshare.com/v/uJ5EBXl4/file.html
7209_BalkanArea.part3.rar (32.9 MB)
http://www112.zippyshare.com/v/oVyGJflA/file.html
U pravu si , to je karta koju si napisao , ima u sklopu i Balkan .
Dobro je to napravljeno , to moram priznat , radi normalno na Garmin uređaju .
Nekada su Turci "haračili" po Balkanu , a sada su nas na ovoj karti "napokon" uzeli pod svoje .
.
.
Garmin City Navigator Europe NT 2018.20
Links:
City Navigator Europe NT 2018.20.part1.rar
City Navigator Europe NT 2018.20.part2.rar
City Navigator Europe NT 2018.20.part3.rar
Traženo , učinjeno imaš cijelu Europu NT 2018.20
@mirkeclj , grazie per tutto quanto - thank you for everything !
Links:
https://1fichier.com/dir/rP7Q8Ykv Pass:nyky
![]()
Zadnji uredio walter66 : 19-11-2017 u 14:02
Samo Hrvatska....
garmin.rar
http://www74.zippyshare.com/v/3KVUbojm/file.html
.
.
Garmin City Navigator Europe NT 2018.20 (MapSource)
The card for the PC is locked, you need to use the "UnLock MapSource.exe" program or the analogs
after unlocking the card after the card is copied to the computer depending on the OS:
for WinXP path C: \ Documents and Settings \ All Users \ Application Data \ GARMIN \ Maps
for Win7 / 8/10 path C: \ ProgramData \ Garmin \ Maps
Links:
EU NT 2018.20_MS.part1.rar
EU NT 2018.20_MS.part2.rar
EU NT 2018.20_MS.part3.rar
°°°
Zadnji uredio walter66 : 19-11-2017 u 13:33
.
.
Srednja Evropa za starije uređaje ili SD karticu do 2GB
Karta je otključana (unlocked)
Link:
1CNE_NT_EU_2018.20_Srednja_Eu
°°°
Južna , zapadna , sjeverna , istok za SD karticu do 2GB
Karta je otključana (unlocked)
Link:
2_NT_EU_2018.20_Zapad_Sjever_Istok
Password:cafe.mobil
Thanx @dadoremix for Links (mega)
Objašnjenje !
Kod starijih modela navigacija koje na internoj memoriji imaju samo 2Gb , a primaju na SD kartu isto tako 2Gb
predstavlja problem , jer su svakom novom serijom karte sve "deblje" i normalno da se ne može uglaviti cijela
Evropa nego je treba podijeliti na dva dijela i opet ne stane u kompletu (3.85Gb) . Rješenje je smanjiti količinu
na internoj memoriji , odnosno izbrisati jedan dio nepotrebnih datoteka koje je zauzimaju . Garmin kad je radio
uređaj bez obzira na model , postavio je sve moguće svijetske jezike , a isto tako i Helpove za iste . To znači
da možemo maknuti nešto što je nepotrebno na sistemu interne memorije . Većina ima problem jer se boji maknuti
nešto što nezna čemu služi . Brisanjem nepotrebnih jezika i helpova može se napraviti mjesta na uređaju do 350Mb
pa čak i još malo više , a to je dovoljno da se ubaci karta napravljena u MapSource od količine oko 1.60GB , samo
treba prije bilo kakvog "kopanja" i brisanja po internoj memoriji za svaki slučaj napraviti "backup" - arhivu ,da
nebi poslije bilo , a joj "kuku meni" .U prilogu su postavljeni Linkovi za internu i SD karticu , gotovo cijele EU , ali
svejedno sam radi prostora morao izrezati vrhove nekih zemalja na Sjeveru i istoku Evrope , prikaz je na slikama .
Treba znati još nešto !?
Stari Garmin uređaji uglavnom dobro rade i sa njima baš i nema nekih problema , ali svejedno tokom godina uređaj
se zalijeni , dodavanjem i mijenjanjem karata , zatim upisivanjem ruta optereti interna memorija i Vaš garmin postane spor ,
a inače je sporiji jer je malo i zastario . Postupak za brzi oporavak je vrlo jednostavan , treba napraviti reset odnosno
vratiti uređaj na tvorničke postavke , a to je kod svih Garmin uređaja isto .
- Ugasi uređaj na gornji dugmić (držati oko 5 -6 sekundi)
- Prije ponovnog ukopčavanja držati prst u desnom kutu ekrana na dnu
- Pritisnuti ili pomaknuti dugmić za ukopčavanje , ali još uvjek držati prst na istom mjestu
- Kad se ispiše logo Garmin otpustiti dugmić za ukopčavanje , a prst i dalje zadržati dok ne iskoči prozorčić na kome piše :
"Želite li stvarno izbrisati sve Vaše postavke" , kliknite na DA ( Yes)
- Ako se uređaj ugasi , a ne vrati se nanovo , normalno ga ukopčajte i poštimajte sve što pita , jezik , navođenje i ostalo ...
*** Ne zaboravite napraviti update uređaja preko GarminExpressa ili WebUpdatera
°°°
Zadnji uredio walter66 : 06-02-2018 u 15:02
.
.
Direktan Link za Torrent:
City Navigator Europe NT 2018.20.
Zadnji uredio walter66 : 16-11-2017 u 12:45
I tako malo pomalo
Pozdrav,
molim vas da li bi bilo moguce da ima ova varijanta gde je:
Južna , zapadna , sjeverna , istok za SD karticu do 2GB od "Walter66"
bude podeljena na samo istok? U tom bi slucaju mogao da spakujem istok i srednju Evropu na memoriju nuvi sa 4 gb interne.
Ako bi recimo imala i varijanta gde je i zapad posebno to bi bilo jos bolje jer bi moglo da se kombinuje u svim varijantama i da nema potrebe da kupujem memory card.
Hvala unapred na bilo kakvoj pomoci i sve pohvale za forum.
Imaš gore malo iznad više opcija na Postu #7 , pa pokušaj izabrat , što želiš . Jedino se može dogodit pošto nije postavljena slika ,
da se karte ponavljaju i posvađaju , odnosno preklapaju . Na mojoj verziji preklapanja nema što je vidljivo na slikama . Inače za
Garmin je bolje kupiti veću karticu i sve karte staviti na nju preko čitača , a postavljanje karata na sam Garmin uređaj dugo traje .
Nisi napisao koji Garmin imaš !?
Inače postupak izrade karata na MapSource ili MapInstal dosta dugo traje , a treba to sve podignuti i na Linkove , pa onda je problem
skinuti jer na Free iskaču reklame , pa neznaš gdje kliknuti ili te vremenski ili brzinom Downloada ograniči . Zato je najbolje staviti SD
i uglaviti cijelu EU na nju , koju skineš preko Torrenta otključanu . (8GB kartica košta nešto manje od 50 kuna ili cca 6.5 Eura) .
Malo da doprinesem zajednici
kopije na mega.nz servis .. da brže skinete
1CNE_NT_EU_2018.20_Srednja_Eu.zip
2_NT_EU_2018.20_Zapad_Sjever_Istok
pass: cafe.mobil
Hvala Walter66,
u pitanju je Nuvi 40 i sve razumem oko kopiranja samo sam se nadao da ce imati sanse da neko odradi bar istocnu Evropu uz onu tvoju srednju da bi sve stalo u uredjaj bez ubacivanja sd.
Nije moja navigacija pa sam mislio da coveka ne bacam na trosak za sd ali on se svakako predomislio i zeli celu Evropu pa cu dobiti sd i problem resen. Ranije obicno neko napravi Evropu na 3 dela ili istok i srednju zajedno pa je to bilo idealno. U svakom slucaju hvala, znam da nije lako update uraditi mada koristim Mega za to bez problema kad mi treba da se sta uploaduje ili google disk. Pozdrav iz Srbije.
City Navigator Europe NT 2018.20 [All]
http://besttorrent.org/load/software...all/4-1-0-6666
Pozdrav svima,
nisam se do sada susreo s update-om mapa na Garminu pa me zanima sljedeće. Imam stariji Nuvi 250W i trebao bi staviti nove mape. Skinuo sam mape srednje europe od @walter66 pod postom br.11, ali ne znam kako to instalirati na SD karticu i/ili uređaj. .img file ne mogu otvoriti daje mi da je corrupt file. Skinuo sam još i mape s posta br. 12. Ima li kakva uputstva?
Hvala
Taj ***.img file se ne može raspakirati , to mu je ekstezija . Nema nekih posebnih upustava , za instalaciju važi samo Copy&Paste .
Na uređajima za Navigaciju "standalone" model Nuvi ili sl...), mogu se instalirati
3 detaljne Mape u folder Garmin :
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa u folder Garmin s ovim nazivom gmapsupp.img
Ok. Kad ovo onda bacim na SD i SD ubacim u Nuvi, da li onda trabam što raditi ili on sam skuži i updatea?
Hvala
@Alexx
Ovako:
- spoji uređaj na računalo preko USB kabela
- u Folderu Garmin/ gmapprom.img (izbriši ovu datoteku , ako postoji)
- Na njezino mjesto ne moraš stavit ništa
- Na SD karticu 4-8Gb stavi u folder Garmin/gmapsupp.img
- zatim isprobaj ako radi
- poželjno je preko GarminExpress_a nadograditi uređaj s novim softwerom .
Preimenuj datoteku gmapprom.img u gmapsupp.img na računalu . Zatim na praznoj SD kartici otvori novi folder pod imenom Garmin i u njega kopiraj gmapsupp.img ...
Ovako :
Garmin\gmapsupp.img
Zaključak :
- Na uređaju odnosno internoj memoriji karta (mapa) se mora zvati gmapprom.img
- Ime karte na SD kartici mora biti gmapsupp.img
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa na uređaju)
gmapprom1.img (dodatna Mapa na uređaju)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa u folder Garmin s ovim nazivom (imenom) gmapsupp.img
Žao mi je bolje ne znam objasniti !
Osjećam se kao da slijepcu pokazujem navigaciju !?
![]()
Bookmarks